HWSW Informatikai Kerekasztal: Horgásszunk! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (30 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Horgásszunk! Tippek, trükkök, történetek... Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 06. 09:03

Hi all!

Legnagyobb meglepetesemre nem talaltam horgaszos topicot  :confused:  nyitottam hat egyet... kivancsi vagyok hanyan szoktatok horgaszni :) (aztan legfeljebb elsulyed, ha nincs ra igeny)

A lenyeg: Lassacskan ideje lesz elokapni a botokat, levandorolni raeros percekben logatni egyet... viszont kerdes, hogy hova? :D Nemreg koltoztem ugyanis pestre es nemigazan ismerem a kornyek vizeit... kezdesnek lementem az ujhegyi tohoz (ujhegyen lakom) ott mindjart akadt is egy masfel kilos ponty, viszont kicsit sokallom a 2.5K-s napijegy arat... aztan emlitett az egyik ismerosom valami duna holtagat nem messzi, de ezeken kivul meg jo lenne par "lelohelyet" begyujteni a kornyeken!

Valamint erdekelne az is, hogy hol lehet a kornyeken olcso horgaszboltot talalni, ideje lenne ugyanis egy jokis finomszerelesre beruhaznom egy beleposzintu multiplikatoros orsoval (egy ismerosom adott a kezembe ilyet a balcsin, fogtam vele egy 35centis compot... vagy 20percig farasztottam a 14-es zsinor es az 5gramos bot miatt, de en akkor es ott bele is szerettem ezekbe a finom cuccokba) + kellene valami pergetni is (masik szerelmem... rengeteg csukat fogtam mar a tisza menten villantoval)

Ezeken kivul johet ide mindenfele: tippek, trukkok, elmenybeszamolok... ami csak belefer!

Koszonom a figyelmet!
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#2 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 10:16

Ez a topic jó ötlet! :D Írok apumnak egy emilt hogy nézze +, ő a főhorgász a családban. Tegnap is fogott két pontyot. Régen én is sokat horgásztam, de életembe csak 1 pontyot fogtam, de az 8 kg-os volt! Szóval az elég jó! Támogatom a topicot és örülök neki!  :up:  :respect:

#3 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 10:23

Én egyszer horgásztam életemben az öreggel, nagyon kicsi voltam, úgyhogy fogalmam sincs, hogy milyen hal volt, talán kárász(igaz van ilyen?). Annyi a történet, hogy míg a fater arrébb ment egy kicsit, addig én játszottam a part szélén a halacskával, amit egy reklámszatyorba helyeztünk egy kis vízzel, és addig sikerült szórakozni vele, míg véletlenül elengedtem. Fater kicsit ideges volt először, de aztán csak nevetett, mondta, hogy ha nem fogott volna többet, akkor ő is azt tervezte, hogy elengedi, mert nem volt túl termetes példány. Kb. ennyi volt a horgászélményem! :)
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#4 Felhasználó inaktív   Szőrös Toto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 10:24

Én jövő hétvégén megyek Erdőtelekre pecázni. Már nagyon várom...
Felszerelést pedig a Haldorádo online boltban vettem.
És most vettünk apróságokat a Lehel tér mögött a Kassák Lajos és a Bulcsú út sarkán van egy bolt.
De ott van bot is, szóval bármit megvehetsz...

Szerkesztette: Szőrös Toto 2005. 04. 06. 10:25 -kor

Gigabyte GA-X38-DS4 | Intel C2D E8200 2.66@4GHz | Kingmax 2x1GB PC2-8500 | MSI NX8600GT-T2D256E-OC/D3 | Western Digital 250GB SATAII | Samsung 971P | PX-810SA |  Logitech MX300 | DTK WT-MR05BS2-U2A

CPU-Z

#5 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 10:28

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 11:16

Ez a topic jó ötlet! :D Írok apumnak egy emilt hogy nézze +, ő a főhorgász a családban. Tegnap is fogott két pontyot. Régen én is sokat horgásztam, de életembe csak 1 pontyot fogtam, de az 8 kg-os volt! Szóval az elég jó! Támogatom a topicot és örülök neki!  :up:  :respect:

:respect:

A legnagyobb halam nekem is egy ponty volt... bolylival fogtam apammal revfulopon :) hajnali 3kor... majdnem 17kilos volt, megcsonakaztatott rendesen (parton bevagtam neki, aztan csonakbaszall, faraszt, kiemel)... akkor meg fogott apam egy 10,5-est (ennek vagy 6eve) azota nem fogtam normalis hala a balcsin (igaz nem is nagyon probalkoztam, csak 2x 3x nappal par orara)

#6 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 10:31

Idézet: bega - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 11:23

Én egyszer horgásztam életemben az öreggel, nagyon kicsi voltam, úgyhogy fogalmam sincs, hogy milyen hal volt, talán kárász(igaz van ilyen?)...

:D  Van ilyen igen... kezdetben mindenki karaszozik (altalaban)... viszonylag surun jon ha talalsz egy jokis csapatot :) jol el lehet veluk szorakozni uszoval...

#7 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 06. 10:33

Idézet: Sniper - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 10:03

Legnagyobb meglepetesemre nem talaltam horgaszos topicot  :confused:  nyitottam hat egyet... kivancsi vagyok hanyan szoktatok horgaszni :) (aztan legfeljebb elsulyed, ha nincs ra igeny)...

Én nem horgászok, de jó a topik. :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#8 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 10:34

Ja meg most jut eszembe, hogy amikor voltunk Svédországban 2000-ben, vagy 2001-ben, ott is horgásztunk egy kicsit. Suno-ben vagy hol (nem biztos, hogy így kell írni, de "Szúnő"-nek kell ejteni) voltunk, de csak egy-két órát, aztán mennünk kellett tovább. De a táj nagyon szép volt. :)
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#9 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 10:42

Amikor ilyen jó idő van sokkal jobb lenne a vízparton mint itt az irodában.

Egyébként jó sport a horgászat. Szerintem ez tényleg nyugtat, és nem a cigi :D !
Apum alapból kicsit hevesebb vérmérsékletű mint az átlag :D , de órákat képes elüldögélni a vízpart mellett a csendbe. És ez tök jó!

Meg a másik hogyha az embernek van társasága nagyon jó buli is! Én lehet hogy ki is váltom a Zengedélyt és veszek botokat. Haldorádó horgászbolt nem az van a Budaörsi Tescoba? Apumnak szoktam ott vásárolni ha Pesten vagyok. Tavaly horgászgattam párszor haverokkal, de életembe csak 1 pontyom volt, pedig az tök jó élmény lehet!

ÁÁÁ beleraktátok a fülembe a bogarat! :D

#10 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 10:42

Én kb. 4 éve voltam egyszer pecázni egyik haverommal. Este kimentünk és addig-addig unatkoztunk, amíg közben csak bevágtunk egy 1 littyi házipáleszt. :reszeg: Valamikor hajnalban kb 10 "uccára nyílik a..." után meg kidőltünk a parton, mint a rohadt nád. Reggel arra ébredtünk, hogy a fa mellett egy kóbor kutya nyalogatja haver hányását. Ja a bot az változatlan pozícióban, ahogy azt előző nap valamikor ott hagytuk, azaz lóf*szt nem fogtunk. Mondjuk azok után, amit a parton műveltünk nem is csodálom. :D

Szal nekem ennyi elég volt ebből. Biztos jó sport, de nekem nincs hozzá idegrendszerem. Majd, ha nyugdíjas leszek és nagyon ráérek, akkor talán. :)
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

#11 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 10:47

Idézet: Szőrös Toto - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 11:24

...Felszerelést pedig a Haldorádo online boltban vettem...

Elsokorben kicsit draganak tunik... bar lehet csak azert mert videki arakhoz vagyok szokva :)

Kellene egy univerzalis bot, amolyan "erosebb" match, amivel lehet akar konnyebb sulyokkal fenekezni, pergetni... esetleg tiszan kecsegezni :cool: esetleg tud valaki ajanlani?

#12 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 10:48

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 11:42

ÁÁÁ beleraktátok a fülembe a bogarat! :D

:D :up:  Igen, egyik legsulyosabb mereg a horgaszat... egyszer fertoz meg valakit, es az sosem gyogyul ki belole :D

#13 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 10:52

Idézet: Erős Pista - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 11:42

:reszeg:

Eloferdul ilyesmi is :) Egyszer jo ismerosom jart ugy, hogy kicsit pityokasan bedobta hajnalban a csalit a gatrol, reggel felebredt es szomoruan konstatalta, hogy mindezt a szantas fele tete :D a to a masik iranyba volt... mentsegere legyen szolva, hogy hajnalban leszallt a kod a szantasra es tenyleg ugy tunhetett, mintha viz lenne :D

#14 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 11:15

Idézet: Sniper - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 11:52

Eloferdul ilyesmi is :) Egyszer jo ismerosom jart ugy, hogy kicsit pityokasan bedobta hajnalban a csalit a gatrol, reggel felebredt es szomoruan konstatalta, hogy mindezt a szantas fele tete :D a to a masik iranyba volt... mentsegere legyen szolva, hogy hajnalban leszallt a kod a szantasra es tenyleg ugy tunhetett, mintha viz lenne :D

:nevet:  :nevet:  :nevet:  :nevet:

#15 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 13:44

Multiplikatoros orso lelohelyek is erdekelnenek pesten... alig talalok...

#16 Felhasználó inaktív   Csiresz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 14:48

Na igen, a jókis horgászélmények! :D
Kb 8-9 éves lehettem, családdal nyaraltunk Balatonbogláron egy üdülőben. Volt még rajtunk kívül vagy 4 család, jól ismertük őket. Egy cégé volt az üdülő, ahol anyukám a dolgozott, tehát innen az ismerettség.
Apáék majdnem minden este kiültek lógatni a szabadstrandra, vagy a mólóra. Na ezen az estén a mólóra esett a választás. Azt tudni kell hogy szembe vele egy vitorláskikötő volt. Szóval egyszercsak megszólal valamelyik felnőtt hogy "Hűű gyerekek mekkora állatot fogtam!" Elkezd vadul csörlőzni, de a szokásosnál jóval nagyobb ellenállást tapasztal.:) Erre átszól egy csóka egy szemközti vitorlásról hogy várjon uram ez így nem lesz jó, a hajót egy kicsit nehéz lesz bezsákolni. :Đ 
Sejthetitek meddig emlegettük ezt a dolgot :D
Ja, meg aztán amikor én próbáltam meg a pecázást. Úszós cájggal fogdostam a kárászokat, keszegeket. Egyszer aztán valami határozottan nagyobb termetű ráharapott a cumóra, én meg kapaszkodtam a botba ahogy csak tudtam  :D  (fék lazításról ugye akkor még nem nagyon tudtam semmit :) ), majd megindultam a víz felé, apám az utolsó pillanatban kapott el, így sikerült megmentenie a vizisíelés élményétől :D
Most is szoktunk még horgászni járni, nem messze van tőlünk a csömöri tó. Nagyon jókat lehet mókázni ott, nyáron meg késő tavasszal a parttól kb 4-5 méterre lehet fogdosni a potykákat. Természetesen úszóval, vagy rezgőspicces bottal a legjobb! ;)
Üdv!

Szerkesztette: Csiresz 2005. 04. 06. 14:50 -kor

"Nem az tesz naggyá, ha sosem buksz el, hanem az, ha a bukás után képes vagy talpra állni..." - Vince Lombardi

#17 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 15:15

Én tavaly előtt ,még a régi barátnőm öccsével voltam utoljára horgászni Bugyinál, egy horgásztóban  :D
Este 10től reggel 10ig kinnt ültünk,de nem fogtunk semmit, csak a botot  :D
Mindenesetre hatalmassakat röhgötünk (lehet ezzel riasztottuk el a halakat :D ) és marha jól éreztük magunkat  :up: Jól kidumáltuk a nőket.... ;)
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#18 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 06. 19:03

Én sokat jártam horgászni 1996-2002 közt, otthon, Zalaegerszeg környékén tóra is meg a Zalára is.
Utolsó évben már csak a folyóra volt engedéjem, mert nem akartam többet költeni. Ennek köszönhetem, hogy fogtam már PISZTRÁNGot is.  :D

Sajnos egyetem mellett nem marad időm, de ha lehetőségem van, most is leülők bárhova, bármivel, bármire, csak horgásszak.
Szerettem nagyon spiccbottal snecizni is, főleg az úszós módszer jött be, de ha haverokkal voltunk, akkor jó a fenekezés is.

Sajnos mostanában kiestem a dologból, régebben vettem az újságokat is, ma már nem.
KomposztWC

#19 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 19:46

Idézet: Sniper - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 10:03

Legnagyobb meglepetesemre nem talaltam horgaszos topicot  :confused:  nyitottam hat egyet...

Hiányoltam én is ám...csak, gondoltam, ott a haldorado. De jó ez így  ;)

Idézet

aztan legfeljebb elsulyed

Á, nem hagyom :D

Idézet

Lassacskan ideje lesz

:confused:  Már késő!

Idézet

aztan emlitett az egyik ismerosom valami duna holtagat

Én sem vagyok Pesten otthon, de nem véletlen a Hárosi-öblöt? Egyszer hívott oda valaki, éppen apadt, nem sok mindent fogtam, de nagyon megfogott a hely, Bp-n belül ilyen szép víz, nem is gondoltam volna.

Mellesleg most értem haza Dinnyésről, halszagú a kezem  :cool:
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#20 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 19:50

Discovery: minden nap 03:00, 09:00, 17:00

Téma megosztása:

• (30 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3