HWSW Informatikai Kerekasztal: Horgásszunk! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (30 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Horgásszunk! Tippek, trükkök, történetek... Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 06. 20:08

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 20:50

:(
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#22 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 20:13

Idézet: Sniper - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 10:03

Hi all!

Legnagyobb meglepetesemre nem talaltam horgaszos topicot ...

Pedig van... :)

#23 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 21:45

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 21:13

Pedig van... :)

Mostmar :)
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#24 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 09:03

Idézet: Tinca - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 20:46

:confused:  Már késő!

:) szornyen rostellem, de lekhorgaszni meg sosem voltam... es ugyebar par hete meg jocskan jeg boritotta a tavainkat... folyo vizre meg pesten gazallarcba kell menni lassan :(

Idézet

Én sem vagyok Pesten otthon, de nem véletlen a Hárosi-öblöt? Egyszer hívott oda valaki, éppen apadt, nem sok mindent fogtam, de nagyon megfogott a hely, Bp-n belül ilyen szép víz, nem is gondoltam volna.

Nevet nem mondott, csak azt, hogy elmentek terepszemlere es korrektnek tunt... meg azt sem mondta merre van, mert csak futolag talalkoztam vele...

Idézet

Mellesleg most értem haza Dinnyésről, halszagú a kezem  :cool:

:up:  mik akadtak?

#25 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 10:16

Hi!

Tegnap voltam horgászni, az abonyi téglagyári tavon, fogtam 3 db pontyot. Mellettem senki se fogott semmit, de nem baj.  :cool:

Bot: Milo Series 11 boilies bot 2 db
orsó: SPRO Hydro LCS 450 nyeletőfékes, 2db,
zsinór: géppel tekertetett süllyedő 25" és kb 10m 35-ös dobóelőkének,
80g végólóm, 20" előkék, 6-os aranykarbon horgok.

Egy hét alatt már 8 db pontyot tudtam elvinni, átlag másfél kilósak, nem nagyok, de vannak.
;)

Most ráérek, mert 1.-től nincs munkahelyem, a főnököm szerint sokba kerültünk, elbocsátott engem és a kollégámat is a számtech boltból, kíváncsi vagyok egyedül mit fog tenni. :reklamacio:
Pont 9 évet húztam le ott.

Üdv!
Asztalravissza!

#26 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 10:30

Idézet: Dzsano - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 11:16

Hi!

Tegnap voltam horgászni, az abonyi téglagyári tavon, fogtam 3 db pontyot. Mellettem senki se fogott semmit, de nem baj.  :cool:

Hehe... apam meg a szomszedja tagok az abonyi he-ben... neha le szoktam veluk menni. Az az egy baja van, hogy nagyon teliszorjak etetoanyaggal, es alig alig lehet fogni 2kilosnal nagyobb potykat... masfelesekbol, meg returokbol altalaban mindig hulyere fogom magam :) Kar, hogy bazi draga a tagdij :( (valami 30repa evente ha jol tudom, es meg korlatozva is van, hogy mit vihetsz ezert haza... asszem max hetente 4pontyot, 1nap legfeljebb 3-at)

#27 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 10:33

Megvan a 2 ujoncjelolt... feeder lesz:

http://www.haldorado...php?itemid=2918
vagy
http://www.haldorado...php?itemid=2593

Nem tudok donteni... shimano szimpatikusabb, de azt hallottam rola, hogy eleg gyengusz a gerince... velemeny esetleg valakitol? (arat ne nezzetek, mert nem biztos, hogy innen szerzem be)

#28 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 12:45

Hi!

Jó az az abonyi bányató, 15 éve vagyok tag. Persze telepített, és másfeles pontyok a nagytöbbség, de "csak" 23000.-Ft az éves engedély. Ebből a pénzből meg ha 10x elmehetsz egy fizetős tóra, és még ki is fizeted kilóra a halakat.

Tórekordok: harcsa: 71kg! , Csuka (benne van a sporthorgászban: Dr. ÖRdögh) 8.5Kg. Ponty amiról én tudok: 11,8kg, nem jelentették be... :) amúr kb 20kg, busa: 29kg. ezt Nagy Róbert cimborám fogta, horgászversenyen.  ;) 

Nekem a legnagyobbak amik meglettek a 6 kg-os pontyok, 2003 december 06, és 2004 március 21.

40 db pontyot és 20 db amúrt foghatsz évente, napi 3 heti 5 pontyot, hogy ne tudják telepítés után egy két nap alatt lehorgászni (bár mégis mindig sikerül  :D )

Ha szeretsz rablózni akkor a II-III-as (most már összenőtt) tavakon próbálkozzál, de tele van akadóval, inkább csónak kell. Itt vannak kapitális amúrok is, és nagy pontyok, de a víz alatt benőtt nádtorzsa az egész, iszonyúan akadós.

Mély víz mind a három tó, van 10-15 méter mély is néhol. Engem pontyozás közben minden évben megtép valami izmos, talán busa, de láttad a felszerelésem, ezen nem változtatok. Nyárra harcsázni fogok oda kell valami erős - parti - bot, + orsó. Aránylag olcsó kellene, ajánlhattok valamit (nem használtat), ti milyet vennétek. Az átlag harcsa 4-6kg-os.

Üdv!
Asztalravissza!

#29 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 13:09

Idézet: Dzsano - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 13:45

Ha szeretsz rablózni akkor a II-III-as (most már összenőtt) tavakon próbálkozzál, de tele van akadóval, inkább csónak kell. Itt vannak kapitális amúrok is, és nagy pontyok, de a víz alatt benőtt nádtorzsa az egész, iszonyúan akadós.

A 2-3as magas vizallasa miatt a tetetlen fele vezeto ut melletti oldalon (ahol regen a 2-es 3-as sarka volt + a koztuk levo kisgat) viz ala kerult egy fa... csak a legteteje latszik ki. Van a sarkon egy kis beugro nadas + csonakok... meg mikor nem volt jeg, az egyikbol akasztottam egy egesz szep sullot villantoval. Radobaltam a fara, es huztam vegig a nad mellett...

Jooo regen mikor eloszor nyitottak meg a 3-ast, a 2es feloli gatrol rengeteg 4-5kilos pontyot fogdostam (voltam akkor vagy 15-17eves) akkor ugy jottek, hogy egy nap alatt megfoghattam volna az egesz eves limitet :) Legutoljara csonakbol probalkoztam (2-esben van a bufehez kozel az 1-es feloli oldalon Debreczeni-Nagy felirattal a csonak... ha esetleg ismeros :D ) de nem fogtam semmit...

Szerkesztette: Sniper 2005. 04. 07. 13:15 -kor

#30 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 13:14

Idézet: Dzsano - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 13:45

Nyárra harcsázni fogok oda kell valami erős - parti - bot, + orsó. Aránylag olcsó kellene, ajánlhattok valamit (nem használtat), ti milyet vennétek. Az átlag harcsa 4-6kg-os.

Azt lattad, amit az elnokur akasztott pontyozas kozben? :) nem aprocska joszag...

Egy nem tul hosszu 300-500gramos botot vegyel, de ne tul merevet + minimum egy 60-as orsot joooooo fekkel, ne muanyag hazzal! (SPRO, D.A.M, Shimano... attol fuggoen mennyit szansz ra)

#31 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 18:11

Énnekem semmilyen felszerelésem nincs jelenleg. Apámnak minden van. Egy kezdőnek milyen felszerelést érdemes venni / tartani? Főleg bányatavon horgásznék! Egy fenekezőbot, egy úszós bot + spicc elég nem? Keszeg + ponty -ot szeretnék fogni, ragadozó egyenlőre nem! Mit érdemes venni? Tud ebbe valaki segíteni? De mindent részletezve! :D Kösz!

#32 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 19:44

Idézet: Sniper - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 10:03

:) szornyen rostellem, de lekhorgaszni meg sosem voltam... es ugyebar par hete meg jocskan jeg boritotta a tavainkat... folyo vizre meg pesten gazallarcba kell menni lassan :(

A jégveszte utáni hét volt eddig a legjobb az idén, nekem.

Idézet

:up:  mik akadtak?

A nádat vallattam, ahogy legtöbbször. Két méretkörüli ponty (inkább alatti), és egy jó bodorka.
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#33 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 19:58

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 19:11

Énnekem semmilyen felszerelésem nincs jelenleg. Apámnak minden van. Egy kezdőnek milyen felszerelést érdemes venni / tartani? Főleg bányatavon horgásznék! Egy fenekezőbot, egy úszós bot + spicc elég nem? Keszeg + ponty -ot szeretnék fogni, ragadozó egyenlőre nem! Mit érdemes venni? Tud ebbe valaki segíteni? De mindent részletezve! :D Kösz!

"Fenekezőbot" helyett, valami feedert ajánlanék, ha nem csónakból horgászol. Ehhez nem értek, úgyhogy részletekbe nem megyek bele.
Úszós botnak, ha nem sokallsz 15-20 eFt-ot, akkor matchet lenne érdemes, 3.90 m hosszban. Ennyiért teljesen jó, lightos meccset lehet kapni.
Nem tudom mennyiből gazdálkodsz, de a spiccet én még nem erőltetném. Ha nincs semmid, és ehhez a két bothoz még orsót-zsinórt-végszerelést, bottartó, szák, etc. nem sorolom meg kell venned, bőven túl leszel a száz rugón, és akkor még nincs engedélyed, meg az első bevetéshez szükséges etetőanyag, csali.

Üdv

#34 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 20:24

Ja mondjuk igazad van. Nem mindent veszek inkább apámtól hozok, neki pár százezer (fél milla) benne van botokba, orsókba és nem tom hogy mit kell tőle hoznom, Ő meg mindig mást mond! :D Csónakból nem horgásznám! Hát ja ilyen 100e nél többet nem szánok rá!

#35 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 08:33

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 21:24

Hát ja ilyen 100e nél többet nem szánok rá!

Ha azert ennyi penzbol mar eleg komoly szerkot ossze lehet hozni :) Legalabbis szerintem egy "kozhorgasz" szamara... kiveve persze ha 15meteres rakosbotokat akarsz :) abbol egyet sem tudnal venni ennyiert :D Ebbol szerintem boven ki fogsz jonni, botra orsora 10-15K mindez 2x-3x (nem art 2+1bot netan 2+2... 2amivel feneken tudsz tenykedni + 1(2) uszos szerelek) + melle a kellekek mar nem nagy tetel... (persze fenyezheted partrol hasznalatos bedobos hallradarral is, az nyilvan megdobja me'g egy 30-40K-val)

Feneken tenykedni en is a feedert ajanlanam... medium, vagy heavy ami kezdesnek jo + egy nyeletofekes 30-35-os orso (netan egy kisebb multiplikatoros mint amit en szeretnek, de nem talalok sehol :reklamacio: ), uszosnak szinten finomszereles, matchbot+30as orso (mondjuk harcifekes :cool: )... feederekre 18-20as zsinor kezdesnek, aztan mehetsz lejjebb... matchbotra meg 16-18as... 12-10-8as horog :)

Szerkesztette: Sniper 2005. 04. 08. 08:35 -kor

#36 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 10:30

Hi!

Nagy autó van-e?
Mert ha nincs, vagy csóri gyaloghorgász vagy (mint én :-) ), akkor - szvsz - a következőket ajánlom:

2 db egyforma teleszkópos "pontyozó-fenekező" allround célokra, ezekkel partról nyugodtan lehet horgászni később rablóra is pl: Shimano Hyperloop AX TE360 40-80G carbon 7950.-/db
2 db nyeletőfékes orsó 50" pl: SPRO HArdliner LCS450 8000.-Ft/db
1 db 4-4,5m körüli Telematch bot pl: SPRO Predator 40 9900.-Ft
1 db a telematch botra való orsó, pl: SPRO Agressive XLS730M 8.500.-Ft
1 db 5-v 6m spiccbot,

Így lesz 3 garnitúra készséged, amelyből ha főleg pontyozol, akkor úgyis a két egyforma pontyozó botot fogod 80%-ban használni. A telematch bottal is simán ki lehet venni egy 5-6kg-os pontyot (kellő tapasztalattal, szerencsével még nagyobbat is) Elég finom szerelék rakható rá.

Kell még kegalább 6 db bottartó ágas, amilyet akarsz, 1 db nagyméretű, de összehalytható merítő, egy db normális bottáska, apróságok, zsinór, horog, stb. ---
+ 1 db engedély  :D

Ha van kocsi, akkor a 2db teleszkópos pontyozó helyett 2 db 3lb-s 3,6m vagy 3,9m Boilie-s bot, amelyre jó lesz a nyeletőféles orsó, és felszerelheted simán végólómmal, kosárral, vagy amivel akarod, nem kell a boilie-t misztifikálni, de ha telik rá...
Ekkor a Telematch helyett rendes 3 részes matchbotot vegyél.

A Feederbotot szvsz nem ajánlom, mert nem mindig tudsz elhelyezkedni rendesen, és akkor nem jó, és viharos időben egy 80-100G-s ólommal még tudsz a fenekezővel horgászni, amikor a feedert már elfújta a szél. De az autós összeállításba belefér, akkor az is kell egy, rá nyeletőfékes ~40-es orsó. A féderrel a bedobást is jobban gyakorolni kell, és néha nem is megy be annyira, amennyire kellene. (amúgy nekem is van de akkor inkább egy Wincklepickert veszek elő, (C20g), és azzal lehet finoman fenéken horgászni...)

Utoljára: nem kell a márkákat és a drága cuccot annyira erőltetni először, mert bevásárolsz, és rájüssz, hogy nem tetszik, rossza afogása, nem ezt akartad, nem akarsz horgászni, akkkor a nyakadon marad. Persze ha telik, akkor vedd meg amelyiket akarod, :cool: a célnak feleljen meg, amire használni akarod, nem a szomszéd horgásznak (tolvajnak) veszed. Persze van egy minőségi minimum követelmény, de úgy érzem, hogy már a legfelső "pénztárcakímélő" összeállítástervem is megüti a jó minőséget, és kb 60.000.- forintból megvan a kezdőkészlet.  ;)

Görbüljön!

Üdv!
Asztalravissza!

#37 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 12:06

Blade Runner BX1000-es orsorol tud valaki barmit is nyilatkozni?

Kép

Ahhoz kepest, hogy agyondicserik a leirasokban + 10csapagy fityeg benne +carbon haz eleg olcso az ara (meg a haldoradoban is csak 7600Huf) Legnagyobb bajom vele, hogy sosem hallotam meg errol a markarol :)

ps.: asszem' lemondok a multi orsorol, semmi valasztek nincs itthon beloluk... maradok nyeletofekesnel en is a feederhez...

Szerkesztette: Sniper 2005. 04. 08. 12:11 -kor

#38 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 08. 13:52

Hi!

Így pofára egész jól néz ki a Bladerunner.

Nekem van egy Robinson orsóm, az is igen olcsó volt, úszózásra vettem, az elsőfékes, 6 csapágyas volt vagy 5000.-, az is rózsafa? fogantyúval, stb. Ránézésre klassz kis orsó, de csúnyán tekeri a zsinórt, és mintha kotyogna már egy kicsit. Jelenleg nem használom, de a Bladerunner a Robinsont és a - most éppen nem találom a 2004-es horgászújságban pofára nagyon hasonlókat (nem nyeletőfékes) hírdettek - márkákat juttatja eszembe. Lehet, hogy jó, de nem bízom meg benne.

Nem kéne, mert vettem egy SPRO Hardliner 630-at. Szebb egy kicsit,  ;)  drágább is,  :respect: de tökéletesen  :cool: tekeri a vékony 16-18-as damilt.

Látom, ti is szorgalmasan nézegetitek a www.haldorado.hu-t. ;)

Üdv!

Csatolt fájl:

Asztalravissza!

#39 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 14:08

Idézet: Dzsano - Dátum: 2005. ápr. 8., péntek - 14:52

Látom, ti is szorgalmasan nézegetitek a www.haldorado.hu-t. ;)

:) itt egesz jol lehet ismerkedni a cuccokkal... nagyjabol belovom magamnak mit szeretnek, aztan irany egyik 7vegen a kornyezo boltok felderitese + a netes korvonalazodo elkezelesek formaba ontese :)

Most eppen azon filoztam, hogy 40-90grammos feeder bothoz nyeletofekes vagy harcifekes orsot valasszak  :think:  Az elobb meg biztos voltam a nyeletosben, de picit belegondolva nemileg csokkenti a reakcioidot a fek kioldasa berantas elott + a farasztas vegi "feltamadasokat" konnyebb kezelni egy harcifekessel... a harcifek igy most egy picit szimpibb:

Kép

Kép

Kar, hogy a haldoradoban minden csak Shimano meg SPRO...

Szerkesztette: Sniper 2005. 04. 08. 14:10 -kor

#40 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 08. 15:40

Hi!

Hát igen, tényleg "szűk" a választék, de legalább van, és fórum is van, lehet kérdezni. Persze itt a hwsw-n sokkal jobb.  :D

Harcifélesből én csak a Shimano-t és a Tica-t láttam. A *** horgászboltban azt mondta a srác, amikor kérdeztem, hogy milyen a Tica: szegény ember Shimanoja, ha nem vett volna shimano-t, akkor tica-t vett volna. Hát jó, szerintem nagyon szépek, szebbek mint a Shimano ;)
Tica: www.horgasznagyker.hu 

Üdv!
Asztalravissza!

Téma megosztása:

• (30 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.