HWSW Informatikai Kerekasztal: Horgásszunk! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Horgásszunk! Tippek, trükkök, történetek... Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 02. 14:11

Meg egy kerdes, hatha ezt tobben tudjak... nemnagyon feedereztem meg :) lama vagyok... szoval ez mire jo?

Kép
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#82 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 14:15

Dzsano, voltam szombaton abonyban apamekkal... foleg csonakot festeni mentunk, de kozben benyomtunk 2-t fenekre a 2-es sarkaba... de nemigazan volt meg kapas sem :( Valszeg tobbet kellene kijarni, mert 2oldalrol 2fele tanacs jott :) ballrol a charles bronson-ra hasonlito kispolskis ellenor srac azt mondta, csak csonti es csak 8-10meterre a parttol, jobbrol meg egy idosebb szemuveges emberke (valami Sanyiba) azt mondta dobjuk be ahogy csak tudjuk 1horoggal kukoricaval... :D igaz egyiknek sem volt semmi egesz nap... de igyvan ez, kifogom a jo napokat :) (2karaszt fogtam csak... de akkorakat mint egy lapat :) )

szerk: visszadobtam hatha szaporodnak... keves van mar beloluk is, pedig regen meg ureshorogra is jottek a 3asban :)

Szerkesztette: Sniper 2005. 05. 02. 14:17 -kor

#83 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 14:50

Szombaton éjjel kimentünk párommal, apum után horgászni! Éjjel fél 1kor! Apum úszós bottal horgászott, kukoricával! Rá 10 percére, hogy kimentünk fogott egy 3 kiló körüli pontyot! Marhán tetszett!

Egyébként lassan kezdem beszerezni a cuccokat a horgászásomhoz, úgyhogy reszkessetek halak! :D

#84 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 15:09

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 15:50

Egyébként lassan kezdem beszerezni a cuccokat a horgászásomhoz, úgyhogy reszkessetek halak! :D

:up:  Kozben meginvitaltak a Campona mogott levo dunaholtagra is... majd beszamolok...

#85 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 15:39

Hi!

Mi hétvégén április 29-május1. Balatonföldváron voltunk füvet nyírni, ágat metszeni, meg ilyen nyalánkságok. A Földvári kikötőben körülnéztem , de csak távolról, sokan horgásznak, és szép mély a víz! Fognak is!

Sniper: Abonyban én 99,9%-az I-es tavon a helyemen horgászom, és ott most tilalom van, majd építkezek egy kicsit, A Charles Bronson (magyar hangja: Lantai Árpád halőr)  :D talán jobban tudja, mindenki neki dicsekszik elöször, ma beszéltem vele kb 2 órája, mondta, hogy fogott 2 db 1,5 kilóssat, de hogy úszóval-e? Amúgy Ő a II-es tó a egyesületi ház melletti, mögötti partszakaszra szokta ajánlani, (én max 3m-re a parttól, és kukorica etetés) Ő gondolom a csontit, a III-as még mélyebb víz, ott elsősorban a fenekező jön be, tele van ponttyal, most volt telepítés, ha nem szakadtak be akkor a 3-at 1 óra alatt válogatva megfogták, de szvsz mindkét tó (össze vannak jócskán nőve) nagyon akadós, én utálom nagyon.

Az én módszerem a következő volt, mikor utoljára horgásztam a II-esen:

1 bot: fenekező 1 db 50-60-g közötti végólommal (cseppólom, vagy ha van, akkor hosszú rúdólóm, és felette 18-20-as előkén 1 db 4-6-os horog, kukorica+pufi.
2. bot: úszós, akkor (jó rég) DAM 3.8m 30-60g! 25-ös főzsinór, 6-os horo, kukorica, áztatott búza csali (amúrra)
Aroma: ánízs. De ez réges rég volt, mondjuk az úszóssal fogtam 4-es amúrt szép munka volt,  ;)  de azóta az I-esen fogtam 6-os bolóval 16-os zsínórral 3,2-est, az még jobban esett.  ;)
De a III-ason az egyok hölgyhorgász mesélte, hogy múlt nyáron (összel) éjszaka valami viziló tépte meg, mert ha jól emlékszem a 8,5-est simán kivette?  :respect:

Szóval vannak benne nagy halak. de én lusta voltam, majd talán ebben az évben megpróbálom újra a II-es III-ast, éjszaka, egyik bot békéshalra, fenéken, másik bot ragadozóra, lefenekezett úszóval.

Új botom és orsóm:
Eurohold Holderpower 500 3méter 300-500g, kétrészes, 1612-300 cikkszámú, bot, dióverő, teleüveg?
SPRO Sailer S3600-as 3 csap. nagy fémdobos orsó,
Kb 200m 40-es Pather fekete zsinór, 13,9 Kg, harcsára.
K*rvaolcsó volt együtt, 10.000.-Ft, nem is kell drágább, úgyse fogom a kezemben, csak dobáskor meg fárasztáskor, jó kis nehéz cucc. Van hozzá már pár db harcsázós horog, 1 ágú kg 6/0, gátszakálas, és pár kb 2/0-ás mondjuk süllöre, csukára.
;)
Valószínűleg puha csalit használnék, pióca, giliszta, ilyesmik, (csirkemáj!) de azon gondolkodom, hogy nyáron éjszaka nem volna-e jobb nem fenékre letenni, hanem felszínre, de akkor a leólmozott úszós jöhet csak szóba, mert én nem akarok 5 percenként dobni, ha elmászik, vagy legyen vízigolyószerű megoldás hungarocell úszófélével? De az hogy marad a helyén, ebben a mély vízben a parttól kb 30-40 méterel?

A fenekezőm rablóra mindig úgy néz ki, hogy 30-60g végólom, felette kb 1 méterrel, de inkább többel ütköztetett szabadon csúszó nagy parafadugó, hogy megemelje a szerelést, közötte elágazáson az ólomtól 50-60 cm-el az oldalági előke, rajta 1 vagy másfél ágú horog, kishallal. ebből akarok olyat kitalálni, hogy végólom külön vékonyabb előkén, és a főzsinór megy le a horogig, ez harcsára fontos, nehezebben tép meg.

Üdv!

Szerkesztette: Dzsano 2005. 05. 02. 15:42 -kor

Asztalravissza!

#86 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 12:55

Idézet: Dzsano - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 16:39

A Földvári kikötőben körülnéztem , de csak távolról, sokan horgásznak, és szép mély a víz! Fognak is!

Szoktunk nyaralni Foldvaron egy ismeros keglijeben (Matyas Kiraly uton van, ahol a kis vitorlasbolt van az utcasarkon), kis szigeten szoktam pecazni a kikotoben...

Idézet

Sniper: Abonyban én 99,9%-az I-es tavon a helyemen horgászom, és ott most tilalom van, majd építkezek egy kicsit, A Charles Bronson (magyar hangja: Lantai Árpád halőr)  :D talán jobban tudja, mindenki neki dicsekszik elöször, ma beszéltem vele kb 2 órája, mondta, hogy fogott 2 db 1,5 kilóssat, de hogy úszóval-e?

:D lehet jobban tudja, de horgasznak csak akkor higgy ha lo legel a sirjan... foleg abonyban :D Az egyesen szoktam en is ha megyek, de most tilalom volt rajta... 3asban karaszozom, vagy ragadozo... 2esben csak ha muszaj (sok az akado ugye... viszont tavaj jott egy 6kilos amur)

Idézet

De a III-ason az egyok hölgyhorgász mesélte, hogy múlt nyáron (összel) éjszaka valami viziló tépte meg, mert ha jól emlékszem a 8,5-est simán kivette?  :respect:

Nemjuteszembe a neve a sracnak, aki dicsekedett szombaton, hogy egy 74cm-es nyurgapontyot dobott vissza a 3asba (azt mondta teli volt ikraval ezert inkabb visszaengedte... bar nem allitom, hogy igaz a sztori)

Idézet

Valószínűleg puha csalit használnék, pióca, giliszta, ilyesmik, (csirkemáj!) de azon gondolkodom, hogy nyáron éjszaka nem volna-e jobb nem fenékre letenni, hanem felszínre, de akkor a leólmozott úszós jöhet csak szóba, mert én nem akarok 5 percenként dobni, ha elmászik, vagy legyen vízigolyószerű megoldás hungarocell úszófélével? De az hogy marad a helyén, ebben a mély vízben a parttól kb 30-40 méterel?

Jo kerdes... sosem harcsaztam ott... de valszeg valami budos + elo hal combo-val kiserleteznek (pl csirkebel/maj + egy nagyobbacska karasz, valahol gerinctovon/faroktovon felfuzve hogy sokaig mozogjon)... nagyobb olommal fenekre bekuldenem, aztan hatha jon valami... elvileg van egy rahedli harcsa abban a toban.

Szerkesztette: Sniper 2005. 05. 04. 12:57 -kor

#87 Felhasználó inaktív   WaqWarYou 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 10:07

Sziasztok!

Most fedeztem fel ezt a topicot. (Meg egy másikat is, de az most nem fontos.) Ahogy látom, viszonylag kevés real pecás ír ide, ellenben sok az érdeklődő. Én általában a Dunán/holtágán horgászom Neszmélytől Komáromig, vagy a Balatonon ittottamott.

Annyit szólnéh hozzá így elsőre, hogy szerintem indokolatlanul magas árakban határozzátok meg a kezdő felszerelést. Bár, én nem vagyok kezdő, de mind a mai napig úgy veszek cuccokat, hogy pl. bot+orsó sose legyen több, mint 20k. Majd összeírom a kedvenc cuccaim, típusát. Nagyon flottul lehet velük pecálni. Persze a felszerelés megválasztása részben szubjektív dolog. Ha valakinek van mit, költse!
Amire én nagy hangsúlyt fektetek az a felszerelés "apróbb" része. Pl. a zsinór. Na, abból sosem veszek gagyit. Max. előkének. De, a horgokban is szeretem a márkásakat. Olcsóbból már rengeteg tört el.
Fontos még a cajgok karbantartása. Ezzel a tevékenységgel jól kompenzálható az az egy-két nulla ami az én cuccom árának végéről hiányzik :)
Tudom, tudom: a legjobb ha valakinek jó drága cuccai vannak plusz törődik is velük.
No, a lényeg, hogy aki most akar kezdeni, annak nem kell mindjárt bankkölcsönt felvenni azért, hogy összeállítsa a kezdő cumóját. Mondom, írok majd konkrét típusokat is.

Meg élménybeszámolót is.
"A bolondok háza. Nem hülyék háza. Nem véletlenül nem építenek hülyék házát. Felemésztené az építőanyag készletet"

#88 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 10:13

Idézet: WaqWarYou - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 11:07

...Mondom, írok majd konkrét típusokat is.

Meg élménybeszámolót is.

:respect:

A bot+orso <20K szimpatikus nekem is... bar valszeg tul fogok szaladni kicsit a feeder-el meg a match-el is :(

#89 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 10:21

/nemileg off

Van egy 200literes akvariumom, benne 2honpja egy kuszoharcsa :) Kezdetben csak 6centis volt, most mar a 20at verdesi  :eek: nagyon gyorsan novekszik, elmeletileg csak 50centis lesz :) de ha igy halad akkor ev vegere :D Lenyeg, hogy mostanaban fagyasztott halat kap enni, eteteskor ha megerzi a hal szagat, akkor azonnal elkezdi keresni, viszont legnagyobb meglepetesemre nem a buvohelye koruli reszen, hanem minden masutt... eddig azt tapasztaltam, hogy ezek a harcsafelek inkabb a buvohelyuk kornyeken vadasznak  :think:  bar elkepzelheto, hogy meg fiatal buzgomocsing peldanyt fogtam ki :) (mellesleg nem kell sokat keresnie, marha jo a szaglasa... egy-egy falat utan mindig visszauszik a helyere, ott picit ragodik rajta, aztan johet a kovetkezo :D Keresztbe kapja el altalaban, de mivel nem fer  meg le a torkan, feldobja es atforditja hosszanti iranyba... nemtom miert nem igy kezdi egybol :) )

#90 Felhasználó inaktív   WaqWarYou 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 10:55

Idézet: Sniper - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 11:21

...mellesleg nem kell sokat keresnie, marha jo a szaglasa...

Meg, hát egy akváriumban csak megtalálja :D :D :D :D

Nekem sima aranyhalaim vannak otthon. Érdekes, hogy horgász szemmel mennyire más a diszhaltartás. Legtöbbször én is az étkezési szokásaikat szoktam tanulmányozni. (mégicsak pontyfélék)
Eccer-eccer még a csalikat is ki szoktam próbálni rajtuk. Persze, horog nélkül :Đ
"A bolondok háza. Nem hülyék háza. Nem véletlenül nem építenek hülyék házát. Felemésztené az építőanyag készletet"

#91 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 12:05

Idézet: WaqWarYou - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 11:55

Meg, hát egy akváriumban csak megtalálja :D :D :D :D

Nem trivialis :) jo nagy az aksi + a gyengebb kepessegu halak azert elszuttyognek a keresgelessel akar percekig is, ha netan valami noveny levele koze beszorul a kaja... ez a harcsa viszont nem cicozik, 5-10sec alatt barhol megtalalja (meg a viz tetejen uszo noveny tetejerol is leloki alulrol ;) )

#92 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 18:35

Hi!

Az unokaöcsémmel fogtunk egy pici 5-6 cm-es sügeret, :-)  és akkor még csak kb 8 éves volt, haza kellett vinni, beletette egy szinte teljesen üres akváriumba, és a sügérke több évig ott élt velük, és téliszalámit!, virslit adtak neki (apró darabokra, gyufaszálnyira vágva) enni. Meg is nőtt kb 12-15 cm-re, de egy nyári nap ott felejtették az akváriumot a  napon, és megfőtt szegény.  :rolleyes:

Kurva jó volt látni, ahogy feljött a víz színére, és kikapta a téliszalámit az újjaid közül.  :cool:

Én se költök többet botra-orsóra mint 20K, sőt kevesebbet.
Waq War You: valahol elörébb van egy hozzászólásom, bot-orsó stb. kezdőcsomagra, azok mind minőségi termékek, és nincsenek állat árban, nézd meg.

Üdv!
Asztalravissza!

#93 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 18:41

Feljebb valaki 100K-t akar aldozni "kezdo" cuccra... szerintem foleg oda szolt :)

Bar picit belegondolva, ha minden szirszart megveszel, ami valaha kellhet, akkor igencsak ott vagy 100kornyeken (2fenekezo + 1uszos maris 60K, 40et meg mar siman elkoltesz zsinorra, horogra, szekre, dobozra,  zsakra es egyeb kellekekre)

#94 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 18:43

Dunaföldvári halászlé
Asztalravissza!

#95 Felhasználó inaktív   WaqWarYou 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 09:40

Idézet: Sniper - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 19:41

Feljebb valaki 100K-t akar aldozni "kezdo" cuccra... szerintem foleg oda szolt :)

Bar picit belegondolva, ha minden szirszart megveszel, ami valaha kellhet, akkor igencsak ott vagy 100kornyeken (2fenekezo + 1uszos maris 60K, 40et meg mar siman elkoltesz zsinorra, horogra, szekre, dobozra,  zsakra es egyeb kellekekre)

Részben egyetértek. Mert, ha összeszámolom, nekem is benne van vagy 200k-ban a cuccom. De, azt apránként vettem. S, van 9 botom. +2 spiccbot, ha az számít. A kedvenc botom megállt 12k-ban orsóval együtt. Amit nem említettem, mert említésre sem méltó, hogy anno legelőször piacon vettem a botokat+orsókat. 3-4ezer forint/(bot+orsó). De ezek nem hasonlíthatók össze a horgászboltban kapható, akár a legygengébb márkájú cajgokkal. Igaz, néha még ma is használom őket.
Említésre sem méltó, de mégis azért említem meg, mert, ha valaki ilyenben gondolkodik, az jobb, ha tisztában van azzal, hogy miért ilyen olcsók a piacos cuccok.
1. Valszeg, a márka, ami rajtuk van nem eredeti  :rolleyes:
2. Mindegyiknek van valami hibája. (3 ilyen cuccom van: az egyik botnak az orsótartó része forgott el, megfelelően rögzíteni kellett, a másodiknak a gyűrűi éltek külön életet, ezt sem kunszt mengcsinálni, a harmadik bot hibája az előző kettő uniója volt+az egész markolat elforgott. Az orsók közül kettő pöpecül működött, de a harmadiknak ki kellett herélni a fékét.)
3. Ami talán a legfontosabb, és - asszem - nem lehet megcsinálni, ha valami anyaghiba van a botban. Ilyet nem szabad megvenni.
4. Akármit is mond az eladó a botról, nem szabad elhinni. Csak az igaz, ami látszik.

Mert, a kezdő pecásnak nemcsak a kezdő cuccal kell kalkulálnia, hanem az engedély kiváltásával is. Ami nem mindig occsó.

Más:

Ha most sem jutok ki szombaton a kedvenc holtágamra, istenbiz' kiugrom az ablakon!
(de nem kell félni, hogy többet nem írok, mer' főccintes családi házban lakom :Đ)
De, ha kijutok, adok a pofájuknak! :D Majd beszámolok.

#96 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 10:14

Hi!

Mindent bele! Nekünk most tilalom van jövő szombatig, de akkor aztán  :cool:

Miért nem tudom betenni a képet? Pedig finom volt. Talán kicsit nagy. Na mindegy.

Holnap is halászlevet főzök, és roston pontyot.  :p

Üdv!
Asztalravissza!

#97 Felhasználó inaktív   WaqWarYou 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 11:55

Na! Ha, már kajánál tartunk. Anno, még ifihorgász koromban a tavon, ahol horgásztam, állandó védelmet élvezett a compó. Azóta többször is fogtam más tavakon, ahol nem védett. Mégis vissza szoktam ereszteni, annyira berögződött a tilalom. Annyit szeretnék tudni, hogy egyáltalán érdemes-e elvinni. Milyen íze van? Asszem ez az amelyiket nem is kell pikkelyezni, mert forró vízben leolvadnak a pikkelyei, ugye?

Számomra kardinális a kérdés, mert csak olyan halat viszek haza, amelyik fincsi. A többi megy vissza.
A compó esetében az is kérdés lehet, hogy meg lehet-e enni egyáltalán egy ilyen szép, ritka halat, akármilyen finom is az íze?

#98 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 12:50

Hi!

Szvsz compot még nem fogtam, de úgy tudom ILLIK visszaengedni, mert haldoktor, meg ilyesmik. Úgyis kevés van belöle, engedd inkább vissza. Különben igen jó ízű hal (ha nem iszapos  ;)  ), olyan mint a ponty, csak szinte szálkátlan. Tisza tavon van belöle. Nincs pikkelye, bőrős (nyálkás) hal. Mint a bőrponty.

A legfinomabb hal amit ettem nem vicces, a balatoni (dévér)keszeg. Beírdalva, paprikás lisztben megforgatva, kisütve, esetleg kis fűszerfélével állni hagyva 1-2 órát, csodálatos. Persz nem a 12 cm-es, hanem a vaskos -30-50-dkg-s.  :respect:

Más: én is piacon vett orosz! bottal kezdtem, arra Rileh Rex sárga orsóval  :cool: , az orsót eladtam, a bot meg szó szerint felrobbant egy fárasztás közben, kb 4-5 darabra tört szét. Kb 30-60 grammos 4méteres volt.
Azután vettem egy budapesti műszaki bizóban a szocializmus végén tehát kb. 20 éve egy 30-60-g-s A akciós 3.6M Silstar telecarbon botot, ami igazából nem is Silstar, hanem Shakespeare, 3140-es vagy 3150-es, ha jól emlékszem;
a balatoni nyaralónkban még mindig ezzel horgászom, süllőre, pontyra, és van egy kb 16 éves Byron 3 csapágyas pergetőorsóm, ami olyan mint az új. (kicsit kopott, csak a működése kiváló)

Akkor nekem úgy ment, hogy havi fizetésem kb 3000.-Ft volt, és abból 3000.-Ft volt egy márkás orsó vagy bot.  :rolleyes: 
Nem is vettem orrba-szájba. Amit sajnálok, az egy DAM 20-40-g-sm Kevlár-Karbon pergető volt, berúgtam összetörtem.  :reklamacio:   :box2:

Emlékezik valamelyikőtök a DAM első magyar üzletére az Oktogonon, az Orion márkabolt felett volt? Még a lépcsőn is sorbaálltak az emberek, és 1-2 óra múlva jutottak el a pultig, de senki se panaszkodott. Most nagyobb, követhetetlen a bőség, de rengeteg a gagyi termék, agyonreklámozott sz*r.

A mostaniakkal azért meg vagyok elégedve, SPRO orsók, de vannak még Silstar CPRX 50-es nyeletőfékeseim, azok sokkal jobbak! Most a DAM árulja őket saját néven. Most azért nem használom őket, mert az SPRO-nak nagyobb a dobja, nagyobbat tudok hajítani. Zsírban vannak, elálnak  :cool: .
Ezek voltak a legdrágább felszerelések amiket vettem, kb 14.500.-Ft/db.

Cimborám vett egy DAM 3 részes 50-150-g-s csukázót, valami luxus kategóriát, és rá egy Shimano baitrunnert, és úgy adta el, hogy halat se fogott vele. a kettő együtt (nem most, kb 6-8éve) volt vagy 65.000.-Ft !! Ez az igazi pénzkidobás.

Üdv!

Szerkesztette: Dzsano 2005. 05. 06. 12:50 -kor

Asztalravissza!

#99 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 16:15

Idézet: WaqWarYou - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 12:55

Na! Ha, már kajánál tartunk. Anno, még ifihorgász koromban a tavon, ahol horgásztam, állandó védelmet élvezett a compó. Azóta többször is fogtam más tavakon, ahol nem védett. Mégis vissza szoktam ereszteni, annyira berögződött a tilalom. Annyit szeretnék tudni, hogy egyáltalán érdemes-e elvinni. Milyen íze van? Asszem ez az amelyiket nem is kell pikkelyezni, mert forró vízben leolvadnak a pikkelyei, ugye?

Számomra kardinális a kérdés, mert csak olyan halat viszek haza, amelyik fincsi. A többi megy vissza.
A compó esetében az is kérdés lehet, hogy meg lehet-e enni egyáltalán egy ilyen szép, ritka halat, akármilyen finom is az íze?

Nekem speciel nagyon izlik a compo :) Bar vannak akik nem eszik meg... de azok a busat sem :D Mentsegemre legyen szolva, hogy meg sosem ettem sajat fogasu compot... az utolsot a balcsin fogtam tavaly (talan fentebb mar emlitettem is), egy match bottal, iszonyat vekony zsinorral (mar nem is emlekszem mekkora, mert egyik kollegam botja volt) egy 30cm-es peldany volt, kuzdottem vele majd fel oraig :) Meg 2hetre ra is emlegettem azt az elmenyt amit nyujtani tudott ez a kis halacska... termeszetesen ment vissza a vizbe  :cool:

#100 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 22:32

Idézet: Dzsano - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 13:50

Szvsz compot még nem fogtam, de úgy tudom ILLIK visszaengedni, mert haldoktor, meg ilyesmik. Úgyis kevés van belöle, engedd inkább vissza. Különben igen jó ízű hal (ha nem iszapos  ;)  ), olyan mint a ponty, csak szinte szálkátlan. Tisza tavon van belöle. Nincs pikkelye, bőrős (nyálkás) hal. Mint a bőrponty.

Én biz' akármennyire tisztelem, egyszer vittem haza compót, fogyasztásra. Kár volt. Megkóstolta a család is, azóta ezt várják a konyhára. Így aztán azóta "nem fogtam". Persze valójában sem nagyon, a Velencei-tavon sem egy jellemző hal. Mellesleg van pikkelye, de nagyon apró, nehéz eltávolítani, mint a sügérét. Szálka azért van benne, ha szálkátlan halat akarsz enni, javaslom a sügeret és a süllőt, vagy aharcsafilét  :D  Tehát nem lehet összevetni a bőrponttyal. A húsa szvsz _sokkal_ finomabb, mint bármilyen pontyé, vetekszik a számomra legfinomabb halakkal, az angolnával, sügérrel, törpével.

Üdv
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

Téma megosztása:

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.