Idézet: Bishop - Dátum: 2007. ápr. 16., hétfő - 22:13
Ezt a mondatot ki tudnád fejteni úgy, hogy egy memóriákhoz kevésbé értő ember -jelen esetben én - is megértse?
Pl. a 20K mit takar?
És mennyivel járok jobban, ha veszek egy új 1Gb-sat és eladom a régi 512-eset? Vagy csak ez esetben nem kell azzal szenvedni, hogy olyan másik 512-eset találjak, ami jól megy a régivel?
A tuningramok azok a példányok amik válogatott(abb) chipekkel kisebb időzítésekkel, magasabb frekin, működnek, esetleg a feszkót is jobban bírják (hűtőbordával persze). Majdnem az összes nagyobb gyártónak van ilyen (Kingmax hardcore, Corsair XMS, Adata Vitesta stb, ezek 500 mhzen vagy akár jóval felette is teljesítenek).
20k=20000 huf.
Mivel a te lapod single chanel (s754=>64 bites memvezérlő a prociban) ezért 1x1 gb modul esetén nem érzékelnél lassulást (bár azok a modulok általában lazább időzítésűek, de ezen lehet a bios-ban segíteni

).
Viszont ha 939-re akarsz váltani valamikor (ebbe ne itt menjünk bele hogy érdemes-e) akkor jobban jársz két egyforma modullal, mert akkor már dual=> 128 bit, everestben majdnem duplája lesz a ramok írási-olvasási-másolási stb. sebessége - bár ez nem az összes alkalmazásnál érezhető.
Nem tudom érthető voltam-e. De van itt néhány tapasztaltabb kolléga is, ők egész nyugodtan egészítsék ki.
abraham
"A komputeren hibátlanul muködik a Q 3. De az utobi idöben utána kutattam jobban az Aptivák után és rájöttem hogy nem anyira szivesen vánék meg etöl az utólsó darabtól.
" - Pokeas
\\GigabyteP35-DS3L\C2D.E6420@3.2@AC Freezer 7 Pro\4GB_DDR2\Gigabyte 260 GTX OC SP 216\\
COD MW2 in game:[HWSW]EBI