Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 23:23
subtimingokkal mennyire érdemes vacakolni? lehet velük érdemben nyerni?
(mem slotokkal is érdemes lehet próbálkozni. mint külföldi fórumokból megtudtam asus p5k deluxon (nekem is olyasmi van) a fekete slotok vannak sebességre/alacsony késleltetésre optimalizálva, és jobb eredményeket értek el velük, mint a sárgákkal. a sárgák az 1es és 3as slotok, a feketék a 2-4...)
ddr maximizer mennyire "hasznos"? (nem mintha nagyon venni akarnék, csak érdekel)
a subtimigokkal lehet szórakozni és ha megfeleően vannak beállítva (tehát nem az alap 10-10-10-10), akkor lehet teljesítmény növekedést tapasztalni!
DE.
sajnos ez pont az a rész, ami viszont a legérzékenyebb is. nálam pl a 4 subtiming ebben a sorrendben van: 2-9-4-12. Így tökéletesen stabil a gép, lehet tesztelni, játszani, mehet a gép 24/7-ben, ok.
de pl. ha a 9-ből 8-at csinálok, már nem is bootol a rendszer...vagy a 4-ből 3-at... K.O.
így tehát érdemes elmenteni az adott stabil BIOS beállításokat mielőtt nekiállsz ezekkel babrálni.
a helyzet nehézsége, hogy a subtimigokat nem vagy csak ritkán adják meg a gyártók (akkor is inkább a tuning ramok gyártói) és sajnos ezt te csak kísérletezéssel nem igen fogod mind a 4 értéket megfeleően beállítani.
ezért én azt mondom, ezt úgy lehet megnézni, hogy BIOS-ban az időzítéseket "By SPD"-re állítod, vagy nem tudom milyen lapoknál hogyan hívják, lényeg NE TE MANUÁLISAN add meg a latencyket hanem a gép automatice!
bootolj be, go to windows és ott MemSet 3-al nézd meg RAM időzítéseket. ott látod majd a 4 subtiming értéket is. na azt leírod vhova, és reboot, utána már manuál megadhatod neki a tutit, illetve esetleg megpróbálhatsz azokhoz az értékekhetz képest kicsit lejebb menni...
maximizerre meg csak annyit mondok, épp a RAM feszről és annak halálos eseteiről linkeltem azt a fordítást PH blogról amit írtam, hogy ha a lapod képes 2.4V-ot adni, akkor TÖKÉLETESEN FELELEGES neked bármi féle 3rd party kütyü RAM feszt baszkurálni, mert már 2.4V is aktív hűtés nélkül elnyírja DDR2-es ramokat hosszú távon.
Szerkesztette: laragirl83 2007. 09. 04. 07:26 -kor
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"