HWSW Informatikai Kerekasztal: [Nagy Memória Tuning Topic] # I. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

[Nagy Memória Tuning Topic] # I.

#261 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 13. 06:24

Kép

#262 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 13. 06:31

http://www.geilusa.c...p?linenumber=31

A Golden Dragon modulokhoz pedig exkluzíve a GeIL-nek gyárt pl. a Hynix WLCSP tokozású chip-eket, ugye? ;)

#263 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 06:52

Figy, lehet hogy fogja és lehúzattatja a hynix vagy a samsung gyártósorán a saját modulját is bérbe, de hogy saját gyártósora van, azt erősen kétlem, ahhoz messze nem elég nagy a GeIL. Ha megnézed, az összes gyártó amelyik egyáltalán memóriachipet gyárt, ezer lábon áll még. A hynix nemcsak PCkbe gyárt ramokat, hanem vinyócache ICket gyárt, VGA memóriákat hegyekben, routerekbe, ebbe-abba, a samsungot gondolom nem kell levezetni hány lábon állnak a memória mellett, a micron 3 néven is hozza a cuccait (value kategóriában ott a SpecTek, a sima brand a Micron, és a tuning a Crucial), de amelett gyárt ő is mindenhova, az infineon még fénymásológépekbe is gyárt memóriamodult. Gondolod, hogy ezekkel a mamutokkal K+F-ben fel birja venni a GeIL a versenyt úgy, hogy tud jobbat, olcsóbbat, gyorsabbat gyártani?
Továbbra is azt mondom, hogy az, hogy bemutat egy wafert tele geil matricákkal, vagy a corsair vagy a geil fórumán mit mondanak, nem perdöntő. Hány évig mondogatták, hogy ez igy gyárt vinyót, ez amugy gyárt lapot, vgat, aztán sorra derült ki az, hogy nemegy gyártó van, amelyik a legsz*rabb távolkeleti szemetekkel egy gyártósoron húzatattja le a cuccai, gondolok itt az egekig magasztal Ati kinai gyártmányaira, amik ugyanarról a sorról pottyannak le, amelyikről akármelyik másik.

#264 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 08:59

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 7:22

GeIL support arc valszeg jól tudja (olyan mint a Corsair fórumain a RAM-Guy, általában neki is hiszünk), amúgy meg honnan tudod, hogy MIRŐL van átszitázva GeIL-re? Te szerencsétlen...  :omg:

szerencsetlen maximum azert vagyok, mert koklerekkel kell vitatkozom...
lehet hogy onnan tudom mirol van atszitazva, mert LATTAM?? aaaa, kizart.. nem valoszinu, hogy en a sajat szememmel lattam es nem csak masok okossagait olvasgatom :rolleyes:
God left this place a long time ago.

#265 Felhasználó inaktív   Csibe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 10:03

Srácok, bocs hogy beleugatok, de nem kibaszott mind1 ???
Vagy most őszintén... mit számít ez ?
--peace--
Gigabyte p35-DQ6, c2d 6420@3.8Ghz,Crucial Ballsitic 4x1Gb DDR2-8500 , Gigabyte 8800GTX, WD Raptor 150GB, 2x500GB WD RE2, 300GB Maxtor, 200GB Samsung, DELL 24'' TFT, Cooler master Stacker, Liang DCC plus pumpa, Nexxox Extreme III + II radi, Heatkiller chipset + cpu + fet blokkok, Zalman vga blokk
Vízhűtés powwa...

#266 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 10:15

Idézet: Csibe - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 11:03

Srácok, bocs hogy beleugatok, de nem kibaszott mind1 ???
Vagy most őszintén... mit számít ez ?
--peace--

utalom amikor valaki VALOS hatter nelkul probal meggyozni valamirol, amirol rohadtul nem tud semmit..
es foleg azt, hogy ha nem ismerik el, hogy tevedtek..

en nem azert vagyok "naprakesz" es nem azert probalok tajekozott lenni, hogy valaki jojjon es siman leugasson, hogy nem tudom mirol beszelek

gondolom nagytudasu baratunk arra meg veletlenul sem gondolt, hogy a geil supportos arc azt hazudja, amit a vezetoi mondanak :omg:

de egyebkent no problem

Szerkesztette: westlake 2005. 05. 13. 10:20 -kor

#267 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 10:52

Vagy egyszerüen a GeILes arc csak egy 777. PR senki, és sz*rt se tud a technikai oldaláról a dolognak.

#268 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 10:55

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 11:52

Vagy egyszerüen a GeILes arc csak egy 777. PR senki, és sz*rt se tud a technikai oldaláról a dolognak.

en meg 740-es senki vagyok :D kiderult hogy nem vagyok szavahiheto ;)

#269 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 11:00

Nem kell egymás torkának ugrani ilyen hülyeségen azért. Simán be kell scannelni és be kell linkelni a képet egy-két GeIL modulról, és kész.
Azért ne kapjon el titeket a gépszij, semmi értelme, csak jól felb*sszátok magatokat meg egymást, repül a 10%, aztán amikor kiderül hogy egyiknek vagy másiknak, netán egyiknek sincs igaza, vagy csak félig, jön a haragszomrád meg a fölényeskedés.

#270 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 11:03

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 12:00

Nem kell egymás torkának ugrani ilyen hülyeségen azért. Simán be kell scannelni és be kell linkelni a képet egy-két GeIL modulról, és kész.
Azért ne kapjon el titeket a gépszij, semmi értelme, csak jól felb*sszátok magatokat meg egymást, repül a 10%, aztán amikor kiderül hogy egyiknek vagy másiknak, netán egyiknek sincs igaza, vagy csak félig, jön a haragszomrád meg a fölényeskedés.

sajnos mar nincs meg egyik geil ramom sem, ugyhogy fenykepet sem tudok mellekelni..
egyebkent meg nem zavar.. en tudom, hogy igazam van es ez a lenyeg

#271 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 11:24

Igen, csak ő meg a Golden Dragon-ról beszélt, az meg nem biztos hogy megkapta a sima D5ös hynix-et, hanem valaki mással húzatott esetleg saját ICket bérbe.

#272 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 11:50

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 12:24

Igen, csak ő meg a Golden Dragon-ról beszélt, az meg nem biztos hogy megkapta a sima D5ös hynix-et, hanem valaki mással húzatott esetleg saját ICket bérbe.

:omg:

hoppa... ezt eleg rendesen beneztem.. en kerek elnezest :respect: (en a sima tsop tokozasu geil-rol beszeltem)

#273 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 12:12

Hát ez az, hogy kérdés a Goldenre van e gyártósora a GeILnek? Szerintem nincs, és lenyomatja valahol az ICket. Vagy csak magát a chipeket veszi, de ő tokozza be. Pl ez reális, a tokozás az már lófütty, emlékszem a sima SM DIL mellett mikor megjelent a BGA-s Kingmax, hogy élvezett mindenki hogy mennyivel jobb. Közben ugyanaz a chip van benne, kivezetékezni se könnyebb sokkal, csak valamiért a kingfax gerjedt a BGAs cuccosra. Biztos olyan tokozósort sikerült okosba óssér szerezni kuala lumpurban.

#274 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 12:56

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 7:52

Figy, lehet hogy fogja és lehúzattatja a hynix vagy a samsung gyártósorán a saját modulját is bérbe, de hogy saját gyártósora van, azt erősen kétlem, ahhoz messze nem elég nagy a GeIL. Ha megnézed, az összes gyártó amelyik egyáltalán memóriachipet gyárt, ezer lábon áll még. A hynix nemcsak PCkbe gyárt ramokat, hanem vinyócache ICket gyárt, VGA memóriákat hegyekben, routerekbe, ebbe-abba, a samsungot gondolom nem kell levezetni hány lábon állnak a memória mellett, a micron 3 néven is hozza a cuccait (value kategóriában ott a SpecTek, a sima brand a Micron, és a tuning a Crucial), de amelett gyárt ő is mindenhova, az infineon még fénymásológépekbe is gyárt memóriamodult. Gondolod, hogy ezekkel a mamutokkal K+F-ben fel birja venni a GeIL a versenyt úgy, hogy tud jobbat, olcsóbbat, gyorsabbat gyártani?
Továbbra is azt mondom, hogy az, hogy bemutat egy wafert tele geil matricákkal, vagy a corsair vagy a geil fórumán mit mondanak, nem perdöntő. Hány évig mondogatták, hogy ez igy gyárt vinyót, ez amugy gyárt lapot, vgat, aztán sorra derült ki az, hogy nemegy gyártó van, amelyik a legsz*rabb távolkeleti szemetekkel egy gyártósoron húzatattja le a cuccai, gondolok itt az egekig magasztal Ati kinai gyártmányaira, amik ugyanarról a sorról pottyannak le, amelyikről akármelyik másik.

Nem gyártósorról beszéltünk, hanem hogy más gyártó chip-jét vásárolja-e meg.

#275 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 12:58

Idézet: westlake - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 9:59

szerencsetlen maximum azert vagyok, mert koklerekkel kell vitatkozom...
lehet hogy onnan tudom mirol van atszitazva, mert LATTAM?? aaaa, kizart.. nem valoszinu, hogy en a sajat szememmel lattam es nem csak masok okossagait olvasgatom :rolleyes:

Ezt nem értem, ott volt a GeIL felirat alatt halványan, hogy Hynix BT-D43? ;)

#276 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 12:59

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 12:00

Amelyiken nincs borda, azon mind GeIL feliratú chip-eket látsz. Persze ez lehet átszitázás is.

#277 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 13:02

Idézet: westlake - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 12:50

:omg:

hoppa... ezt eleg rendesen beneztem.. en kerek elnezest :respect: (en a sima tsop tokozasu geil-rol beszeltem)

Nalátod :) peace

Ami nekem volt Ultra Platinum PC3500, az olyan hozzáállást mutatott feszültség-timing-órajel-osztó kérdésben egy P4-es rendszerben, ami semmilyen más gyártó chip-jére nem jellemző. Persze erre majd mondod, hogy biztos máshogy programozták az SPD azon részeit, melyek a BIOS-ból nem megváltoztathatók. Mindegy, én a supportos csókának is hiszek.

#278 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 13:16

SPD mondjuk sz*rt se jelent sajna. Nekem van 4*256 400as SuperTalent ramom elfekvőben, az SPD info szerint XeroxMalabs, a chipek rajta azonban infineonok a gyártó szerint. A bordát nem volt kedvem leverni.
Mindazontúl, az is biztos hogy eléggé nagy a szórás még a márkás ramoknál is, van hogy egy 466-500as mem épp a ráirtat kiizzadja, van amikor simán viszi jobb időzitésekkel is, mint ami rá van irva. És van amelyiknél az égbe emelheted a feszt, akkor se fog jól menni.

#279 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 14:06

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 13:58

Ezt nem értem, ott volt a GeIL felirat alatt halványan, hogy Hynix BT-D43? ;)

viszont ezt meg mindig tartom... ;)
igen, a geil felirat alatt ott a hynix d43!

nem csalas, nem amitas... egyszeruen bevonjak egy reteggel, amire raszitazzak a geil feliratot

Szerkesztette: westlake 2005. 05. 13. 14:08 -kor

#280 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 14:11

Lamex után szabadon :D
http://www.cluboverc...ry/geil/pc4200/
itt is azt irják, hogy hand picked GeIL chips, de mégis hynix. Ez ráadásul nem is maratott/gravirozott mint némely PQI, hanem sima átszitázás.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.