HWSW Informatikai Kerekasztal: [Nagy Memória Tuning Topic] # I. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

[Nagy Memória Tuning Topic] # I.

#221 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 04. 20:21

Idézet: FERCSA - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 18:34

milyen stab IC-vel probalkoztok?
en kiprobaltam mar LM337-sel ez a 317-nel erosebb egy fokkal
szal ilyen vagy hasonlo IC-vel ne is probalkozzatok..
egyebkent ezeknek az Ic-knek nagy a dropja..

Nem tudom, eddig a csöves erősítőt építettük, az IC-k között most kezdünk turkálni.

Majdcsak talál valamit az öreg, ő a szaki, én csak kontárbojtár :D
Om mani peme hung.

#222 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 04. 21:26

Idézet: FERCSA - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 20:34

milyen stab IC-vel probalkoztok?
en kiprobaltam mar LM337-sel ez a 317-nel erosebb egy fokkal
szal ilyen vagy hasonlo IC-vel ne is probalkozzatok..
egyebkent ezeknek az Ic-knek nagy a dropja..

Abban, amit írsz (és amit a honlapodon láttam-na az egy kész antitalentum :D ), az az egy bibi, hogy  nem a monolit analóg szabályzókat kellene alapul venni (LM3xx), hanem a PWM-es megoldásokat (LM2xxx), amiket az alaplapon is használnak-nem véletlenül. Az, hogy a tápegységnek milyen tud lenni a 3,3V-ja, egy oszcilloszkóp meg tudja mutatni, meglepődnél. Persze jó minőségű tápnál rendben van a zaj is, de össze sem mérhető azzal, ami a ram-táp kimenetén marad.
De ami ordas baki: Az LM317 1A-es stabilizátor. Egy valamire való ram modul kb. 2,5A-t fog csúcsokban megenni. Ezt nem tudod kikerülni nagy kapacitásokkal a stab kimenetén, mert az LM317 nem szereti a nagyon kapacitív terhelést, 47uF-nál nagyobb kondit nem illik rakni a kimenetére.
szerk. a 3,3V emelgetése helyett pedig sokkal egyszerűbb, biztonságosabb lenne 5V-ról előállítani a szükséges delejt, ha a drop ekkora probléma.

Szerkesztette: didyman 2005. 05. 04. 21:45 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#223 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 21:49

Nem baj, azért odab*szott :D Mint borvirágos arcú parasztgazda a paradicsomkarónak.

#224 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 22:01

http://www.intersil....a/fn/fn9097.pdf
Fercsa oldalán vesézgetett PWM-vezérlő. Elég az első oldalt és a blokkábrát megnézni. Érezhetően nem LM317 és az atx-tápok 3,3V-os köreihez hasonló kategória.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#225 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 22:04

Sebaj, azért még mindig odab*sz. Szerencsére nem az én lapomnak. Nameg az is  hogy csak ritkán szól.

#226 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 00:04

megvaltoztatom a topicimet... pl. erre: elektronika kezdoknek :D

Szerkesztette: westlake 2005. 05. 05. 00:04 -kor

God left this place a long time ago.

#227 Felhasználó inaktív   FERCSA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 01:00

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 22:26

Abban, amit írsz (és amit a honlapodon láttam-na az egy kész antitalentum :D ), az az egy bibi, hogy  nem a monolit analóg szabályzókat kellene alapul venni (LM3xx), hanem a PWM-es megoldásokat (LM2xxx), amiket az alaplapon is használnak-nem véletlenül. Az, hogy a tápegységnek milyen tud lenni a 3,3V-ja, egy oszcilloszkóp meg tudja mutatni, meglepődnél. Persze jó minőségű tápnál rendben van a zaj is, de össze sem mérhető azzal, ami a ram-táp kimenetén marad.
De ami ordas baki: Az LM317 1A-es stabilizátor. Egy valamire való ram modul kb. 2,5A-t fog csúcsokban megenni. Ezt nem tudod kikerülni nagy kapacitásokkal a stab kimenetén, mert az LM317 nem szereti a nagyon kapacitív terhelést, 47uF-nál nagyobb kondit nem illik rakni a kimenetére.
szerk. a 3,3V emelgetése helyett pedig sokkal egyszerűbb, biztonságosabb lenne 5V-ról előállítani a szükséges delejt, ha a drop ekkora probléma.

abban amit irsz teljes mertekben igazad van
de pont ezert emlitettem a lm szeriat mert ez az egyik legnepszerubb stab ic :)
es mit lat a kis csoka a fix teveben ganyoljunk fesz szabalyzot ventihez aztan gondolja csak jo lesz a ramhoz is :D
amugy a ramnak a vtt aramkoret siman elvitte egy ilyen ic ;)
pont ezert csinaltam egy KG7-bol azt a kulso vezerlo egyseget amirol mar szo volt :)
az mar mas kerdes eleg nagy dropja volt.. :D

#228 Felhasználó inaktív   FERCSA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 01:01

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 23:04

Sebaj, azért még mindig odab*sz. Szerencsére nem az én lapomnak. Nameg az is  hogy csak ritkán szól.

en odab*szok :D ezt a baratnom is tanusithatja :Đ :lol:

#229 Felhasználó inaktív   FERCSA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 01:05

Idézet: westlake - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 1:04

megvaltoztatom a topicimet... pl. erre: elektronika kezdoknek :D

:D
hetvegen konzultaciot tartok lehet ra jelenkezni :Đ :pokeas:

#230 Felhasználó inaktív   lenbazso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 08:00

Idézet: westlake - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 18:38

persze, eleg ugy kerned, ahogy a listaban szerepel.. lehet, hogy ugy nem fogjak tudni mit szeretnel, de remeljuk a legjobbakat..
az a-data 500-as ramja eleg sok helyen van, de mindenhol viesta van, ami ugy bordas (en a szep kis alu takarolemezt ertem borda alatt) ezek a memok hynix d5-el vannak szerelve, amik mennek 550-560 korul... isten ovjon attol a szeriatol, amin 400mhz-es samsung tccc chippek vannak ;)

Ha egy rövid ranglistát leírnál a chip-ekről, hogy melyikkel szerelt ram-ot jó lenne megszerezni, azt megköszönném. Nekem semmit nem mond, hogy TCCC,TCCD, BH, meg ilyesmi kb mit takar, mág az se, hogy milyen márka legyen lehetőleg a chip.
:respect:

#231 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 08:30

Idézet: lenbazso - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 9:00

Ha egy rövid ranglistát leírnál a chip-ekről, hogy melyikkel szerelt ram-ot jó lenne megszerezni, azt megköszönném. Nekem semmit nem mond, hogy TCCC,TCCD, BH, meg ilyesmi kb mit takar, mág az se, hogy milyen márka legyen lehetőleg a chip.
:respect:

azert mondtam neked, hogy a legtobb markas memoria bordas, mert nem fogod tudni megnezni rajta a chippeket.. a listabol kiszurheto, hogy melyik memoriakkal erdemes foglalkozni..
a samsung tccd a legjobb, de ilyet kishazankba (normalis aron) nem lehet beszerezni.. a legtobb 500-as ramon hynix b5-os chippek vannak, erdemes az ilyet megvenni.. elofordulhat az is, hogy az 500-as memoriat hynix d43-as chippel szerelik, ezek nem mennek annyira jol, mint a d5..
ha nem gyari 500mhz-en akarod jaratni oket, akkor ovakodj a samsung tccc-tol, a infineontol, es a micron ramoktol.. (ezek gyakran meg 500-on sem mennek)

#232 Felhasználó inaktív   lenbazso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 09:03

Idézet: westlake - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 7:30

azert mondtam neked, hogy a legtobb markas memoria bordas, mert nem fogod tudni megnezni rajta a chippeket.. a listabol kiszurheto, hogy melyik memoriakkal erdemes foglalkozni..
a samsung tccd a legjobb, de ilyet kishazankba (normalis aron) nem lehet beszerezni.. a legtobb 500-as ramon hynix b5-os chippek vannak, erdemes az ilyet megvenni.. elofordulhat az is, hogy az 500-as memoriat hynix d43-as chippel szerelik, ezek nem mennek annyira jol, mint a d5..
ha nem gyari 500mhz-en akarod jaratni oket, akkor ovakodj a samsung tccc-tol, a infineontol, es a micron ramoktol.. (ezek gyakran meg 500-on sem mennek)

kösz az info-kat.
:)

#233 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 09:37

Ez a baj, hogy a csajodnak is csak odab*szol és nem meg :D Remélem tanusit...

#234 Felhasználó inaktív   IllaKilla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 06:39

sziasztok megnéztem a pqi memoriáimat everest diagnosztizálo programmal és ott azt irja hogy cas latency 2.5 , igy már bizti hogy iylen idözitésü vagy ez kamu? és cl3-as...

#235 Felhasználó inaktív   IllaKilla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 06:41

ja és el fogom adni a ramot mert 1 gb-akarok. Mit vegyek a data vitesta 500 , vagy kingmax hadcore vagy kingston value?

#236 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 09:07

Idézet: IllaKilla - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 7:39

sziasztok megnéztem a pqi memoriáimat everest diagnosztizálo programmal és ott azt irja hogy cas latency 2.5 , igy már bizti hogy iylen idözitésü vagy ez kamu? és cl3-as...

ha 400-as a ram, akkor lehet cl 2.5-os.. ha jobb 500-as, akkor is ;)

"ja és el fogom adni a ramot mert 1 gb-akarok. Mit vegyek a data vitesta 500 , vagy kingmax hadcore vagy kingston value?"

asszem hynix d5-os chippek vannak ezeken a memokon, ughyogy mindegy melyiket veszed

Szerkesztette: westlake 2005. 05. 06. 09:08 -kor

#237 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 09:52

csipek vagy chip-ek
Bocsánat ;)

#238 Felhasználó inaktív   sz.j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 11:01

Egy furcsaságot olvastam az egyik fórumon, miszerint a Kingmax Hardcore memók hűtőbordái nem hővezető ragasztóval vannak feltéve, emiatt állitólag nagy terhelésen "megfőhetnek".  :confused:  :think:
Tud erről valaki valami hiteles infót???
(Annyit azért megjegyeznék, hogy a tavaly tavasszal vett HC memóimmal semmi gond nem volt még tuning alatt sem!  :respect:  )

A link második hozzászólásában van szó a Kingmax HC-ről!

;)

Szerkesztette: sz.j 2005. 05. 06. 11:03 -kor

P35-DS4, E8400 E0, 2×1GB PC8500 1066MHz Crucial Ballistix, TRUE Black + Xigmatek Crossbow kombó + Ultra Kaze 2000rpm vagy 3000rpm, HAF922, stb ----- Asus A8R-MVP, A64 3800+

#239 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 11:12

Idézet: sz.j - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 12:01

Egy furcsaságot olvastam az egyik fórumon, miszerint a Kingmax Hardcore memók hűtőbordái nem hővezető ragasztóval vannak feltéve, emiatt állitólag nagy terhelésen "megfőhetnek".  :confused:  :think:
Tud erről valaki valami hiteles infót???
(Annyit azért megjegyeznék, hogy a tavaly tavasszal vett HC memóimmal semmi gond nem volt még tuning alatt sem!  :respect:  )

A link második hozzászólásában van szó a Kingmax HC-ről!

;)

ezt nem hiszem... a mostani chip-ek  :D mar nem szoktak megfoni, inkabb szethibazza magat es magfagy a gep.. nekem a samsung borda nelkul! kb 90 fokon uzemelt, de 4 ora alatt semmi baja nem lett

#240 Felhasználó inaktív   sz.j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 11:55

Idézet: westlake - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 11:12

ezt nem hiszem...

Én sem, ....... azért is kérdeztem!
Mivel már eladtam a HC-ket, ezért nem tudtam leellenőrizni, hogy mennyire valós ez az infó!
Mint ahogy előbb is írtam amikor még megvoltak, még tuning alatt sem volt velük gond, hasonlóan melegedtek mint a CorsairTwinx PC4000, A-DATA Vitesta PC4000.

:rolleyes:  :D
P35-DS4, E8400 E0, 2×1GB PC8500 1066MHz Crucial Ballistix, TRUE Black + Xigmatek Crossbow kombó + Ultra Kaze 2000rpm vagy 3000rpm, HAF922, stb ----- Asus A8R-MVP, A64 3800+

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.