[Nagy Memória Tuning Topic] # I.
Elküldve: 2005. 04. 12. 13:41
Vízhűtés powwa...
Elküldve: 2005. 04. 12. 14:06
Idézet: Csibe - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 14:41
valoszinuleg valogatott hynix d43-as chippekkel van szerelve, akkor olyan 550-560mhz-re szamithatsz, vagy pedig hynix d5-os chippek vannak rajta, akkor kb. 585-595 lesz a vege (kb. 2.8 volton)
erre ra menek tenni egy kissebb osszeget

Szerkesztette: Westlake 2005. 04. 12. 14:06 -kor
Elküldve: 2005. 04. 12. 14:07
Idézet: didyman - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 14:30

A többi dolog így helyes. Ez adja meg a perverzitását (szépségét
![:]](https://forum.hwsw.hu/public/style_emoticons/default/gonosz.gif)
Szép eredmény a ddrII-es ramokkal, ami van a link alatt. A késleltetésére nagyon kíváncsi vagyok.
nem neztem meg a linket, de gondolom nem leghutessel, borda nelkul mentek 1332 mhz-en a memoriak...

Elküldve: 2005. 04. 12. 14:47

Elküldve: 2005. 04. 12. 15:10
Idézet: Westlake - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 13:06
erre ra menek tenni egy kissebb osszeget

alapból 3.5V -ot fog kapni!

Vízhűtés powwa...
Elküldve: 2005. 04. 12. 16:10
Idézet: Csibe - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 15:10

Alapból jól meg fog halni

(az abszolút maximum 3,6V, de itt a működés nem garantált)
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 04. 12. 16:50
Elküldve: 2005. 04. 12. 16:52

Elküldve: 2005. 04. 12. 19:29
Idézet: 2-More - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 17:50
nemelyik embertipust nem igazan ertem... itt vannak pl. a hozzad hasonlo emberek, akik minden olyan toopicba "beszolnak" ahol valami nem normalisrol, a megszokottol elterorol van szo..
nagyon szep az a 5xxx hozzaszolas, de kenytelen vagyok azt hinni, hogy csak ilyen jelleggu hozzaszolasbol jott ossze.. nem ez az elso olyan topic, ahol azt olvasom toled, hogy milyen hulyek is az emberek, mert 1 mhz-ekert veszelyeztetik a hardveruk epseget...
szepen megkerlek, a jovoben ne irjal ebbe a topicba, csak akkor, ha "szakmai" jellegu a hozzaszolasod.
egyebkent meg... ha te ennyire ellenzed az ilyen jellegu elvhajhaszatot, akkor hogy a bubanatos pics.ba is keveredtel ebbe a topicba? netalantan ezeket a topicocat olvasgatod?

Elküldve: 2005. 04. 12. 19:33
Idézet: Csibe - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 16:10

ne gondold, hogy ez egybol a egekbe loki a memoid sebesseget... nem egy olyan chipet lattam, amit nem hogy jobban lehetett huzni, de meg ugyanazon a frekvencian (csak fesz emelessel) is hibazott..
en ugy vettem eszre, hogy nehany memoria 3.0 - 3.2 volton erzi a legjobban magat..
didyman: nem feltetlenul.. egyes memok birjak a 4 voltot is..
Elküldve: 2005. 04. 12. 20:19
Idézet: Westlake - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 18:33
en ugy vettem eszre, hogy nehany memoria 3.0 - 3.2 volton erzi a legjobban magat..
didyman: nem feltetlenul.. egyes memok birjak a 4 voltot is..
Csak addig fogom tolni neki amig van értelme. Gyártó weboldalán azt írja 3.3 volton tudja a 2-2-2-8-at ddr500-on ,de 3.5V +-5% -nál meg nem megy el a lifetime gari.
Egyébként tesztek alapján választottam ezt a ramot, és nem volt drágább mintha a-data ddr600-at vettem volna. Mondjuk igaz beszerezni itthon lehetetlen, és sokkal drágább lett volna mint így németből megrendelve.

Vízhűtés powwa...
Elküldve: 2005. 04. 12. 20:51
Idézet: Westlake - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 19:33
Olvasd el a pdf-jét (a D5-ről beszéltünk)
A kis futjeeről meg annyit, hogy ő ugyan erősebben fejezi ki magát, de talán arra szeretne rávilágítani, hogy a tuning ésszel a határokig nem egyenlő a tuning eszetlenül a gari határáig.
Plö a gyártástechnológia miatt ezeken a memóriákon a 3,6V a biztonságos érték, efölött kicsivel vagy sokkal, átüt a csipen belüli huzalozás. Hogy mikor? 5 perc, vagy 5 év múlva? Lutri. Megéri? A benchmark-oknak biztos.
Ez olyan dolog, hogy amíg nem halt el 50-60khuf a kezed alatt egy ilyen merész RAM-túlfeszezéstől (3,6V már a csipkészletet is eldurrantja amegfelelő helyen, a CPU-ra is halálos, meg még esetleg máshova is elér), addig könnyen dobálózol az értékekkel. Nekem nem halt még meg, de én technológiai részleteiben ismerem a témát inkább és ezért óvatosságra intek. Mert nagyon sz@r érzés tud lenni.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 04. 12. 20:54
Idézet: Csibe - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 20:19
Hogy mekkora feszt kapott, sehogy, hogy átütés (túlfesz) miatt halt el, maximum elektronmikroszkóp alatt tudják megállapítani, amit nem valószínű, hogy megtesznek. Egyedül a fizikai sérülés az, amibe bele szoktak kötni.
Elküldve: 2005. 04. 12. 22:09
Idézet: didyman - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 21:51
A kis futjeeről meg annyit, hogy ő ugyan erősebben fejezi ki magát, de talán arra szeretne rávilágítani, hogy a tuning ésszel a határokig nem egyenlő a tuning eszetlenül a gari határáig.
Plö a gyártástechnológia miatt ezeken a memóriákon a 3,6V a biztonságos érték, efölött kicsivel vagy sokkal, átüt a csipen belüli huzalozás. Hogy mikor? 5 perc, vagy 5 év múlva? Lutri. Megéri? A benchmark-oknak biztos.
Ez olyan dolog, hogy amíg nem halt el 50-60khuf a kezed alatt egy ilyen merész RAM-túlfeszezéstől (3,6V már a csipkészletet is eldurrantja amegfelelő helyen, a CPU-ra is halálos, meg még esetleg máshova is elér), addig könnyen dobálózol az értékekkel. Nekem nem halt még meg, de én technológiai részleteiben ismerem a témát inkább és ezért óvatosságra intek. Mert nagyon sz@r érzés tud lenni.
koszi... adjal csak ala lovat

en akkor is a voltmod hive vagyok

Elküldve: 2005. 04. 13. 05:37
Idézet: Westlake - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 22:09

en akkor is a voltmod hive vagyok

A lovak a gyengéi :Đ

Javíthatatlan!

Elküldve: 2005. 04. 13. 07:59
Ugyanis, a mai orbákos integráltsági szintnek köszönhetően, van olyan memória, ahol 1 celle 1es (töltött) álapotát olyan 5-8 DARAB elektron jelzi. A procikban néhény 10-100 elektronnyi szélesek a vezetősávok. Ezeken a vezetőkön, amelyek a tömegtermelésnek köszönhetően a jóisten tudja mennyire sikeredtek, pár mikrowatt eltérés is halálos lehet. Namost, ugye gyárilag a DDR mint szabvány, 2,5 voltos, ettől némely gyártó eltér, pl a Kingston ValueRam-ok jellemzően 2,6osak, a komolyabbak 2,7, ritkábban 2,8ra is felmennek.
Ez már 0,4 volt eltérés az eredeti szabványhoz képest, ezekből már lehet kalkulálni, mekkora túlteher ez egy vezetősávnak. Namost, az hogy az OCZ meg a Kingston, a Corsair, meg még jópár, euban sose látott márka élettartam garanciával megy, és itthon a satu kereskedők nem nézik meg mitől halt el a ram, csak cserélik, ettől még a gyártó bevizsgálja, ha nem is elektronmikroszkóppal, de PC független RAM teszter cuccokkal, amik PICIT komolyabbak mint a memtest86. És ha gyanús a dolog, akár vissza is dobhatják, hogy user error, ekkor ugye bukja a disztri a ram árát, bukja az importőr, a nagyker, a kisker. És utána egységsugaru józsika meg hőbörög, hogy milyen g*cik a m*stral garanciaintézésénél. Bár mindez jórészt csak fiktiv persze, habár az OCZ vagy a Corsair hozzáállását nem ismerem az ügyben, csak azt tudom személyes tapasztalatból, hogy a Kingstonnak meg többet ér egy elégedett vevő mint 1 db memória. Ennek ellenére benne van a pakliban.
A másik az ilyen úgynevezett modok kivitele. Ugye itt tized voltokról meg milliamperekről, néha mikrókról van szó, ennek ellenére egyesek nem restek keritésdrót vastagságú, lób*szó nagy kanócokat meg orbákos nagy ellenállásokat, kondikat rátaknyolni egy olyan szendvicsszerkezetű panelre, amit nem arra terveztek hogy kovács józsika a nagyfater tüzipákájával ráhettöljön 2 elkót mer a neten olvasta hogy jó.
Mindezekkel együtt még ez sem lenne baj, mert mindenki arra b*ssza el a pénzét amire akarja, ha történetesen vesz 3 van goghot és szalonnát akar sütni a tüzüknél, hát istenem. Csak ugye ezek a többségében félművelt műszerészek nem restek terjeszteni is a tanokat, namost persze lehet védekezni hogy én odairtam hogy csak saját felelősségre, de persze az emberfia mire ugrik jobban, arra hogy valaki 3 oldalon át ömleng hogy simán megcsináltam, überkúl és müxik, vagy arra hogy van egy hangyaf*sznyi betükkel oadirt sor hogy ha nem vagy 200%os akkor ne csináld.
Ennek ellenére, én nem támadni akarok senki, jómagam is amolyan félművelt műszerész lennék, én is megcsináltam a magam f*szságait, van ami sikerült, van ami nem. Ez alapján megtanultam, hogy amit akár neves oldalakon leirnak, az is lehet jó eséllyel is kétes, gondolok itt lassan 3/4 éves, átlag havonta előszedett és aztán lila fejjel megint félredobott PS1toVGA motyóra, amire elélvezett anno a radikalmod meg a bit-tech, és annyi eszük nem volt, hogy ha már egy GF4essel tesztelnek aminek ismert tulajdonsága, hogy igen ritkán tud csync-et, legalább odairnák hogy öreg, ez nem megy ám mindennel, és nem úgy megy hogy gyere cipő hamm bekaplak. És akkor még ott van a PPGAtoFCPGA, FCPGAtoFCPGA2 home made, a feszegessük le a védősapkát p4ről, athlon64ről ökörségek, aminek köszönhetően egy amugy nem kevés tapasztalattal rendelkező fórumtárs röhögve törte el a 3,2es prescottot, és még estig sorolhatnám.
Amugy, no offense és más egyebek, csak ez most ugy kikivánkozott.
Elküldve: 2005. 04. 13. 08:18
Idézet: 2-More - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 8:59
Ugyanis, a mai orbákos integráltsági szintnek köszönhetően, van olyan memória, ahol 1 celle 1es (töltött) álapotát olyan 5-8 DARAB elektron jelzi. A procikban néhény 10-100 elektronnyi szélesek a vezetősávok. Ezeken a vezetőkön, amelyek a tömegtermelésnek köszönhetően a jóisten tudja mennyire sikeredtek, pár mikrowatt eltérés is halálos lehet. Namost, ugye gyárilag a DDR mint szabvány, 2,5 voltos, ettől némely gyártó eltér, pl a Kingston ValueRam-ok jellemzően 2,6osak, a komolyabbak 2,7, ritkábban 2,8ra is felmennek.
Ez már 0,4 volt eltérés az eredeti szabványhoz képest, ezekből már lehet kalkulálni, mekkora túlteher ez egy vezetősávnak. Namost, az hogy az OCZ meg a Kingston, a Corsair, meg még jópár, euban sose látott márka élettartam garanciával megy, és itthon a satu kereskedők nem nézik meg mitől halt el a ram, csak cserélik, ettől még a gyártó bevizsgálja, ha nem is elektronmikroszkóppal, de PC független RAM teszter cuccokkal, amik PICIT komolyabbak mint a memtest86. És ha gyanús a dolog, akár vissza is dobhatják, hogy user error, ekkor ugye bukja a disztri a ram árát, bukja az importőr, a nagyker, a kisker. És utána egységsugaru józsika meg hőbörög, hogy milyen g*cik a m*stral garanciaintézésénél. Bár mindez jórészt csak fiktiv persze, habár az OCZ vagy a Corsair hozzáállását nem ismerem az ügyben, csak azt tudom személyes tapasztalatból, hogy a Kingstonnak meg többet ér egy elégedett vevő mint 1 db memória. Ennek ellenére benne van a pakliban.
A másik az ilyen úgynevezett modok kivitele. Ugye itt tized voltokról meg milliamperekről, néha mikrókról van szó, ennek ellenére egyesek nem restek keritésdrót vastagságú, lób*szó nagy kanócokat meg orbákos nagy ellenállásokat, kondikat rátaknyolni egy olyan szendvicsszerkezetű panelre, amit nem arra terveztek hogy kovács józsika a nagyfater tüzipákájával ráhettöljön 2 elkót mer a neten olvasta hogy jó.
Mindezekkel együtt még ez sem lenne baj, mert mindenki arra b*ssza el a pénzét amire akarja, ha történetesen vesz 3 van goghot és szalonnát akar sütni a tüzüknél, hát istenem. Csak ugye ezek a többségében félművelt műszerészek nem restek terjeszteni is a tanokat, namost persze lehet védekezni hogy én odairtam hogy csak saját felelősségre, de persze az emberfia mire ugrik jobban, arra hogy valaki 3 oldalon át ömleng hogy simán megcsináltam, überkúl és müxik, vagy arra hogy van egy hangyaf*sznyi betükkel oadirt sor hogy ha nem vagy 200%os akkor ne csináld.
Ennek ellenére, én nem támadni akarok senki, jómagam is amolyan félművelt műszerész lennék, én is megcsináltam a magam f*szságait, van ami sikerült, van ami nem. Ez alapján megtanultam, hogy amit akár neves oldalakon leirnak, az is lehet jó eséllyel is kétes, gondolok itt lassan 3/4 éves, átlag havonta előszedett és aztán lila fejjel megint félredobott PS1toVGA motyóra, amire elélvezett anno a radikalmod meg a bit-tech, és annyi eszük nem volt, hogy ha már egy GF4essel tesztelnek aminek ismert tulajdonsága, hogy igen ritkán tud csync-et, legalább odairnák hogy öreg, ez nem megy ám mindennel, és nem úgy megy hogy gyere cipő hamm bekaplak. És akkor még ott van a PPGAtoFCPGA, FCPGAtoFCPGA2 home made, a feszegessük le a védősapkát p4ről, athlon64ről ökörségek, aminek köszönhetően egy amugy nem kevés tapasztalattal rendelkező fórumtárs röhögve törte el a 3,2es prescottot, és még estig sorolhatnám.
Amugy, no offense és más egyebek, csak ez most ugy kikivánkozott.
megnyugtato, hogy legalabb van szakmai tudasos es nem csak az a celod, hogy egyszeruen csak "beszologass". ettol fuggetlenul en nem erzem ugy, hogy neked neke annak az embernek lenned (ha egyaltalan sukseg van ilyen emberre) akinek az a kuldeteses ezen a sargolyon, hogy felnyissa az emberek szemet es ravilagitson arra, hogy mennyire felesleges es veszelyes dolgot csinalnak... az emberek tanuljanak csak a sajat hibaikbol, mert azok a legtanulsagosabbak.. en nem rendelkezem meg csak minimalis elektronikai tudassal sem, de azt meg tudom allapitani, hogy egy neten olvasott mod, az hasznos-e, vagy sem.. eleg sokmindent megcsinaltam mar, ha jol emlekszem a forrasztgatast a hibas kondis abit 440bx chpsetes lapnainal kezdtem.. azota forrasztgattam alaplapokat, videokartyakat.. nem tudom, hogy csak a szerencsen mult-e, vagy pedig az odafigyelesemen, de eddig semmilyen dolgot nem tettem tonkre.. szerintem minden emberre ra kell hagyni a "hulyeseget", mert ugysem miattad fog megvaltozni a moddolasi kedvuk.. maximum csak azt ered el, hogy magukra haragitod magadat

egyebkent, ha jol emlexem meg a ph!-n en voltam az elso, aki leszedte a p4-ek kupakjat, de sajnos valoszinuleg ezt sokan csinaltak, mert mar eleg regota olyan hovezeto ragasztot hasznalnak a procimag es a kupak kozott, hogy azt nem lehet leszedni..
Elküldve: 2005. 04. 13. 08:55
Itt most nem arról van szó, hogy egy grállovag kivánok lenni aki jóól megvédi az ártatlanokat a tunig/mod borzalmaitől, nekem is van átforrasztott lapom otthon, az én gépem is húzva van, csak nem árt tisztázni a dolgokat, hogy aki belevág, az lássa a dolog többi részét is. Mert szép meg jó dolog, hogy van P4 proci amit ki lehet húzatni 4GHzig, csak azt kevesebben tudják, hogy rendszerint kifingik 1 év alatt. Bartonoknál szintén kevesebben tudják, hogy amiket sz*rrá húznak, annál 1-1,5 év után előjöhet az a kellemetlenség, hogy a betonstabil 200as FSB elkezd lekunkorodni, és a végén már alapon is sz*r lesz. Vagy azt, hogy qrva jó a prescott tuning az IC7ben, csak épp a procitáp leheli ki a lelkét 3 hónap után, pláne vizhűtéssel.
Elküldve: 2005. 04. 13. 10:37
+ van egy olyan sanda gyanum, hogy nagyon szar szerias darab...
sajnos tegnap este nem volt idom tesztelni, de nagyon ugy tunik, hogy a gyari sebessegen felul nem nagyon birj a strapat

Elküldve: 2005. 04. 13. 11:14
Itt árulják!
Szerkesztette: sz.j 2005. 04. 13. 11:14 -kor