Idézet: Taranis - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 18:08
Első próba, hogy megy-e Command Rate 1T-n, aztán megnézni, megy-e alacsonyabb CAS-on, mondjuk 4-en. Ha ezekkel végeztél, el lehet kezdeni molyolni az 5-4-13 értékekkel variálni, hogy mi az, amit még elbír, és minden működő esetet letesztelni, benchmarkolni, hogy hogyan a legideálisabb.
Egy másik lépcső a feszültség. Nem tudom, alapból mennyit kap, de 1-2 tized Voltot lehet emelni, és újrapróbálni az az időzítések csökkentését.
Végül, de nem utolsósorban a működő időzítések beállítása után el lehet kezdeni emelni az órajelet, és tesztelni, mérni, hogy hogyan a legjobb. Igazából lehet, hogy ezzel kellene kezdeni, ez után hozzáfogni az elején leírtakhoz.
De ezek együttes változtatása eléggé komplex, szóval alapvetően neked kell rájönni, hogy hogyan a legideálisabb.
Meg majd ír más is még okosságot.
Először is: Köszönöm válaszod!
Másodszor: A probléma az, hogy a BIOS-ban egyszerűen nem látok olyan opciót, hogy "Command Rate", legfeljebb olyat, hogy "1T/2T Command Timing". De ezt hiába állítom 1T-re, az Everest szerint a Command Rate 2T-n marad ekkor is. Elvileg a feszültség alapjáraton 1,86V (?). A BIOS-ban a 2,05 feletti értékek pirossal vannak szedve, úgyhogy gondolom, azokat már nem érdemes próbálgatni. De ha emeltem mondjuk 2,00-ra, a CAS-t pl. akkor sem tudtam lejjebb venni. A CAS csökkentésére mindíg CMOS Cheksum error-Default loaded -et dob, az RCD csökkentésére pedig nem indul el az op.rendszer. Egyébként az A-Data honlapján ezt írják: CAS Latency:5; JEDEC standard 1.8 +/- 0.1V power supply. Ez azt jelenti, hogy ezeket az értékeket semmilyen körülmények között nem érdemes átlépni?

Súgó
A téma zárva.