HWSW Informatikai Kerekasztal: 20" Dell 2005FPW TFT tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

20" Dell 2005FPW TFT tapasztalatok Hihetetlen jól hangzik,vajon tényleg jó? Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 09. 00:19

Fura, pedig azt hittem, hogy linkeltem ezt ide:

widescreengamer.com/articles/lcd_image_screen_burn_on_dell_2005fpw.html

Idézet: widescreengamer.com - Dátum: 2006-02-20

There's no denying the fact that Dell's 2005FPW is breaking ground as a widescreen LCD display. I think the vast majority of PC Gamers using widescreen monitors are using it.

Why? Why else? Price! When Dell has a special, the price of the 2005FPW often drops nearly 40%! And even when there is no sale going on, the 2005FPW is usually cheaper than most monitors with similar specifications. You can see for yourself by browsing through our Widescreen Monitor Database (here's the 20" section).

There are very few manufacturers making a 1680x1050 LCD screen - LG.Philips is the main one, providing screens for Dell, Apple, and others. So this information could apply to anyone with a monitor using this screen. In fact, this could apply to EVERYONE with an LCD monitor.

The Problem

The problem with "LCD Image Burn-in" is exhibited below. This is my very own monitor. Here is a picture of a corner of my screen, where I keep a browser window and Winamp open:

Kép

Everything looks fine, until you shuffle windows around. Here is the exact same section of the screen, with one of the programs moved over to cover the browser and Winamp windows:

Kép

It looks almost as if the window has alpha blending applied to it! I assure you that this is not the case. What you are seeing here is not actually burn-in - LCD monitors are technically incapable of such a thing. Instead, this can be called "image persistence" and is actually somewhat common with LCD screens. It seems to be very common with the Dell 2005FPW.

Is my monitor broken?

Unlike "Screen Burn" exhibited by some plasma displays, image persistence is not permanent. It is caused by the LCD crystals becoming "over-charged" from being left in one position for too long. The longer you leave your screen on, the more likely this is going to happen. Obviously, if you can't turn your monitor on, you can't use it!

So what do I do?

The fastest way to remedy this is to only have the monitor turned on when you need it. Always make sure to enable Power Saving Mode in your OS, and set it to kick in at a reasonable about of time - 10-15 minutes. This way, whenever you stop using your monitor for more than 15 minutes, the crystals are "resting" and will be less likely to "stick"

Similarly, you could use a screensaver (after all, this is exactly what they are for!) but it's probably better just to led the crystals "rest" whenever they can.

Having a desktop background can also add to the problem. It won't be as noticable as say, a "Close Window" button like I've shown above, but when a desktop background image burns in, it gives all other windows a distorted, "sloppy" look. So change your background often, or don't use one at all.

If you have an image that is really stubborn, for instance it is there even after leaving your monitor on overnight, try leaving the monitor off for several days. After all, your monitor needs a break, so that means you probably do too!

So don't worry if you see some image persistence being exhibited on your monitor - this is normal! Some monitors may be more prone to it than others, and if this sort of thing bothers you, you may want to keep that in mind when shopping. If you have a widescreen monitor that has image persistence problems, leave a comment in the Widescreen Monitors Database!

Szerkesztette: blash 2006. 08. 09. 00:20 -kor

#362 Felhasználó inaktív   Kaoszkapitany 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 14:10

Kivancsi lennék vajon gariban cserélik-e... hibás pixel nincs a monitoron csak ezek a beégett dolgok.. Meg elég világosak a sarkai a képnek..
All your base are belong to us...

#363 Felhasználó inaktív   KSzasza 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 20:08

Idézet: Kaoszkapitany - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 15:10

Kivancsi lennék vajon gariban cserélik-e... hibás pixel nincs a monitoron csak ezek a beégett dolgok.. Meg elég világosak a sarkai a képnek..

Szerintem igen ... sőt lehet a garipapír sem kell , mert lehet elég a serial number is , amennyiben regisztrált a termék....
Desktop: Casetek 1018-1A, Ultra Power 550W, ASUS P5KC, Core 2 Duo 2,33Mhz (E6550), 2GB DDR2 800Mhz, MSI NX6800GT 256MB, WD 250GB, Maxtor 250GB, IBM 180GB, Maxtor 160GB, SB Audigy 2, Hauppage PVR 250, Plextor PX-130A, NEC 3540A, Dell 2005FPW monitor, HP 3500C, HP 930C, Cambridge SW 5.1, Logitech LX700, Logitech QuickCam Pro 9000, ASUS WL-500G Premium
Laptop: Dell Latitude D600 + WD 250GB external
PDA: Fujitsu-Siemens N560
Phone: Sony Ericsson K800i

#364 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 20:46

Idézet: Kaoszkapitany - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 15:10

Szerintem nem. Ez benne van a pakliban a TFT-knél, ahogy a blash által idézett tag is írta:

Idézet

So don't worry if you see some image persistence being exhibited on your monitor - this is normal!

Pont ez miatt nálam automatikusan eltűnik a tálca, viszonylag homogén az összes hátterem, és rendszeresen változtatom a különböző témákat is. Sőt, az utóbbi időben nem teljes képernyőn használom a Firefox-ot és az irodai programokat sem, valamint időnként mozgatom az ablakokat, nehogy a fejléc és a gombok beégjenek.

Amúgy ha már egyszer beégett egy minta a monitorba, akkor sincs baj. Mikor észrevettem, hogy a kedvenc (cxp2) témám fejléce hajlamos beégni, és elkezdtem a képernyő felső részét szisztematikusan kímélni, 3-4 nap alatt a beégés teljesen eltűnt.

Szerkesztette: Satriani 2006. 08. 09. 20:54 -kor

#365 Felhasználó inaktív   dexike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 10:00

Ez a beégés probléma elég gáz 1 monitornál ami arra lett tervezve, hogy ne égjen be. A térfigyelő szir szar tv-k szoktak beégni meg a gagyi plazmák de azok is csak akkor ha egész nap ott van "kör".... nekem 24es van majnem 1 éve, szürke háttér fullscreen ablakok fixre állítva és semmi beégés... Összeségében 2 dolog van amit észrevettem de ezek sem zavaróak: szeretema  szürkét mert semleges sokat dolgozok szürke "környzetben" és a szürke-piros-szürke mozgasnál van észrevehető lassúság tehát csíkot húz... A másik a látószög... elég jó de mivel közelről nézem a monitort ezért a szélek már érezhetően nagyobb látószögben vannak emiatt ha képpekkel babrálok és figyelni kell a színekre/árnyaltokra akkor biza középre kell pakolni mindent mert a széleket torzít színt és fényrőt is. Hardcore fotosop felhasználókat ez már zavarhat...
Ez a maicímem: zeek(kukac.at)enternet(pont.dot)hu a másik sajna beragadt:) lehet más néven is reggeltem valamikor és nem engedi megváltoztatni...

#366 Felhasználó inaktív   saraigergely 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 02. 00:25

Sziasztok....kerdes...kinek kell egy ilyen dell moncsi????? eladom ha kell, fonokomtol kaptam, de nekem nem kell...van masik.  Gergoo

#367 Felhasználó inaktív   -vadaszg- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 15:37

Sziasztok,

Hol tudnék venni Bécsben Dell 2007WFP -t? Sehol nem találom, csak közvetlenül a DELL-től, de mivel Pesten lakom ez nem annyira játszik be. Pedig a kinti dellnél épp 25%-al olcsóbban adják akcióban :)

Előre is köszönöm,

Gábor

#368 Felhasználó inaktív   Hocsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 19. 14:45

Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy Angliából sikerül majd szereznem egy Dell 2007WFP monitort!  :cool:
Esetleg van a monitornak valamilyen eltitkolt baja, vagy ilyesmi, amire vigyázni kell megvételkor?
Van vkinek már ilyen monitora? Msn-en szívesen beszélnék vele!
Config:
MSI P35 Neo2-FR | INTEL Core2Quad Q9550 | Geil Black Dragon Kit 4x1GB 800MHz | Sapphire ATI Radeon 5850 1GB |
Samsung 19" 970P | Audigy X-FI XtremeGamer | NEC 3520 DVD RW | Pioneer DVD | WD 1TB | Seagate 750GB | Samsung 250GB

#369 Felhasználó inaktív   Csibe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 12:44

Csatlakozom az elégedett felhasználok táborához. Sem beégés, sem pixelhiba nincs. Kb februárban vettem napi 8-10 órát megy.  :up:
Gigabyte p35-DQ6, c2d 6420@3.8Ghz,Crucial Ballsitic 4x1Gb DDR2-8500 , Gigabyte 8800GTX, WD Raptor 150GB, 2x500GB WD RE2, 300GB Maxtor, 200GB Samsung, DELL 24'' TFT, Cooler master Stacker, Liang DCC plus pumpa, Nexxox Extreme III + II radi, Heatkiller chipset + cpu + fet blokkok, Zalman vga blokk
Vízhűtés powwa...

#370 Felhasználó inaktív   -vadaszg- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 17:35

Nekem is megjött a Dell 2007WFP-m, nagyon tuti! A színei fantasztkusak! 3napja gyűröm, nagyon tetszik. Semmi pixel hiájba nincs..

#371 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 17:38

hol kapni ilyen monitort itthon normális áron?
JóSebesség

#372 Felhasználó inaktív   -vadaszg- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 08:37

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 18:38

hol kapni ilyen monitort itthon normális áron?

PM-ment!

#373 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 05. 11:30

Idézet: -vadaszg- - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 9:37

PM-ment!

Titok? :)
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#374 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 12:15

Idézet: saraigergely - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 1:25

Sziasztok....kerdes...kinek kell egy ilyen dell moncsi????? eladom ha kell, fonokomtol kaptam, de nekem nem kell...van masik.  Gergoo

Go to Bolhapiac szekció.
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#375 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 16:34

Idézet: -vadaszg- - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 9:37

PM-ment!

nekem is - nekem is! :)

#376 Felhasználó inaktív   mitch2003 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 14. 21:29

Idézet: -vadaszg- - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 7:37

PM-ment!

Engem is érdekelne, ha még aktuális!

#377 Felhasználó inaktív   -vadaszg- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 06. 10:20

Remélem mindenkinek írtam, akinek kell :)

Akinek nem írtam, az írjon PM-et, ha érdekli még a TFT!

#378 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 02:27

Visszamásztam pár oldalt, de nem találtam a 2005 és 2007 közti különbséget...

Másik, utoljára 128as árral halt ki(asszem qnadam is azt találta), és most nem kapható a 2005ös?

Köszi a segítséget!
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#379 Felhasználó inaktív   Zoli_The_Hun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 17:58

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. nov. 11., szombat - 2:27

Visszamásztam pár oldalt, de nem találtam a 2005 és 2007 közti különbséget...

Másik, utoljára 128as árral halt ki(asszem qnadam is azt találta), és most nem kapható a 2005ös?

Köszi a segítséget!

Helló,

Ahogy én olvastam:
- újabb kiadása a 2005FPW-nek :)
- HDCP ready
- támogatja a 480p,720p felbontást
- megnövelt fényerő
- válaszidő változatlan
- új talp

cikkek:
PCMagazine review
PRAD.de oldal tesztje

Zoli_The_Hun

#380 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 23:09

A 720p és 720i között mia különbség? :think:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

Téma megosztása:

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.