HWSW Informatikai Kerekasztal: High-end Super Socket7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

High-end Super Socket7 kérdés, tapasztalat, észrevétel socket7 Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 25. 20:50

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 19:15

Jah, epp elegszer elhangzott a 'Vargane es tarsa, a kozveszelyes bunozo' c. topicban:>

Vargáné társát személyesen is ismerem, és ő mesélte, hogy volt, hogy ugyanattól a kínai gyártól vették ugyanazt a tápot, csak egyikuk jenci, a másikuk meg acorp matricát küldött rá...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#202 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 20:53

Az én asus P5 ös gépemben is vargánés táp van , csak az a baj hogy a házba nem is lehet nagyobbat tenni csak olyan picurkát mint amit abba gyártottak :( szóval ha Kaputt gehen akkor a házzal együtt b@szhatom ki

#203 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 21:12

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 14:31

Biztos ez?

Ha mondom...
Ne tudd meg mennyit szoptam, mire egy működő kártyát tudtam belerakni.  Anno se pénzem, se hozzáértésem nem volt. Vettem hát a lapot a procit (eleinte EDO ram volt a deszkán) és vidáman vettem egy TNT2-t. --> fagyás...
akkor egy TNT2 M64-et (vagy mi a szöszt) --> fagyás...
végső elkeseredésemben eljutottam a csak 16 megás Viper-hez --> műxött!!! (nem volt pénzem Voodoo-ra)
Igaz w9x alatt egyik játék ment, a másik nem, de hamar elérkezett az y2k/xp-s korszak és akkor már nem volt baj! (Riva TNT-nek vélte az op, sőt most is annak véli, de most már egy ASUS K7M-ben csücsül)

Szerkesztette: ChRiS_RS 2005. 04. 25. 21:12 -kor

A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
---
AMD everywhere
---

#204 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 25. 21:15

Idézet: ChRiS_RS - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 22:12

(Riva TNT-nek vélte az op, sőt most is annak véli, de most már egy ASUS K7M-ben csücsül)

mivel az a becsületes neve... :)
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#205 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 05:35

Nálam 2 Zida tomato mondta be az unalmast egymás után, de azért megszolgálták az idejüket, főleg a második, ami egy 5DLX-es volt, még biost is frisitettem bele, hogy működjön a szkázi.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#206 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 08:04

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 22:15

mivel az a becsületes neve... :)

Monnyuk azt, hogy azon alapszik. De van hozzá kiköpött Diamond Viper V550 driver is, csak az nem túl másszíve... :D
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
---
AMD everywhere
---

#207 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 14:05

:up:  << Na ott is maradj !
Irjatok még okosságokat, tapasztalatokat TESZTEREDMÉNYEKET!! (akár húzási eredményeket)

Szerkesztette: Bull Boss 2005. 04. 27. 14:07 -kor

#208 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 18:14

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 19:59

Ha esetleg megsütnéd a K6-III+-odat, én vevő lennék rá a gyűjteményembe. :D

Bíztató kilátások :(
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#209 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 18:22

Most kicsit beszünetel ez a k6-3asdi, mivel lapot is kell vadásznom hozzá. Kinéztem magamnak a ga-5ax es szériát, de ott is vigyázni kell a revizióval. Kicsit kiképeztem magam benne. Majdnem behoztam angliából (a szomszédból) egy példányt, elég olcsón is adta, aztán az utolsó félpercben rám licitált a baromidióta az ebayon és elvitte processzorostul, ramostul az egész pakkot 700 forintért! És miért? mert a még baromarcúbb interványatt kiakasztotta az ip-m és ne mtudtam reloadolni, de semilyen adat nem közlekedett- máshol már fikáztam erről, ott olvashatjátok. Szóval most...  :banghead:  :doom:  :nag:  eléggé. De lesz lap... nemsokára.. és akkor nyomás a 700 megaherzzzzzzzzzzzz. BANZAAAAAAAAJJJJJ!!!!!!!!!!! HÁRDKÓR!!!!!!!

#210 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 18:36

Máshol is találtam  socket7-es fórumot, rég elsüllyedt már, de rájöttem hogyan használatos a kereső....
zotyesz is irt oda asszem, de most belinkelést mellőzve azért pár szóval. Akkoriban tx-es lapokat hajtottak 400-500 megaherzes álomhatárig (azok a régi szép idők). Volt egy olyan változat is, aki proclábakat akart forrasztgatni... Tőlem is vett egy Acorp 5TX29-es csávó k6-2 procit. Akkor segítettem neki, hogyan rakja a prociját 5.5x75-re. 412.5mhz hivatalosan. Bár kicsit ingadozott neki, mert mondta, hogy valami teszt progi szerint felszökik 450 környékére. Amodaát volt szó a dokumentálatlan jumperekről is... és egyikmásik akár szintén tud 100mhz-t.  De ezekbe télleg csak k6-2 javasolt, hogy a kétszintű kess miatt a k6-3?? nem tudom... pluszos semmiképp. A ga-5ax  különböző reviziója is említi a k6-3 kettős cache okozta konfliktust, illetve csak hogy támogatott e vagy sem, de talán ez biostól függ, mert ha tranzisztortól, akkor szivás,mert 4.0 és a 4.1-es revision közt nem nagyon lehet különbséget tenni külsőre.

#211 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 18:41

igen, most ahogy átnéztem a 5tx29-et rengeteg kombináció van még, mert itt csak a 60,66,75 mhz van biztosra 3 jumperrel állitva. Tönkre teheti-e az alapot ha végig próbálgatom a kombinációkat?

#212 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 18:43

Szerezz már egy P5 A-B nagyon kiváncsi lennék rá hogy megy-e benne 600 on .........

#213 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 19:24

Idézet: Bull Boss - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 19:43

Szerezz már egy P5 A-B nagyon kiváncsi lennék rá hogy megy-e benne 600 on .........

Azon simán. Szinte biztos, még feszkó emelés nélkül is. It a 700 a kérdés, az már lehet nem adja könnyen magát, pláne a pci gondok. Az a lap amugy se tetszik, mert kicsi, 3 pcial. És olyan nehéz szerezni mint a p5a-t vagy a gigát. Ez hetekig is eltarthat. De ha gondolod elviszem hozzád kipróbálni.

#214 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 19:37

Idézet: Samuraj - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 19:41

igen, most ahogy átnéztem a 5tx29-et rengeteg kombináció van még, mert itt csak a 60,66,75 mhz van biztosra 3 jumperrel állitva. Tönkre teheti-e az alapot ha végig próbálgatom a kombinációkat?

Elektronikában minden előfordulhat, meg az ellenkezője is. :D De egy 5TX29 azért nem életveszélyes pénz.
... a trip back in time is all I need ...

#215 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 19:39

Összeforraszak nektek egy ddr-es 4x agp-s super7-et? Vagy ahhoz már proci is kéne... kissé pihent vagyok ma. Mindenesetre érdekes lenne megcsinálni. De ha igaz az a k7 nv6 busza vagy micsoda, akkor sokat nem is ér. Majd a súlyosabb teszteken kiderül mit tud a high-end 7es. NFSU pl. Annál úgytűnt számít a mhz. Ramot is kell hozzácsapni majd. Végülis új gépet sikerült venni, pedig nem ez volt a cél, télleg lehetett volna egy k7-est is. Múltkor azon aggódtam nem érjük meg a 100-as hozzászólást.

#216 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 19:41

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 20:37

Elektronikában minden előfordulhat, meg az ellenkezője is. :D De egy 5TX29 azért nem életveszélyes pénz.

Na de akinek rá van építve a rendszere és elszáll ilyentől, az a sajnálaton kívül új gépet fog venni, nem egy másik 5tx29-et

#217 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 19:53

Idézet: Samuraj - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 20:41

Na de akinek rá van építve a rendszere és elszáll ilyentől, az a sajnálaton kívül új gépet fog venni, nem egy másik 5tx29-et

Aki azonban csak szórakozni akar, meg tuningcsúcsot döntögetni K6-III+-szal, az keres egy bontót, és felvásárolja a teljes 5TX29 készletet potom áron. :)

#218 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 19:54

Idézet: Samuraj - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 20:39

Összeforraszak nektek egy ddr-es 4x agp-s super7-et? Vagy ahhoz már proci is kéne... kissé pihent vagyok ma. Mindenesetre érdekes lenne megcsinálni.

Érdekes lenne...:think: :D

#219 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 19:54

Na akkor bővebben a Zida 5DLX-ről.
5DVX-et követte a kicsike és ezzel el is kezdődött a tuning korszak házi módra. Ennek már ugye dimmje is volt, nem beszélve az agp-ről, ugyhogy meg lehetett pakolni. Aztán k6-2 300 került az i166 helyére. Az alaplap 75x5.5 illetve a 2x/6x által szintén képes lehetett volna 400 fölé nyúlni, de az akkori bios nem tudott 300-nál többet kiirni, mégha ment is olyan 360 körül. Akkoriban  75x4.5-5-tel nyomattam neki. Aztán kellett bele rakni egy szkázit is, amihez biost kellett bele frissiteni, életem első biosolása, örültem is neki hogy sikerült, szkázi műx, és immár 330- mhz-ig jelzi a procit, mekkora előrelépés! De már ott is kevés volt a 3 pci, pláne agp alatti el is fogta a levegőt a video hűtő elől, oldalról kellett befújni neki a levegőt, voltak ám ott szép alkotások! Ezt nem is értem, mért nem oldalról vezetik a levegőt a videochipre, pláne ha fordított nyákot csináltak volna és amonnan rakták volna az alkatrészeket. Nem baj... ma már úgyis két slot kell egy videokártyának. Multkor láttam képen két összekötött PCI-E-s kártyát egyenként két emelet magasak, na de ez már video tuning....

Szerkesztette: Samuraj 2005. 04. 27. 19:56 -kor

#220 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 21:01

Asus P5 A-t tudok neked szerezni asszem van 2 is 1000FT/DB megnézem ha kell szóljál

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.