Doom3 teszt / I. felvonás. Próbáltam a teljesség igényével.
program: Doom3 demo. szerintük szükséges hardver: 384mb memo, 1.5 ghz proc, video:gef3ti ill. ati8500 -től fölfele. Tesztgép: lásd fentebb. Beállítások: 640x480-as grafika, antialiasing off, és az összes többi is off, ebből a leglényegesebb talán az árnyék, ami kicsit felveszi a teljesitményt. A qualityek közt nem sok különbséget tapasztaltam, talán nincs is ha az automatikus felbontás állitást leszámítjuk.
A gépen remekül fut. Aztán kikaptam belőle az egyik ramot, amitől már csak 256mb-os single 400-as volt, vagyis 200mhz-s DDR. Nem nagyon zavarta a játékot a kis különbség, ha kevés a ram, úgyis a swaphoz nyúl. Na eztán disabledeltem a 8x agp-t, vagyis 4x agp-vel (66mhz) küldtem meg. Ez se ingatta meg.
Innen egy hatalmas ugrás lefele és lett belőle 650mhz-s athlon xp 100mhz-s DDR-el 256mb single. Na ez már hatással volt a kicsikére, de még így is figyelemre méltóan állta a sarat. A tágasabb tereken már érezhetően szaggatott, de még így is játszható maradt, már akinek. Szűkebb, 2 méter széles folyósokon persze semmi baja, de pl egyik szobából a másikba, ajtónyitás, több mozgó objektumnál már kezd jönni a lassulás, közepes mértékben zavaró. Növelve a proci órajelét, memóriájét hagyva, kezdenek simulni a mozgások, 800mhz-nél már elég jó, 1Ghz -től végképp semmi baja.
A nagyobb felbontásért egyértelműen a videokártya a felelős, ugyanis a 5200-es belépő szintnek számít és bár újabb szabványokat támogat, mégis lassú. Ebben a tekintetben videokártyára lehet gyúrni.
Végkövetkeztetés: Ha van valakinek egy 800mhz körüli pl. k7-es gépe 256mb akár 200-as ddr-el (és persze videokarija, talán jót fog tudni játszani. Persze az se biztos, hogy egy jobb gépet lebutítva is utol tudna érni egy régebbi feltuningolva (de több mint valőszínű). Na meg, hogy a szaggatás kit mennyire zavar. Elképzelhető, ha egy nagyon tágas nyitott téren sok objektumot kell mozgatni, olyannyira belassul hogy szinte nem látni semmit. Doom2-be voltak pl stadion méretű városrészek.
De ez a kis 650mhz ilyen szépen állta a próbát, amit már a super7-es is tudhat hozni, és ki tudja meddig lehet lemenni még ram sebességgel és agp-vel.
Szerkesztette: Samuraj 2005. 04. 16. 21:58 -kor
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!