Idézet: Samuraj - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 23:36
Idevárok mindenkit, akinek kérdése, tapasztalata van a témával kapcsolatban. Persze már kihalt darab, de aki nem havonta gépcserélgetős és sokáig nyúz egyet annak hasznos lehet. Énfelém egy Acorp 5ali61 tapossa a malmot amd processzorral, mivel 233 fölött már nincs intel és már sokmindent átéltem vele. Eladtam, majd visszavásároltam, miután az inteles gépek sorra kihaltak, k6-2 350eset húztam 450re, telepakoltam a slotjait, kicsit kevés a pci, meg a videokártya alá nem túl szerencsés, mert elzárja előle a levegőt. Volt is ebből lefagyás, úgyhogy ez alá csak a hálókártya fér be, mert az elég vékony hogy a propeller félig kitekintsen fölüle. Még egy érdekesség, amikor geforce2-t vagy 3-at próbáltam belerakni k6-2 win98 mellett, vindóz bizonyos műveleteknél beadta a kulcsot. A 2-esnél a képernyő tulajdonságai babrálása közben fagyott meg, 3-asnál már betöltéskor jöttek a gondok. A 2-essel még játékot inditani is lehetett. Legfeljebb 550mhz-ig lehet belepakolni procit, ami van k6-2 és k6-3ból is és a leirásában emlitett max 256mb pc100-as sd melett még ma is elég használható lehetne ha sikerülne ezekeből az újabb videokártyákból is belecuccolni. De ezt ki fogom deriteni mert van kéznél egy 5200-as fx. Egyes alaplapok tudnak 600/133 mhz variácót is, mint halottam pl valami asus p5a-ról. Azon még az undergrounddal is el lehetne már játszogatni, bár mindenki már nfsu2-zik. A videokártyát talán a k6-2 akadályozza, vagy a geforce? esetleg k6-3al tudna működni? Szerintem a socket7 túl hamar kihalt, bár biztos vannak technikai magyarázatai, de inkább csak az észnélküli foglalatváltogatás
5ali61 K6/2 450 MHz 256 MB RAM + Matrox G450 minden oprendszeren jó, csak az új játékok nem mennek.
Probléma :
nagyon lassú (Tomb Raider 1 az új textúrákkal glidos alatt 7 frame/sec)
Spellforce, The Suffering nem megy
Win 98 alatt Syberia 1 fekete képernyő...
geforce2 Ti és WinXP
Probléma :
kicsit lassú
sok játék nem megy: pl Tomb Raider 1 (glidos)
6.6.93 driverrel játékok (Spellforce, The Suffering) azonnal fagynak - kék halál
5.2.16 driverrel a Spellforce nem indul el
radeon9200 - gyors, jó, szép
Probléma :
win98 alatt NAGYON lassú, a Syberia 1 átvezetők szaggatnak...
winXP alatt többféle driverrel random lefagy. Syberia, Spellforce, The suffering
----------------
Ötletek?
Szeretnék a Spellforce-vel játszani, de nem megy
hw hiba?