HWSW Informatikai Kerekasztal: High-end Super Socket7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

High-end Super Socket7 kérdés, tapasztalat, észrevétel socket7 Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   FirstMan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 13. 21:11

Hali!
Sz'al, egy kicsit terebélyes lett ez a topic, ezért nem olvastam át az egészet, úgyhogy lehet, hogy valahol már válaszoltak erre (vagy egy hasonló kérdésre).
A probléma az lenne, hogy egyik ismerősnek van egy P1 alaplap (sajnos a lapkakészletet nem tudom), AGP, SD-RAM támogatás rajta, szóval olyan, mint amilyenekről eddig it szó volt. Jelenleg egy Gef2 Mx 400 hever benne (mellékesen: neki nincs olyan problémája, mint Samurainak, neki simán megy minden, nem fagy a rendszer), 64MB SD rammal. Nem egy nagy gépguru, de mostanában rákattant a játékokra, viszont az istenért se tudtam rábeszélni egy jobb vasra, ő ragaszkodott hozzá. Oké, akkor legalább több ramot rakjunk bele - mondtam neki. Abba belement, vett is 128MB (WOW) SD ramot. Mikor beleraktuk jött a probléma, nem ismeri fel mind a 128-at, csak a felét. Egyoldalas SD, előtte 2*32MB volt benne, az egyik két-, a másik egyoldalas. Kipróbáltuk mind a 2 slotban, mind2nél ugyanaz a probléma. Kipróbáltuk egy másik gépben (Asus A7V lap), ott oké volt a RAM.

Kérdésem: Lehetséges, hogy némely régebbi Socket7 lapka csak 64MB-ig látja a memót?

#522 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 13. 21:36

Bezomány. 128as egy oldalas ram nem fog menni benne, igaz nem az oldalak száma számit, hanem hogy hány mbites ickből áll, de ritka madár az a 128as ram, amit el lehet tekerni csont nélkül P1es lapban.

#523 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 01:07

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 22:36

Bezomány. 128as egy oldalas ram nem fog menni benne, igaz nem az oldalak száma számit, hanem hogy hány mbites ickből áll, de ritka madár az a 128as ram, amit el lehet tekerni csont nélkül P1es lapban.

Nem olyan ritka az :)
Ha jól emléxem akkor az acorp5ali61ben volt egy 128as modulom :) És nem volt vele probléma. És csak bementem a boltba és megvettem. De lehet hogy mákom volt :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#524 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 09:34

Nekem most is 128 megás modul van benne, igaz, nem ALi, hanem Via MVP3. Ez olyan modul, ami még a híres-hírhedt PCChips M537DMA VXPro alaplapomban is gond mélkül ment.
Múlt héten volt időm kicsit próbálgatni. A legfontosabb a TV tuner lett volna, ebből kétfélét próbáltam: egy Voodoo3 3500 kártyát és egy PixelView All-in-Combo TNT2 M64 kártyát (mindkettő AGP-s VGA kártya-TV tuner combo). A Voodoo működik, de csak a gyári CD-n levő driverrel van hang, így viszont csak 2 csatornát talál meg a tuner. Későbbi driverekkel van több csatorna, de nincs hang. A másik kártya TV progija hibaüzenettel elszáll, külsős progival (ChrisTV, DScaler) nem megy. Maradt a Voodoo.
Van még egy fura probléma: vannak játékok, amik indulásnál kifagynak, ha a DVD-ROM-on a DMA be van kapcsolva (Lite-On). Ilyen pl. az Age of Empires: Age of Kings, jópár régi Star Wars játék, Warcraft II (!).
Persze van, ami megy rendesen pl. Rune, a maradék régi SW játék, Warcraft 3. A DVD-ROM egyébként hiba nélkül megy DMA-val filmnézésnél, DivX filmek kb 40-60 % prociterheléssel mennek írott DVD-ről (K6-III 450 MHz, Win98SE, MPlayer, Voodoo3). DMA nélkül élvezhetetlen. A DVD filmek is nézhetők, de határeset, van egy-két frame drop. Röviden ennyi, ha valaki tud valamit segíteni, megköszönném :)

Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz!

#525 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 12:47

Idézet: zotyesz - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 10:34

külsős progival (ChrisTV, DScaler) nem megy. Maradt a Voodoo.

Ugye a tuner driver fenn van?

Igaz, nekem külön tv tunerem van, de ahhoz csak a drivert raktam fel. És mellé a dscalert használom.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#526 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 13:21

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 2:07

...az acorp5ali61ben volt egy 128as modulom :) És nem volt vele probléma.

Egyszer nekem is volt benne 64+128, latszott is az osszes. De amikor csak a 128-as volt benne, BIOS felismerte, de nem bootolt be.  :think:  Inkabb maradtam a 2x64-nel. :)

#527 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 13:58

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 13:47

Ugye a tuner driver fenn van?

Igaz, nekem külön tv tunerem van, de ahhoz csak a drivert raktam fel. És mellé a dscalert használom.

:offtopic:
Persze, fönt van (volt) a driver. De ez csak a saját TV progijával működik, mással nem, nem valami elterjedt típus.
Mellesleg, ha jól tudom, a DScaler-nek nem is kell a driver, megoldja saját maga. :offtopic:

#528 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 17:17

végre én is kicsit lámának érezhetem magam. Annyit hadoválnak mindenfele azokról a cd-s vinyós dma-król, nem is értem, mi az hogy ki van kapcsolva meg be van kapcsolva? Több helyen is van erről szó. Ha emlékem nem csal, találkoztam ilyennel a cd-s tulajdonságok közt, ahol többek között az auto lejátszást szoktam kikapcsolni 9x vintrottyban, és az mindig jelöletlen szokott lenni, ha meg bepipálom, visszaugat hogy nem biztos jó működése. Valami ilyesmire emléxem, most hiába kerestem a szkázis plextoromban a nyomát, hűlt helye. Azt viszont nem tartom valószinűnek, hogy dma nélkül szórakozna a cd-kkel. Vagy talán mégis?
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#529 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 18:06

Idézet: zotyesz - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 14:58

Mellesleg, ha jól tudom, a DScaler-nek nem is kell a driver, megoldja saját maga. :offtopic:

Nekem kell hozzá driver. Anélkül nem megy. Vagyis ugy emléxem, hogy amikor elöször probáltam a dscalert, akkor nem volt fenn semmi, és be se jött semmi. Felraktam a drivert és egyből jó lett.

#530 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 21:27

Idézet: Samuraj - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 18:17

végre én is kicsit lámának érezhetem magam. Annyit hadoválnak mindenfele azokról a cd-s vinyós dma-król, nem is értem, mi az hogy ki van kapcsolva meg be van kapcsolva? Több helyen is van erről szó. Ha emlékem nem csal, találkoztam ilyennel a cd-s tulajdonságok közt, ahol többek között az auto lejátszást szoktam kikapcsolni 9x vintrottyban, és az mindig jelöletlen szokott lenni, ha meg bepipálom, visszaugat hogy nem biztos jó működése. Valami ilyesmire emléxem, most hiába kerestem a szkázis plextoromban a nyomát, hűlt helye. Azt viszont nem tartom valószinűnek, hogy dma nélkül szórakozna a cd-kkel. Vagy talán mégis?

Hát a SCSI kicsit más, ott tényleg nem nagyon van rá szükséged, de IDE eszközöknél feltétlenül érdemes bekapcsolni, mert jelentősen csökkenti a prociterhelést. Néha persze vannak kompatibilitási gondok mint pl. amiket írtam. A winchesternél is érdemes bekepcsolni, jóval gyorsabb lesz a cucc, főleg az ilyen kis retro gépek hálálják meg nagyon.

#531 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 12:51

Azért én ugy tudom, alapból dma-val működik, furcsa is lenne pioval. Vinyós topicokban van szó ilyen gondokról, valami ki kapcsolgatja a dma-t, akár virus akár bug. Szkázinál is van dma. Szóval a vinyóknál mindenképpen léteznie kell a dma-nak a cd-nél nem vagyok benne biztos, az elég lassú ahhoz, habár a 40x-es körüli tempóknál is dukál a dma-33. Én úgy gondolom dma nélkül már elég kevés eszköz játszik, csak a port konfigurációkhoz használnak piot, illetve a lassab cuccok mint a soros port is.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#532 Felhasználó inaktív   ssppiikkee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 17:31

ezekről a lapokról mi a véleményetek??
(a pontos nevét nem tudom csak ami a chipsetesn van)
1- MATSONIC MS8127C+ (ezt az egyet tudom)
2- Intel PCIset
3- TXpro
képek sorba:
Kép
Kép
Kép

itt van még néhány cuccom:
Kép

van egy pár VGA-m is :D :
Kép

procim:
Kép

és még lenne egy ilyen P2 es proci amit nem tudom hogyan kell
szétszedni , ebben is kérnék segítséget
Kép

Szerkesztette: ssppiikkee 2005. 07. 15. 17:33 -kor

http://kepfeltoltes.hu/view/050806/../050806/20.000.jpg
LOL az van írva hogy: maximális méret csatolható 20K
Én csatoltam :D

#533 Felhasználó inaktív   ssppiikkee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 17:34

ja és ezeket mindet 1500 HUF ért vettem :D
http://kepfeltoltes.hu/view/050806/../050806/20.000.jpg
LOL az van írva hogy: maximális méret csatolható 20K
Én csatoltam :D

#534 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 19:34

Sokkal többet nem is érnek :D az első max. Ahogy mondod a tipus az, a második valami P1 es , a 3. is de azt ismerem mert nekem is volt valami Amptron LMT lap de legalább van SD bank.Vinyó ha jó és persze nem visit akkor mindig jó ha van, floppy , cd filléres cuccok, vidkarik hasonlóképpen, procikból is dunát leetne rekeszteni, bár én akárhogy kerestem és ha jól látom az utolsó a Cyrix az Pr 233 as  :think:  szóval számomra ritka ezért . A slotos mókát már énis kipróbáltam szétszedni sikeresen eltörtem a burkot rajta nézd meg mekkora a procc ha 266 körüli akkor kapd szét  :evil2:  a sorozatszám végén olvashatod a frekvenciát le  :cool:
szerk: van még a polcon olyan amit nem látni mondjuk RAM fektetve vagy valami ?

Szerkesztette: Bull Boss 2005. 07. 15. 19:36 -kor

#535 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 22:16

Szépek. Én épp 486 dx procikra hajtok kellene belőlük egypár dx2-66ig bezárólag. Sx2 meg ilyesmi. Most buherálok egy tuning 3-486ost, Remélem sikerül belehegesztenem egy 386 dx 40-est pqfp-ba.

#536 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 09:52

Overdriveokat gyűjtesz ?? Nekem van egy furcsa proccom, amit még nem sikerült eladnom Rapid felirat KO processzor érdekel Samuraj ??

Szerkesztette: Bull Boss 2005. 07. 16. 09:54 -kor

#537 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 12:24

Idézet: Bull Boss - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 10:52

Overdriveokat gyűjtesz ?? Nekem van egy furcsa proccom, amit még nem sikerült eladnom Rapid felirat KO processzor érdekel Samuraj ??

Fényképezd már le :) És tedd be ide a képet :)

#538 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 15:44

Első

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1121525072.jpg

#539 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 15:45

Második . Tulajdonképpen csak az érdekel hogy mire jó ez mihez kellett régen ilyen és mennyire volt kapható anno. Először azt hittem hogy Duál, mert 2 db van (volt ) egy lapban és passzivan nemtom mire jó tipp??

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1121525154.jpg

Szerkesztette: Bull Boss 2005. 07. 16. 15:47 -kor

#540 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 15:51

http://www.cpushack.net/RAPIDCAD.html

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.