HWSW Informatikai Kerekasztal: High-end Super Socket7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

High-end Super Socket7 kérdés, tapasztalat, észrevétel socket7 Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 09. 20:48

Idézet: yeahsp - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 18:50

az a tbird lehet érdekelne, ha budapest-környéki vagy...

..viszont a Tbird lehet hogy el lesz adva.. :( Igen, környéki.
..különben lehet, hogy nemtom kifizetni a K6-III-at. :D Holnap jön elvileg(legalábbis kellene neki..). Ha megjött csinálok csoportképet. (Mármint kipróbálás után. Halottakat nem illik fotózni. :rolleyes: )
Egyébként Okidokinak is van már működő K6-III-a. :)  Gondolom, hogy működik még, mert nem jött értem a fekete BMW. :D

Szerkesztette: Dizájnfiksön 2006. 04. 09. 20:52 -kor

'Beliefs are what divide people. Doubt unites them.'' Peter Ustinov - a small mind is a tidy mind - an empty mind is a loyal mind - blessed is the mind too small for doubt

#922 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 22:34

Idézet: Dizájnfiksön - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 21:42

Nem mondok. :Đ De kiváncsi vagyok kb mennyit érhet egy ilyen.

:) 3-4 eFt körül vannak a működő, kommersz 500-750 MHz-esek. :) Az ezres kissé jobb, kissé ritkább. Ajánlok érte 7000 Ft-ot. :) Licitindítónak nem is rossz. :D
... a trip back in time is all I need ...

#923 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 14. 19:51

Láttatok mostanság olyan SS7 alaplapot ami tud 2.4 voltot, van neki 3-4 simm foglalata, és még kapni is lehet valahol?
Kép
GVC VP-1541 Ez pont jó lenne. :Đ

Szerkesztette: Dizájnfiksön 2006. 04. 14. 19:55 -kor

'Beliefs are what divide people. Doubt unites them.'' Peter Ustinov - a small mind is a tidy mind - an empty mind is a loyal mind - blessed is the mind too small for doubt

#924 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 19:46

Idézet: Dizájnfiksön - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 22:18

Naggyon durva. :respect:
De ahhoz képest hogy elég sokat szenvedtek azekkel a full AT lapokkal, házakkal, 1988-ban már készítettek nagyon pirinyó 286-ost is.
Itt azt írják hogy a Flytech Carry I már 88-ban kijött.
elölrül
háturul
Van egy másik is, az Nem Flytech, de van benne egy 16 bites ISA hely és 286 helyett 386SX van benne, ill CGA helyett VGA kimenete van. :)
De sajna a Win95 nem indult el rajta. :reklamacio:  :p

Az első gépem, 93' ban szereztem egy cég raktárában porosodott. 1 MB ram volt benne, 20 MB vinyó, és egy 12-es mono Herkules + kisméretű bill. Laptop stílusban, numpad nélkül. A külső tápja evett mindent 110/60-250/50 alapból. Semmi gond nem volt vele amikor a lift ment a 10 emeletesben és minden más pislogott, villogott.
Valamint bővíthetetlen volt, míg a haverok a gatyájukat költötték a 386-osaikra, én személyesen ismertem minden bitet a vinyómon... :respect:

#925 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 10:49

Idézet: Gopher - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 20:46

Az első gépem, 93' ban szereztem egy cég raktárában porosodott. 1 MB ram volt benne, 20 MB vinyó, és egy 12-es mono Herkules + kisméretű bill. Laptop stílusban, numpad nélkül. A külső tápja evett mindent 110/60-250/50 alapból. Semmi gond nem volt vele amikor a lift ment a 10 emeletesben és minden más pislogott, villogott.
Valamint bővíthetetlen volt, míg a haverok a gatyájukat költötték a 386-osaikra, én személyesen ismertem minden bitet a vinyómon... :respect:

Huhh az első gépem nekem is ilyen volt úgy emléxem  :think:  Aladinnal játszottam rajta rengeteget  :D

Szerkesztette: Bull Boss 2006. 04. 16. 10:50 -kor

#926 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 10:54

Idézet: Dizájnfiksön - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 20:51

Láttatok mostanság olyan SS7 alaplapot ami tud 2.4 voltot, van neki 3-4 simm foglalata, és még kapni is lehet valahol?
Kép

lol gondoltam megnezem milyenem van :)
majdnempontilyen :) [ga-5ax nezz utana richtig ez csak 2 isa van rajta kb]
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#927 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 14:30

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 11:54

lol gondoltam megnezem milyenem van :)
majdnempontilyen :) [ga-5ax nezz utana richtig ez csak 2 isa van rajta kb]

Kép
Leszámítva, hogy dimm memóriafoglalatok vannak rajta. :p
Én is szemeztem egy ilyen lappal, de most ez nem lett volna jó, nem megy bele az simm fpm ram.:)

A nagy terv az volt, hogy fogok egy ilyen lapot, belezúzok minél több simm fpm ramot, bele a k6-III 400-as 6x66MHz-en, kis hang, vidkártya, +egyéb körítés, majd mehet rokonyhoz átmeneti netesgépnek. :)  De úgy néz ki lesz helyette néki másik gépe.
Mondjuk az FPM ram, meg a K6-III meredek párosítás lett volna. :Đ

Szerkesztette: Dizájnfiksön 2006. 04. 16. 14:33 -kor

#928 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 18:22

Jaaa SIMM akkor jol olvastam :) Olyanom nincs csak a háromnyolcvanhatos alaplapomban :)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#929 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 21:19

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 19:22

Jaaa SIMM akkor jol olvastam :) Olyanom nincs csak a háromnyolcvanhatos alaplapomban :)

Hát nemtom szerintem ilyet SIMM el nem is gyártottak  :rolleyes:  max EDO+SD kombinációval. Olyanom nekem is volt anno, nem volt rajta még AGP se szal totál PI nek látszott, és 400as k6-2 volt benne. Mikor még nem értettem annyira a gépekhez, azt hittem hogy PIIes. Aztán videókártyát akartam venni, kérdezték milyen gépbe kell mondtam 400as pII. Aztán rámsóztak asszem 20ezerért egy Savage 4et  :(  agp set amit be se tudta szerelni, szal az megmaradt vissza nem vették azóta is használatlanul áll a polcon  :cool: , utánna okulva a történtekből szereztem egy VooDooIII 3000 pci-t azzal hasitott rendesen UT minden zsir kis gép volt  :D  azóta se látok olyan lapot

Szerkesztette: Bull Boss 2006. 04. 16. 21:20 -kor

#930 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 17:45

Idézet: Dizájnfiksön - Dátum: 2006. ápr. 14., péntek - 20:51

Kép

Ezek _nem_ SIMM foglalatok, hanem SDRAM DIMM foglalatok rajta. Pont mint a GA-5AX-en. De ebbe belemegy az SD-tokozású EDO RAM is - más kérdés, hogy még jobban visszafogja az EDO az amúgy sem sebességbajnok K6-os buszrendszert.

Ezres Slot1 Athlonra adott ajánlatomra nem reagálsz semmit?

#931 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 18:20

Idézet: Telcontar - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 18:45

Ezek _nem_ SIMM foglalatok, hanem SDRAM DIMM foglalatok rajta. Pont mint a GA-5AX-en. De ebbe belemegy az SD-tokozású EDO RAM is - más kérdés, hogy még jobban visszafogja az EDO az amúgy sem sebességbajnok K6-os buszrendszert.

Mekkora átb@szás! :Đ  :omg:
S tényleg, fehér dimm foglalatok! :Đ  Ilyet se láttam még. :lama:
Elnézést emberek, a p@f@m addig is leszakadgat.  :reklamacio:

Mondjuk az SD tokozású EDO-tól nem kell tartanom. Igen ritka, szerverekben, meg talán márkás gépekben használták.

A proc nem lesz eladó. Én is örömködök afelett, hogy találtam ilyet. :)
Az Athlon árát nem menőzésből kérdeztem, csak tényleg nem láttam még ilyet eladósorban és nem voltam teljesen tisztában az árával. Egyébként úgy néz ki, hogy igen pontosan megfizettem az árát, nem kerestem rajta. De legalább lesz, és ez jó. :)

Szerkesztette: Dizájnfiksön 2006. 04. 17. 18:21 -kor

#932 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 18:28

Idézet: Telcontar - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 18:45

Ezt most nem értem  :(  magyarázza már el nekem valaki !! Ha lehet képekkel is  :omg: Létezik SD alakú EDO ram ??? :confused:  van pl egy 486 os lapom minden edo belemegy, csak egy " modernebb" laposabb SD re hasonlitó nem akkor az nem is SD ? Nah szal Ilyen :

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1145294929.jpg

#933 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 20:24

Idézet: Bull Boss - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 19:28

Ezt most nem értem  :(  magyarázza már el nekem valaki !! Ha lehet képekkel is  :omg: Létezik SD alakú EDO ram ??? :confused:  van pl egy 486 os lapom minden edo belemegy, csak egy " modernebb" laposabb SD re hasonlitó nem akkor az nem is SD ? Nah szal Ilyen :

A képen levők közül a felső három EDO/FP RAM, 32/36 bites SIMM modulok formájában. (Az, hogy EDO-e, avagy FP, csak a memóriachipek feliratai alapján dönthető el - vagy még úgy sem. :D ) A legalsó modul egy 9-bites SIMM a 386-os és a korai 486-os korszakból.

Az SD-tokos EDO első közelítésre egyszerű képlet: adott egy SDRAM alakú modul (168 pines modul), de a memóriachipek EDO RAM chipek rajta. A legtöbb P1 és P2 gépet nem zavarja a csalás (legfeljebb laaaasssssúúúúú lesz). De amíg a Pentiumokhoz SIMM modulból páros számú kellett (a proci 64 bites memóriabusza miatt a 32 bites (paritással 36 bites) modulokat párba kellett rakni), addig az SD-tokosból elég egy modul, mert ezen már eleve 64 bitesnek (illetve 2x32 bitesnek) szervezték a memóriát.

#934 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 20:51

És melyik jobb az EDo vagy az FP ? És SD +EDO/FP ram kombináció akkor nem működik ??

#935 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 21:08

Idézet: Bull Boss - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 21:51

És melyik jobb az EDo vagy az FP ? És SD +EDO/FP ram kombináció akkor nem működik ??

Az EDO gyorsabb kb. 15%-kal, mint az FP.
A legtöbb lap nem szereti, ha egyszerre teszel bele EDO/FP memóriát ÉS SDRAM-ot, de vannak kivételek (pl. az Acorp 5ALI61 ilyen kivétel). De a vegyes memóriahasználat mindenképp lelassítja a memóriaalrendszert, ezért ellenjavallt.

#936 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 21:23

Idézet: Telcontar - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 22:08

Az EDO gyorsabb kb. 15%-kal, mint az FP.
A legtöbb lap nem szereti, ha egyszerre teszel bele EDO/FP memóriát ÉS SDRAM-ot, de vannak kivételek (pl. az Acorp 5ALI61 ilyen kivétel). De a vegyes memóriahasználat mindenképp lelassítja a memóriaalrendszert, ezért ellenjavallt.

Szal ha Halálra karnék tuningolni egy lapot és tenék bele mondjuk amiből még lát is valami 2x128 SD-t meg 2x64 edot, akkor lehet hogy gyorsabb ha csak az SD van benne ?

#937 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 22:26

Idézet: Bull Boss - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 22:23

Szal ha Halálra karnék tuningolni egy lapot és tenék bele mondjuk amiből még lát is valami 2x128 SD-t meg 2x64 edot, akkor lehet hogy gyorsabb ha csak az SD van benne ?

Biztos, hogy gyorsabb, ha csak az SDRAM van benne.

#938 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 18:14

Üdv

Kíváncsi lennék a k6III+os cuccom milyen csere értéket képviselhet egy athlonos konfigra. Vagyis kinek mennyire érné meg elcserélni. :-)
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#939 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 20:25

Idézet: Samuraj - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 19:14

Üdv

Kíváncsi lennék a k6III+os cuccom milyen csere értéket képviselhet egy athlonos konfigra. Vagyis kinek mennyire érné meg elcserélni. :-)

Na elmégy ám szépen! :p :D Csak fájdítod itt a szívem.

#940 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 20:30

Látom nagy pangácsku van. Porosodnak a K6-osok és feléjük sem néznek a népek. :rolleyes:
Komolyan pangás van, a Vateráról/fórumokról sem fogynak a K6-os alkatrészek. :eek:

Mindegy. Ellenben szerintetek 1,7 Volton lehet egy nagyobb hűtőbordával támogatva passzívan hajtani egy K6-III-ast?

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.