HWSW Informatikai Kerekasztal: High-end Super Socket7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

High-end Super Socket7 kérdés, tapasztalat, észrevétel socket7 Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 23. 19:44

Idézet: Samuraj - Dátum: 2007. máj. 23., szerda - 20:27

A k6-3-as gép megvan még, alaplappal, vkártyával, persze eladó, de csak legalább beszerzési áron. Lehet, hogy a vaterára is kirakom.

ment pü
'Beliefs are what divide people. Doubt unites them.'' Peter Ustinov - a small mind is a tidy mind - an empty mind is a loyal mind - blessed is the mind too small for doubt

#1062 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 13:19

Heh hűtlenségem cáfolandó beszereztem egy MVP3 chipsetes lapot.. 686A-s déli híddal. :respect:
Reménykedem, hogy IDE kezelés javulni fog. :) (mondjuk nem volt eddig sem komoly problema, de egy Abit KA-100-ra kötve valamivel gyorsabb volt ugyanaz a  80 gigás újabb vinyó, mint amikor MVP3-G2-re volt csatlakoztatva)

Samuraj:
A Celvines dolgon azt értettem, hogy a topikban már bemutatott Fujitsu-Siemens Celvin kisgépem beszart és kellene alaktrész hozzá, vagy magát a főgépet(nem kell kábel és egyéb mert az van, de ha máshogy nem megy, persze azokat is megvenném) újra megvásárolnám.

Ajánlatot megkaptam, de igazából, háát, izé.. :omg:
15-20k amit rá tudtam volna szánni(megszálottabb pillanataimban - ti ennyiért vettem a két Athlon MP procit is, és ennyibe lenne az A64 X2-re bővítése is) de annyit már nem. Hajaj, ez az ár már kiverte a biztosítékot. A lap ára .. mindegy
Szomorú vagyok. :(
'Beliefs are what divide people. Doubt unites them.'' Peter Ustinov - a small mind is a tidy mind - an empty mind is a loyal mind - blessed is the mind too small for doubt

#1063 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 18:45

ja, sejtettem, hogy drága. Mondhattam volna azt is, hogy ugyse kell az neked :)
Pedig van hozzá egy nagyon jó fekvő ház is (amit még én is meggondolom, hogy eladjam-e)
Tényleg, látott már valaki BTX-es házat? Már inkább azt lenne érdemes, de ahhoz alaplap is kell.
A Celvint esetleg majd visszaolvasom, hogy naprakész legyek, de milyen alkatrészek kellenének?
Hol vannak a többiek?

Döglött Barton prociiii......
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#1064 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 18:50

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. márc. 26., hétfő - 23:24

biztos menne

Az én 550-esemet sehogysem bírtam még csak 600-ra rakni! Egyszer működött úgy, de a jelenlegi videokártya!! nem bírja! Igen, a másik videokártyával ment úgy. De az sokmindentől függ, laptól, procitól, és a többi hardver. Ja, és a működéshez nem elég annyi, hogy bejön a biosz! Rendesen használni tessék, op rendszer, játékok, vagy bencsmárkok. Ha nincsenek gyanús lefagyások, ujraindulások, akkor királyság!
szerk:feszkó emeléssel meg óvatosan!!! (itt a döglött barton!! :) )

Szerkesztette: Samuraj 2007. 05. 25. 18:52 -kor

A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#1065 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 18:54

Idézet: B.Panther - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 16:05

533-as K6-2

sokat költeni? ára?

Idézet: B.Panther - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 14:52

5ali61 E verzió, és  Ati R9200L/SE  vajon fut együtt?

Mindenesetre kipróbálható. Elvileg ami vkártya két bevágásos, az lefele is kompatibilis, tehát ha nem is megy vele rendesen (chipset nem támogatja pl) akkor se szabadna elfüstölögnie. Pl a radeon 9800-ak zöme is ilyen, simán belerakom az 5AX-embe, ami S7 gigabájt. Eredetileg ilyen kártyával indult volna a k6-3 project, csak addig keresgéltem, amíg nem találtam ilyet, illetve más bajok is voltak, 600mhz-t nem bírta amire csak később jöttem rá, és a radeonokat kicsit furcsán kell installálni, nehezebb mint a geforcot. De szerintem felélesztem majd a régi szenvedélyt, csak egy ilyen kártyát felesleges beletenni, mert nem hozza azt a teljesítményt úgyse. Ha jól tudom, akkor azokkal a lapokkal érdemes vigyázni, amiknek univerzális agp-jük van, nincs rajtuk bevágás, így minden kártyát bele lehet tömni, esetleg jumperral állítani a feszkót rajtuk, oszt lehetnek buktatói.

Szerkesztette: Samuraj 2007. 05. 25. 19:06 -kor

#1066 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 20:25

Idézet: Samuraj - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 19:45

ja, sejtettem, hogy drága. Mondhattam volna azt is, hogy ugyse kell az neked :)
Pedig van hozzá egy nagyon jó fekvő ház is (amit még én is meggondolom, hogy eladjam-e)
Tényleg, látott már valaki BTX-es házat? Már inkább azt lenne érdemes, de ahhoz alaplap is kell.
A Celvint esetleg majd visszaolvasom, hogy naprakész legyek, de milyen alkatrészek kellenének?

Hajaj! Kell az, nem kicsit, nagyon :) , de mikor annyiért kínálják a procit, mint mások AGP-s PIII-S szervert SCSI-val, akkor kétszer is meggondolom. :p

Nagyon jól fekvő házat én is láttam, mATX-es 300W-os tápú kis csodaházat, de irtózat balfasz módon lemaradtam a licitről - 3,5-kért ment el a ház a táppal... :omg:  :reklamacio:  :( )
Pedig akkor épp lett volna hozzá mATX-es SS7-lap és low profile AGP-s DVI-os Matrox G450-is de igazi bxlfxsz módjára addig aggódtam hogy nem kapok bele low profilú hangkarit és nem megy bele a Geforce 3 hogy jól lmaradtam róla.. :(

BTX egyelőre nem úgy néz ki, mint a jövő új házszabványa, jelenleg inkább az Intel kis külön bejáratú háziszabványának mondanám.

Kép
Celvint itten keresek kép is van jól.
Öö egy Biostar M5SAF flexATX-es alaplap jól jönne. :Đ Uhh de Celvin edisün, mert van rendes tápos is, viszont hülyén nézne ki egy ATX táp a gépházhoz ragasztva. :)

#1067 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 20:43

Idézet: Samuraj - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 19:50

Az én 550-esemet sehogysem bírtam még csak 600-ra rakni! Egyszer működött úgy, de a jelenlegi videokártya!! nem bírja! Igen, a másik videokártyával ment úgy.

Erről vannak homályos emlékeim, hogy anno írtad, hogy nem ment. Mindenesetre nagyon meglepne, ha egy 550-es mobilproci nem menne 600-on, mikor más, ugyancsak mobilprocival, már a 700MHz-et ostromolja. Szerintem 650MHz menni fog.

Ha már itt tartunk bevallom én nem igazán tuningoltam eddig.  :o 400-as vaskalapos K6-III ment BIOS szinten 500-on alapfeszen(izé asszem, de lehet, hogy 2,5 volton), 400-as ANZ 600-on ugyancsak alapfeszen(ugyancsak asszem, tavaly volt, már nem igazán emlékszem) POST erejéig, de nem mertem tovább menni velük.Kép

Ehh mit be nem kell pótolnom.Kép

Hmm vidkártya. Anno nekem A Fury Maxxot nem szerette az alaplap(nagyon nem), de egy Gef3-al nem volt baja. Radeon 9700-at nem mertem kipróbálni, de most már csak azért is ki fogom.

De gondolom egy kisseb pl Riva 128/Banshee jellegű AGP kártyával jobban menne, szerintem próbáld ki olyasmivel.

#1068 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 20:47

Idézet: Samuraj - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 19:54

a radeonokat kicsit furcsán kell installálni, nehezebb mint a geforce-ot

Hmm, miért is? :)  Eddig nekem mindenféle volt már de ugyan úgy kellett telepíteni őket.

Kivéve az ATI AIW kártyákat, hát az tényleg macera a javából - sorrendben kell a komponenseket felrakni különben gubanc lesz. :(

#1069 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 21:29

Fú kukáztam a dobozból egy i430FX-es Asus lapot(mediabus! :) ) és épp találtam hozzá való S7->S7 átalakítót. Mi lesz itt Kép Kép

Szerkesztette: Dizájnfiksön 2007. 05. 25. 21:30 -kor

#1070 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 26. 09:13

Proci: én a feszkót nem emeltem és nem is fogom csak sazért a néhány megaherzért, inkább vigyázok a darabra. A megaherz csak lehelletnyi gyorsulálst hoz. Ja, és asszem a legnagyobb szorzó 6x, tehát ha annál nagyobbat akarok, akkor az órajelet kell emelni, azt meg a bővítőkártyák nem bírják (100mhz fölött már ugyanugy 3-al osztja a pci-ra a frekit)

Radeon: valaki mondta, hogy olyan mintha 2 videokártyát kéne feltelepíteni, amit én nem figyeltem meg ennyire részletesen, de mielőtt feltelepíteném a driverét, előbb be kell rakatni egy alapértelemezett vga kártyát, mert egyébként nem megy a telepítő. A "nagy" gépemben egyébként 9600-os van, tök jó meg minden, csak ezt a fajtát meg nem lehet régebbi lapokkal küldeni, mert ez már gyökeres 3.0-ás AGP.
AIWal egyszer szívtam meg - én kurtam el - elszállt a videokártya alaprésze, és ugye a többi is használhatatlanná lett. Tehát csak és kizárólag külön kártyázok azóta.

Celvin: télleg cuki. Sajnos nem fogok tudni segíteni. Alkatrésznek van egy rakás 286-386-486 chipset, isa, pci foglalat, dil tok, kapu ic-k, sim foglalatok, stb, ha ilyen kell, csak szolj :D

#1071 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 26. 09:58

Én anno 500-as (ADZ? Emlékszik a fene. Lényeg, hogy 2.2V-os + nélküli volt) K6-2-t hajtottam 550-ről talán 2.3V-on. Lejjeb, följebb egyaránt labilis volt, meg ha rácsuktam a FOP32-re a házat, akkor is. Azóta se volt ilyen brutál hangú hűtőm, nem is lesz :D Hiába, ez már a vége volt a 250 nanós K6-nak... 600-on POST-oltattam, de bootolni már nem lehetett. Talán sapkaleszedéssel, vízzel ment volna... de már nem érdekel igazából.
Aztán még hordozható gépnek használtam a K6-ost, martens cipősdobozbe építve 300-400mhz-en passzív hűtéssel (titan d5tb borda, mekkora egy batár a fophoz képest! :D) egy táppal, vinyóval, meg persze GUS hanggal, meg riva128-as kártyával, partyn jó volt az, dosos demókat kiválóan vitte :)
De ma már azokat is dosbox alatt futtatom inkább, húzott core2-vel talán már emulátorból is jobb, mint egy valódi, régi gép :think:
Volt még havernak kölcsönadva hónapokra, mikor meghalt a 366-os cerkája, idővel onnan is visszakerült, most már a port fogja valamelyik szekrény tetején... sic transit gloria mundi? :think:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1072 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 26. 16:09

dzsimá! há mi történt az aprónettel? ez egyre ótvarabb lesz. Már oda is regisztráltatják az embert. Csak tudnám, mi értelme van egy csomó fake infonak ezeknél a ingyen reges helyeken, talán hogy spammolni is tudjanak? akkor majd regelek nekik külön frimélt :think: Vagy fizetős lett? akkor már nem is regélek tovább :omg:

#1073 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 21:20

Katyvasz

Hozzávalók:
Socket 5 foglalatos Asus lap i430FX chipsettel(66MHz only :o )
400MHz-es K6-III 2,4V magfeszültséggel
S5/S7->S7 átalakító P233MMX-re tervezve(konkrétan Kingston Turbochip(P1 MMX fajta, ugyanilyen néven volt nekik AMD-s 486 ápgréd cuccuk is) sajna Powerleíp féle K6-III-ra kihegyezett cuccost csak képen láttam eddig), saját tápcsatival és így fix 2,8 Voltos tápfesz ellátással

Nos a nyájas olvasó felé intézett kérdésem az lenne, hogy a kagyvasz működhet-e ravasz 2x-es szorzóbeállítással így, illetve hogy hosszabb távon(vagy akár igen rövid távon) nem okozza-e a +0,4 volt a katyvasz odaégését? :think:
Az átalakító még úton van(és míg a posta kotlik rajta ddig nem 100% hogy meg is érkezik :omg:  igaz eddig minden megérkezett :smoker: ) így még csak elméleti gondjaim vannak, idővel gondolom lesz gyakorlati gebasz is. :Đ

#1074 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 21:29

Huhh, az nem gyenge. Nem hiszem, hogy menni fog, de sok sikert :D
2.8 az véleményem szerint sok még jó hütéssel is.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1075 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 21:46

Katyvaszhoz: esélyes egy finom elfüstölés annak a procinak ekkora túlfesz mellett. Talán nem azonnal, de akár pár nap, esetleg két-három hét alatt is megeheti a túlfesz a chipet. Az SNDS-sel azonos jelenség prognosztizálható.
... a trip back in time is all I need ...

#1076 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 14:43

Idézet: Telcontar - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 22:46

Katyvaszhoz: esélyes egy finom elfüstölés annak a procinak ekkora túlfesz mellett. Talán nem azonnal, de akár pár nap, esetleg két-három hét alatt is megeheti a túlfesz a chipet. Az SNDS-sel azonos jelenség prognosztizálható.

"Drat, drat, and double drat!" :reklamacio:

#1077 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 05:35

döglött barton prociii!!!!!!!!!!!!!!!

#1078 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 19:54

Mostanság vajon mennyit lehet elkérni egy 400-as K6-III prociért? :think:

SIS 540-es lapkakészletű lapba vajon lehet 512 MB-os modulokat rakni?
Neten azt olvastam, hogy 2.2-es PCI szabványt támogat a chipset.(no meg az ellenkezőjét is) Ez azt is jelenthetné, hogy megy benne a PCI-os 9200SE vidkari, ami BX-es lapban nem ment?

#1079 Felhasználó inaktív   Dizájnfiksön 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 19:55

Idézet: Samuraj - Dátum: 2007. máj. 26., szombat - 17:09

dzsimá! há mi történt az aprónettel? ez egyre ótvarabb lesz. Már oda is regisztráltatják az embert. Csak tudnám, mi értelme van egy csomó fake infonak ezeknél a ingyen reges helyeken, talán hogy spammolni is tudjanak? akkor majd regelek nekik külön frimélt :think: Vagy fizetős lett? akkor már nem is regélek tovább :omg:

Elkelt végül a procid?

#1080 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 21:02

Idézet: Samuraj - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 6:35

döglött barton prociii!!!!!!!!!!!!!!!

Jó, de milyen? És mennyi? :) És miért nem ITT reklámozod? :D
... a trip back in time is all I need ...

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.