Idézet: special - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 11:49
1. Akkor rosszul értelmezem a szövegeket, esetleg te. Többszöri elolvasás után is ugyanazt látom. A tipikus is lehet helyes, valahol azt is használja, ha jól emlékszem. Inkább úgy, tipikus maximum.
2. Nem az Intel-féle az olcsóbb, de később már te magad is az AMD-féléről kérdezed, hogy miért olcsóbb.
3. Az, hogy nagyon magas százalékban alakul hővé, még nem teszi ekvivalenssé a két fogalmat. Csak pontosítás.
4. Senkinél sem lehet az. A processzor kaphat az alaplap hibájából magasabb magfeszültséget, az órajelgenerátor is meghibásodhat stb. Ezért van a chipekben beépített hővédelem.
5/6. Ez így van. Nem garantálja, mivel nem garantálhatja, ugyanakkor nem látja értelmét olyan maximum megadásának amelnyek előfordulási valószínűsége elképesztően alacsony. Mutass nekem olyan alkalmazástesztet, ahol a _processzor hőtermelése tartósan meghaladta_ a TDP-t. Már az is kisebb csoda, ha van olyan teszt, ahol tudják mérni a hőfejlődést, de beérem a proesszor fogyasztásával is. Eddig csak olyan teszteket láttam, ahol a rendszer felvételét mérték.
1. Igen, tipikus maximumot olvastam valahol annó. Viszont továbbra is csak azt írja az Intel, hogy a
legtöbb nyilvános alkalmazás, ami nem egyezik meg az
összessel.
2. Ok, elírtam, de továbbra sem tudjuk, hogy az AMD-é miért olcsóbb.
3. Aha. Én az ilyet inkább kötözködésnek hívom.
4. Az AMD-nél azért az, mert a tesztekben mért processzor fogyasztási adatokat kb. 30%-al fölül kellene műlnia a fogyasztásának, hogy meghaladja a TDP-t. Ez meg erősen valószínűtlen.
5. Íme:
Idézet
Also, besides the temperature measurements, we also evaluated the power consumption of the Pentium 4 processors based on Prescott and Prescott 2M cores. For this purpose we took a special clump multimeter and measured the current in the 12V circuit powering the CPU. In other words, the data given below takes into account the performance index of the CPU power converter, that is why you may find these numbers a little bit higher than the actual processor power consumption values (about 10%):
Még a 10% levonása után is bőven a TDP fölött van.
Mellesleg engedj meg nekem egy kérdést, ami speciel a HWSW-re vonatkozik. Ha a TDP szerinted csak és kizárólag a rendszertervezőknek fontos, akkor miért említitek meg a cikkeitekben, többek között a - tudomásom szerint - általad írt Turion cikkben is? És ha már megemlítitek mint érvet a Dothan alacsony fogyasztása mellett, akkor miért nem említitek meg, hogy a két gyártó esetén ez az érték erős eltérést mutat? :confused:
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor