HWSW Informatikai Kerekasztal: 6600 III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (150 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

6600 III. NV43 Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 26. 17:37

Idézet: Omega - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 18:29

Szóval azt mondod, hogy hűtőborda nem kell rá? Tuninghoz sem? Akkor húzd meg, indíts egy Far Cry-t, nyomulj vele öt percig aztán tedd rá a mutatóujjad a memóriá(k)ra...
Maradjunk annyiban, hogy ha alapesetben nincs rajta borda, az nem nagy gond, de határozottan jót tesz azoknak a memóriáknak, ha hűtve vannak. Tuningolásnál pedig azért KELL rá borda, mert egy dolog, hogy bizonyos órajelen nem szemetel, de ha eléri a nem kívánt hőfokot, akkor egy fél pillanat alatt megég. Bordával ez esélytelen, ha nincs véletlen túlfesz, mivel így nem lehet addig húzni, hogy szemetelés nélkül túlmelegedjen pillanatok alatt.
Én így tudom, nem saját tapasztalat, csak hallottam.

Ha Zalman VF700 rak rá akkor nem tudja ferakni a hűtőket, de szvsz nem is kell mert elég korrekt légáramlat éri VF700 ventijéből. Gyári hűtővel sokkal jobban pirított a memo.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#922 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 18:07

Idézet: Pitbull - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 18:37

Ha Zalman VF700 rak rá akkor nem tudja ferakni a hűtőket, de szvsz nem is kell mert elég korrekt légáramlat éri VF700 ventijéből. Gyári hűtővel sokkal jobban pirított a memo.

naja épp ezt akartam még Omegának mondani, ami légáramot kap VF700-ból az elegendő szvsz! :up:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#923 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 19:13

OK, a memóriákra nem kell hűtés. Ha nem megy rá a memóriákra a borda, akkor mondjuk azt, hogy nem is kell, mert az a hűtő, ami olyan überbrutál a VPU-ra, az a meleg levegőt a memória modulokra fújva tiszta nyerő. :up:        :omg:

Szerintetek viccből tartozékai minden komoly VGA kártya hűtőszettnek a sündisznók? :) Nem!
A Zalman VF700 nem tökéletesen jó 6600-ra, ennyi. Mellesleg ÉN, megpróbálnám ráapplikálni akár a sündisznók nyomorításával is, amúgy valaki írta előrébb, hogy van módszere a rombolás nélküli felrakásra...

ÉS, akkor máris a sündisznók lamelláit éri a VF700 légárama. ;)

#924 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 19:34

Esküszöm szerzek egy fényképezőt, még ha csak egy telefonost, akkor is. :D
Azt hittem ez már lerágott téma, de mindig előkerülnek azok, akik azt hirdetik, hogy nem lehet felrakni a bordákat.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#925 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 26. 19:47

Idézet: Omega - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 20:13

Szerintetek viccből tartozékai minden komoly VGA kártya hűtőszettnek a sündisznók? :) Nem!

nem viccből, hanem marketingből... :)
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#926 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 19:53

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 20:34

Azt hittem ez már lerágott téma, de mindig előkerülnek azok, akik azt hirdetik, hogy nem lehet felrakni a bordákat.

Helyes! ;)

#927 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 19:56

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 20:47

nem viccből, hanem marketingből... :)

Memória hűtő bordákkal a memória modulok hőmérséklete csökkenthető. Ez nem marketing duma, hanem méréseken alapuló tény. Ha videokártyáról beszélünk, ahol nem "OTES" jellegű hűtés van, hanem a VPU-hűtőből származó légáram, akkor a hőmérsékletcsökkenés nő. ;)

#928 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 26. 20:05

Idézet: Omega - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 20:56

Memória hűtő bordákkal a memória modulok hőmérséklete csökkenthető. Ez nem marketing duma, hanem méréseken alapuló tény. Ha videokártyáról beszélünk, ahol nem "OTES" jellegű hűtés van, hanem a VPU-hűtőből származó légáram, akkor a hőmérsékletcsökkenés nő. ;)

kivéve ha inkább hőszigetel az a kétoldalú ragasztó, mint átad... :)
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#929 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 20:08

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 21:05

Ilyen elven a procikra sem kéne borda, csak egy kis szél vagy az sem, aztjóvan'. :confused:

#930 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 20:11

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 21:05

A zalmannál biztosan úgy gondolkoznak, hogy direkt jól megszivatnak mindenkit, aki felrakta a bordákat, mert az valójában szigetel, elősegítve ezzel a memók rövid távú meghalását, így ösztönözve a kedves tuningolni vágyó júzert, hogy vegyen egy másik videokártyát. (Természetesen ezt a zalman az ati-val és az nvidiával közösen találta ki.)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#931 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 20:21

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 21:11

A zalmannál biztosan úgy gondolkoznak, hogy direkt jól megszivatnak mindenkit, aki felrakta a bordákat, mert az valójában szigetel, elősegítve ezzel a memók rövid távú meghalását, így ösztönözve a kedves tuningolni vágyó júzert, hogy vegyen egy másik videokártyát. (Természetesen ezt a zalman az ati-val és az nvidiával közösen találta ki.)

:Đ  :up:

Szóval srácok, nem kéne azt mondani a fűre, hogy sárga. ;)

Szerintem lépjünk tovább, bár ha épeszű dolgot, mérést is be tudtok mutatni azt bizonyítva, hogy a memóriá(k)ra nem érdemes hűtést rakni, mert az nem számít semmit (gyakorlatilag nem hűtés), akkor feladom a szakmám és elmegyek bojlergyárosnak. :smoker:

#932 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 20:24

a memóriahűtés nem éppen "szükséges", ha alapjáraton járatod a kártyát, de nem árt, ha van. azért hozzátenném, az ATi kártyáin(referencia hűtés mellett) nem igazán találsz bordákat a RAMon. pedig ott is vannak forrófejű darabok.
JóSebesség

#933 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 20:36

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 18:34

:offtopic: Pietrosz nem vagy véletlenül Goa'uld? Nagyon gyakran váltasz gazdatestet és ráadásúl mind jedáj. Keresed az igazi HocTart?

Szerkesztette: Pitbull 2005. 05. 26. 20:37 -kor

#934 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 20:38

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 21:24

a memóriahűtés nem éppen "szükséges", ha alapjáraton járatod a kártyát, de nem árt, ha van. azért hozzátenném, az ATi kártyáin(referencia hűtés mellett) nem igazán találsz bordákat a RAMon. pedig ott is vannak forrófejű darabok.

Tehát: a hűtés csökkenti a hőmérsékletet vagy nem?

Szerk.: olvass vissza, honnan indult ki ez a beszélgetés. A tuningból indult ki. Innen jutottunk el odáig, hogy már nem csak egy emberke azt mondja, nem kell a hűtés a memóriára. Sőt, yeahsp hozzászólásából az jön le, hogy egyenesen hőszigetelőként működik a marketing süni... már bocs hogy összevontam a két hozzászólást.

Csak remélni merem, hogy nem sok tuningolni készülő, hozzá nem értő emberke olvassa azt a pár hozzászólást... és felületesen továbbálva megsüti a kártyáját.

Szerkesztette: Omega 2005. 05. 26. 20:42 -kor

#935 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 20:38

Idézet: Pitbull - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 21:36

:offtopic: Pietrosz nem vagy véletlenül Goa'uld? Nagyon gyakran váltasz gazdatestet és ráadásúl mind jedáj. Keresed az igazi HocTart?

Hogy találtad ki? Láttad a fényt a szememben? :Đ Amúgy nem értem miről beszélsz.
szerk.: felfogtam :D
Egyensúlyt hozok az erőbe. Egyszer Vader, egyszer Yoda :D

Szerkesztette: Pietrosz 2005. 05. 26. 20:39 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#936 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 20:39

csökkenti. a mértéke viszont sok esetben elhanyagolható.
JóSebesség

#937 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 20:42

Idézet: Omega - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 18:13

OK, a memóriákra nem kell hűtés. Ha nem megy rá a memóriákra a borda, akkor mondjuk azt, hogy nem is kell, mert az a hűtő, ami olyan überbrutál a VPU-ra, az a meleg levegőt a memória modulokra fújva tiszta nyerő. :up:        :omg:

Meleg légáramlat is jobb a semminél. Kivéve ha melegebb mint ami hűteni kellene, mivel hőmérséklet intenzív fizikai mennyiség, tehát kiegyentlítődésre törekszik. Ezt a memohűtést meg nagyon tullihegitek. A KingMax HC ramomon is csak dísz inkább a borda mint érdemi hűtés. Lehet a leszedném jobban hülne a a XP90 alatt.

#938 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 20:44

:omg:

#939 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 22:21

Hi!

Van egy SLI-s alaplapom (ASUS A8N-SLI) 3000+@3800+ procival és egy Leadtek 6600GT Extreme videokártyám. Keresek valakit itt szegedről akinek van valamilyen 6600GT kártyája, lehetőleg leadtek, de nem feltétlenül az kell és kipróbálná a gépembe a SLI-t. Pusztán a kíváncsiság hajt.

#940 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 26. 22:46

Idézet: Omega - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 21:38

Szerk.: olvass vissza, honnan indult ki ez a beszélgetés. A tuningból indult ki. Innen jutottunk el odáig, hogy már nem csak egy emberke azt mondja, nem kell a hűtés a memóriára. Sőt, yeahsp hozzászólásából az jön le, hogy egyenesen hőszigetelőként működik a marketing süni... már bocs hogy összevontam a két hozzászólást.

ne általánosíts... biztosan van olyan eset is, ahol segít, de láttam már nem1 olyat, ahol kifejezetten ártott... jól nézett ki, de a nagy VPU borda és a memóriák között ~1-2 mm vastag szivacs szerű valami volt, ami csak távtartóként működött, és a gyakorlatban nélküle többet bírt a ram...

a gépemben régebben volt 2*256 DDR400-as Samsung... alapból 460MHz-et bírtak... raktam rá bordát (sok pici alu, szóval nem egy ferde lap), és ugyanúgy 460MHz max... aztán fölé applikáltam 2 db ventit, tekertek ezerrel, és így már 470MHz-et is vittek... de csak maga a borda nem volt elég, kifejezetten erősen kellett fújni a +2%-ért... annyira még a VF700 sem tolja a levegőt, mint amilyen tornádót azok a ventik csináltak...

Téma megosztása:

• (150 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.