HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#1241 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 25. 05:59

Idézet

Azt tartom valószínűnek, hogy nem kapcsol be a proci ventije valamiért időben vagy nem tom.

Az a venti elvileg állandóan jár, csak a fordulatszáma változik. Ha nemhallod soha, hogy felpörögne -> venticsere. Ha hallod, hogy pörög, akkor elsőre egy takarítás.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1242 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 21:36

Helló!

Lenne egy laptoppokkal kapcsolatos kérdésem/dilemmám.  :)
Megszeretném kérdezni az itteni szakiktól, hogy végülis hogyan folyik egy laptop hűtése?
Mert ugyebár melegszik benne tulajdonképpen minden (proci, chipset, VGA, HDD ... ), de mivel elég csendesek, ezért állandóan azon gondolkodom, hogy mégis nem melegednek túl ezek a chipek?
Gondolok itt legfőképpen a VGA-ra, ami főleg termeli az hőt és a proci mellett a legmelegebb, ha nem a legmelegebb komponense egy laptopnak. Azonban ha jól tudom, akkor ezekre a melegedő VGA-kra nincsen külön hűtő, hanem passziv hűtés van rajta, mint ahogy a többi chipen is, leszámitva a CPU-t.
Biztosan elég lámán hangzik ez a pár gondolat, de amióta haverom megvett egy laptopot egy ATI Radeon HD2600XT kártyával + 160GB HDD + 1,66GHz Core2Duo -val és elhozta suliba, észrevettem, hogy irtó forró levegőt fúj kifelé egy beépitett ventillátor a gép belsejéből, ez gondolom a VGA + CPU húje lehetett. Azóta állandóan ez jár az eszemben, hogy hogyan oldaják meg azt, hogy nem füstöl el egy ilyen laptop. Továbbá, ha jól tudom, a proci ventije is csak időnként kapcsol be, hogy azzal is csökkentse a zajszintet, meg persze növelje az akkuidőt.
Örülnék, ha lenne egy szakavatott egyén, aki megértetné velem e dolgok menetét! Előre is köszönöm!  :respect: 

Szerkesztette: cyberman30 2008. 05. 25. 22:34 -kor

#1243 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 21:46

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 22:36

Lenne egy laptoppokkal kapcsolatos kérdésem/dilemmám.  :)
Megszeretném kérdezni az itteni szakiktól, hogy végülis hogyan folyik egy laptop hűtése?

Hát itt pl. jól látható egy Dell D820 hűtője, meg hogy miket is hűt... (A ventillátor ugyan nincs az ábrán, de képzeld oda a hűtőborda elé...)

#1244 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 22:30

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 22:36

Gondolok itt legfőképpen a VGA-ra, ami főleg termeli az áramot

ilyen azert nekem is kene. perpetum mobile! :Đ
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1245 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 22:35

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 22:30

ilyen azert nekem is kene. perpetum mobile! :Đ

OK, javitva...

#1246 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 22:37

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 21:46

Hát itt pl. jól látható egy Dell D820 hűtője, meg hogy miket is hűt... (A ventillátor ugyan nincs az ábrán, de képzeld oda a hűtőborda elé...)

Már akkor értem... szóval heatpipe módszerrel össze vannak kötve a melegedő chipek és azokat egy központi ventillátor hűti, mikor felmelegednek. Köszi szépen!  :)

#1247 Felhasználó inaktív   jrolee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 26. 14:44

Sziasztok gondom a következő:
Van egy Acer Tm 2410-es gép 15"-os törött lcd-vel, a benne lévő lcd tipusa : chi mei N150X3-L07 rev2
Viszont lenne hozzá egy lcd aminek a tipusa chi mei N150X3-L08 revC1 Ez egy compaq gépben volt.
Szerintetek jó lenne bele?
Vagy milyen tipus jó még bele?
Válaszokat előre is köszönöm.

#1248 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 14:56

Idézet: Petzi - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 20:29

Sziasztok!

Tegnap vettem egy Acer Aspire 5715Z típusú laptopot, és olyan problémám van vele, hogy nagyon melegszik a proci(Intel Pentium dual-core T2370).Alapállapotban (wifi bekapcsolva,msn,skype fut vírus írtó ilyesmik és 47-48 és volt hogy ezek mellett még böngésztem explorerben és felment 80ra is, és egyszer ki is kapcsolt a gép szerintem e miatt.

Azt tartom valószínűnek, hogy nem kapcsol be a proci ventije valamiért időben vagy nem tom.

Ha tudtok írjatok vmi okosat, hogy ilyenkor mit lehet tenni.
Előre is köszi.

A noti alulról szellőzik? Tudom hülye kérdés, de már hallottam olyat, hogy az ágyban netezett, illetve a combján használta, és panaszkodott, hogy süti a gép... csak arra nem gondolt, hogy miért van az alján a szellőző perforáció. :omg:
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#1249 Felhasználó inaktív   Bendeguuuz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 19:13

Idézet: alexha - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 13:56

A noti alulról szellőzik? Tudom hülye kérdés, de már hallottam olyat, hogy az ágyban netezett, illetve a combján használta, és panaszkodott, hogy süti a gép... csak arra nem gondolt, hogy miért van az alján a szellőző perforáció. :omg:

az én combom is süti ... de ráteszem a takarora, és nincs gáz :DDDDDD
ABIT NF-7S ver:2.0 # Barton 2500+ @ 3200+ # Aerocool HT101 + Zalman ZM-OP1 # 2X KingMax 512/400 SuperRam Dual Channel DDR # Club3D 6600 GT + Zalman VF700 AlCu # Samsung 250G Sata2 # 2x Maxtor 120G (7200) # Nec 2500 DVD-RW # Nec 3500 DVD-RW # Casetec 1020

#1250 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 01:43

Sziasztok,

mit lehet tenni, ha a noti seggén valami barbár (így vettem, nem vettem észre eddig) szétcseszte a csavar fejét?

Valszeg kihalt a hűtőventi, és hozzá se férek így. :(

#1251 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 27. 06:09

Idézet: PaLa - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 2:43

Sziasztok,

mit lehet tenni, ha a noti seggén valami barbár (így vettem, nem vettem észre eddig) szétcseszte a csavar fejét?

Valszeg kihalt a hűtőventi, és hozzá se férek így. :(

Ha teljesen használhatatlan, akkor ki kell fúrni a fejét. ha nem ül mélyen, akkor lehet vésni bele profilt, laposcsavarhúzóhoz, vagy torxhoz akár...
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1252 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 27. 06:11

Idézet: alexha - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 15:56

Ja-hülye dolog.. Van olyan is, ami oldalról szív be és oldalra is fúj ki, de ezek a ritkábbak, pedig marha logikátlan, hiszen a noteszgépet jellemzően ölben tartja az ember, nem asztalon.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1253 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 05. 27. 09:37

Idézet: didyman - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 7:11

Ja-hülye dolog.. Van olyan is, ami oldalról szív be és oldalra is fúj ki, de ezek a ritkábbak, pedig marha logikátlan, hiszen a noteszgépet jellemzően ölben tartja az ember, nem asztalon.

egy lehetséges megoldás:
http://babtabla.hu/
nem reklámozni akarom. meg ilyet nem nagy kunszt otthon sem összehozni.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1254 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 27. 11:29

Idézet

ha a noti seggén valami barbár (így vettem, nem vettem észre eddig) szétcseszte a csavar fejét?

Talán megoldás:
Keresd meg a legjobban beülő csavarhúzót (nembiztos, hogy kereszthornyú esetén nem pont egy síma egyenes lesz az, ne legyenek előítéleteid).
Pillanatragasztóval ragaszd oda.
Próbáld kitekerni.
A csavarhúzóról le lehet majd szedni a ragasztót, a csavarnak meg úgyis annyi.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1255 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 12:35

Idézet: didyman - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 7:09

Ha teljesen használhatatlan, akkor ki kell fúrni a fejét. ha nem ül mélyen, akkor lehet vésni bele profilt, laposcsavarhúzóhoz, vagy torxhoz akár...

Ok, köszi, sikerült.

Kicsit bátortalan voltam, de így is kb. 10 perc meló volt fúrófej vásárlással. Most már ezt is tudom :)

#1256 Felhasználó inaktív   papppaaaaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 13:06

Sziasztok!

Egykis segitséget szeretnék kérni, van egy fu-si amilo pa2510 notim, és most a jobb időkben sima használat mellett(forum, youtube, winamp, torrent) everest szerint 47fokos a winyo, cpu 1.mag 58 fok cpu 2.mag 64fok. Ez nem tul sok szerintetek?

#1257 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 12:53

Laptopon a kijelzőn először az első oszlop lett halott, vagyis totál egy színű. Aztán most a ~4 is beállt egy színre. Vajon a nyitogatástól elvánnyadt a kábel, vagy a kijelző haldoklik?

#1258 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 14:37

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 11:53

Laptopon a kijelzőn először az első oszlop lett halott, vagyis totál egy színű. Aztán most a ~4 is beállt egy színre. Vajon a nyitogatástól elvánnyadt a kábel, vagy a kijelző haldoklik?

szalagkábel...
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#1259 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 22:39

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 11:53

A kijelzo haldoklik.
Alopecia perniciosa

#1260 Felhasználó inaktív   Zeller2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 23:45

Sziasztok

Elöször is szeretném elmondani menyire örülök hogy vannak emberek akik idejüket nem sajnálva próbálnak segíteni a magamfajta hozzánemértő és kétségbeesett embereken. :respect: Rá is térek a problémámra.Szóval adva vagyon egy asus a6u-5111-es tipusú notebook,de sajnos a belsejében valami kis bibi leledzik.A hibajelenség oly módon nyílvánul meg hogy a tápot bedugva a notiba nem csinál semmit vagyis egy pillanatra felvillanak a ledek de ezzel véget is ér a láncreakció. :think: Viszont az akkumulátor felől megtáplálva hiba nélkül muzsikál.Állítólag volt szervízben (így vettem,használtan) és azt mondták egy FET mondta be az unalmast.Javításra azért nem került sor mert minimum2 hónap szervízelési idővel riogatták az előző tulajt. A kérdésem a következő: -Megéri-e megcsináltatni (mibe kerülhet?) vagy hagyjam így és mindig az akksi érinkezőire kössem a tápot?(Persze a megfelelő feszüétséggel)Mivel ez így tökéletesen üzemel,joggal kérdezhetitek miért akarom megcsináltatni? Azért mert hébe-hóba jól jönne a mobilitás azaz hogy akksiról tudjam üzemeltetni,de így nem tudom beletenni a "házibarkács" megoldás miatt ugyanis nemes egyszerűséggel nem megy az akksi a helyére.Bocsánat a kis monológért de az életben is bőbeszédű vagyok. :mad: Segítségeket,ötleteket.tanácsokat szivesen fogadok és előre is köszönöm.

Viktor

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.