HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#1261 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 31. 10:58

Idézet: Zeller2 - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 23:45

Sziasztok

Elöször is szeretném elmondani menyire örülök hogy vannak emberek akik idejüket nem sajnálva próbálnak segíteni a magamfajta hozzánemértő és kétségbeesett embereken. :respect:   Rá is térek a problémámra.Szóval adva vagyon egy asus a6u-5111-es tipusú notebook,de sajnos a belsejében valami kis bibi leledzik.A hibajelenség oly módon nyílvánul meg hogy a tápot bedugva a notiba nem csinál semmit vagyis egy pillanatra felvillanak a ledek de ezzel véget is ér a láncreakció. :think: Viszont az akkumulátor felől megtáplálva hiba nélkül muzsikál.Állítólag volt szervízben (így vettem,használtan) és azt mondták egy FET mondta be az unalmast.Javításra azért nem került sor mert minimum2 hónap szervízelési idővel riogatták az előző tulajt. A kérdésem a következő: -Megéri-e megcsináltatni (mibe kerülhet?) vagy hagyjam így és mindig az akksi érinkezőire kössem a tápot?(Persze a megfelelő feszüétséggel)Mivel ez így tökéletesen üzemel,joggal kérdezhetitek miért akarom megcsináltatni? Azért mert hébe-hóba jól jönne a mobilitás azaz hogy akksiról tudjam üzemeltetni,de így nem tudom beletenni a "házibarkács" megoldás miatt ugyanis nemes egyszerűséggel nem megy az akksi a helyére.Bocsánat a kis monológért de az életben is bőbeszédű vagyok. :mad: Segítségeket,ötleteket.tanácsokat szivesen fogadok és előre is köszönöm.

Viktor

Vidd vissza gariba mindenfélekép azért van a gari  ami 2 év (kivéve akkumulátor), most tök mindegy hogy mennyi idö de azärt 2 honap tulzäs. Sufnituningolni nem kellet volna mert ha meglätszik ugrott a gari. Elviheted szervizbe de nem lesz olcso bär itt a forumon van egy két szaki aki talän megtudja csinälni vagy segit benne ;)
ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1262 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 31. 11:06

Gariba???

Idézet

Állítólag volt szervízben (így vettem,használtan)

Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1263 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 11:16

Idézet: Tron65 - Dátum: 2008. máj. 31., szombat - 11:06

Gariba???

Igen gariba!!! ha még nem järt le azt hiszem ebböl  a tipusbol az elsö 2006 juniusba jött ki igy hät vszinü még garis (garanciälis, van rä jotälläs) :omg: a régi tulaj meg nem csinältatta meg igy hät még gyakorlatilag nem volt garis javitäson. Ha hasznält is még szämla van hozzä + gari :think:

Szerkesztette: pappas 2008. 05. 31. 11:18 -kor

ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1264 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 05. 31. 14:58

Idézet: pappas - Dátum: 2008. máj. 31., szombat - 11:58

most tök mindegy hogy mennyi idö de azärt 2 honap tulzäs.

asusnál? egyáltalán nem, sőt, inkább sanszos, h jó időt bent tölt...

Szerkesztette: avman 2008. 05. 31. 14:59 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1265 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 01. 06:41

Egy noti képernyő alján megjelent egy sötét folt,kb mint egy híd lenne a képernyő alja fölött. Ha ujjal megnyomom, eltűnik. Ha több centivel feljebb nyomom meg, akkor is eltűnik. Mintha a kijelző felett lenne egy fedő és befolyt volna valami? Vagy maga a kijelző csinál ilyet? Pixelhiba nincs, a folt alatt minden rendben megjelenik.

#1266 Felhasználó inaktív   Zeller2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 01. 12:07

Idézet: pappas - Dátum: 2008. máj. 31., szombat - 10:58

Vidd vissza gariba mindenfélekép azért van a gari  ami 2 év (kivéve akkumulátor), most tök mindegy hogy mennyi idö de azärt 2 honap tulzäs. Sufnituningolni nem kellet volna mert ha meglätszik ugrott a gari. Elviheted szervizbe de nem lesz olcso bär itt a forumon van egy két szaki aki talän megtudja csinälni vagy segit benne ;)

Szia

Köszi a tippet,de ha garis lenne nem érdekelne hogy mennyiből jönne ki a szervíz.:)  Garipapírt nem kaptam hozzá de majd megérdeklődöm hogy mi újság van vele:) A sufnituning nem látszódik mert egyszszerű mivoltomnak köszönhetően csak egy szigetelőszalaggal erősítettem a két vezetéket (+/-) az akksi helyén a bemeneti érintkezőkhöz.Hát igen,én is abban reménykedtem hogy 1-2 szaki esetleg ha nem is pontosan de egy megközelítő árat tudna mondani.Visszatérve a a sufnituningra én nem barbárkodtam bele,talán egy-két csavar fején látszik hogy ki voltak csavarva de gondolom az a szervízesek "műve" :confused: Mindenesetre köszönöm a reakciókat mindenkinek.

Viktor

#1267 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 07:34

Szeretnék egy Dell C400 szubnotihoz valami megoldást, amivel autóban menet közben is tölthető volna a noti. Két megoldást találtam: egy kifejezetten ehhez a notihoz készült töltő, ami szivargyújtóba dugható (vagy univerzális, de annak a csatija nem jó ehhez a notihoz, persze ez egy kisebbik probléma). A másik megoldás pedig egy inverter beszerzése. Nem szeretnék túl sokat költeni rá (max. 10e). A kérdés viszont inkább az, hogy melyik megoldást javasoljátok. Kényelmi szempont (azaz hogy az invertert másra is lehet használni) nem annyira lényeges, inkább az, hogy melyik megoldás terheli kevésbé az akksit. Mert ugye az inverter 12V->220V->x V (asszem 18V körül, de passz), míg a töltő csak 12V->18V egyszeri átalakítás, valamint ha jól tudok itt AC -> DC konverzió is játszik. Azt szintén nem tudom, hogy pl. az inverter zúg-e nagyon, mert egy-kettőben láttam ventit is, gondolom a hő elvezetése miatt. Melyik megoldást javasoljátok? És ha bármelyik mellett döntök, milyen módon működtessem utána a notit a kocsiban: feltölt akksi - lehúz - működtet - újra akksi feltölt, vagy folyamatosan hálózatról menjen. A noti akksi élettartama nem szempont, inkább a kocsi akksijának terhelése és a noti biztonsága.
Előre is köszi a válaszokat!
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#1268 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 09:52

Találtam egy ilyet:
http://cgi.ebay.co.uk/Car-Charger-PA-9-for...bayphotohosting
Ez vajon mennyire megbízható?
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#1269 Felhasználó inaktív   eowar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 21:33

Sziasztok

Asus A6km noteszem van kb másfél éve. AMD Turion 64 ml-37 procival. Ma délután hirtelen kikapcsolt. Felraktam egy Nb probe progit, ami szerint a proci hőmérsékletem alpból 50-60°C, de 80-100%-os proci használatnál 80-90°C pedig a hűtő 4-5000-et forog Szétszedtem kitakarítottam, megemeltem a hátulját, hátha jobban mozog a levegő de semmi. Mi lehet a baj?

#1270 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 06. 05. 07:23

Idézet

Szeretnék egy Dell C400 szubnotihoz valami megoldást

Üdv!
Egy ismerősnek van egy eladó IBM Thinkpad-hoz való univerzális tápja (220/12V bemenet). Csak nemtudom, feszültségre, csatlakozóra jó-e a Tiédhez.

#1271 Felhasználó inaktív   Döglégyzoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 14:35

Sziasztok!

Egyik kollégámnak van egy Asus A6500U lapija amiben gyárilag  1 db. 256 MB DDR 233 MHz RAM van és szeretné bővíteni. Ki is néztünk a neten belevaló RAM-ot, 2 db Kingmax 512 DDR 400 MHz-t.

Két kérdésem lenne:
1. Maga a lapi alaplapja tudja-e kezelni az 1GB-nyi RAM-ot?
2. Egyáltalán fog benne működni - de tutira - a 400 MHz-s modul vagy maradjon a 333 MHz-nél?

A Notebokk Doktorok szerint nem biztos, ki kellene próbálni, csakhát honnan szerezzek és kölcsönbe egy ilyen RAM modult?

Előre is köszi a segítséget.

D.

#1272 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 06. 05. 14:59

Árulják 1G RAMmal, úgyhogy annyi biztos belefér. Elvileg a sebesség se gond.

#1273 Felhasználó inaktív   therapy!? 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 15:38

sziaztok!
van egy kb 1.5 éves fusi amilo pro 2030-am, ami mostanában rendetelnedik.
rendszertelenül, de leginkább másolás közben váratlanul megáll a gép, csak a reset segít.
nem bukkanik fel hibaüzenet, semmi, csak megáll minden. cseréltem winyót, de a hiba továbbra is fennáll.
a memetest 3pass-ig elment, tehát a ramok is hibátlanok. a chipset és a cpu cooler alá is tettem rendesen hővezető pasztát, de nem segített. mit tanácsoltok, mit próbáljak még meg?
köszi
10 print "nagyárpi"
20 goto 10
Logika: Vas Ördögöm: Van ♪♫♪♫♪♫
nekem mindegy hogy 50 vagy 53 fokos :)
cuki vagyok
Nyiss Új Topicot mielőtt a keresőt használod

#1274 Felhasználó inaktív   Döglégyzoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 16:31

Idézet: Tron65 - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 14:59

Árulják 1G RAMmal, úgyhogy annyi biztos belefér. Elvileg a sebesség se gond.

Ja-ja az 1 GB-t tuti elbírja mert találtam egy külföldi oldalon leírást és ott úgy jelezték hogy 2 GB-t tud kezelni, csak sajna a RAM frekiről nem írtak.

Valakinek nincs tuti infója ezzel kapcsolatban?

D.

#1275 Felhasználó inaktív   Döglégyzoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 16:33

Idézet: therapy!? - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 15:38

sziaztok!
rendszertelenül, de leginkább másolás közben váratlanul megáll a gép, csak a reset segít.
nem bukkanik fel hibaüzenet, semmi, csak megáll minden. cseréltem winyót, de a hiba továbbra is fennáll.
a memetest 3pass-ig elment, tehát a ramok is hibátlanok. a chipset és a cpu cooler alá is tettem rendesen hővezető pasztát, de nem segített. mit tanácsoltok, mit próbáljak még meg?
köszi

Szerintem a sok hővezető paszta ugyanúgy gond mindha kevés lenne. Ugyanis kifolyik a hűtő alól és még rövidzárlatot is tud okozni, mert ha jól tudom egyes paszták vezetőképesek is.

D.

#1276 Felhasználó inaktív   therapy!? 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 17:06

Idézet: Döglégyzoli - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 17:33

Szerintem a sok hővezető paszta ugyanúgy gond mindha kevés lenne. Ugyanis kifolyik a hűtő alól és még rövidzárlatot is tud okozni, mert ha jól tudom egyes paszták vezetőképesek is.

D.

nem az a gond, hogy sok lenne a paszta. egyébként ez nem ezüstpúderes tehát nem vezető.

...

nem lehet gond ha 400as ramot teszel olyan gépbe ami 333-on tekeri

Szerkesztette: therapy!? 2008. 06. 05. 17:12 -kor

10 print "nagyárpi"
20 goto 10
cuki vagyok

#1277 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 17:21

Idézet: therapy!? - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 15:38

sziaztok!
köszi

Szia!

Nem akarlak idegesíteni, de ha rendszeresen a másolásokkor fagy, simán lehet déli híd probléma.  :(

Amit - ha bazi nagy szerencséd van - hozzáértő ember meg tud javítani, mert valszívűleg forrasztási nyűgje van, ha egyébként műxxik. Sajna utóbbi időben volt 1-2 ilyen problémás gépünk, úgyhogy ismerős a sztori. Egyszerűen elveszti a kapcsolatot a merevlemezzel.  :(
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#1278 Felhasználó inaktív   therapy!? 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 17:34

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 18:21

Szia!

Nem akarlak idegesíteni, de ha rendszeresen a másolásokkor fagy, simán lehet déli híd probléma.  :(

Amit - ha bazi nagy szerencséd van - hozzáértő ember meg tud javítani, mert valszívűleg forrasztási nyűgje van, ha egyébként műxxik. Sajna utóbbi időben volt 1-2 ilyen problémás gépünk, úgyhogy ismerős a sztori. Egyszerűen elveszti a kapcsolatot a merevlemezzel.  :(

köszi a reagálásod.
nincs valami módszer amivel a délihidat meg tudom vizsgálni? esetleg, ha az beteg tudsz valakit ajánlani aki belenyúl ilyen szinten a vasba?
10 print "nagyárpi"
20 goto 10
cuki vagyok

#1279 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 06. 06:00

Idézet: therapy!? - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 18:34

köszi a reagálásod.
nincs valami módszer amivel a délihidat meg tudom vizsgálni? esetleg, ha az beteg tudsz valakit ajánlani aki belenyúl ilyen szinten a vasba?

Kézrátétel :-) . Memóriát tesztelted már, biztosan nem ilyen eredetű a dolog? A déli híd elhalásakor azért általában kék halálra még futja, a merevbeállás inkább északi híd/VGA szok lenni. Mondjuk ettől sem jobb a helyzet, BGA rework kell neki és ha nem lehet nyomással reprodukálni a dolgot, a fene tudja, hogy CPU, NB, SB, vagy VGA kontaktozik-e. CPU-t azért érdemes kiberakni, meg hűtését megnézni-hátha. Ennyi alkatrészre BGA rework meg annyiba kerül, mint egy új alaplap.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1280 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 06. 06:14

Idézet: bbence - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 8:34

Szeretnék egy Dell C400 szubnotihoz valami megoldást, amivel autóban menet közben is tölthető volna a noti. Két megoldást találtam: egy kifejezetten ehhez a notihoz készült töltő, ami szivargyújtóba dugható (vagy univerzális, de annak a csatija nem jó ehhez a notihoz, persze ez egy kisebbik probléma). A másik megoldás pedig egy inverter beszerzése. Nem szeretnék túl sokat költeni rá (max. 10e). A kérdés viszont inkább az, hogy melyik megoldást javasoljátok. Kényelmi szempont (azaz hogy az invertert másra is lehet használni) nem annyira lényeges, inkább az, hogy melyik megoldás terheli kevésbé az akksit. Mert ugye az inverter 12V->220V->x V (asszem 18V körül, de passz), míg a töltő csak 12V->18V egyszeri átalakítás, valamint ha jól tudok itt AC -> DC konverzió is játszik. Azt szintén nem tudom, hogy pl. az inverter zúg-e nagyon, mert egy-kettőben láttam ventit is, gondolom a hő elvezetése miatt. Melyik megoldást javasoljátok? És ha bármelyik mellett döntök, milyen módon működtessem utána a notit a kocsiban: feltölt akksi - lehúz - működtet - újra akksi feltölt, vagy folyamatosan hálózatról menjen. A noti akksi élettartama nem szempont, inkább a kocsi akksijának terhelése és a noti biztonsága.
Előre is köszi a válaszokat!

Ha házi megoldás is játszik, akkor 5k körül össze bírok rakni valami step-up konvertert, ami feltolja a 12V-ot 18-20V köré, rövidzár/hőmegfutás/túlfeszvédett, zavarszűrt, kikapcsolható és nagy hatásfoka van.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.