Elküldve: 2008. 06. 02. 07:34
Szeretnék egy Dell C400 szubnotihoz valami megoldást, amivel autóban menet közben is tölthető volna a noti. Két megoldást találtam: egy kifejezetten ehhez a notihoz készült töltő, ami szivargyújtóba dugható (vagy univerzális, de annak a csatija nem jó ehhez a notihoz, persze ez egy kisebbik probléma). A másik megoldás pedig egy inverter beszerzése. Nem szeretnék túl sokat költeni rá (max. 10e). A kérdés viszont inkább az, hogy melyik megoldást javasoljátok. Kényelmi szempont (azaz hogy az invertert másra is lehet használni) nem annyira lényeges, inkább az, hogy melyik megoldás terheli kevésbé az akksit. Mert ugye az inverter 12V->220V->x V (asszem 18V körül, de passz), míg a töltő csak 12V->18V egyszeri átalakítás, valamint ha jól tudok itt AC -> DC konverzió is játszik. Azt szintén nem tudom, hogy pl. az inverter zúg-e nagyon, mert egy-kettőben láttam ventit is, gondolom a hő elvezetése miatt. Melyik megoldást javasoljátok? És ha bármelyik mellett döntök, milyen módon működtessem utána a notit a kocsiban: feltölt akksi - lehúz - működtet - újra akksi feltölt, vagy folyamatosan hálózatról menjen. A noti akksi élettartama nem szempont, inkább a kocsi akksijának terhelése és a noti biztonsága.
Előre is köszi a válaszokat!