HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#1271 Felhasználó inaktív   Döglégyzoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 05. 14:35

Sziasztok!

Egyik kollégámnak van egy Asus A6500U lapija amiben gyárilag  1 db. 256 MB DDR 233 MHz RAM van és szeretné bővíteni. Ki is néztünk a neten belevaló RAM-ot, 2 db Kingmax 512 DDR 400 MHz-t.

Két kérdésem lenne:
1. Maga a lapi alaplapja tudja-e kezelni az 1GB-nyi RAM-ot?
2. Egyáltalán fog benne működni - de tutira - a 400 MHz-s modul vagy maradjon a 333 MHz-nél?

A Notebokk Doktorok szerint nem biztos, ki kellene próbálni, csakhát honnan szerezzek és kölcsönbe egy ilyen RAM modult?

Előre is köszi a segítséget.

D.

#1272 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 06. 05. 14:59

Árulják 1G RAMmal, úgyhogy annyi biztos belefér. Elvileg a sebesség se gond.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1273 Felhasználó inaktív   therapy!? 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 15:38

sziaztok!
van egy kb 1.5 éves fusi amilo pro 2030-am, ami mostanában rendetelnedik.
rendszertelenül, de leginkább másolás közben váratlanul megáll a gép, csak a reset segít.
nem bukkanik fel hibaüzenet, semmi, csak megáll minden. cseréltem winyót, de a hiba továbbra is fennáll.
a memetest 3pass-ig elment, tehát a ramok is hibátlanok. a chipset és a cpu cooler alá is tettem rendesen hővezető pasztát, de nem segített. mit tanácsoltok, mit próbáljak még meg?
köszi
10 print "nagyárpi"
20 goto 10
Logika: Vas Ördögöm: Van ♪♫♪♫♪♫
nekem mindegy hogy 50 vagy 53 fokos :)
cuki vagyok
Nyiss Új Topicot mielőtt a keresőt használod

#1274 Felhasználó inaktív   Döglégyzoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 16:31

Idézet: Tron65 - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 14:59

Árulják 1G RAMmal, úgyhogy annyi biztos belefér. Elvileg a sebesség se gond.

Ja-ja az 1 GB-t tuti elbírja mert találtam egy külföldi oldalon leírást és ott úgy jelezték hogy 2 GB-t tud kezelni, csak sajna a RAM frekiről nem írtak.

Valakinek nincs tuti infója ezzel kapcsolatban?

D.

#1275 Felhasználó inaktív   Döglégyzoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 16:33

Idézet: therapy!? - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 15:38

sziaztok!
rendszertelenül, de leginkább másolás közben váratlanul megáll a gép, csak a reset segít.
nem bukkanik fel hibaüzenet, semmi, csak megáll minden. cseréltem winyót, de a hiba továbbra is fennáll.
a memetest 3pass-ig elment, tehát a ramok is hibátlanok. a chipset és a cpu cooler alá is tettem rendesen hővezető pasztát, de nem segített. mit tanácsoltok, mit próbáljak még meg?
köszi

Szerintem a sok hővezető paszta ugyanúgy gond mindha kevés lenne. Ugyanis kifolyik a hűtő alól és még rövidzárlatot is tud okozni, mert ha jól tudom egyes paszták vezetőképesek is.

D.

#1276 Felhasználó inaktív   therapy!? 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 17:06

Idézet: Döglégyzoli - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 17:33

Szerintem a sok hővezető paszta ugyanúgy gond mindha kevés lenne. Ugyanis kifolyik a hűtő alól és még rövidzárlatot is tud okozni, mert ha jól tudom egyes paszták vezetőképesek is.

D.

nem az a gond, hogy sok lenne a paszta. egyébként ez nem ezüstpúderes tehát nem vezető.

...

nem lehet gond ha 400as ramot teszel olyan gépbe ami 333-on tekeri

Szerkesztette: therapy!? 2008. 06. 05. 17:12 -kor

10 print "nagyárpi"
20 goto 10
cuki vagyok

#1277 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 17:21

Idézet: therapy!? - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 15:38

sziaztok!
köszi

Szia!

Nem akarlak idegesíteni, de ha rendszeresen a másolásokkor fagy, simán lehet déli híd probléma.  :(

Amit - ha bazi nagy szerencséd van - hozzáértő ember meg tud javítani, mert valszívűleg forrasztási nyűgje van, ha egyébként műxxik. Sajna utóbbi időben volt 1-2 ilyen problémás gépünk, úgyhogy ismerős a sztori. Egyszerűen elveszti a kapcsolatot a merevlemezzel.  :(
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#1278 Felhasználó inaktív   therapy!? 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 17:34

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 18:21

Szia!

Nem akarlak idegesíteni, de ha rendszeresen a másolásokkor fagy, simán lehet déli híd probléma.  :(

Amit - ha bazi nagy szerencséd van - hozzáértő ember meg tud javítani, mert valszívűleg forrasztási nyűgje van, ha egyébként műxxik. Sajna utóbbi időben volt 1-2 ilyen problémás gépünk, úgyhogy ismerős a sztori. Egyszerűen elveszti a kapcsolatot a merevlemezzel.  :(

köszi a reagálásod.
nincs valami módszer amivel a délihidat meg tudom vizsgálni? esetleg, ha az beteg tudsz valakit ajánlani aki belenyúl ilyen szinten a vasba?
10 print "nagyárpi"
20 goto 10
cuki vagyok

#1279 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 06. 06:00

Idézet: therapy!? - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 18:34

köszi a reagálásod.
nincs valami módszer amivel a délihidat meg tudom vizsgálni? esetleg, ha az beteg tudsz valakit ajánlani aki belenyúl ilyen szinten a vasba?

Kézrátétel :-) . Memóriát tesztelted már, biztosan nem ilyen eredetű a dolog? A déli híd elhalásakor azért általában kék halálra még futja, a merevbeállás inkább északi híd/VGA szok lenni. Mondjuk ettől sem jobb a helyzet, BGA rework kell neki és ha nem lehet nyomással reprodukálni a dolgot, a fene tudja, hogy CPU, NB, SB, vagy VGA kontaktozik-e. CPU-t azért érdemes kiberakni, meg hűtését megnézni-hátha. Ennyi alkatrészre BGA rework meg annyiba kerül, mint egy új alaplap.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1280 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 06. 06:14

Idézet: bbence - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 8:34

Szeretnék egy Dell C400 szubnotihoz valami megoldást, amivel autóban menet közben is tölthető volna a noti. Két megoldást találtam: egy kifejezetten ehhez a notihoz készült töltő, ami szivargyújtóba dugható (vagy univerzális, de annak a csatija nem jó ehhez a notihoz, persze ez egy kisebbik probléma). A másik megoldás pedig egy inverter beszerzése. Nem szeretnék túl sokat költeni rá (max. 10e). A kérdés viszont inkább az, hogy melyik megoldást javasoljátok. Kényelmi szempont (azaz hogy az invertert másra is lehet használni) nem annyira lényeges, inkább az, hogy melyik megoldás terheli kevésbé az akksit. Mert ugye az inverter 12V->220V->x V (asszem 18V körül, de passz), míg a töltő csak 12V->18V egyszeri átalakítás, valamint ha jól tudok itt AC -> DC konverzió is játszik. Azt szintén nem tudom, hogy pl. az inverter zúg-e nagyon, mert egy-kettőben láttam ventit is, gondolom a hő elvezetése miatt. Melyik megoldást javasoljátok? És ha bármelyik mellett döntök, milyen módon működtessem utána a notit a kocsiban: feltölt akksi - lehúz - működtet - újra akksi feltölt, vagy folyamatosan hálózatról menjen. A noti akksi élettartama nem szempont, inkább a kocsi akksijának terhelése és a noti biztonsága.
Előre is köszi a válaszokat!

Ha házi megoldás is játszik, akkor 5k körül össze bírok rakni valami step-up konvertert, ami feltolja a 12V-ot 18-20V köré, rövidzár/hőmegfutás/túlfeszvédett, zavarszűrt, kikapcsolható és nagy hatásfoka van.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1281 Felhasználó inaktív   bonat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 08:34

Tud valaki ebben segíteni:
ACER TM5520G laptop
-szétszedtem kitisztítottam....
-összeraktam és nincs kép a TFT-n...seemit nem csinál nem kapcsol be......
-gépen simán bejön az XP allom amikor elindul.....szóval minden jó csak nem ltok semmit

#1282 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 09:56

Dugd vissza rendesen az LCD kábelt az alaplapra.

#1283 Felhasználó inaktív   bonat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 10:09

Idézet: debaj - Dátum: 2008. jún. 7., szombat - 10:56

Dugd vissza rendesen az LCD kábelt az alaplapra.

nem szedtem le az LCD kábelt......

#1284 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 10:16

De takarítás közben szétjöhetett. Egy próbát megér, nem?

Ha úgy sem jó, akkor három dolog történhetett:
- Ha van háttérvilágítás, de nincs kép, akkor megsérült az adatkábel: csere
- Ha nincs háttérvilágítás, de van kép (erős lámpánál ellenőrizheted) akkor megsárült az inverter felé menő tápkábel - csere
- Ha egyik sincs, akkor vagy az egész kábelt összetörted, vagy az alaplap sérült meg.

#1285 Felhasználó inaktív   djdominic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 13:44

sziasztok

1 éve vettem egy acer aspire 5051-es notit. 2 nap után egy eröteljesebb lehajtás miatt vissza kellett küldenem kijelzőcserére - elnyúlt a kép, beszaggatott. Megcsinálták, eddig semmi baja nem volt.
Most a probélma az, hogy semmi nem történt vele, mégis bekapcsolás után elkezd vibrálni a kijelző, és kikapcsol a monitor. fn+f6 -al visszakapcsolva szintén ezt csinálja, vagy csak bevillan. Fényerőt lehúzva bekapcsolva marad egy darabig, aztán ismét vibrál majd kikapcsol.
A kérdésem az lenne, mi lehet a baja, ill. mennyibe fog ez a "móka" nekem kerülni?
A választ előre is köszönöm, üdv: dom

Szerkesztette: djdominic 2008. 06. 08. 13:46 -kor

#1286 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 15:06

Idézet: djdominic - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 12:44

sziasztok

1 éve vettem egy acer aspire 5051-es notit. 2 nap után egy eröteljesebb lehajtás miatt vissza kellett küldenem kijelzőcserére - elnyúlt a kép, beszaggatott. Megcsinálták, eddig semmi baja nem volt.
Most a probélma az, hogy semmi nem történt vele, mégis bekapcsolás után elkezd vibrálni a kijelző, és kikapcsol a monitor. fn+f6 -al visszakapcsolva szintén ezt csinálja, vagy csak bevillan. Fényerőt lehúzva bekapcsolva marad egy darabig, aztán ismét vibrál majd kikapcsol.
A kérdésem az lenne, mi lehet a baja, ill. mennyibe fog ez a "móka" nekem kerülni?
A választ előre is köszönöm, üdv: dom

Nem lehet hogy csak a háttérvilágításod megy el?
A háttérben nem látszik a kép? Esetleg egy zseblámpával rávilágítasz nem látszik?

Én egyébként foglalkozom notijavítással. Alaplap (chipset, vga ic) hibás notik javitása is megoldható.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1287 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 06:36

sziasztok!

mi lehet akkor a problema, ha a clevo m540n tipusu gep bekapcsolasnal nem kapcsolja be a monitort? minden elindul (hallom), jelzi ezeket a sok led is de a monitor nem kapcsol be? :) atvezeto kabel szakadt meg vagy alaplap vagy vga? :D

#1288 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 07:43

Idézet: Fulmi - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 5:36

sziasztok!

mi lehet akkor a problema, ha a clevo m540n tipusu gep bekapcsolasnal nem kapcsolja be a monitort? minden elindul (hallom), jelzi ezeket a sok led is de a monitor nem kapcsol be? :) atvezeto kabel szakadt meg vagy alaplap vagy vga? :D

Kösd rá egy külső monitorra és kiderül hogy szalagkábel-e.
Bár szerintem inkább az alaplapnál érdemes keresni a hibát.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1289 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 09:32

Idézet: XC-biker - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 7:43

Kösd rá egy külső monitorra és kiderül hogy szalagkábel-e.
Bár szerintem inkább az alaplapnál érdemes keresni a hibát.

mennyiert nezned meg? nem az enyem a gep hanem akinek eladtam :D bar nem en fizetnem a javitasi koltsegeket, mert garit nem vallaltam ra. bar nalam meg ilyen problema nem jelentkezett.

#1290 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 11:13

Nem a grafikus proci mondta fel a szolgálatot?

Szerkesztette: cyberman30 2008. 06. 09. 11:14 -kor

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.