HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#1431 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 20. 08:54

hello!
tételezzük fel hogy ez ide tartik :D
hogyan lehet >jelet kiiratni laptoprol dos modban??? winvista van fent, es akartam csinalni egy batch fajlt amiben meghajtokent jelolok meg egy ket kurva melyen fekvo konyvtarat, (subst meghajto forras), de mivel dos a batch fajl ezert a szokozt nem ertelmezi.. ezert ki akartam menni dos modba es a jo oreg dir > celfajl formatummal hozzajutni a kello eleresi utakhoz, mert ott a klasszikus compaq~1 stilusu formatumot hasznalja, ami kellene nekem a substhoz, viszont nem akartam annyiszor begepelni es annyit.. hogyan jutok tehat regi karakterekhez dos alatt laptoprol?? nincs erre valami epkezlab leiras valahol a neten?? mert nem nagyon jutottam sikerre :s
koszi mindenkinek!

#1432 Felhasználó inaktív   ZsilBi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 19:11

Adott egy ASUS M6000 notebook.
A problémám hogy az óra nem működik. Beállítók egy dátum/idő-t pl.: 2008.07.20 20:08 a gép kb. 20:28 ig viszi az órát, és visszaugrik 20:08-ra. Ez ugye azt jelenti hogy egy hónap múlva is a mai dátum lesz a gépen és kb. 20 perces időintervallumban mozog az óra.
Ugyanez BIOSból is.

Kérdésem, hogy a notebookokban is van kis elem, vagy akkuról megy? (Még nem kaptam szét de feltételezem van.)

Ha nincs akkor mibaja lehet?
(Ha van akkor nyilván kicserélem)

Köszi!

Szerkesztette: ZsilBi 2008. 07. 20. 19:12 -kor

#1433 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 20:12

Idézet: ZsilBi - Dátum: 2008. júl. 20., vasárnap - 19:11

Adott egy ASUS M6000 notebook.
A problémám hogy az óra nem működik. Beállítók egy dátum/idő-t pl.: 2008.07.20 20:08 a gép kb. 20:28 ig viszi az órát, és visszaugrik 20:08-ra. Ez ugye azt jelenti hogy egy hónap múlva is a mai dátum lesz a gépen és kb. 20 perces időintervallumban mozog az óra.
Ugyanez BIOSból is.

Kérdésem, hogy a notebookokban is van kis elem, vagy akkuról megy? (Még nem kaptam szét de feltételezem van.)

Ha nincs akkor mibaja lehet?
(Ha van akkor nyilván kicserélem)

Köszi!

Van benne elem az akksi mellett. Különben kivett akksinál elfelejtené az időt :)

#1434 Felhasználó inaktív   ZsilBi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 21:10

Idézet: Lacima - Dátum: 2008. júl. 20., vasárnap - 21:12

Van benne elem az akksi mellett. Különben kivett akksinál elfelejtené az időt :)

jólenne tudni hogy merre keressem, nem akarom atomjaira bontani :s

#1435 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 20. 21:35

Idézet: ZsilBi - Dátum: 2008. júl. 20., vasárnap - 22:10

jólenne tudni hogy merre keressem, nem akarom atomjaira bontani :s

Kénytelen leszel :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1436 Felhasználó inaktív   Tico001 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 21. 17:48

Sziasztok!
Tudnátok tippekkel szolgálni, hogyan tudom megnövelni a laptop-om akumlátoros üzemidejét?

Olyanok, hogy energiatakarékos üzemmód, processzorteljesítmény csökkentése, LCD fényerő csökkentése, infra letiltása már meg voltak.

Igazából olyasmik érdekelnének, mint például:
- Miket lehet kikapcsolni még a gépben ami sok áramot fogyaszt, és még megy a gép nélküle.
- Az operációs rendszer fajtája befolyásolhatja-e az üzemidőt /PL: XP, vagy VISTA/.
- Lehetségs-e memóriakártyára telepíteni az operációs rendszert, úgy hogy arról boot-oljon és fusson a gép, hogy ne a HDD-t keljen pörgetnije az akku-nak.

...és persze ami eszetkbe jut, vagy ismertek.

Előre is köszi az ötleteket, infókat :)

Adios

#1437 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 17:50

Idézet: Tico001 - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 17:48

Sziasztok!
Tudnátok tippekkel szolgálni, hogyan tudom megnövelni a laptop-om akumlátoros üzemidejét?

Olyanok, hogy energiatakarékos üzemmód, processzorteljesítmény csökkentése, LCD fényerő csökkentése, infra letiltása már meg voltak.

Igazából olyasmik érdekelnének, mint például:
- Miket lehet kikapcsolni még a gépben ami sok áramot fogyaszt, és még megy a gép nélküle.
- Az operációs rendszer fajtája befolyásolhatja-e az üzemidőt /PL: XP, vagy VISTA/.
- Lehetségs-e memóriakártyára telepíteni az operációs rendszert, úgy hogy arról boot-oljon és fusson a gép, hogy ne a HDD-t keljen pörgetnije az akku-nak.

...és persze ami eszetkbe jut, vagy ismertek.

Előre is köszi az ötleteket, infókat :)

Adios

Ha a notid támogatja, akkor Notebook Hardware Control. link

#1438 Felhasználó inaktív   Tico001 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 17:59

Köszi, majd megnézem.
Egyébként egy ACER TRAVELMATE 7720 gépem van idei kadás.
Valószínűleg támogatja.....

#1439 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 19:13

Sziasztok,

keresnék Acer 4270-eshez utángyártott és/vagy eredeti akksit. Esetleg tudna vki vmi céget, akik ilyennel foglalkoznak ? Kerestem neten, de általában csak külföldieket talál meg a gugli. ;) előre is thx.

üdv,

-C0pp3rM!n3-

#1440 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 19:17

Idézet: Coppermine - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 19:13

Sziasztok,

keresnék Acer 4270-eshez utángyártott és/vagy eredeti akksit. Esetleg tudna vki vmi céget, akik ilyennel foglalkoznak ? Kerestem neten, de általában csak külföldieket talál meg a gugli. ;) előre is thx.

üdv,

-C0pp3rM!n3-

Itt a hwsw-n is volt vki aki bótolt ilyesmivel. PH-n is láttam egy skacot.

#1441 Felhasználó inaktív   Tico001 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 22:32

Nézd meg itt:
http://www.akkuk.hu/AKKUGRP/1.10.ACE.6,Ace...velMate,page=13

#1442 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 22:45

Idézet: Coppermine - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 18:13

Sziasztok,

üdv,

-C0pp3rM!n3-

Szerintem tudok neked rendelni.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1443 Felhasználó inaktív   felnovo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 13:32

Van valakinek valami ötlete arra vonatkozóan, hogy egy notebook (lenovo 3000 v200), miért ad furcsa szakadozott, fütyülésre, cincongásra emlékeztető hangot működés közben?

Valami viszonylag halk, de egyértelműen hallható, magas frekvenciájú hang, ami akár másodpercekre elhallgat, nagyjából olyan intervallumokkal adja ki, mint a hdd kerregése, de attól függetlenül. Először azt hittem a hdd-hez van köze, de úgy néz ki, nem. Illetve teljesen függetlenül jön elő a hdd kerregésétől és az azzal együtt villódzó ledtől, de persze gondolom a hadd végig pörög, tehát lehet, hogy mégis lehet hozzá köze, de az biztos, hogy nem az írás/olvasási aktivitáshoz.

Köszi

#1444 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 18:31

hello!
tételezzük fel hogy ez ide tartik
hogyan lehet >jelet kiiratni laptoprol dos modban??? winvista van fent, es akartam csinalni egy batch fajlt amiben meghajtokent jelolok meg egy ket kurva melyen fekvo konyvtarat, (subst meghajto forras), de mivel dos a batch fajl ezert a szokozt nem ertelmezi.. ezert ki akartam menni dos modba es a jo oreg dir > celfajl formatummal hozzajutni a kello eleresi utakhoz, mert ott a klasszikus compaq~1 stilusu formatumot hasznalja, ami kellene nekem a substhoz, viszont nem akartam annyiszor begepelni es annyit.. hogyan jutok tehat regi karakterekhez dos alatt laptoprol?? nincs erre valami epkezlab leiras valahol a neten?? mert nem nagyon jutottam sikerre :s
koszi mindenkinek!

#1445 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 18:34

xc-biker felvettelek msnre, azt hiszem ki talalod ki vagyok ott :D annak idejen beszeltunk mar meg a dc idejen, kb 2 eve.. a tema meg aktualis.. allasban ugye nem tortenik semmi a vinyokkal??

#1446 Felhasználó inaktív   thacount 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 08:59

Idézet: didyman - Dátum: 2008. júl. 17., csütörtök - 7:32

Hááát, inkább a panelnek lesz baja, ragasztott hozzávezetések elgyengülnek, például a vízszintes irányú merevítés hiánya miatt. Ki kell cseréljék, aztán hozzá kell szokni, hogy nem középen fogjuk meg a kijelzőt felnyitáskor, hanem a két szélén. Nézd csak meg oldalról, amikor nyitod fel középen a kijelzőt, milyen hajlás keletkezik benne!

köszönöm a válaszokat! :respect:
P5QPro/E8400/4GB@1066/HD4850GS/CM590
ASUS F2Je
E-MUser

#1447 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 21:33

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2008. júl. 23., szerda - 19:31

hello!

vista alatt levő cmd nem egyezik meg az xp alatt levő cmd-vel ?
csak mert ott van ">" jel (altgr+y)

-C0pp3rM!n3-

#1448 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 22:14

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2008. júl. 23., szerda - 19:31

hello!

Parancssorban van > karakter, ha a "csökkentett mód parancssorral" módban van ez a problémád, ott még asszem nincs magyar billentyűzeted, az angolon pedig az Alt + , billentyűkombinációra bújik elő.

#1449 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 22:10

sajnos egyikotok sem nyert... dos modban egyik verzio sem mukodik! ujabb jelentkezo ?:)) vegig zongoraztam az osszes lehetoseget, de egyik sem hozta elo ezt a karaktert :D azert kellett volna hogy a dir utasitas kimenetet egy fajlba rakhassam, aztan persze megirtam jegyzettomben, mert ott ugye engedi, de mit csinalok ha valami hiba folytan nekem nem irja ki.. nicns errol egy pkezlab leiras???

#1450 Felhasználó inaktív   tubby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 27. 06:26

alt+62 :respect:

T41

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71