Elküldve: 2008. 07. 09. 23:20
Sziasztok, nemrégiben vettem egy lenovo laptopot. Minden teljesen tökéletesen működik rajta, de valamit nem vagyok képes a rá telepített vistával elérni: hogy normálisan működjék. A vas teljesen rendben van, 2.4 ghz-es core2duo proci, 2 giga ram, hasonló desktop konfigurációkon a vista szélsebesen fut.
Ezen a laptopon azonban csigalassú. Pontosabban az történik, hogy bootolás után egy fél óráig teker a vinyó, látszólag tökéletesen értelmetlenül, fogalmam sincs, hogy ilyenkor mit töltöget. Iszonyat módon lelassítja a gépet. Minden bloatware-t kiirtottam róla, msconfigban beállítottam, hogy csak a legszükségesebb dolgokat indítsa el. Amint ez a fél óra elmúlik, a gép magához tér és normálisan működik. De amíg ez a hdd tekerős időszak tart nemcsak lassú, de az egész gép iszonyú "bizonytalan", erőtlen is, weboldalakat nem tölt le, elveszti az internetkapcsolatot, a wifi routerig megvan, de onnan az internetre nincs, aztán, amikor a hálózati kapcsolatnál rákattintok, akkor megjavul. Ez persze logikusan nem a gép és még csak nem is a vista hibája, hiszen a gép is a router között max a jelerősség, de mégis az a benyomásom, hogy minden ezzel a folyamatos hdd aktivitással van összefüggésben.
Mi erre a megoldás, hogyan tudnám elérni, hogy a gép normálisan elinduljon, betöltse amit be kell, aztán fusson normálisan?
Előre is köszönöm