HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#1391 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 08. 15:58

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. júl. 8., kedd - 16:38

Gondolom, a Wh és mAh között van összefüggés, de a nagyonis eltérő megadott értékek miatt vaslogikával arra következtetek, hogy nem ugyanaz a két mértékegység...  :D

De nem ám! :)

Idézet

A wattóra SI-n kívüli mértékegység, amely azonban korlátozás nélkül használható. Azt jelenti, hogy ha valami egy órán keresztül 1 watt teljesítménnyel üzemel, akkor ezalatt 1 wattóra munkát végez.
Átváltása: 1 Wh = 3600 J.

Idézet

Amperóra - kapacitás

Az akkumulátorok töltéstároló képessége. Annak az akkumulátornak 1 Ah (amperóra) a kapacitása, amelyik 1 órán keresztül 1 A erősségű áramot képes szolgáltatni. A fényképezésben használt villanókészülékek akkumulátorainak kapacitása néhány tized Ah, a motorkerékpár-akkumulátoroké 4-15 Ah, a gépkocsi-akkumulátoroké 45-85 Ah. Egyenáramú motorok tartós üzemeltetésére (pl. villamos targoncákban, raktári emelőkben) több száz Ah kapacitású akkumulátorokat, akkumulátortelepeket használnak.

#1392 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 16:03

Idézet: debaj - Dátum: 2008. júl. 8., kedd - 16:58

De nem ám! :)

Thx. És lehet valamiféle átváltást csinálni? Csak kíváncsi lennék, hogy a 7200 mAh és a 85WHr mennyire hasonló kapacitásokat jelöl... Mert azt már kezdem sejteni, hogy utángyártott lesz a dologból...

#1393 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 16:22

Ehhez a feszültséget is ismerni kell, ugyanis W = U * I * t

Tehát egy öt voltos, 100 mAh kapacitású akku esetén 5 V * 0.1 Ah = 0,5 Wh kapacitást kapunk.

Szerkesztette: debaj 2008. 07. 08. 16:24 -kor

#1394 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 16:51

Idézet: debaj - Dátum: 2008. júl. 8., kedd - 17:22

Ehhez a feszültséget is ismerni kell, ugyanis W = U * I * t

Tehát egy öt voltos, 100 mAh kapacitású akku esetén 5 V * 0.1 Ah = 0,5 Wh kapacitást kapunk.

Thx. Ezek szerint: 11,1V * 7200 mAh = 79,92 Wh. Akkor kicsit kevesebb, mint a gyári.

#1395 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 09. 14:32

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. júl. 8., kedd - 17:51

Thx. Ezek szerint: 11,1V * 7200 mAh = 79,92 Wh. Akkor kicsit kevesebb, mint a gyári.

Hello!

Tudok rendelni gyári, új 85Wh-st (9 cellás) olyan 22k-ra jönne ki köbö.
--Powered by IBM

#1396 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 09. 15:29

Idézet: PLacc - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 15:32

Hello!

Tudok rendelni gyári, új 85Wh-st (9 cellás) olyan 22k-ra jönne ki köbö.

Akkor PÜ megy...  ;)

#1397 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 09. 16:40

Idézet: debaj - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 21:12

Holnap rákérdezek.

Koszonom elore is - nem surgos.

#1398 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 09. 17:38

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 18:15

Lehet, hogy már valahol említették, de egy HP-Compaq 6710b-nél lehet úgy bővíteni a memóriát, hogy nem kell semmi zárjegyet felbontani, szóval azok le vannak zárolva?

Szia!

Igen. A HP-k esetében alapvetően egyik RAM-modul a bill. alatt van, a másik pedig alulról megközelíthető. Egyes kivételeknél mindkettőt alulra teszik, lényeg, hogy a business szériánál a fedél simán eltávolítható egy csavarral, s bővíthető a memória.
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#1399 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 09. 19:17

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 17:38

Szia!

Igen. A HP-k esetében alapvetően egyik RAM-modul a bill. alatt van, a másik pedig alulról megközelíthető. Egyes kivételeknél mindkettőt alulra teszik, lényeg, hogy a business szériánál a fedél simán eltávolítható egy csavarral, s bővíthető a memória.

Köszi szépen a választ!

Még annyit kérdeznék, hogy az a fedél valószínűleg zárjeggyel van ellátva, ha jól gondolom, tehát én nem tudnám bővíteni, csakig márkaszervízben?

#1400 Felhasználó inaktív   Zsobacsi75 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 09. 19:42

Sziasztok!
Advent 7205-ös laptomom van. Tegnap óta olyan hibát produkál, hogy magától kikapcsol. Nem jellemző, hogy mikor. Volt mikor az ölemből raktam az asztalra és mozgatás közben kapcsolt is. Vagy ha a képernyőt kicsit lehajtottam. Mikor legelőször csinálta akkor például hozzá sem nyúltam.
Utána nem bírom egyből bekapcsolni. Levszem az aksit, visszarakom és akkor be tudom kapcsolni (valamikor elsőre nem jön össze). Mi lehet a hiba?
Mindenki segítségét előre is köszönöm!

#1401 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 09. 19:54

Alaplapnak kuka, nagyon ritkán található nem BGA környéki forraszhiba, főleg melegedő heklyen.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1402 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 09. 21:38

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 19:17

Köszi szépen a választ!

Még annyit kérdeznék, hogy az a fedél valószínűleg zárjeggyel van ellátva, ha jól gondolom, tehát én nem tudnám bővíteni, csakig márkaszervízben?

Akkor az valami egyedi (eladó hely által rátett) zárjegy lehet, mert én HP gépet zárjeggyel nem sokat láttam(pedig eladtunk már pár raklapniy hp gépet :) ),
Amit igen ott is a speciális 1.8" os HDD miatt, amit "polgári" gépbe úgyse tudsz betenni a csatlakozója inkompatibilitása miatt.
100%

#1403 Felhasználó inaktív   sorbat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 09. 22:17

Lenne egy problémás Acer 4050 em. Múlt hónapban egyszer csak kikapcsolt és többet nem kapcsolt be. Elvittem szervízbe, processzorhiba miatt az eddigi 1.5 Banias helyett kapott egy 1.6 os Dothan Pentium M procit. Miután hazahoztam kiderült, hogy ugyan elindul, de használni nem tudom. Véletlenszerűen lefagy, újraindul. Visszavittem a szervízbe, ott tesztelték és szerintük minden ok. Azonban használni gyakorlatilag nem tudom, amikor maximum sebességen van a proci akkor szinte 100% hogy rövidebb-hoszabb időn belül le fog fagyni. Ami biztos, hogy nem túlmelegedés miatt van, max 50 fok körül volt a processzor amikor burnin testet futtattam. Ami érdekes az az, hogy ha a beépített billentyűzetét kiszedem akkor akármeddig megy, akármilyen terhelésen. Viszont amint visszadugom akkor csak 1000mhz en nem fagy le. Valaki tudja, hogy mitől lehetséges ilyen furcsa hiba?
Jah amiket próbáltam: Memtest 8 órán keresztül, 0 hiba; Burnin test minden processzor releváns tesztje, billentyűzet nélkül 1,6 ghz en 6 órán keresztülhiba nélkül, 3d mark 2001 2 órán keresztül.
Minden kiszedhető összetevőt kivéve, külön-külön betéve csak a billentyűzetre reagál fagyással.
Ha valakinek van ötlete köszönettel fogadom.

#1404 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 09. 22:49

Idézet: Zsobacsi75 - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 18:42

Sziasztok!
Advent 7205-ös laptomom van. Tegnap óta olyan hibát produkál, hogy magától kikapcsol. Nem jellemző, hogy mikor. Volt mikor az ölemből raktam az asztalra és mozgatás közben kapcsolt is. Vagy ha a képernyőt kicsit lehajtottam. Mikor legelőször csinálta akkor például hozzá sem nyúltam.
Utána nem bírom egyből bekapcsolni. Levszem az aksit, visszarakom és akkor be tudom kapcsolni (valamikor elsőre nem jön össze). Mi lehet a hiba?
Mindenki segítségét előre is köszönöm!

Ha kell javításra át tudom venni.
Chipsetet is cserélünk, ha az szükséges.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1405 Felhasználó inaktív   sorbat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 09. 22:55

Idézet: XC-biker - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 22:49

Ha kell javításra át tudom venni.
Chipsetet is cserélünk, ha az szükséges.

Köszönöm, ha nem derül ki semmi pár napon belül akkor élek a lehetőséggel, csak már 3x fizettem bevizsgálási díjat így várék, hátha valakinek lesz valamilyen használható tippje.

#1406 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 09. 22:56

Idézet: sorbat - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 21:55

Köszönöm, ha nem derül ki semmi pár napon belül akkor élek a lehetőséggel, csak már 3x fizettem bevizsgálási díjat így várék, hátha valakinek lesz valamilyen használható tippje.

Bár nem neked írtam, de akár rád is érvényes.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1407 Felhasználó inaktív   felnovo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 09. 23:20

Sziasztok, nemrégiben vettem egy lenovo laptopot. Minden teljesen tökéletesen működik rajta, de valamit nem vagyok képes a rá telepített vistával elérni: hogy normálisan működjék. A vas teljesen rendben van, 2.4 ghz-es core2duo proci, 2 giga ram, hasonló desktop konfigurációkon a vista szélsebesen fut.

Ezen a laptopon azonban csigalassú. Pontosabban az történik, hogy bootolás után egy fél óráig teker a vinyó, látszólag tökéletesen értelmetlenül, fogalmam sincs, hogy ilyenkor mit töltöget. Iszonyat módon lelassítja a gépet. Minden bloatware-t kiirtottam róla, msconfigban beállítottam, hogy csak a legszükségesebb dolgokat indítsa el. Amint ez a fél óra elmúlik, a gép magához tér és normálisan működik. De amíg ez a hdd tekerős időszak tart nemcsak lassú, de az egész gép iszonyú "bizonytalan", erőtlen is, weboldalakat nem tölt le, elveszti az internetkapcsolatot, a wifi routerig megvan, de onnan az internetre nincs, aztán, amikor a hálózati kapcsolatnál rákattintok, akkor megjavul. Ez persze logikusan nem a gép és még csak nem is a vista hibája, hiszen a gép is a router között max a jelerősség, de mégis az a benyomásom, hogy minden ezzel a folyamatos hdd aktivitással van összefüggésben.

Mi erre a megoldás, hogyan tudnám elérni, hogy a gép normálisan elinduljon, betöltse amit be kell, aztán fusson normálisan?

Előre is köszönöm

#1408 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 09. 23:30

Idézet: LML - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 21:38

Akkor az valami egyedi (eladó hely által rátett) zárjegy lehet, mert én HP gépet zárjeggyel nem sokat láttam(pedig eladtunk már pár raklapniy hp gépet :) ),
Amit igen ott is a speciális 1.8" os HDD miatt, amit "polgári" gépbe úgyse tudsz betenni a csatlakozója inkompatibilitása miatt.

Köszi szépen, sokat segítettél!  :)

#1409 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 05:00

Idézet: felnovo - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 22:20

Sziasztok, nemrégiben vettem egy lenovo laptopot. Minden teljesen tökéletesen működik rajta, de valamit nem vagyok képes a rá telepített vistával elérni: hogy normálisan működjék. A vas teljesen rendben van, 2.4 ghz-es core2duo proci, 2 giga ram, hasonló desktop konfigurációkon a vista szélsebesen fut.

Ezen a laptopon azonban csigalassú. Pontosabban az történik, hogy bootolás után egy fél óráig teker a vinyó, látszólag tökéletesen értelmetlenül, fogalmam sincs, hogy ilyenkor mit töltöget. Iszonyat módon lelassítja a gépet. Minden bloatware-t kiirtottam róla, msconfigban beállítottam, hogy csak a legszükségesebb dolgokat indítsa el. Amint ez a fél óra elmúlik, a gép magához tér és normálisan működik. De amíg ez a hdd tekerős időszak tart nemcsak lassú, de az egész gép iszonyú "bizonytalan", erőtlen is, weboldalakat nem tölt le, elveszti az internetkapcsolatot, a wifi routerig megvan, de onnan az internetre nincs, aztán, amikor a hálózati kapcsolatnál rákattintok, akkor megjavul. Ez persze logikusan nem a gép és még csak nem is a vista hibája, hiszen a gép is a router között max a jelerősség, de mégis az a benyomásom, hogy minden ezzel a folyamatos hdd aktivitással van összefüggésben.

Mi erre a megoldás, hogyan tudnám elérni, hogy a gép normálisan elinduljon, betöltse amit be kell, aztán fusson normálisan?

Előre is köszönöm

a hdd tuti hibátlan?
www.hdsentinel.hu

#1410 Felhasználó inaktív   felnovo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 09:09

Idézet: XC-biker - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 5:00

a hdd tuti hibátlan?
www.hdsentinel.hu

Gondolom a hdd hibátlan, mindent betölt, a rendszer mindig indul, nem fagy le, semmi olyasmit nem csinál a hdd, ami önmagában a hdd hibájára utalna. Csak teker folyamatosan.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.