HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   komlosi.sandor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 09. 20:47

Lenne két gondom a laptopommal. Az első, hogy elméletileg jóállapotú aksi van bennt, de mihelyst leveszem a hálózati töltőről, egyszerre kikapcsol. Ez miért lehet? A másik meg hogy pont a mai napon gépeztem, és egyszer csak kikapcsolt az egész. Újra bekapcsoltam a laptopot, és ment a gép, de semmi kép... Ezt eljátszotta kb 5-6szor. Mondom akkor hagyom pihenni... 15perc után simán elindult. Este megint beakarom kapcsolni és ugyanez... Ez mitől lehet? Nem lehet, hogy bios kellene frissíteni?
Előre is thx a választ!

#162 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 12. 08:04

Elkepzelheto, de sokkal valoszinubb, hogy elszakadt a szalagkabel, ami a kepernyot a geppel koti ossze. Helyi rovidzarat okoz, a gep erzekeli a tularamot es kikapcsol. Probald meg sikeres bekapcsolas utan megmozgatni, kicsit utogetni, nyomkodni a bal kepernyocsuklot. Ha gyakoribb lesz a hiba, akkor ez, vagy barmi mas kontakthiba.
Masik lehetoseg a hattervilagitas haldoklasa, az is helyi tularamot kepes generalni, bar az biztositekkal is vedett.
Alopecia perniciosa

#163 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 18:59

Idézet: Lacima - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 17:24

Üdv!

Van nekem 1 Acer Travelmate 4652 LMi notebookom. 1.7 Dothan, Geforce GO6600. Elkezdte azt csinálni, hogy huzamosabb vinyo művelet, vagy pl. játék közben fogja magát és kikapcsol az egész kóceráj. Ha leveszem a proci sebességét akkor okés minden. Régebben viszont nem tűnt fel, hogy ezt csinálná. Tegyek alá vmi aktív hűtést? Haveromé ugyanilyen de az állítólag nem csinálja ezt.

Lacima

Játékok közben nem szállt el?
Nekem is ilyen notim volt, de gyári hibás! Sőt még egy fórumozó járt így. Mondjuk nekünk mindig elszállt!
A kikapcsol az rendes kikapcsolást vagy elszállást jelent? Kékhalál?

#164 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 01:36

Van itten egy idióta Compaq M300 noteszgép. Mikor megvettem működött, aztán rendetlenkedni kezdett itt-ott lefagyott, most meg már bekapcsolni sem lehet :( A notebookdoktor.hu az... mondjuk úgy, nekem nem tűnik olcsónak. Egyéb ötlet?

#165 Felhasználó inaktív   corelx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:31

Sziasztok!

Nemrég sikerült lecsapnom a notim fedelét, a szokásosnál erősebben, de nem erőből és a kijelző elrepedt sajnos :(
Egy Gericom Blockbuster-röl lenne szó, azthiszem SXGA kijelző van benne, 1400x1050 -es felbontással. A kérdésem az lenne, hogy nemtudjátok merre lehet ilyesmit beszerezni? Akár bontottan, akár újonnan, minden megoldás érdekel, csak minél olcsóbb legyen :)
Beszerelés szerintem nekem nemkell, be tudom szerelni, viszont ha elfogadható az ára, és úgy volna mellé valami gari akkor érdekel olyan is.
A másik problémám pedig, hogy nem vagyok megelégedve a notim régi kijelzőjének a színeivel (a felbontás, képélesség stb az tuti nagyon), szerintem halványak egy picit, és gondoltam ha már új kijelzőt kell bele vennem, akkor ha egy 10-essel többe lenne, de mondjuk jobb, glaretype vagy milyen?, azt még rááldoznám. Ez mennyire megoldható? Vagy csak ugyanazt tudom belerakni ami eddigis volt, ilyen bővités nem megoldható?

Más:
Nemrégiben megadta magát a notiban a winyo is, amit egy WD 80GB-s HDD-vel pótoltam. Azelött Toshiba volt benne, 40-es ha jól emlékszem. Ezzel a WD-vel az volna a gond, hogy állandóan leáll sztem. A windows energia takarékosságnál ki van kapcsolva, hogy bármikor is leállitsa, de mégis ha egy 5percig nem használom a gépet, és utána mondjuk elinditok egy filmet,vagy programot, akármit, rettentő lassan indul el/hozza be, emellet pedig olyan hangja van neki mintha most indulna el. A régi winyonál ezt soha nem hallottam...
Ez normális? Vagy vigyem vissza amig lehet? :)

#166 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 22:00

FuSi Amilo M1425
A winchester felől időnként 2 (néha csak egy) rövid, éles pittyenést hallok. Ilyen eddig nem volt. Van ötletetek, hogy ez micsoda?  :think:

Szerkesztette: Fresi 2006. 05. 18. 22:09 -kor

#167 Felhasználó inaktív   M!rthyll 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 19:56

Sziasztok !! Formázás után nem tudtam feltelepíteni a ATI videókártyám driverét..
Azt irja ki a laptopom h. az installálás előtt telepítsek egy standard vga programot.. de nemtom h. mitévő legyek .. lécci segítsetek...

#168 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 17:27

Nekem akkor volt ilyen, amikor a sima Catalyst drivert akartam felrakni a Mobil Radeon-hoz való helyett!

#169 Felhasználó inaktív   Sasha 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 17:30

Sziasztok.

Ramot szeretnék cserélni Laptop-ban. Tipus 1650g amilo. Leszedtem amit le lehetett egyszerubb mozdulatokkal de nem talaltam a ramokat, szetbontani meg nem akartam a gepet vaktaban. Ezert kerek segitseget hatha vki tud valami leirast vagy meg tudja mondani hogyan kell ebben ramot cserleni.

Koszi szepen
Egyszer talán lesz GF3-am:)

#170 Felhasználó inaktív   donee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 14:06

Hi!
Van egy NEC Versa M320 típusú notebook a családban. Részletesebb leírása:

Mobile Intel Celeron 2.00 Ghz processzor
256 MB DDR memória
ATI Radeon IGP 340M, 32 MB-os integrált videokártya
30 GB-os merevlemez

A problémám az, hogy szerintem iszonyúan lassú a gép. Idén augusztusban jár le a 3 éves garancia, és jó lenne, ha valahogy el tudnám magyarázni a szervízeseknek mi a bajom vele, és mért kellene nekik a „megnézés” helyett megcsinálni.
Légy szíves adjatok ötletet, milyen programokat futtasak le, amelyeknek az eredményeire tudok érvelni vagy valami hasonló… bármilyen segítség jól jönne!

Egyébként a gépen nincs semmilyen fölösleges program, csak a Windows XP SP2-es, meg Office 2003. Se több fajta médialejátszó, se más egyéb szoftver, csak amit a Windows felrakott. Még játék sincs rajta, egy sem, hely is van rajta, vagy 20 GB. Szóval direkt újra van rakva a gép a hivatalos driverekkel, szűz rendszer:)

Előre is kösz a segítséget!
"A tehetségesekkel szemben fölösleges az udvariasság." (Robert Schumann)

#171 Felhasználó inaktív   -=Tibet=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 09:04

Nekem az  lenne a kérdésem hogy alaplapot notihoz hogy, és hol lehet rendelni? A tipus Compaq V5000.

Előzmény/kórisme: Francia illetőségű emberke hozta hozzám a fent notit mondván hogy halott a masina. Megtekintettem. Bekapcs hálózati töltövel, 4 pitty. Ha jól emléxem az az Amibios álmoskönyve szerint halott alaplapot takar. Próba telepről, se kép se hang. Megvettem tőle a masinát alkatrésznek 40K HUF-ért. Szanaszét szedtem, belsőleg nem észlelni elváltozást. Bekapcskor a prociventi felpörög, mejd leáll. Az IGP melegszik rendesen azzal nincs gond. A proci viszont gyanúsan hűvös..... A proci kipróbál másik gépben, ott müxik gond nélkül. RAM ok. Mindezt csak hálózatról hajlandó produkálni, saját telepről abszolutte semmi. Szal sztem megmenthető a lapi, csak alaplap csere kell neki. Meg valszeg akksi is. Gari nuku, mert a marhája már valakivel megpróbálta szétszedetni, és ennek látható nyomai is maradtak, mert ugyi a szentéletű a matricák alatt csavart keresett. Persze nem talált + egy távtartót /gondolom feszegetés miatt/ sikerült elrepesztenie....

Szal 5letek? Angolból igen csak gyengusz vagyok, szal ezt bele kell kalkulálni abba, hogy miért itt kérdezek...  :D
لا تنزعجي الأصدقاء

#172 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 12:34

Ha kinyomozod a gyártót, akkor tőle lehet. Mondjuk 10000 darab esetén már szóba fognak veled állni :D
Sztem esélyesebb ha valahonnan vadászol egy ilyen laptopot, aminek pl. rossz a kijelzője, és a kettőből eszkábálsz egy újat.

#173 Felhasználó inaktív   donee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 19:00

Idézet: donee - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 15:06

Hi!
Van egy NEC Versa M320 típusú notebook a családban. Részletesebb leírása:

Mobile Intel Celeron 2.00 Ghz processzor
256 MB DDR memória
ATI Radeon IGP 340M, 32 MB-os integrált videokártya
30 GB-os merevlemez

A problémám az, hogy szerintem iszonyúan lassú a gép. Idén augusztusban jár le a 3 éves garancia, és jó lenne, ha valahogy el tudnám magyarázni a szervízeseknek mi a bajom vele, és mért kellene nekik a „megnézés” helyett megcsinálni.
Légy szíves adjatok ötletet, milyen programokat futtasak le, amelyeknek az eredményeire tudok érvelni vagy valami hasonló… bármilyen segítség jól jönne!

Egyébként a gépen nincs semmilyen fölösleges program, csak a Windows XP SP2-es, meg Office 2003. Se több fajta médialejátszó, se más egyéb szoftver, csak amit a Windows felrakott. Még játék sincs rajta, egy sem, hely is van rajta, vagy 20 GB. Szóval direkt újra van rakva a gép a hivatalos driverekkel, szűz rendszer:)

Előre is kösz a segítséget!

Ebben nem tud segíteni senki?! :think:
"A tehetségesekkel szemben fölösleges az udvariasság." (Robert Schumann)

#174 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 19:16

Idézet: corelx - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 12:31

Nemrég sikerült lecsapnom a notim fedelét, a szokásosnál erősebben, de nem erőből és a kijelző elrepedt sajnos :(
Egy Gericom Blockbuster-röl lenne szó, azthiszem SXGA kijelző van benne, 1400x1050 -es felbontással. A kérdésem az lenne, hogy nemtudjátok merre lehet ilyesmit beszerezni? Akár bontottan, akár újonnan, minden megoldás érdekel, csak minél olcsóbb legyen :)
Beszerelés szerintem nekem nemkell, be tudom szerelni, viszont ha elfogadható az ára, és úgy volna mellé valami gari akkor érdekel olyan is.
A másik problémám pedig, hogy nem vagyok megelégedve a notim régi kijelzőjének a színeivel (a felbontás, képélesség stb az tuti nagyon), szerintem halványak egy picit, és gondoltam ha már új kijelzőt kell bele vennem, akkor ha egy 10-essel többe lenne, de mondjuk jobb, glaretype vagy milyen?, azt még rááldoznám. Ez mennyire megoldható? Vagy csak ugyanazt tudom belerakni ami eddigis volt, ilyen bővités nem megoldható?

esetleg itt próbálkozz...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#175 Felhasználó inaktív   osc@r 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 15:23

Sziasztok!

Nekem is lenne egy problémám:

Van egy ACER 3022LMi notim, a problémám az hogy elrepedt a recovery cd és igy nem tudom újra telepiteni a windows-t. A másik két cd-n ghost file-ba van rajta a widows, ha megprobálom ghostolni akkor meg jelszót kér a ghost file-hoz.

Kérdésem az hogy lehet ezt a problémát kikerülni, vagy esetleg ha valaki ide adná cd kép file-ba, azt megköszönném.

Köszike

Osc@r
ACER Aspire 3022 LMI

#176 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 12. 21:38

Idézet: osc@r - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 16:23

Sziasztok!

Nekem is lenne egy problémám:

Van egy ACER 3022LMi notim, a problémám az hogy elrepedt a recovery cd és igy nem tudom újra telepiteni a windows-t. A másik két cd-n ghost file-ba van rajta a widows, ha megprobálom ghostolni akkor meg jelszót kér a ghost file-hoz.

Kérdésem az hogy lehet ezt a problémát kikerülni, vagy esetleg ha valaki ide adná cd kép file-ba, azt megköszönném.

Köszike

Osc@r

:confused: Egy ghost-jelszót szeretnél feltörni tehát? :think:
Egyébként miért ragaszkodsz a recovery cd-hez? Valamelyik legújabb winxp telepítő jó eséllyel ismerheti az alaplapi eszközöket, ami telepítéshez kell, a többit meg össze lehet szedni gyártó(k) honlapjáról.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#177 Felhasználó inaktív   osc@r 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 11:50

Idézet: didyman - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 22:38

:confused: Egy ghost-jelszót szeretnél feltörni tehát? :think:
Egyébként miért ragaszkodsz a recovery cd-hez? Valamelyik legújabb winxp telepítő jó eséllyel ismerheti az alaplapi eszközöket, ami telepítéshez kell, a többit meg össze lehet szedni gyártó(k) honlapjáról.

Ebben teljesen igazad van, csak akkor nem legális, igy meg az lenne.

Ha egy legális xp home-nak ütöm be a laptoppon lévő reg kulcsot azt elfogadja, de mikor aktiválásra kerül a sor, röktön kibukik probléma. Gondolom azért, mert ez egy ACER reg kulcs, egy ACER xp home licenc-szel.

Tehát vagy ghost jelszó vagy recovery cd kép file, kellene. Úgy tudom, hogy a ACER Aspire 5020-as cuccokhoz is ez van.(ugyan ez a recovery cd)

Sziasztok

Osc@r
ACER Aspire 3022 LMI

#178 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 13. 13:39

Idézet: osc@r - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 12:50

Ebben teljesen igazad van, csak akkor nem legális, igy meg az lenne.

Ha egy legális xp home-nak ütöm be a laptoppon lévő reg kulcsot azt elfogadja, de mikor aktiválásra kerül a sor, röktön kibukik probléma. Gondolom azért, mert ez egy ACER reg kulcs, egy ACER xp home licenc-szel.

Tehát vagy ghost jelszó vagy recovery cd kép file, kellene. Úgy tudom, hogy a ACER Aspire 5020-as cuccokhoz is ez van.(ugyan ez a recovery cd)

Sziasztok

Osc@r

De a konfig azonos marad, a licenszkulcs jó lesz, akkor az aktiváció is sikeres lesz...
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#179 Felhasználó inaktív   osc@r 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 07:35

Idézet: didyman - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 14:39

De a konfig azonos marad, a licenszkulcs jó lesz, akkor az aktiváció is sikeres lesz...

Ezt mondom a kulcs jó, de a aktiválásnál azt mondja, hogy nem jó. :(

A konfig annyival változott: ki vettem belőlle a wlan karit és egy pcmcia wlan-t használok.
ACER Aspire 3022 LMI

#180 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 08:44

Idézet: osc@r - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 8:35

A konfig annyival változott: ki vettem belőlle a wlan karit és egy pcmcia wlan-t használok.

Ez lesz a baj, meg hogy valaki már aktiválhatta az eredeti konfiggal...  :think: