HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 05. 21:57

Szerintetek miért van az, hogy ha a PS/2 aljzatba bedugok egy PS/2 - soros átalakítót (elvileg egérhez készült), akkor más eszköz nem működik róla és a Windows sem érzékeli mint sorost portot?
Olcsón eladó 1 db Yonah Celeron 1.73 GHz-es mobilproci (1MB/533MHz), továbbá 1 db Dothan Celeron M 1.3 GHz/400MHz/1MB cache), valamint 4 db 256MB-os SODIMM DDR2 laptop RAM. Ha kapok mobilszámot, a visszahívást vállalom.

#122 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 23:11

Idézet: kapasz - Dátum: 2006. márc. 5., vasárnap - 21:57

Szerintetek miért van az, hogy ha a PS/2 aljzatba bedugok egy PS/2 - soros átalakítót (elvileg egérhez készült), akkor más eszköz nem működik róla és a Windows sem érzékeli mint sorost portot?

Mert a látszat néha csal! Az a port csak úgy néz ki, mint a soros port, valójában marad PS/2, csak más alakban. Az egerek közül is csak az fog menni vele, amelyiket felkészítették arra, hogy PS/2-es porton is működjön.

#123 Felhasználó inaktív   Haladó 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 13. 08:52

Halihó! Kezembe akadt egy ausztriából származó IBM Thinkpad 760EL semmire nem reagál. Nem láttam még közelről notit!
Azt sem tudom mikép kell bekapcsolni. Táp van hozzá.
Az akksinak bent kell lenni, hogy müködjön? Valszeg teljesen KO 2-3Vos.
Mikép lehet feltölteni? Mert ha rádogom a töltőt semmi.
Egyenlőre enyi, előre is köszi a segítséget!!!!!

Ha valami hozzáértőbb válalkozna rá emilen dobna matáv számot felhívom ugy gyorsabb.
liderces@freemail.hu

#124 Felhasználó inaktív   forter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 15:35

Hello!
Nekem egy 2-3 éves Albacompom van. Sosem volt egy csendes jószág, de az utóbbi időben talán kicsit még hangosabb is lett a hűtése. De észrevettem azt is, h újabban sokkal hamarabb indulnak a ventik, hamarabb kezd el max fordulaton süvíteni, viszont jóval gyérebben tolja ki a levegőt a kopoltyúján.
Több mint valószínű, h teleszívta magát porral-szösszel. Olyan szar a konstrukció, h többek között a kislemezmeghajtó is egy olyan nyílás, ahol befelé áramlik a levegő, így abból már sikerült kikaparnom egy kisebb cicát.
Meg is próbáltam szétszedni, de nem sikerült. Aljából összes csavar, plusz a hátuljából még kettő kicsi (vagyis az összes, ami látszik), de még így is elég masszívan tartotta vmi vhol (pl a cd-nél tuti van rögzítés, amit nem vettem észre).
Tudnátok mondani vmi tippet, h hol lehetnek még ezekben csavarok? Billentyűk alatt? (Nem sikerült lepattintani, nem mertem annyira feszegetni) Vagy nincs már több csavar, csak ki kell pattintani?

Köszi előre is!

#125 Felhasználó inaktív   nemeth9 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 17:00

Sziasztok!

Van nekem egy hp OmniBook 900-as notebookom. Ehhez kellene átalakító vagy HDD keret, nem tudom hogy hívják hogy bele tudjam tenni a 2,5"-os winyot. Valami közbünső darab kell. Ha nem lehet ilyet kapni/szerezni akkor házilag nem lehet valahogy megoldani valami kapható csatlakozók összeforrasztásával?

Válaszokat előre is köszönöm: nemeth9
Eladó notebookok, laptopok, alkatrészek: www.notik.hu

#126 Felhasználó inaktív   forter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 12:04

Idézet: nemeth9 - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 18:00

Sziasztok!

Van nekem egy hp OmniBook 900-as notebookom. Ehhez kellene átalakító vagy HDD keret, nem tudom hogy hívják hogy bele tudjam tenni a 2,5"-os winyot. Valami közbünső darab kell. Ha nem lehet ilyet kapni/szerezni akkor házilag nem lehet valahogy megoldani valami kapható csatlakozók összeforrasztásával?

Vegyél USB-s külső rack-et, 8-10 pénzért már elég jók vannak.
A partíciókat is frankón látod, olyan, mintha több pendrive-ot dugnál be.
Nekem kér gondom van csak vele:
Külső tápja van, így kicsit körülményes a költöztetés.
A winfos csak rebootkor tud hibát keresni, de akkor még nem ismerte fel a meghajtót.

#127 Felhasználó inaktív   nemeth9 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 13:03

Idézet: forter - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 13:04

Vegyél USB-s külső rack-et, 8-10 pénzért már elég jók vannak.
A partíciókat is frankón látod, olyan, mintha több pendrive-ot dugnál be.
Nekem kér gondom van csak vele:
Külső tápja van, így kicsit körülményes a költöztetés.
A winfos csak rebootkor tud hibát keresni, de akkor még nem ismerte fel a meghajtót.

Az az igazság h 1.1-es az USB-je a notinak és így elég lassú lenne. Arról nem is beszélve hogy feleslegesnek tartom hozzá mivel ott a gyári hely. USB-s rack van már 4-5 ezerért is de nem olyat akarok. Ráadásul hogy néz ki egy noti külső winyoval?! Az úgy már körülményes.
Azért köszi a választ!

Üdv.: nemeth9

#128 Felhasználó inaktív   nemeth9 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 13:07

Idézet: forter - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 16:35

Hello!
Nekem egy 2-3 éves Albacompom van. Sosem volt egy csendes jószág, de az utóbbi időben talán kicsit még hangosabb is lett a hűtése. De észrevettem azt is, h újabban sokkal hamarabb indulnak a ventik, hamarabb kezd el max fordulaton süvíteni, viszont jóval gyérebben tolja ki a levegőt a kopoltyúján.
Több mint valószínű, h teleszívta magát porral-szösszel. Olyan szar a konstrukció, h többek között a kislemezmeghajtó is egy olyan nyílás, ahol befelé áramlik a levegő, így abból már sikerült kikaparnom egy kisebb cicát.
Meg is próbáltam szétszedni, de nem sikerült. Aljából összes csavar, plusz a hátuljából még kettő kicsi (vagyis az összes, ami látszik), de még így is elég masszívan tartotta vmi vhol (pl a cd-nél tuti van rögzítés, amit nem vettem észre).
Tudnátok mondani vmi tippet, h hol lehetnek még ezekben csavarok? Billentyűk alatt? (Nem sikerült lepattintani, nem mertem annyira feszegetni) Vagy nincs már több csavar, csak ki kell pattintani?

Köszi előre is!

A problémádhoz javaslom tölts le egy service bookot, abban benne van minden csavar és minden pattintási trükk. Albacomphoz nem hiszem hogy találsz de abban Clevo szív dobog talán ott találsz valamit.

#129 Felhasználó inaktív   forter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 09:28

Idézet: nemeth9 - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 14:07

A problémádhoz javaslom tölts le egy service bookot, abban benne van minden csavar és minden pattintási trükk. Albacomphoz nem hiszem hogy találsz de abban Clevo szív dobog talán ott találsz valamit.

Köszi a tippet!
Kerestem, a klevópontkomon volt is vmi:
CLEVO RMA Repair System
 The CLEVO Repair System is only for Clevo's customers.

de ez a link már .tw tld-s url-re mutat, képírást meg sajna nem tok olvasni.  :reklamacio:

Meg alkatrészutánpótlást is találtam, de leírást sehol.

A végén még marad az egyik szervíz ötpénz+áfáért... :mad:

#130 Felhasználó inaktív   nemeth9 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 11:28

Idézet: forter - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 10:28

Köszi a tippet!
Kerestem, a klevópontkomon volt is vmi:
CLEVO RMA Repair System
 The CLEVO Repair System is only for Clevo's customers.

de ez a link már .tw tld-s url-re mutat, képírást meg sajna nem tok olvasni.  :reklamacio:

Meg alkatrészutánpótlást is találtam, de leírást sehol.

A végén még marad az egyik szervíz ötpénz+áfáért...   :mad:

Nem is a hivatalos oldalon kell ezt keresni mert ezt elvileg csak a Clevo szervízesei használhatják. Van a neten azonban egy csomó oldal amin így vagy úgy hozzájutottak és közkincsé tették. Én idáig amihez kerestem mindenhez találtam. Javaslom a guglit ahova valami ilyesmit írj be clevo %típusszám% sevice book. Lesz egy csomó szemét meg 1-2 olyan ami neked kell.

Jó keresgélést!

#131 Felhasználó inaktív   hunfanatic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 12:23

Sziasztok,

Egy Acer 2413nlm típusú laptophoz szeretnék segítséget kérni. A barátnőm laptopja, van rajta külön euro és dollárjel billentyű, de nem működnek. Nem tudja valaki hogyan lehetne beizzítani? Driver kell hozzá, vagy valami opció? Nem vagyok a gépnél, csak telefonon tudom navigálni, de így látatlanban...

Köszi!

#132 Felhasználó inaktív   Gendo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 21:09

Nem jellemző, de elképzelhető hogy a billentyűzethez adtak drivert...
Amúgy én még ilyet nem is láttam hogy külön billentyű volna ezekre. Szerintem totális helypazarlás... főleg hogy nem is nagyon használatos karakterek, hacsak nem valami kereskedelmi célból. Mindenesetre ha nem születik megoldás, még mindig ott a szokásos kombináció.

Szerkesztette: Gendo 2006. 03. 21. 21:15 -kor

寂しい 餓狼      ( まけない ...ネバーギブアップ )

#133 Felhasználó inaktív   Haladó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 21:28

Idézet: nemeth9 - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 18:00

Sziasztok!

Hello! Nézd meg ezt olcsóbb mint a külső USB rack, ráadásul bármit rádughatsz. Teszvesz-en 93352849

#134 Felhasználó inaktív   freedh- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 10:21

Helo
Usb rackel kapcsolatosan írok.
Olyat hallottam, meg 1ik haverommal meg is történt hogy kiégett az otthoni pc-ben az usb.
Állítólag nagyon meglett terhelve és nem bírta.... lehet ez alaplapi hiba is vagy az usb-k nem winyó meg mostmár minden dolog használtára vannak.(kivéve:pendrive,egér,bill.)
Notihoz szeretnék én is usb-racket venni,de így már nemtudom.
Üdv!

#135 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 11:16

Fusi amilo 6820 elfelejti a cmos beállításait. Akksija tök halott. Van benne cmos elem? Tudja valaki?
Asztali alkatrészes gép.

#136 Felhasználó inaktív   nazgul 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 17:10

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 12:16

Fusi amilo 6820 elfelejti a cmos beállításait. Akksija tök halott. Van benne cmos elem? Tudja valaki?
Asztali alkatrészes gép.

Van benne elem!

#137 Felhasználó inaktív   nemeth9 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 09:13

Idézet: Haladó - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 22:28

Hello! Nézd meg ezt olcsóbb mint a külső USB rack, ráadásul bármit rádughatsz. Teszvesz-en 93352849

Köszi a tippet, de ezzel az a baj hogy a noti nem képes USB-ről bootolni, ráadásul az USB-je is csak 1.1-es, így a sebessgée meglehetősen lassú lenne. És nem feltétlenül olcsóbb mert úgy néz ki Bostonból jön a keresett alkatrész kb 4.000HUF-ért.

#138 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 23. 09:26

Idézet: nazgul - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 18:10

Van benne elem!

hol és hogyan kell szétszedni?
sajna nem találtam hozzá service manualt

#139 Felhasználó inaktív   JJ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 17:42

Sziasztok!
Vettem egy asus L2400-es notit.
Tudna valaki segíteni, hogy hogy lehet benne ramot bővíteni?
Köszi!  :respect:
Azóta vagyok ilyen szerény, mióta tökéletes lettem! PDA, Navigáció, GPS: http://www.pdacafe.hu , 24 óra szórakozás:
http://www.bulimania.hu

#140 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 21:50

Sziasztok.
Nc 8230-as notim van.Ati X600 vga.Nem tudom a tv kimenetet beállitani mert semmiféle jel nem jön ki rajta. S-video csatlakozót nem kaptam hozzá, egy másik Ati vid.kártya ''7 lábú'' csatlakozojával probáltam aminek a vége rca aljzat. Ebbe csatlakozik egy rca dugó, aminek a vége hagyományos s-video, ez pedig a tv-be. De jel nincs. VGA driver Omega 3.8.221.
Kösz a segitséget.(Angol karakterkiosztású billentyűzeten hol a hosszú ''i'' ? ) Lehet kereskedelmi forgalomba kapni 7lábú /4 lábú s-video kábelt?

Üdv:

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.