HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#1711 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 08. 10:57

Steve koma, HP support alaplapcserére fog menni.

Utánanézek HP vonalon mit tudok, IBM nem gond, van kapcsolásom is hozzá, Dellt is csináltam már, de HPt még nem. PÜben keress ha kell help.

#1712 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 11:19

Valami halovány sugár már van, kérdés sokat adtál e érte lóvéban. BIOSfilet kell turkesztálni, majd visszasütni.

#1713 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 11:23

Biztos? Nem az volt a lopásvédelem frontbástyája régi HP üzleti gépeknél, hogy a bios passwordot egy külön EEPROM tárolta, amit csak kiforrasztással és újraégetéssel lehetett kiütni master jelszó nélkül?

#1714 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 11:43

debaj, gondolkozz egy kicsit!
mi az a program, ami lefut es ellenorzi, hogy van-e jelszo? hat a bios. ha azt lecsereled, egy olyanra, ami nem ellenorzi a jelszot...

nem a hard disk van aes-sel kodolva. azt nem lehetne megkerulni.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1715 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 11:45

Javagyúgy. :)

#1716 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 16:11

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 11:43

debaj, gondolkozz egy kicsit!
mi az a program, ami lefut es ellenorzi, hogy van-e jelszo? hat a bios. ha azt lecsereled, egy olyanra, ami nem ellenorzi a jelszot...

nem a hard disk van aes-sel kodolva. azt nem lehetne megkerulni.

Ejj de értesz hozzá......

Vagy mégse. HPnál nem mindben van külön securty chip, benne van a BIOSban. Le kell szedni a BIOSt fileba, és azt a területet, ahol a kód van, hex editorral szépen 00ba irni, majd visszasütni. Vagy megy, vagy nem.

Az amiről beszélsz, az IBMben van. Ott meg megb*szhatod a tudományodat, variálhatsz a biossal, kiforraszthatod, akkor se lesz jó. Azt úgy lehet, hogy felvarrsz 3 vezetéket a secu IC RX-TX-föld lábaira, majd rákötsz a soros portra egy szintillesztőt, menet közben összekapcsolod, majd elinditasz egy rafkós kis progit, az lementi a secu IC tartalmát, és megmondja a kódot.
Namost, ahány gép, annyi helyen van az IC, és van belőle vagy 5 féle.

Amugy, a HDD firmware szintű kódját is meg lehet kerülni. Az én erősen korlátozott tudásomból úgy rémlik, egyelőre még csak szótáralapon, de meg lehet.

#1717 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 16:12

Idézet: debaj - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 11:23

Biztos? Nem az volt a lopásvédelem frontbástyája régi HP üzleti gépeknél, hogy a bios passwordot egy külön EEPROM tárolta, amit csak kiforrasztással és újraégetéssel lehetett kiütni master jelszó nélkül?

IBM volt nem HP, és nem lehetett vele mit csinálni, csak amit fentebb irtam bogdannak, a szervizben is alaplapot cseréltek ha elbaszarintottad.

#1718 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 16:16

"Amugy, a HDD firmware szintű kódját is meg lehet kerülni."

ha megtudnad kerulni az aes kodolast nem ide irkalnal, hanem a bahamakon suttetned a hasad! :p
a forum ma:

#1719 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 16:30

Ki tudja, mit csinál most... Eee PC, mobilnet, szőke picsák a homokban... :Đ

#1720 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 16:54

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 16:16

"Amugy, a HDD firmware szintű kódját is meg lehet kerülni."

ha megtudnad kerulni az aes kodolast nem ide irkalnal, hanem a bahamakon suttetned a hasad! :p

Azt, hogy az AES-t megkerülik e nem tudom, de ami az IBM/Hitachi vinyókban volt kód, és az IBM noteszekben BIOSból lehetett kapcsolgatni, azt megkerülik.

#1721 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 08. 20:13

az ne zavarjon, hogy en nem arrol irtam ugye! ;)
a forum ma:

#1722 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 09. 07:28

Ne zavarjon, hogy én se.

Majd ha érdemben is hozzászólsz, akkor folytatjuk, addig csak a szánkat szellőztetjük itt. Pláne hogy az embernek se sürgős a megoldás úgyfest.

#1723 Felhasználó inaktív   steve82 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 09. 21:20

Idézet: debaj - Dátum: 2008. dec. 8., hétfő - 10:16

Ha megkaptad a gép számláit, a HP supporttól lehet kérni master jelszót. Ha nem, akkor sajnos csak úgy lehet kikerülni, ha kiforrasztod a jelszót tároló EEPROM-ot, és átprogramozod. A HP support azért egy próbát megér, hátha kisegítenek, tekintetbe véve, hogy egy régi gépről van szó.

Igen szerintem is a HP-nél fogom megpróbálni,csak összejön valami.Azért köszi a segitséget,majd jövök ha nem sikerül...

#1724 Felhasználó inaktív   Aljas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 10. 08:23

sziasztok,

van egy apple macbook-om, amit kb 2-3 eve vettem, s lenne egy olyan problemam most, h a wifi kartyaja szarakodik, meghozza ugy, h kicsi tererovel tud fogadni wifi-t. ezt ugy kell elkepzelni, h ha melle teszek egy AP-t, akkor irja h a jel "jo" vagy "gyenge". ha messzebb van az AP, mondjuk a szoba masik felen, vagy esetleg a masik szobaban, akkor mar "nagyon gyenge" a fogott jelem.
most visszatettem 11M-ra az AP-t igy most (viszonylag) jobban tudom fogni a jelet, vmint tobb AP-val kiprobaltam mar, s sajna mindegyikkel ugyan az volt. (egyebkent linksys wrt54gs +dd-wrt)
szedszedtem a gepet, s egy AR5BXB6 tipusu kartya van benne, 2 antenna csatlakozassal.

kerdesem, h mi lehet a baja? a benne levo mini-pci wifi kartya doglott be, vagy az antennaival lehet baj? hogy tudom megallapitani melyik a rossz? ill. ha a kartya szar akkor milyennel tudnam cserelni?

pre thx
Ez volt Aljas...

#1725 Felhasználó inaktív   Aljas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 10. 09:00

most, h nezegettem neten, nem mini pci a foglalat, hanem vmi PCIe Mini Card  :think:

igy nez ki a csatlakozoja
Ez volt Aljas...

#1726 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 10. 11:02

Első körben próbáld más csatornára tenni az AP jelét, és kapcsold be az Airport beállításokban az Interference Robustness-t. Ha ezek sem használnak, akkor hardverhiba.

#1727 Felhasználó inaktív   Aljas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 10. 11:27

ezek mar mind megvoltak
aztan lecsereltem a mac os-t debian-ra. kiprobaltam a ndiswrapper-t, madwifi-t, ugyan az volt. aztan ugyan ezt ubuntu alatt. aztan feltettem windows vista-t, most xp-t. kulonbozo drivereket probaltam.
tehat az szinte biztos, h hardver hiba.

de hamar a cserenel tartunk, bele tudok tenni egy olyan kartyat ami N szabvanyt is tud? mert ugye azok 3 antennat hasznalnak(ha jol tudom) nekem meg csak ketto van. vagy ettol fuggetlenul menne, csak nem akkora sebesseggel. ill. olyan kartyat, ami tudja a 2.4 ill 5 Ghz-et is?

Szerkesztette: Aljas 2008. 12. 10. 11:37 -kor

Ez volt Aljas...

#1728 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 10. 13:42

Ha addig nem jön válasz, holnap melóban rákérdezek supportos kollégáknál, hogy az "ennes" notikban van-e harmadik antenna. A kérdés inkább az, hogy a Macbook befogadja-e egyáltalán az új kártyát, a Macek eléggé finnyásak, ha hardvercseréről van szó.

SZERK.: Hülye vagyok, kell lennie, a wifi kártyán is három csati van. Kérdés, hogy mi történik két antennával, szerintem nem fogja eldobni magát, csak épp nem lesz draft-N kompatibilis.

Szerkesztette: debaj 2008. 12. 10. 13:45 -kor

#1729 Felhasználó inaktív   Aljas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 10. 16:01

ok, thx

egyebkent en elso korben erre a kartyara gondoltam

ebbol a 3945ABG -re

ez nem tud N-et, de ha esetleg menne az N-is, akkor az 5300-ast vennek.ilyet

Szerkesztette: Aljas 2008. 12. 10. 16:03 -kor

Ez volt Aljas...

#1730 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 12. 11. 16:32

Idézet: didyman - Dátum: 2008. dec. 4., csütörtök - 14:57

Ja. :D
Tőttő is lehet ludas. Akarommondani, kondis. Már ha arról csinálja. Ha nem, akkor cső, bár elvileg ez nem feltétlenül a hanyatlás jele.

nagyember, ha majd erreesz megen a rossebb: akkuról is a pofámba villogott ma. mi az amivel előrébb lehet hozni a halálának pinalatát? csakmert februárig garis. mármint használat ügyileg h lehet siettetni? mi az ami eszi? bekapcs, kikapcs? hőmérsékleti viszonyok? vagy csak radó kedve szerint elszáll eccer? mer' megsiettetném... nem azért mert annyira földhöz vág 20k, hanem mert jövő februárban ez a noti kb. max a dupláját fogja érni annak az összegnek...

Szerkesztette: avman 2008. 12. 11. 16:33 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.