Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely
Elküldve: 2008. 12. 11. 23:18
ACER 5101 awlmi notiba kicseréltem a procit és a hdd-t és nem akar felmenni a winxp!!
turion x2 tl-56 és egy wd scorpio blue 320gb telepítés közben egyszerüen leáll a gép...
Elküldve: 2008. 12. 14. 16:02
Van egy Acer Aspire 5310 notim.
Pár hetente ki szoktam takarítani a ventillátort és a hűtőt a portól, macskaszőrtől, stb.
Mostanában több napig hagytam bekapcsolva éjszakára is a gépet. A futó task sem volt CPU igényes, csak netrádiót hallgattam rajta ilyenkor non-stop. Azóta azt játssza, hogy kb. 30 másodpercenként bekapcsol a CPU venti, majd kb. 40 másodpercig pörög ilyenkor, és ez kb. fél percenként ismétlődik. Na ez éjszaka elég idegesítő, és eddig nem is csinálta. Ezelőtt 1-2 héttel alig kapcsolt be a venti, örültem is, h milyen fasza és csendes gépem van. (volt)
A CPU kb. 40 fokon megy folyamatosan, szilikonzsírt cseréltem a hűtő alatt jófélére, de továbbra is cseszi a nagynénjét
Linux Live CD-vel, és XP alatt is ugyanezt csinálja, ilyenkor a CPU-kihasználtság 0 és 8 % közt ugrál. Vírus, vagy procietető alkalmazás nincs jelen. Mitől kapcsolgathat, mitől melegszik?
Na most jön a furfangosabb kérdés...
Még garis 4 hónapig. Küldjem el a tótokhoz futárral, ezzel a hibajelenséggel?
Másik kérdésem: sokáig istenítették az új ACER dizájn masinákat, miszerint ennek a háza nem fog eltörni a zsanér mellett. A régiek biza elég törékenyek voltak a zsanér 5 centis környezetében. Most kiszúrtam egy hajszálrepedést az egyik zsanér tartócsavarja mellett a műanyagházon. Még csak kicsi repedéskezdemény, alig észrevehető. Van az ilyen töréskezdeményekre valamiféle konstrukciós garancia?
Köszi.
Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"
Elküldve: 2008. 12. 14. 20:16
es nekem is lenne egy kerdesem:
ha adott egy notebook halozati adapter, ami 18.5V-os es 2.7A-os (50W), azt lehet hasznalni egy ugyancsak 18.5V-os, de max 65W aramfelvetellel rendelkezo notebookhoz? jol gondolom, hogy max kicsit lassabban tolt, de baja nem lesz tole?
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2008. 12. 14. 20:54
Tehát szövegszerkesztéshez használhatod az 50W-osat is, bár nem ajánlott, mert általában jobban fog melegedni a kelleténél.
Van egy ismerős cég, ahol ugye az számít a számteches boltban, hogy jó kereskedő legyen, rádumálja a cuccost az ügyfélre. Namost itt kevésbé informatikus, és inkább kereskedő ismerősöm egy csomó 35W-os univerzális noti adapter eladott olyan ügyfél géphez, amihez min. 70W-os kellett volna. Egyet sem vittek vissza, hogy nem tölt rendesen, vagy túl forró. Helytelen példa, de ez van. Persze az adapter ilyenkor tűzforró, és veszélyes is lehet.
Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"
Elküldve: 2008. 12. 14. 22:36
Elküldve: 2008. 12. 15. 10:01
Idézet: pritjplat - Dátum: 2008. dec. 11., csütörtök - 23:18
ACER 5101 awlmi notiba kicseréltem a procit és a hdd-t és nem akar felmenni a winxp!!
turion x2 tl-56 és egy wd scorpio blue 320gb telepítés közben egyszerüen leáll a gép...
BIOSt kéne frissiteni hozzá, ha van mire. Ha nincs, akkor szopole mio van. Én eddig AMDs acer procicserével 3 géppel volt dolgom összesen, abból az egyikbe nem lehetett mert nem ette meg, a másik 2 nap után se szó, se beszéd kifingott, és csak a harmadik ment úgy-ahogy zökkenőmentesen.
Elküldve: 2008. 12. 15. 10:02
Idézet: Hamrad - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 16:02
Van egy Acer Aspire 5310 notim.
Pár hetente ki szoktam takarítani a ventillátort és a hűtőt a portól, macskaszőrtől, stb.
Mostanában több napig hagytam bekapcsolva éjszakára is a gépet. A futó task sem volt CPU igényes, csak netrádiót hallgattam rajta ilyenkor non-stop. Azóta azt játssza, hogy kb. 30 másodpercenként bekapcsol a CPU venti, majd kb. 40 másodpercig pörög ilyenkor, és ez kb. fél percenként ismétlődik. Na ez éjszaka elég idegesítő, és eddig nem is csinálta. Ezelőtt 1-2 héttel alig kapcsolt be a venti, örültem is, h milyen fasza és csendes gépem van. (volt)
A CPU kb. 40 fokon megy folyamatosan, szilikonzsírt cseréltem a hűtő alatt jófélére, de továbbra is cseszi a nagynénjét
Linux Live CD-vel, és XP alatt is ugyanezt csinálja, ilyenkor a CPU-kihasználtság 0 és 8 % közt ugrál. Vírus, vagy procietető alkalmazás nincs jelen. Mitől kapcsolgathat, mitől melegszik?
Na most jön a furfangosabb kérdés...
Még garis 4 hónapig. Küldjem el a tótokhoz futárral, ezzel a hibajelenséggel?
Másik kérdésem: sokáig istenítették az új ACER dizájn masinákat, miszerint ennek a háza nem fog eltörni a zsanér mellett. A régiek biza elég törékenyek voltak a zsanér 5 centis környezetében. Most kiszúrtam egy hajszálrepedést az egyik zsanér tartócsavarja mellett a műanyagházon. Még csak kicsi repedéskezdemény, alig észrevehető. Van az ilyen töréskezdeményekre valamiféle konstrukciós garancia?
Köszi.
Ha 40 fokos a CPU, akkor ott nem a hőátadás a baj. Esetleg oprendszer nem lett frissitve nemrég? Mert nekem egy Dell koppra ugyanezt csinálta, Vista alatt teljesen jó volt, ahogy az XP rákerült, egyből kezdte a fel-le pörgetést. Ott biosfrissités oldotta meg a dolgot.
Elküldve: 2008. 12. 15. 10:04
Idézet: bogdan - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 20:16
es nekem is lenne egy kerdesem:
ha adott egy notebook halozati adapter, ami 18.5V-os es 2.7A-os (50W), azt lehet hasznalni egy ugyancsak 18.5V-os, de max 65W aramfelvetellel rendelkezo notebookhoz? jol gondolom, hogy max kicsit lassabban tolt, de baja nem lesz tole?
Anyagfáradást elég nehéz bebizonyitani.
Másikra, 50W vs 65W annyira nem gáz, de jobban fog melegedni a töltő, az biztos.
Elküldve: 2008. 12. 15. 10:17
en megprobalnam (hiszen ismersz!
Szerkesztette: bogdan 2008. 12. 15. 10:20 -kor
Elküldve: 2008. 12. 15. 10:21
Idézet
Sajna nem lett hozzányúlva semmihez, XP frissítések is ki vannak kapcsolva. Egy BIOS-t megpróbálok, remélem nem kell hozzá USB Floppy
Ha nem jön helyre, akkor megpróbálok egy Vistát. Ha úgy sem, akkor kuka
2-More! Kiírja a Serial Numberét a HDD-nek a BIOS, ettől függetlenül nem dumál bele egy HDD cserébe?
Elküldve: 2008. 12. 15. 10:32
Idézet: 2-More - Dátum: 2008. dec. 15., hétfő - 10:04
Ismerősnek egyértelmű anyagfáradás is majd fél évig húzódott. Egy Lenovo N100 bal zsanérja fölött repedt meg a káva, ha ott júzer error miatt keletkezne repedés, akkor a gépnek ez lenne a legkisebb baja, hiszen minimum a kettéreccsent LCD-t vagy az odaverődés miatt szanaszét tört vinyót/alaplapot is cserélni kéne, ráadásul a srác úgy vigyázott a gépre, mint a hímes tojásra. Végül nagy duzzogva átvették javításra, még az volt a mázli, hogy kapott cseregépet, mert majd' három hétig ültek rajta, és még jól össze is karistolták, mire visszakapta. (Több, mint munkaeszköz a gép, mert a melón kívül még tanulásra és tanításra is azt használja.) Ennyit ér a többtízezres garanciakiterjesztés, pláne, hogy még a "default" egy év sem járt le.
Ezek után kérdés, hogy ha "hozzáférhetőbb" helyen van a repedés, egyáltalán érdemes-e belerakni a pénzt és időt. Persze lehet, hogy az Acer normálisabban áll a garanciális ügyintézéshez
Elküldve: 2008. 12. 15. 11:23
Idézet: Hamrad - Dátum: 2008. dec. 15., hétfő - 10:21
Ha nem jön helyre, akkor megpróbálok egy Vistát. Ha úgy sem, akkor kuka
2-More! Kiírja a Serial Numberét a HDD-nek a BIOS, ettől függetlenül nem dumál bele egy HDD cserébe?
Nem szokott, Toshibáknál volt ilyen gondom párszor, semmi másnál.
Amugy, az a repedés a burkolaton van, vagy a zsanért fedő sapkákon? Össze lehet keverni ugyanis, a sapka akkor szokott elreccsenni, ha túl vannak húzva a csavarok amik megtartják.
Elküldve: 2008. 12. 15. 11:59
Elküldve: 2008. 12. 15. 12:13
Elküldve: 2008. 12. 16. 11:49
Elküldve: 2008. 12. 16. 11:55
Elküldve: 2008. 12. 16. 14:01
Elküldve: 2008. 12. 16. 14:03

Súgó
A téma zárva.