HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#1771 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 24. 17:16

Idézet: pike.killer - Dátum: 2008. dec. 24., szerda - 1:51

Van egy EX700 -es MSI noti a kezenben  XP SP3-mal frissen telepitve es van egy ismeretlen eszkoz:
"ACPI\PNP0C32\5&2BB9F244&0" Nem jovok ra hogy mi hagyta nekem ezt itt. Ebben kene a segitsegetek.

windows update meg az online keresés megoldja.
Make love not Wor.

#1772 Felhasználó inaktív   We3Re3 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 24. 17:25

Idézet: pike.killer - Dátum: 2008. dec. 24., szerda - 1:51

Van egy EX700 -es MSI noti a kezenben  XP SP3-mal frissen telepitve es van egy ismeretlen eszkoz:
"ACPI\PNP0C32\5&2BB9F244&0" Nem jovok ra hogy mi hagyta nekem ezt itt. Ebben kene a segitsegetek.

Kugliban rákeresve 2 évvel ezelőtti megoldást találsz, tehát sima ügy:  :D

http://www.google.hu/search?as_q=ACPI%5CPN...rch=&as_rights=
--
WeRe

Sürgősen keresek Budapesten könyvek tárolására alkalmas helyet.
Minden ajánlat érdekel, emilen, privátban várom.

#1773 Felhasználó inaktív   _svd_ 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 26. 10:54

Acer Extensa 2301WLM notebook memória hiba

Furcsa jelenséget produkál ez a gép. Minden előjel nélkül előjön hatalmas mennyiségű memória hiba. Ha kiveszem a ramokat, és visszateszem őket, elmúlik.
Minden esetben, a memória elején jelentkezik a hiba. Ha megcserélem a memóriát, akkor is. Arra következtetek, jók a modulok.

Arra gondoltam, veszek 1 darab 1GB-os ramot, és beteszem egyedül a második helyre.
Mielőtt belefognék ebbe az átalakításba, szeretném kikérni a véleményét, azoknak, akiknek van tapasztalata Acer notebook javításában. Ha alaplaphiba, és 3 hónap múlva teljesen behal a gép, felesleges pénzkidobás a RAM cseréje.
© _sVd_ 2011

#1774 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 11:02

Idézet: We3Re3 - Dátum: 2008. dec. 24., szerda - 18:25

Kugliban rákeresve 2 évvel ezelőtti megoldást találsz, tehát sima ügy:  :D

http://www.google.hu/search?as_q=ACPI%5CPN...rch=&as_rights=

Koszike, de google megvolt mielott ide irtam. Ezeket en is olvastam de nem jottem ram. 2x feltoltam a chipset drivert es audio drivert is, de nem oldotta meg. Vissza adtam a gepet es most hasznaljak....

#1775 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 12:15

Idézet: pike.killer - Dátum: 2008. dec. 27., szombat - 11:02

2x feltoltam a chipset drivert es audio drivert is, de nem oldotta meg.

Ha wu meg lett volna, akkor feltette volna ezt is.
Make love not Wor.

#1776 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 15:08

Idézet

Acer Extensa 2301WLM notebook memória hiba

Cseréltem már hasonló okok miatt gyári hibás, vagy felvált ramfoglalatot. Egy próbát megér a Ramcsere is, nem olyan drágák a ramok... Ha az aljzat cserés, meg pár SMD, azt sem úszod meg 20K alatt.
Acer Aspire 5310

Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"

#1777 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 15:09

Idézet

Acer Extensa 2301WLM

Persze érdemes külön-külön kivenned a Ramokat, hogy egyszerre csak egy fusson a gépben.
Acer Aspire 5310

Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"

#1778 Felhasználó inaktív   _svd_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 15:17

Idézet: Hamrad - Dátum: 2008. dec. 27., szombat - 15:09

Persze érdemes külön-külön kivenned a Ramokat, hogy egyszerre csak egy fusson a gépben.

Olyan, mintha a foglalatnak kontakthibája lenne.
Amikor eldobja magát, elegendő nagyon enyhén megnyomni a felső ramot. A gép indítása után, hibátlanul üzemel egy darabig.

Lehet ezzel valamit csinálni?

Javítva:
Ha az ajzatot cserélni kell, teljes anyagi csőd. Van értelme betenni  azt az 1GB ramot a jobbnak látszó foglalatba?

Szerkesztette: _svd_ 2008. 12. 27. 15:20 -kor

© _sVd_ 2011

#1779 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 15:41

Hát azt te tudod mit szánsz rá. Ha bírja 1 sloton az 1Gb-ot kezelni, akkor van. Lehet sima forrasztási hiba is a foglalatnál, ez nem kerül többe pár ezresnél, viszont nem garantált megoldás.
Acer Aspire 5310

#1780 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 16:35

Idézet: Hamrad - Dátum: 2008. dec. 27., szombat - 15:41

Hát azt te tudod mit szánsz rá. Ha bírja 1 sloton az 1Gb-ot kezelni, akkor van. Lehet sima forrasztási hiba is a foglalatnál, ez nem kerül többe pár ezresnél, viszont nem garantált megoldás.

Ha valóban a foglalatnak van forraszbaja, az rutinmeló és 100%-osan javítható. csak megfelelő eszköz és anyag kell hozzá. Bár lerobbant picimaci foglalatot raktam már vissza wellerrel még pár éve, ami azóta is működik, meg HP PDA csatlakozót is, ma meg egy mini USB-t.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1781 Felhasználó inaktív   _svd_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 18:05

Idézet: Hamrad - Dátum: 2008. dec. 27., szombat - 15:41

A leírás szerint max 2*1GB Ram rakható bele.
Lehetne még video memóriát is tenni bele, de jelen helyzetben nem erőltetem ezt a bővítést.
Ha tudtok Pécsen megbízható szervizt, amelyik megfizethető áron rendbe teszi a gépet, adjatok egy elérhetőséget.
Köszönöm.
© _sVd_ 2011

#1782 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 18:36

Így mehet egy foglalatba 1Gb. Pécsen guglival keress szervizt, de nyakam rá, hogy pestre küldik ezeket is, amit ott felvesznek javításra. Pesten Didymant ajánlom, és a Laptopcity.hu-t. Magamat meg Egerben :) Kár hogy egy hete költöztem vissza Pécsről Egerbe, és legközelebb jó sokára megyek sajna.  :mad: 
Acer Aspire 5310

#1783 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 00:33

CMOS elemet saját kezűleg ki lehet cserélni egy laposban, vagy az is szerviz-téma lenne ?
Egy Packard-Bell Easynote MX36-ról lenne szó, 1 év után CMOS Battery Low, és előszeretettel kéri a default bios password-öt, amit hiába kerestem neten, egyszerűen az ott leírt tippek nem jók. Viszont kikapcs-bekapcs után előbb-utóbb "eszébe jut" a rendes bios pass, és be lehet lépni a notiba.
Viszont produkál ezen felül még érdekes dolgokat, bekapcs után nincs videó jel néhanapján. Ez lehet amúgy cmos battery miatt, vagy ez inkább lehet hogy alaplap-probléma ?

-C0pp3rM!n3-

#1784 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 02:48

A nincs kép lehet C-Mos elemtől. Nálam Acernél amikor csavarhúzóval kisütöm a C-Most, első bekapcsoláskor nincs kép. Miután összeszedte magát az elem, második bekapcsolásra hibátlan.

A többi részemről passz, HP-t nem borítottam még szét :(

Add el alkatrésznek  :think:  :Đ
Acer Aspire 5310

#1785 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 14:20

Adott egy IBM R50e noti.
Hogyha elindul a gép, akkor menne órákon keresztül hiba nélkül. Viszont, ha meg van mozdítva, akkor lekapcsol a monitor, 2 led világít. Kikapcsolom, de be már nem kapcsol. Meg kell tekergetni a házat, vagy a billentyűzet közepét nyomkodni, tápot kihúzni, majd be és akkor elindul egyszercsak :)
Az akku jó volt, múlt hónapban vettem pont, viszont eljutottam arra az állapotra vele, hogy aksiról már egyáltalán nem megy.
Behoztam a munkahelyemre, itt megnézték röntgennel, és látható repedést nem találtak, de nem volt teljesen kiszedve az alaplap.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#1786 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 14:38

Idézet: Mészike - Dátum: 2008. dec. 30., kedd - 13:20

Adott egy IBM R50e noti.
Hogyha elindul a gép, akkor menne órákon keresztül hiba nélkül. Viszont, ha meg van mozdítva, akkor lekapcsol a monitor, 2 led világít. Kikapcsolom, de be már nem kapcsol. Meg kell tekergetni a házat, vagy a billentyűzet közepét nyomkodni, tápot kihúzni, majd be és akkor elindul egyszercsak :)
Az akku jó volt, múlt hónapban vettem pont, viszont eljutottam arra az állapotra vele, hogy aksiról már egyáltalán nem megy.
Behoztam a munkahelyemre, itt megnézték röntgennel, és látható repedést nem találtak, de nem volt teljesen kiszedve az alaplap.

Chipset szokott felvállni vagy tönkremenni.
Meg tudom oldani a javítását de nem biztos, hogy megéri rá költeni.

Szerkesztette: XC-biker 2008. 12. 30. 14:39 -kor

Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1787 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 14:42

Merre kellene elvinnem? :)
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#1788 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 14:45

Idézet: Mészike - Dátum: 2008. dec. 30., kedd - 13:42

Merre kellene elvinnem? :)

Dunakeszi, Bp... de ez már privát téma.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1789 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 19:57

Idézet: Hamrad - Dátum: 2008. dec. 30., kedd - 3:48

A nincs kép lehet C-Mos elemtől. Nálam Acernél amikor csavarhúzóval kisütöm a C-Most, első bekapcsoláskor nincs kép. Miután összeszedte magát az elem, második bekapcsolásra hibátlan.

A többi részemről passz, HP-t nem borítottam még szét :(

Add el alkatrésznek  :think:  :Đ

az a faja h lekaptam a hátulját, cpu-ram-vga látszódik az elemet meg nem találom. lehet hogy jobban szét kéne kapni ? :think: vagy ezeken nem ilyen kis gombelem-szerű cmos van ?

-C0pp3rM!n3-

#1790 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 21:24

Szerintem guglizzál.

http://img129.imageshack.us/img129/8385/pi...001largeag0.jpg

Én ezt találtam, szerintem kamu kép. Gyanúsan ferde az alaplap a házban  :omg:

Lényeg, hogy a noti C-Mos elem lehet normál PC méretű CR2032, kis gombelem kék zsugorfóliában vezeték kivezetéssel, kék zsugorfóliában forrasztható kivitelben, de én már találkoztam fűzött 6 db gombelemmel zöld zsugorfóliában. Ezzel azt akartam szemléltetni, hogy ezer meg egy sokféle van, így erősen lehetséges, hogy ígyis-úgyis el kell slattyognod a HP-szervizbe elemért, hacsak nem akarsz gányolni. Mert a vezeték kivezetéséses BIOS elemek nemigen kaphatóak számtech boltban, vagy órásnál.
Acer Aspire 5310

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.