HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#2661 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 28. 21:47

A notebookom csuklótámaszáról lejött az Intel matrica, de a ragacs az maradt alatta. Vizes, enyhén mosószeres szivaccsal is próbáltam, de nem jött le. Mivel tudom letisztítani?

#2662 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 28. 22:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Fresi - Dátum: 2010. 04. 28. 22:47

A notebookom csuklótámaszáról lejött az Intel matrica, de a ragacs az maradt alatta. Vizes, enyhén mosószeres szivaccsal is próbáltam, de nem jött le. Mivel tudom letisztítani?

Arcszesz. Benzines alkohol. Pálinka. Vodka.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2663 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 28. 23:04

Köszönöm. Arcszesz volt a szomszédban. A vodkát ezért nem bontottam meg. :D

#2664 Felhasználó inaktív   EniB 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 30. 06:04

Üzenet megtekintéseIdézet: vasste - Dátum: 2010. 04. 11. 19:31

Üdvözletem!
Aki foglalkozik itt notebookok javításával, tudna nekem egy árajánlatot mondani Fujitsu Amilo M1450G-ba való ventilátora?
Előre is köszönöm!

Ha még aktuális 4.000 Ft beszereléssel.

http://www.doctorhouse.hu laptop szerviz

#2665 Felhasználó inaktív   SzakiMC 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 09. 09:17

Hello!

A másfél hónapos Lenovo G550G notebookom a vásárlástól számított 2. hét óta minden héten egyszer-kétszer 2 rövid pittyenés kíséretében ezzel az üzenettel fogad a gép bekapcsolásakor a POST folyamat közben. F1et nyomva megy tovább, a Win 7 betöltődödik és a gép működik rendesen, semmi gond nincs vele. Lehet, hogy hibás a proci? Nem igazán tudom, hogy mi ez, illetve ritkán jön elő a jelenség (csak hidegindításnál), viszont felettébb bosszantó:(

Az üzenet:

Phoneix Secure Core ™ NB
Copyright 1985-2007 Phoenix Technologies Ltd

KIWA7 BIOS Version 18CN44WW (V2.53)
Keyboard BIOS: 18EC44W(V2.53)
CPU=1 Processors Detected,cores per Processor=2

Pentium Dual Core CPU T4300
3050KB L2 Cache
System BIOS shadowed
Video BIOS shadowed
Fixed Disk 0: ST9320325AS
ATAPI CD-ROM: TSST corp CDDVDW TS-L633B
Mouse initialized
TO2F0: CPUID: 01Failed <-----ez mi???????
Press F1 to resume F2 to Setup

#2666 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 05. 09. 11:06

Üzenet megtekintéseIdézet: SzakiMC - Dátum: 2010. 05. 09. 10:17

Hello!

A másfél hónapos Lenovo G550G notebookom a vásárlástól számított 2. hét óta minden héten egyszer-kétszer 2 rövid pittyenés kíséretében ezzel az üzenettel fogad a gép bekapcsolásakor a POST folyamat közben. F1et nyomva megy tovább, a Win 7 betöltődödik és a gép működik rendesen, semmi gond nincs vele. Lehet, hogy hibás a proci? Nem igazán tudom, hogy mi ez, illetve ritkán jön elő a jelenség (csak hidegindításnál), viszont felettébb bosszantó:(

Az üzenet:

Phoneix Secure Core ™ NB
Copyright 1985-2007 Phoenix Technologies Ltd

KIWA7 BIOS Version 18CN44WW (V2.53)
Keyboard BIOS: 18EC44W(V2.53)
CPU=1 Processors Detected,cores per Processor=2

Pentium Dual Core CPU T4300
3050KB L2 Cache
System BIOS shadowed
Video BIOS shadowed
Fixed Disk 0: ST9320325AS
ATAPI CD-ROM: TSST corp CDDVDW TS-L633B
Mouse initialized
TO2F0: CPUID: 01Failed <-----ez mi???????
Press F1 to resume F2 to Setup

Ha vn rá opció, a CPU serial number feature-t (vagy hasonlót) tiltsd le. Nem hiszem, hogy hibás lenne a CPU.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2667 Felhasználó inaktív   SzakiMC 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 09. 11:33

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 05. 09. 11:06

Ha vn rá opció, a CPU serial number feature-t (vagy hasonlót) tiltsd le. Nem hiszem, hogy hibás lenne a CPU.

Ilyen opció sajnos nincs a BIOSban. Legfrissebb BIOS van a gépen, mert az eddigi összes verzióval csinálta és reméltem, hogy most már nem fogja.
Memtest86, Prime95 órákig futottak, semmi hiba. Az a fura, hogy heti 1-2 alkalommal, általában a reggeli első bekapcsoláskor csinálja ezt.
Lenovo fórumban nem tudtak érdemben segíteni kideríteni, hogy mi okozhatja ezt.
Lehet előbb-utóbb szerviz lesz ebből?

#2668 Felhasználó inaktív   morgomedve 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 09. 11:43

Sziasztok!

Van egy Toshiba Satellite L40-14H laptopom, megadta magát az akksija, ujjat vegyek vagy használtat?Merre találok legolcsóbban?
A vaterán találtam egy használtat, annak a laptopnak a típusa Toshiba Sattelite Pro L40, ennek az aksija kompatibilis az enyémmel?
A neten ugy látom a méretei megeggyeznek...

Köszi

#2669 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 09. 19:53

Üzenet megtekintéseIdézet: morgomedve - Dátum: 2010. 05. 09. 12:43

Sziasztok!

Van egy Toshiba Satellite L40-14H laptopom, megadta magát az akksija, ujjat vegyek vagy használtat?Merre találok legolcsóbban?
A vaterán találtam egy használtat, annak a laptopnak a típusa Toshiba Sattelite Pro L40, ennek az aksija kompatibilis az enyémmel?
A neten ugy látom a méretei megeggyeznek...

Köszi

Az akkumulátorok viszonylag rövid élettartama miatt használtat nem javaslok. Az utángyártott már egy másik kérdés, olyat érdemes lehet nézni.
Nézd meg az akkumulátor pontos típusát (ami nem egyenlő a számítógép típusával) és az alapján keress megfelelőt.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#2670 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 17:53

üdv

nekem az lenne a kérdésem, hogy a notebookom winyója, 120as samsung, néha kiad egy sípoló hangot.... az mit jelent?

nekem az az elgondolásom, hogy vmi hibakód... de egyelőre szerencsére nem mutatkozik hiba... koppkoppkopp

#2671 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 18:40

Üzenet megtekintéseIdézet: pauz - Dátum: 2010. 05. 11. 18:53

üdv

nekem az lenne a kérdésem, hogy a notebookom winyója, 120as samsung, néha kiad egy sípoló hangot.... az mit jelent?

nekem az az elgondolásom, hogy vmi hibakód... de egyelőre szerencsére nem mutatkozik hiba... koppkoppkopp

Dehogy hibakód. Talán kalibrálást végez, vagy más műveletet.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2672 Felhasználó inaktív   x-mod 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 14. 17:19

Sziasztok!

Nemrég vettem egy Acer Aspire 5738ZG notebook-ot. Windows Vista oprendszer járt hozzá, használom is egy hete, de úgy döntöttem, hogy XP-t rakok a helyére, mert azt már megszoktam teljesen.
A gond az, CD-ről bebootolom a Windows XP SP3 lemezt, el is indul a telepítési folyamat, de még mielőtt a szerződés elfogadás/partíció kezelés részhez ér, kidobja a sokak kedvenc kék képernyőjét ("A rendszer problémát talált, és a Windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt[...]").Ez a folyamat után szakad meg.
A CD-nek semmi baja, az nem lehet probléma. Mit tudok ilyenkor tenni, mert mindenképpen XP-t akarok a laposon használni.
Előre is köszi a válaszokat.

Szerkesztette: x-mod 2010. 05. 14. 17:22 -kor

#2673 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 15. 05:19

Üzenet megtekintéseIdézet: x-mod - Dátum: 2010. 05. 14. 18:19

Sziasztok!

Nemrég vettem egy Acer Aspire 5738ZG notebook-ot. Windows Vista oprendszer járt hozzá, használom is egy hete, de úgy döntöttem, hogy XP-t rakok a helyére, mert azt már megszoktam teljesen.
A gond az, CD-ről bebootolom a Windows XP SP3 lemezt, el is indul a telepítési folyamat, de még mielőtt a szerződés elfogadás/partíció kezelés részhez ér, kidobja a sokak kedvenc kék képernyőjét ("A rendszer problémát talált, és a Windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt[...]").Ez a folyamat után szakad meg.
A CD-nek semmi baja, az nem lehet probléma. Mit tudok ilyenkor tenni, mert mindenképpen XP-t akarok a laposon használni.
Előre is köszi a válaszokat.

Sokat segítene, ha a kék halálban foglalt hibaüzenetet is leírod, mert anélkül csak légből tippelgetünk, de valószínűleg a sata DVD-író a baja. BIOS-ban nézz körül a sata üzemmódját illetően és állítsd be legacy/compatible vagy hasonló dologra. Ha nincs, akkor nlite-tal integráld a telepítőbe a laptop déli hídjához való f6-lemezről a szükséges illesztőket.

#2674 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 19. 19:54

Üdv itt is. Van nálam egy új dell vostro 1015-ös laptop, amire xp-t kellene tennem. Az xp-t feltettem, de nem találok sehol kamera drivert hozzá. Bluetooth-hoz milyen driver kellene?

#2675 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 19. 20:24

Üzenet megtekintéseIdézet: mexel - Dátum: 2010. 05. 19. 20:54

Üdv itt is. Van nálam egy új dell vostro 1015-ös laptop, amire xp-t kellene tennem. Az xp-t feltettem, de nem találok sehol kamera drivert hozzá. Bluetooth-hoz milyen driver kellene?

usb/vidxxxx érték az eszközkezelőben mit mond? BT-hez vagy widcomm, vagy ivt aktuális verzióját próbáld ki.

#2676 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 19. 20:28

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 05. 19. 21:24

usb/vidxxxx érték az eszközkezelőben mit mond? BT-hez vagy widcomm, vagy ivt aktuális verzióját próbáld ki.

USB\VID_413&PID_8140\5&375C41&0&1

Kb ennyit mond :)

Közben ezt találtam hozzá drivert: Dell Wireless 410 BT+UWB Minicard
Linket operával nem tudok ide berakni valamiért...

widcomm vagy ivt aktuális verzió alatt mit értesz?

Szerkesztette: mexel 2010. 05. 19. 20:34 -kor

#2677 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 19. 21:04

Na a driver messze nem jó hozzá. A progit leszedtem a bt-hez, de amíg nincs driver addig nem találja az eszközt. Franc essen a dellbe, hogy nem tudnak drivert csinálni hozzá. Ahogy olvasgatom sokan szívnak ezzel és a kamera driverrel.

#2678 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 23. 21:16

Hali!
Egy medion laptopot szeretnék szétszerelni, ezért olyantól kérnék segítséget, aki már szedett szét gépet ettől a cégtől..

A hűtő lehet elporosodva, mert új korában a ceruzát is elfújta, ha hajtottam..
most meg hallom, hogy pörög, de nem jön ki levegő a nyíláson, és rövid idő alatt ki is kapcsol..

több laptopot is nyitottam már ki, de nemtom, hogy ezen hol milyen patentok vannak és nem szerném szétbarmolni, hamár ennyire vigyáztunk rá..

a típus md96242

előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat
"Unless that was a guitar in the rifle case." :-)

#2679 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 24. 07:08

Üzenet megtekintéseIdézet: stephan_derrick - Dátum: 2010. 05. 23. 22:16

Hali!
Egy medion laptopot szeretnék szétszerelni, ezért olyantól kérnék segítséget, aki már szedett szét gépet ettől a cégtől..

A hűtő lehet elporosodva, mert új korában a ceruzát is elfújta, ha hajtottam..
most meg hallom, hogy pörög, de nem jön ki levegő a nyíláson, és rövid idő alatt ki is kapcsol..

több laptopot is nyitottam már ki, de nemtom, hogy ezen hol milyen patentok vannak és nem szerném szétbarmolni, hamár ennyire vigyáztunk rá..

a típus md96242

előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat

Ez nagyon nem cégfüggő egy medion esetében meg pláne nem az :-D . Csavarok ki, aztán szokásos patentvadászat, én nem szoktam megtorpanni ilyeneken, pláne, ha a műanyag még nem öregedett, keményedett meg, nem nagyon lehet megtörni, ha óvatos vagy. Szokásos helyek: Billentyűzet vajon kijön, a szélein vannak lefogást intéző körmök? Billentyűzet feletti takarólemez elkülönül a többi fedlapelemtől, akkor leszedhető, zsanérok alá nyúlva, vagy szélén jelölt helyen alányúlva, esetleg láthatóan jobbra, vagy balra csúsztatva? Ezeket nézd meg, a többi adni fogja magát rendszerint. Ránézésre szerintem szedtem már szét ilyen gépet, de biztos nem emlékszem már rá.

#2680 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 24. 16:29

Sziasztok,

BenQ Joybook R56 Vs. Win7 64bit ultimate.
Minden kafa, csak a webkamera nem talált megfelelő drivert.
szerinte működik, szerintem meg nem.
Próbáltam már gyári "pista" drivert is, de nem megy így vele...
Mindenfelé nézelődtem, de semmi eredmény.
Ha este (éjjel) hazaérek, megnézem mi is az eszköz neve.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.