HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#2701 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 07. 10:44

Hali!

Hátha valaki látott már hasonlót. Delikvens: Acer Aspire 5520g. Aksiról és tápról is ugyanazt csinálja, vagyis bekapcsgomb megnyom felpörög a venti, a winyó és a dvd, majd 5 másodperc múlva újraindul és kezdi előröl. Se sípszó, se semmi.

Segítséget előre is köszönöm!

Üdv: Ata
Telefon: Lenovo P780
Laptop: Lenovo G580
Tablet: Lenovo ThinkPad Tablet

#2702 Felhasználó inaktív   parketta 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 10. 14:26

Sziasztok

A napokban vettunk 2db Acer Aspire 4741G-t(most nehogy kiakadjatok azon hogy ilyet nalunk nem arulnak, mert hosszu).
Azt szeretnem viszont kerdezni, hogy az normalis-e ha a BatteryBar nevu akkumulator mero program az egyik gepen elso bekapcsolaskor 1%-os akku karosodast(battery wear) jelzett es ez az ertek nehany nap alatt 1,7%-ra nott, a masik gep pedig mar 2,5%-nal tart(a kezdetit annal nem tudom megmondani)? Ez hibahataron beluli karosodas ami majd meg fog allni egy bizonyos csekely erteken vagy ez nem normalis?

A valaszotokat elore is koszi, remelem nem ejtettek at. Amugy meg kb 10 napig gond nelkul vissza lehet vinni.
Ja es bocs az ekezethiany miatt.
Intel Core i5 430M, Nvidia GeForce GT 330M 1GB, 3GB DDR3 1334 MHz

#2703 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 10. 16:05

Üzenet megtekintéseIdézet: parketta - Dátum: 2010. 07. 10. 15:26

Sziasztok

A napokban vettunk 2db Acer Aspire 4741G-t(most nehogy kiakadjatok azon hogy ilyet nalunk nem arulnak, mert hosszu).
Azt szeretnem viszont kerdezni, hogy az normalis-e ha a BatteryBar nevu akkumulator mero program az egyik gepen elso bekapcsolaskor 1%-os akku karosodast(battery wear) jelzett es ez az ertek nehany nap alatt 1,7%-ra nott, a masik gep pedig mar 2,5%-nal tart(a kezdetit annal nem tudom megmondani)? Ez hibahataron beluli karosodas ami majd meg fog allni egy bizonyos csekely erteken vagy ez nem normalis?

A valaszotokat elore is koszi, remelem nem ejtettek at. Amugy meg kb 10 napig gond nelkul vissza lehet vinni.
Ja es bocs az ekezethiany miatt.

Üdv!
Teljesen rendben van az érték, sokszor látni ennél magasabbat is új gépnél.

#2704 Felhasználó inaktív   parketta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 11. 03:28

Üzenet megtekintéseIdézet: vasste - Dátum: 2010. 07. 10. 16:05

Üdv!
Teljesen rendben van az érték, sokszor látni ennél magasabbat is új gépnél.

Oke, megnyugodtam. Koszonom a valaszt.
Intel Core i5 430M, Nvidia GeForce GT 330M 1GB, 3GB DDR3 1334 MHz

#2705 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 07. 11. 05:01

Üzenet megtekintéseIdézet: parketta - Dátum: 2010. 07. 11. 04:28

Oke, megnyugodtam. Koszonom a valaszt.

Meg még változhat is ide-oda, pár teljes (!) ciklus kell neki a pontos(abb) érték megtalálásához.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2706 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 11. 22:07

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 07. 11. 06:01

Meg még változhat is ide-oda, pár teljes (!) ciklus kell neki a pontos(abb) érték megtalálásához.

Ráadásul kibontás után (majd utána havonta-kéthavonta) érdemes egy teljes kalibrálást is megejteni. Ha a kézikönyv nem nyilatkozik róla, akkor utána kell járni, hogy miként lehet kivitelezni.

#2707 Felhasználó inaktív   hadeszTO 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 15. 12:06

Hello!

Valaki próbált már ASUS A6Vm-ben T2130as procit feléleszteni? Olvasgattam asus és intel oldalakat, ahol azt írták, hogy lehetséges, de nem akar indulni a gép, ha beszerelem a procit...

Előre is köszi
HáDéSz

#2708 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 07. 18. 07:30

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2010. 07. 11. 23:07

Ráadásul kibontás után (majd utána havonta-kéthavonta) érdemes egy teljes kalibrálást is megejteni. Ha a kézikönyv nem nyilatkozik róla, akkor utána kell járni, hogy miként lehet kivitelezni.

minek? h beletegyen egy teljes ciklust teljesen feleslegesen?
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2709 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 07. 18. 09:07

Üzenet megtekintéseIdézet: avman - Dátum: 2010. 07. 18. 08:30

Azért, mert van önkisülése, és mert használaton kívül degradálódik.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2710 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 18. 09:13

Üzenet megtekintéseIdézet: avman - Dátum: 2010. 07. 18. 07:30

Aha, teljesen feleslegesen, aztán lehet ide szaladni, hogy 30 százalék akkutöltöttségnél kikapcsol a gép, meg egyéb örömök. A Li-ion akksi állapotát közvetlenül nem éred el, csak az elektronikában tárolt adatokat, azokat meg nem árt néha frissíteni, mert elmászhatnak, és hülyeséget mondanak.

#2711 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 18. 10:01

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 07. 18. 10:07

Azért, mert van önkisülése, és mert használaton kívül degradálódik.

hát, ha bent van a gépben, akkor 95%-on már tán rá szokott tölteni. persze van olyan, aki kiveszi, meg hűtőbe teszi, ésatöbbi, de azért kevebben tökölnek ezzel a baromsággal.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#2712 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 18. 10:10

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2010. 07. 18. 10:13

Aha, teljesen feleslegesen, aztán lehet ide szaladni, hogy 30 százalék akkutöltöttségnél kikapcsol a gép, meg egyéb örömök. A Li-ion akksi állapotát közvetlenül nem éred el, csak az elektronikában tárolt adatokat, azokat meg nem árt néha frissíteni, mert elmászhatnak, és hülyeséget mondanak.

folyamatos desktop üzemmód mellett még lehet van értelme egy félévben egyszer, de azért ha valaki hetente hurcolja, és néha szokott merülni, 40% környékére, annál ne tegyük már ezt a baromságot havi alapként előírásnak.
az egy szem x31-esemen kívül ilyennel még nem találkoztam, azon hiába merítgetem le, 20%-on rajtaütés szerűen alukálni megy. de kikapcsolni nem kapcsolt, csak először, mikor használatba vettem és ránéztem, mennyit bír. kikapcsolt, egyből belekerült 8% elhasználódás. most vagy az utángyártott akku szar, vagy az elektronika nem szereti. szerintem az előbbi.
nem kell azért már annyira túlmisztifikálni ezt az akku témát. ha nem egy melegedős fos, akkor fogod és bennehagyod, olyan nagy előnyöket nem jelent, ha szekrényre, vagy jégre kerül, csak a bosszúság van vele. ha régóta nem használtad már akkusan, és tudod, h mész valahova előzőleg ránézhetsz mit bír. általában azt, amit kijelez.

#2713 Felhasználó inaktív   nuce 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 18. 10:25

sziasztok!

segítséget szeretnék kérni! ....... albacomp notiról van szó, .... a jelenség: bekapcsolás után, ez a szöveg jelenik meg: Intel undi, PXE - 2.0 (build082) copiright © 1997 - 2000 intel korporation
For realtek RTL8110s/8169s gigabit ethernet controller v1.01 (030820)
PXE-E61: Media test failure, check kable
PXE-MOF: exiting PXE Rom .................................. és ezt ismételgeti végtelenűl, .... úíra akrtam rakni, azt is félbe szakítja ............. aki rud segítsen! mi lehet a baj? előre is köszönöm .... üdv nuce

#2714 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 18. 10:28

Üzenet megtekintéseIdézet: avman - Dátum: 2010. 07. 18. 11:10

olyan nagy előnyöket nem jelent, ha szekrényre, vagy jégre kerül, csak a bosszúság van vele. ha régóta nem használtad már akkusan, és tudod, h mész valahova előzőleg ránézhetsz mit bír. általában azt, amit kijelez.

Szerintem két teljesen különböző dologról beszélünk. Egy kalibrálás normál használat mellett is belefér, általában annyi a különbség, hogy nem 20 százalékig meríted az akksit, hanem addig, amíg magától kikapcsol, aztán feltöltöd teljesen, közben még használhatod is a holmit. Fagyasztóról, szekrény tetejéről egy szót sem szóltam, én is úgy vagyok vele, hogy a vitrinben tartott és néha átmozgatott akku sokszor többet árt, mint használ.

#2715 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 18. 10:31

Üzenet megtekintéseIdézet: nuce - Dátum: 2010. 07. 18. 11:25

PXE-E61: Media test failure, check kable

Nem lehet, hogy a BIOS-ban a hálózati kártya az első booteszköz? Állítsd át másra, és próba. Ha nem erről van szó, akkor a vinyó kábele csúszhatott szét.

Szerkesztette: debaj 2010. 07. 18. 10:34 -kor

#2716 Felhasználó inaktív   nuce 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 18. 11:23

DEBAJ: köszi a gyors re. ........ hát a vinyót jó párszor próbáltam, sőt ki is lett cserélve, szal. ott nem igen lehet baj, .... amit még említettél, meg próbálom, bár nem tom h. változhatott volna meg a beállítás? ........ köszi, próba után írok! nuce

#2717 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 18. 12:36

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2010. 07. 18. 11:28

Szerintem két teljesen különböző dologról beszélünk. Egy kalibrálás normál használat mellett is belefér, általában annyi a különbség, hogy nem 20 százalékig meríted az akksit, hanem addig, amíg magától kikapcsol, aztán feltöltöd teljesen, közben még használhatod is a holmit. Fagyasztóról, szekrény tetejéről egy szót sem szóltam, én is úgy vagyok vele, hogy a vitrinben tartott és néha átmozgatott akku sokszor többet árt, mint használ.

ezt a havi kalibrálást soroltam kb. ugyanabba a felesleges csiribiri fasságba, mint a notiakku esete a gorenjévelt. csak csupán ezért került szóba részemről.
mi árt az akkunak? az idő. ezt jégszekrénnyel valamennyire meg lehet állítani, csak akkor minek vett notit az illető.
mi árt még neki? a hő, meg a teljes ciklus. ha lemeríted és töltöd, mivel jár? magasabb hőmérséklettel, meg persze belemegy egy ciklus. valóban van gyakorlati értelme átlagos noti használat mellett havonta eljátszani? nincs. csak az akkut nyírod vele feleslegesen. persze, ha kb. ennyiszer használod az élettartama alatt, akkor ártani nem árt neki. csak akkor lemeríteni sincs értelme.
egyébként meg teljesen mindegy ki mit hókuszpókol, durva használat mellett 1 év, átlagosan 2-3, 4 év után meg mindenképp kuka az akksi. mivel fogyasztói társadalmat élünk, általában a géppel együtt.

Szerkesztette: avman 2010. 07. 18. 12:46 -kor

#2718 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 18. 20:43

Üzenet megtekintéseIdézet: avman - Dátum: 2010. 07. 18. 13:36

egyébként meg teljesen mindegy ki mit hókuszpókol, durva használat mellett 1 év, átlagosan 2-3, 4 év után meg mindenképp kuka az akksi. mivel fogyasztói társadalmat élünk, általában a géppel együtt.

Azért vannak kivételek.
Most lesz 4 év körüli asszony notijában az akksi, és 37,5 % romlás van rajta. 4400 mAh, ebből 38xx aktív a program szerint.
Én azt csináltam, hogy általában kivettem belőle neki, havonta 1-1x lemerítettem, majd fel, és ennyi.
Gyanítom, ha non-stop benne lett volna, ez az érték jóval nagyobbat mutatna.
Úgy gondolom, ha tudja az ember, hogy most egy jó ideig desktopként használja a notit, igenis érdemes kivenni az akkumlátort.
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#2719 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 19. 12:46

Sziasztok!

Van egy Asus K50AB-m, ami újabban azzal szórakoztat, hogy alvó állapot után nem kapcsolja be a kijelző világítását. Tehát felhajtom és ha rávilágítok, akkor látom a megjelenített dolgokat, csak nincs megvilágítva hátulról. Újraindítás nem segít, ki és bekapcsolni kell, hogy újra működjön. Csak egy kis rövidke kérdés: ez garis probléma lehet, vagy SW függő?
A válaszokat előre is köszönöm!
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#2720 Felhasználó inaktív   PBA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 21. 01:09

Sziasztok,

van két Pentium4-es laptop nálam, mindkettő beteg. Az egyiket a párom lerúgta véletlenül az ágy széléről, és azóta se kép se hang, memóriát, procit cseréltem benne próbából, vinyót is, sajnos eredménytelenül. A másik pár hónapja még ment, de nyugdíjazásra került, mert időnként becsíkozódott a kép, valószínűleg egy BGA reball kellene neki, de most bekapcsolva szintén se kép se hang.
Most pont szükség lenne egy laptopra, megpróbálnám életre keltetni a két gép közül valamelyiket. Van ötletetek, hogy kihez lenne érdemes elvinnem diagnosztikára Pesten? Didymanhez vinném legszívesebben, de ő vidéken figyel. Tudtok Pesten javasolni valakit, ahol az előzetes diagnosztikára nem hagynám ott a gatyámat is? Nem tudom, érdemes-e javítani a gépeket, vagy esetleg alkatrészként elpasszolni őket... jó lenne tisztán látni ez ügyben. Előre is köszi minden tippet.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.