Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely
Elküldve: 2012. 02. 02. 14:20
Kijelző nem megy, azaz nem mindig. Képváltásoknál egy másodpercre pirosan látszik a kép, amit meg kéne jeleníteni.
Pl. a bios lefutását takaró Intel logo, majd a Windows felirat, ill. ha képernyőfelbontást állítok.
A rádugott külső monitor hibátlan képet ad.
Mi okozhatja a hibát? Mennyiből javítható?
Különösebb pénzt nem akarnának rákölteni, egy selejtezésből 5k-ért lett megvéve.
Egyelőre a dvd-rw sem olvas benne, bár egy fél kiló port kitermeltem a masinából.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2012. 02. 02. 16:43
Idézet: csozsi - Dátum: 2012. 02. 02. 14:20
Kijelző nem megy, azaz nem mindig. Képváltásoknál egy másodpercre pirosan látszik a kép, amit meg kéne jeleníteni.
Pl. a bios lefutását takaró Intel logo, majd a Windows felirat, ill. ha képernyőfelbontást állítok.
A rádugott külső monitor hibátlan képet ad.
Mi okozhatja a hibát? Mennyiből javítható?
Különösebb pénzt nem akarnának rákölteni, egy selejtezésből 5k-ért lett megvéve.
Egyelőre a dvd-rw sem olvas benne, bár egy fél kiló port kitermeltem a masinából.
Fénycsőcsere. Ha nagyon szépen tudsz nézni, akkor 6k-ért kivágom belőle a szart

Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2012. 02. 02. 18:41
Idézet: didyman - Dátum: 2012. 02. 02. 16:43

Más hasonló laptop fénycsöve jó lehet? Pl. Asus.
Elküldve: 2012. 02. 02. 20:18
Idézet: csozsi - Dátum: 2012. 02. 02. 18:41
Kb. tökmindegy, milyen fénycső, csak 15,4-esből legyen. Viszont te ne állj neki, mert anyázás lesz a vége, meg egy törött kijelző. Vagy kettő+egy fénycső

(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2012. 02. 02. 21:14
Elküldve: 2012. 02. 05. 15:08
Van egy 2007-es Acer Aspire 5310-es notim, a töltője nem nagyon tölt, a töltésnél zöld LED narancs/borostyán színekben villog, és nem tölt, ha bekapcsolom ebben az állapotában, a BIOS azt mondja, hogy nem ACER a töltő.
Ez micsoda, öreg a töltő, kontakthiba?
Thx
Elküldve: 2012. 02. 05. 15:13
Elküldve: 2012. 02. 05. 18:37
Idézet: Hülyesamu - Dátum: 2012. 02. 05. 15:13
Vagy akku, vagy laptop elektronika. Öreg darab ez már, akkor is occsó volt, családban nálam is most kezdenek hullani a legváltozatosabb tünetettek, cégnél is éppen a héten hajítottuk ki, ott is már alaplap, vinyóvezérlés, mindennel baj volt. kb. 4 évet lehúzott, de legalább ma már lassú is. Pár Toshiba az elsők közül ugyanez, enyémben csak az akku lett 5 perces üzemidős, de már várom a végét, lehet ugyanúgy nem érdemes szopnod vele, de didymannál egy kérdést minden megér.
Elküldve: 2012. 02. 06. 22:59
Idézet: Jahno - Dátum: 2012. 02. 05. 18:37
Köszi jelenleg low budgeten vagyok, kénytelen leszek együtt élni a dologgal.

Szerkesztette: Hülyesamu 2012. 02. 06. 22:59 -kor
Elküldve: 2012. 02. 17. 17:02
Ismerosnek a Toshiba Satellite a110-10 psab6e (p4 es gep 2gig rammal) lapijaban megy tonkre a hdd (szaporodnak a hibas szektorok) es mar lattam par lapit bar pont ezt a peldanyt meg nem... es igy latatlanba elvalljam a hdd kicsereleset ? vagy hajtsam el valami markaszervizbe az ismeroseket? (ertsd valami sunyi helyen van a hdd amit nehez kicserelni vajon? - vagy nem standart csavarok vedik ? )
(o'.'o)
(")_(") This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him gain world domination.
Elküldve: 2012. 02. 17. 17:39
Adott egy Acer Aspire 4820TG, amit sikerült leejtenem a parkettára úgy 1 méterről, kikapcsolt és összecsukott állapotban.
Úgy veszem észre, hogy az elektronika nem sérült, így kipróbálás után nem vettem észre hibát.
A következő sérüléseket találtam rajta:
- kijelző külső borítóján az alu lap egy hajszálnyit meghajlott (kb 1mm-t a felső élénél, illetve az 1 centis szegélyénél lepattant egy műanyagdarabka, amin a bepattintó pöcök van.
- a kijelző kereten nem látok sérülést.
- felülről nézve a bal alsó sarkában a memóriakártya olvasó mellett szerintem a csavarmenet kitört, bár sikerült visszaigazítanom, lehet, hogy csak valami pöcök akadt ki és nem jól láttam.
- a bal oldali hűtőbordaburkolat elülső szélén berepedt két rovátka
- baloldalon hátul a csavar környékén egy hajszálrepedés van.
Még garanciális a dolog, mostanában akartam szervizbe küldeni, mert random kikapcsolásokat csinál ha akksiról megy. Már volt hasonlóval szervizben.
Gondolom ez már túl van a garanciális problémákon. Írták a múltkor is, hogy ha nem garis a hiba, akkor a javítás költsége engem terhel. Mibe kerülhet a hivatalos szervizben a javítás? Vélhetően az alsó burkolat, és a kijelző hátulján egy műanyag csík sérült. Az alu lap nem veszélyes mértékben.
Segítsetek kérlek!
Elküldve: 2012. 02. 20. 17:04
Elküldve: 2012. 03. 03. 17:45
Idézet: Primary - Dátum: 2012. 02. 17. 17:39
Adott egy Acer Aspire 4820TG, amit sikerült leejtenem a parkettára úgy 1 méterről, kikapcsolt és összecsukott állapotban.
Úgy veszem észre, hogy az elektronika nem sérült, így kipróbálás után nem vettem észre hibát.
A következő sérüléseket találtam rajta:
- kijelző külső borítóján az alu lap egy hajszálnyit meghajlott (kb 1mm-t a felső élénél, illetve az 1 centis szegélyénél lepattant egy műanyagdarabka, amin a bepattintó pöcök van.
- a kijelző kereten nem látok sérülést.
- felülről nézve a bal alsó sarkában a memóriakártya olvasó mellett szerintem a csavarmenet kitört, bár sikerült visszaigazítanom, lehet, hogy csak valami pöcök akadt ki és nem jól láttam.
- a bal oldali hűtőbordaburkolat elülső szélén berepedt két rovátka
- baloldalon hátul a csavar környékén egy hajszálrepedés van.
Még garanciális a dolog, mostanában akartam szervizbe küldeni, mert random kikapcsolásokat csinál ha akksiról megy. Már volt hasonlóval szervizben.
Gondolom ez már túl van a garanciális problémákon. Írták a múltkor is, hogy ha nem garis a hiba, akkor a javítás költsége engem terhel. Mibe kerülhet a hivatalos szervizben a javítás? Vélhetően az alsó burkolat, és a kijelző hátulján egy műanyag csík sérült. Az alu lap nem veszélyes mértékben.
Segítsetek kérlek!
Nem javítanak, kicserélik az alaplapot 50-70 ropi közötti áron. De ha tiszta a lelkiismereted, akkor boci szemekkel vidd be és közöld, hogy a kiejlzőn lévő hiba bármi mástól keletkezett.
Elküldve: 2012. 03. 03. 17:47
Idézet: debaj - Dátum: 2012. 02. 20. 17:04
BRIÓS frissítés? 'szol kérdezni gémélen, ha eccer látol, meg a telefonomat is tudod.
Elküldve: 2012. 03. 03. 20:06
Idézet: didyman - Dátum: 2012. 03. 03. 17:47
Meg kéne lesni azt a kijelzőhibás laptopt, amiről beszéltünk egy hónapja. A tulaj hajlandó elvinni Fehérvárra is.
Elküldve: 2012. 03. 03. 20:34
Idézet: csozsi - Dátum: 2012. 03. 03. 20:06
Pesten is össze tudunk futni. Beszéljünk szerda felé.
Elküldve: 2012. 03. 03. 22:25
Idézet: didyman - Dátum: 2012. 03. 03. 20:34
Akkor beviszem magammal, tudod hová.
Elküldve: 2012. 03. 07. 10:59

Van esély pont ilyet szerezni valahonnan? Conradon és társain túl vagyok offkóz...