HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#3181 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 02. 14:20

MSI ms-1032 laptop.
Kijelző nem megy, azaz nem mindig. Képváltásoknál egy másodpercre pirosan látszik a kép, amit meg kéne jeleníteni.
Pl. a bios lefutását takaró Intel logo, majd a Windows felirat, ill. ha képernyőfelbontást állítok.
A rádugott külső monitor hibátlan képet ad.
Mi okozhatja a hibát? Mennyiből javítható?
Különösebb pénzt nem akarnának rákölteni, egy selejtezésből 5k-ért lett megvéve.
Egyelőre a dvd-rw sem olvas benne, bár egy fél kiló port kitermeltem a masinából.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#3182 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 02. 02. 16:43

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 02. 02. 14:20

MSI ms-1032 laptop.
Kijelző nem megy, azaz nem mindig. Képváltásoknál egy másodpercre pirosan látszik a kép, amit meg kéne jeleníteni.
Pl. a bios lefutását takaró Intel logo, majd a Windows felirat, ill. ha képernyőfelbontást állítok.
A rádugott külső monitor hibátlan képet ad.
Mi okozhatja a hibát? Mennyiből javítható?
Különösebb pénzt nem akarnának rákölteni, egy selejtezésből 5k-ért lett megvéve.
Egyelőre a dvd-rw sem olvas benne, bár egy fél kiló port kitermeltem a masinából.

Fénycsőcsere. Ha nagyon szépen tudsz nézni, akkor 6k-ért kivágom belőle a szart :-D . Jó gép lenne, ha nem NV VGA lenne benne, az hajlamos elfosni magát. De ennyiért nem kell ezen gondolkozni, csak a hűtést tisztán tartani, legfrissebb brióst rárakni és használni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3183 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 02. 18:41

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 02. 02. 16:43

Fénycsőcsere. Ha nagyon szépen tudsz nézni, akkor 6k-ért kivágom belőle a szart :-D . Jó gép lenne, ha nem NV VGA lenne benne, az hajlamos elfosni magát. De ennyiért nem kell ezen gondolkozni, csak a hűtést tisztán tartani, legfrissebb brióst rárakni és használni.

Más hasonló laptop fénycsöve jó lehet? Pl. Asus.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#3184 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 02. 20:18

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 02. 02. 18:41

Más hasonló laptop fénycsöve jó lehet? Pl. Asus.

Kb. tökmindegy, milyen fénycső, csak 15,4-esből legyen. Viszont te ne állj neki, mert anyázás lesz a vége, meg egy törött kijelző. Vagy kettő+egy fénycső :Đ . Rendszerint nem nagyon vállalják el a cső cseréjét, ilyenkor képesek kidobni az egész kijelzőt, mert hát szét kell tételesen legózni a kijelzőt (sajnos nem olyan egyszerű, mint sok asztali TFT-nél).
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3185 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 02. 21:14

Nem babrálom, mert emez széles képű, az meg kocka.

#3186 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 15:08

Őőő
Van egy 2007-es Acer Aspire 5310-es notim, a töltője nem nagyon tölt, a töltésnél zöld LED narancs/borostyán színekben villog, és nem tölt, ha bekapcsolom ebben az állapotában, a BIOS azt mondja, hogy nem ACER a töltő.

Ez micsoda, öreg a töltő, kontakthiba?

Thx

#3187 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 15:13

Még annyit, hogy suspendben nagyobb a hajlandósága tölteni, akkor szokott menni a dolog.

#3188 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 05. 18:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Hülyesamu - Dátum: 2012. 02. 05. 15:13

Még annyit, hogy suspendben nagyobb a hajlandósága tölteni, akkor szokott menni a dolog.

Vagy akku, vagy laptop elektronika. Öreg darab ez már, akkor is occsó volt, családban nálam is most kezdenek hullani a legváltozatosabb tünetettek, cégnél is éppen a héten hajítottuk ki, ott is már alaplap, vinyóvezérlés, mindennel baj volt. kb. 4 évet lehúzott, de legalább ma már lassú is. Pár Toshiba az elsők közül ugyanez, enyémben csak az akku lett 5 perces üzemidős, de már várom a végét, lehet ugyanúgy nem érdemes szopnod vele, de didymannál egy kérdést minden megér.
Make love not Wor.

#3189 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 22:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 02. 05. 18:37

Vagy akku, vagy laptop elektronika. Öreg darab ez már, akkor is occsó volt, családban nálam is most kezdenek hullani a legváltozatosabb tünetettek, cégnél is éppen a héten hajítottuk ki, ott is már alaplap, vinyóvezérlés, mindennel baj volt. kb. 4 évet lehúzott, de legalább ma már lassú is. Pár Toshiba az elsők közül ugyanez, enyémben csak az akku lett 5 perces üzemidős, de már várom a végét, lehet ugyanúgy nem érdemes szopnod vele, de didymannál egy kérdést minden megér.

Köszi jelenleg low budgeten vagyok, kénytelen leszek együtt élni a dologgal. :(

Szerkesztette: Hülyesamu 2012. 02. 06. 22:59 -kor

#3190 Felhasználó inaktív   AnarchoiD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 17. 17:02

Nem igazi barkacs, csak egy kerdes:

Ismerosnek a Toshiba Satellite a110-10 psab6e (p4 es gep 2gig rammal) lapijaban megy tonkre a hdd (szaporodnak a hibas szektorok) es mar lattam par lapit bar pont ezt a peldanyt meg nem... es igy latatlanba elvalljam a hdd kicsereleset ? vagy hajtsam el valami markaszervizbe az ismeroseket? (ertsd valami sunyi helyen van a hdd amit nehez kicserelni vajon? - vagy nem standart csavarok vedik ? )
(\__/)
(o'.'o)
(")_(") This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him gain world domination.

#3191 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 17. 17:39

Sikerült megalapoznom a jókedvem a nap hátralévő részére.
Adott egy Acer Aspire 4820TG, amit sikerült leejtenem a parkettára úgy 1 méterről, kikapcsolt és összecsukott állapotban.
Úgy veszem észre, hogy az elektronika nem sérült, így kipróbálás után nem vettem észre hibát.
A következő sérüléseket találtam rajta:
  • kijelző külső borítóján az alu lap egy hajszálnyit meghajlott (kb 1mm-t a felső élénél, illetve az 1 centis szegélyénél lepattant egy műanyagdarabka, amin a bepattintó pöcök van.
  • a kijelző kereten nem látok sérülést.
  • felülről nézve a bal alsó sarkában a memóriakártya olvasó mellett szerintem a csavarmenet kitört, bár sikerült visszaigazítanom, lehet, hogy csak valami pöcök akadt ki és nem jól láttam.
  • a bal oldali hűtőbordaburkolat elülső szélén berepedt két rovátka
  • baloldalon hátul a csavar környékén egy hajszálrepedés van.

Még garanciális a dolog, mostanában akartam szervizbe küldeni, mert random kikapcsolásokat csinál ha akksiról megy. Már volt hasonlóval szervizben.
Gondolom ez már túl van a garanciális problémákon. Írták a múltkor is, hogy ha nem garis a hiba, akkor a javítás költsége engem terhel. Mibe kerülhet a hivatalos szervizben a javítás? Vélhetően az alsó burkolat, és a kijelző hátulján egy műanyag csík sérült. Az alu lap nem veszélyes mértékben.
Segítsetek kérlek!

#3192 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 17. 18:23

Képek: http://min.us/mIJ0p9zzV#5

#3193 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 20. 17:04

Adott egy HP Probook 4330s gépállat Windows 7 Professional (64 bit) oprendszerrel, mindemellett kapcsolható GPU-val (a processzorban megbúvó Intel HD 3000, illetve egy AMD Radeon HD6490M 1 GB dedikált memóriával). Az mennyire normális, hogy integrált videokártyával az egész gép teljesítménye jobbnak tűnik, mint amikor a dedikált GPU aktív? Ez alatt azt értem, hogy amellett, hogy ugyanazt a videót simábban játssza le a VLC az integrált kártyával, amire még jó magyarázat lenne a GPU váltás, olyan fura dolgok is előjönnek, hogy pl. az Eclipse gyorsabban fordítja a projektet, gyorsabb a projektek közötti fájlkeresés, satöbbi. Az integrált kártyával egyenletesebben működik a gép, vagy hogyakarjammagánakkifejezni, a dedikált kártyával kicsit akadozik a cucc, annyira nem, hogy problémát jelentsen, de azért észrevehetően. Minden driver a legfrissebb, egyéb hibajelenség, kékhalál, random reboot nem jelentkezik, memtest86 egy éjszakát futott hiba nélkül.

#3194 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 03. 17:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Primary - Dátum: 2012. 02. 17. 17:39

Sikerült megalapoznom a jókedvem a nap hátralévő részére.
Adott egy Acer Aspire 4820TG, amit sikerült leejtenem a parkettára úgy 1 méterről, kikapcsolt és összecsukott állapotban.
Úgy veszem észre, hogy az elektronika nem sérült, így kipróbálás után nem vettem észre hibát.
A következő sérüléseket találtam rajta:
  • kijelző külső borítóján az alu lap egy hajszálnyit meghajlott (kb 1mm-t a felső élénél, illetve az 1 centis szegélyénél lepattant egy műanyagdarabka, amin a bepattintó pöcök van.
  • a kijelző kereten nem látok sérülést.
  • felülről nézve a bal alsó sarkában a memóriakártya olvasó mellett szerintem a csavarmenet kitört, bár sikerült visszaigazítanom, lehet, hogy csak valami pöcök akadt ki és nem jól láttam.
  • a bal oldali hűtőbordaburkolat elülső szélén berepedt két rovátka
  • baloldalon hátul a csavar környékén egy hajszálrepedés van.

Még garanciális a dolog, mostanában akartam szervizbe küldeni, mert random kikapcsolásokat csinál ha akksiról megy. Már volt hasonlóval szervizben.
Gondolom ez már túl van a garanciális problémákon. Írták a múltkor is, hogy ha nem garis a hiba, akkor a javítás költsége engem terhel. Mibe kerülhet a hivatalos szervizben a javítás? Vélhetően az alsó burkolat, és a kijelző hátulján egy műanyag csík sérült. Az alu lap nem veszélyes mértékben.
Segítsetek kérlek!

Nem javítanak, kicserélik az alaplapot 50-70 ropi közötti áron. De ha tiszta a lelkiismereted, akkor boci szemekkel vidd be és közöld, hogy a kiejlzőn lévő hiba bármi mástól keletkezett.

#3195 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 03. 17:47

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 02. 20. 17:04

Adott egy HP Probook 4330s gépállat Windows 7 Professional (64 bit) oprendszerrel, mindemellett kapcsolható GPU-val (a processzorban megbúvó Intel HD 3000, illetve egy AMD Radeon HD6490M 1 GB dedikált memóriával). Az mennyire normális, hogy integrált videokártyával az egész gép teljesítménye jobbnak tűnik, mint amikor a dedikált GPU aktív? Ez alatt azt értem, hogy amellett, hogy ugyanazt a videót simábban játssza le a VLC az integrált kártyával, amire még jó magyarázat lenne a GPU váltás, olyan fura dolgok is előjönnek, hogy pl. az Eclipse gyorsabban fordítja a projektet, gyorsabb a projektek közötti fájlkeresés, satöbbi. Az integrált kártyával egyenletesebben működik a gép, vagy hogyakarjammagánakkifejezni, a dedikált kártyával kicsit akadozik a cucc, annyira nem, hogy problémát jelentsen, de azért észrevehetően. Minden driver a legfrissebb, egyéb hibajelenség, kékhalál, random reboot nem jelentkezik, memtest86 egy éjszakát futott hiba nélkül.

BRIÓS frissítés? 'szol kérdezni gémélen, ha eccer látol, meg a telefonomat is tudod.

#3196 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 03. 18:06

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 03. 03. 17:47

BRIÓS frissítés? 'szol kérdezni gémélen, ha eccer látol, meg a telefonomat is tudod.

Azóta megoldódott, pár napra rá jött driverfrissítés. :-)

#3197 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 03. 20:06

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 03. 03. 17:47

Meg kéne lesni azt a kijelzőhibás laptopt, amiről beszéltünk egy hónapja. A tulaj hajlandó elvinni Fehérvárra is.

#3198 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 03. 20:34

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 03. 03. 20:06

Meg kéne lesni azt a kijelzőhibás laptopt, amiről beszéltünk egy hónapja. A tulaj hajlandó elvinni Fehérvárra is.

Pesten is össze tudunk futni. Beszéljünk szerda felé.

#3199 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 03. 22:25

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 03. 03. 20:34

Pesten is össze tudunk futni. Beszéljünk szerda felé.

Akkor beviszem magammal, tudod hová.

#3200 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 07. 10:59

Nah, én is megszívattam magam. Lehúztam az alaplapról a tapipad és a kapcsológombok fóliakábelét, de amikor tettem vissza, akkor a vékonyabbik csatlakozónál eltörött a rögzítőkapocs. :omg: 1 cm széles, 12 pin, és a rögzítője ez a fésűs (tehát egy felső tüskesor tartja), felnyitható verzió. Nem is a rögzítő törött el, hanem a fésűk foszlottak ki belőle és így nem nagyon akar a helyén maradni. :look:

Van esély pont ilyet szerezni valahonnan? Conradon és társain túl vagyok offkóz... :rolleyes2:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.