HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#3481 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 06. 28. 06:02

Üzenet megtekintéseIdézet: barna555 - Dátum: 2013. 06. 28. 06:25

enter current password
köszi

Szelektíven olvasol?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3482 Felhasználó inaktív   barna555 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 06. 28. 06:27

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2013. 06. 28. 06:02

Szelektíven olvasol?

a gépem lenovo ez a jelszó mindent levéd winyot ha ezt kérded mást nem tudok

#3483 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 28. 06:40

Üzenet megtekintéseIdézet: barna555 - Dátum: 2013. 06. 28. 07:27

a gépem lenovo ez a jelszó mindent levéd winyot ha ezt kérded mást nem tudok

De basszus. Mégis milyen lenovo, mi a típusa? Rá van írva nagy betűkkel, keresni sem nehéz, szerinted hogy a francba próbáljunk segíteni távolról, ha még a legalapvetőbb dolgokat sem tudjuk?
A másik meg, hogy miért kellett annyi helyen megkérdezni? Egy kérdést egy helyre szokás bevésni, az a téma előre kerül ekkor és mindenki látni fogja, aki az adott témakört olvasni szokta. Semmivel sem lesz több hasznos válaszod, viszont biztosan lesz, aki elhajt délre miatta.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3484 Felhasználó inaktív   barna555 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 06. 28. 06:46

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2013. 06. 28. 06:40

De basszus. Mégis milyen lenovo, mi a típusa? Rá van írva nagy betűkkel, keresni sem nehéz, szerinted hogy a francba próbáljunk segíteni távolról, ha még a legalapvetőbb dolgokat sem tudjuk?
A másik meg, hogy miért kellett annyi helyen megkérdezni? Egy kérdést egy helyre szokás bevésni, az a téma előre kerül ekkor és mindenki látni fogja, aki az adott témakört olvasni szokta. Semmivel sem lesz több hasznos válaszod, viszont biztosan lesz, aki elhajt délre miatta.

bocs a sok beirássért Lenovo G570 a tipus

#3485 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 07. 06. 09:11

Na dik. Pont ezzel a különc laptopos fassággal opok egy ideje.
Nem tudom újrahúzni az XP-t ezen a foson, mer' nincs meg hozzá semmi driver lemez.

Maga a Fos: Toshiba Tecra M2 PTM20E-0MTGR-EN

Fosiba oldalon a discountinued fos alatt sem találtam semmi fost hozzá.
Ráadásul idegesít, mer' a fürdőszoba fal még áll, mer' vadásztam hozzá fost. :Đ
Tudtok segíteni?
XP Driver kéne, de nem baj ha van 7 sem. :Đ Mazochista vagyok. :D
Alant csatolok egy everest riport.
Lóf.sz. 200k-s a korlát. 312k a fájl.
De Innen Letölthető!
:respect:

#3486 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 06. 09:50

Üzenet megtekintéseIdézet: carr - Dátum: 2013. 07. 06. 10:11

Nem tudom újrahúzni az XP-t ezen a foson, mer' nincs meg hozzá semmi driver lemez.

Tudtok segíteni?
De Innen Letölthető!

Szabina! :D
Kell az Inteltől egy inf update (a régebbi fajta a 850/855-ös lapkakészletekhez), az nVidiáról a legacy kategóriában, az FX Go 5200-hoz, meg egy ADI1981-es hanghártya. A FW vezérlőt fel fogja ismerni az XP, meg a többit is valszeg. Ezeket bárhonnan le tudod vadászni-
https://downloadcent...ng&DwnldID=8178
http://download.cnet...8_4-165184.html
http://h10025.www1.h...item=ob-26985-1

#3487 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 07. 12:44

Üzenet megtekintéseIdézet: carr - Dátum: 2013. 07. 06. 10:11

Tudtok segíteni?
De Innen Letölthető!

Idézet

Driver Downloads - Laptops | Toshiba
Driver Downloads - Laptops | Toshiba

Product Type
Family
Product series
Model
Short Model No
Operating System
Driver Type
Country
Driver language
Date of upload newer than
Date Picker
Keywords
Search

You can refine your search by entering the file name, type, description or company in the 'Keywords' field. Don't use words like 'and' & 'or' and there is a maximum of 4 words.
Update your BIOS Update your BIOS
46 drivers found
Date last modified Type Company Operating System Version Country More Info
13/10/08
.Installation Instructions
Toshiba Windows XP NA World Wide
18/09/07
Acoustic Silencer
Toshiba Windows XP 1.00.005A World Wide
23/01/08
Aggressive C3
Toshiba Windows XP NA World Wide
05/10/07
Aironet LEAP Module
Cisco Windows XP 6.0 World Wide
05/10/07
Audio Effect
Toshiba Windows XP 1.00.02 World Wide
27/03/08
BIOS Update
Toshiba OS independent 1.60-WIN World Wide
19/08/08
Bluetooth Monitor
Toshiba Windows XP 2.0 World Wide
27/08/12
Bluetooth Stack
Toshiba OS independent NA World Wide
03/03/08
Chip Set Utility
Intel Windows XP 4.30.1006 World Wide
14/11/07
Common Module
Toshiba Windows XP 6.02.00 World Wide
13/09/07
Config Free
Toshiba Windows XP 4.90.57 World Wide
23/10/08
Controls
Toshiba Windows XP 3.01.01.01 World Wide
20/02/09
DVD-RAM Driver
Toshiba Windows XP 3.1.0.0 World Wide
29/10/08
Display Device Change
Toshiba Windows XP 1.4.0.0.-01 World Wide
16/04/08
Display Driver
nVidia Windows XP 46.44 World Wide
1 2 3 4 Next
Please click here to download User Manuals Please click here to download User Manuals

Csatolt fájl  tosh.png (196,06K)
Letöltések:: 6
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#3488 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 07. 12:47

http://www.toshiba.c...rue&startPage=1
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#3489 Felhasználó inaktív   myke01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 07. 19:49

Lenovo G580AH "CPU Thermal Throttling"

Üdv!

A szakmai véleményre lenne szükségem ,ezért rögtön a közepébe csapok :
Több ismerősöm Lenovo G580-án,és sajnos az én Lenovo G580-asomnál magasabb hőfok tartományban jelentkezik az ún. "CPU throttling" probléma ,ami konkrétan annyit takar ,hogy automatikusan visszaveszi a CPU órajelét 800 MHz-re a 2200 MHz helyett. Ilyenkor "laggolás" képében jelentkezik a probléma ,akadozik az éppen használt alkalmazás,stb.
A probléma egyszerűen kideríthető:
Az AIDA64 Extreme Edition nevezetű progi Eszközök/Rendszer stabilitástesztet futtattam , és pár perc után jelentkezett a "hiba" . Plusz még letöltöttem a HwInfo nevezetű progit (freeware ,és ezt használják a szervizben is) .Elindítottam szenzor módban, ott írja a hőmérsékleteket és van két sor a CPU Throttlingnak is (lásd a mellékelt képen) . Tehát futtattam az Aida64 rendszer stab. tesztjét ,ami a procit és GPU-t járatja maxon (stress test) és közben néztem a HWINFO-t szensor módban. Kb. 6 perc elteltével 81-82 foknál jött a CPU Thermal Throttling.
A mellékelt képen pirossal kereteztem be a "lényeget". Addig nem küldeném szervizbe ,még nem tudom biztosan ,hogy ez általános hiba-e ennél a G580-as szériánál.
Mi a vélemény erről? Vagy ez általános jelenség a laptopoknál, vagy csak elcseszhették pl. a CPU pasztázását? Küldjem-e ezzel a hibával garanciális szervizbe ?
Előre is THX!

Kép
Tiszteletem a szerve(re)knek !

#3490 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 07. 20:08

Üzenet megtekintéseIdézet: myke01 - Dátum: 2013. 07. 07. 20:49

Lenovo G580AH "CPU Thermal Throttling"

Üdv!

A szakmai véleményre lenne szükségem ,ezért rögtön a közepébe csapok :
Több ismerősöm Lenovo G580-án,és sajnos az én Lenovo G580-asomnál magasabb hőfok tartományban jelentkezik az ún. "CPU throttling" probléma ,ami konkrétan annyit takar ,hogy automatikusan visszaveszi a CPU órajelét 800 MHz-re a 2200 MHz helyett. Ilyenkor "laggolás" képében jelentkezik a probléma ,akadozik az éppen használt alkalmazás,stb.
A probléma egyszerűen kideríthető:
Az AIDA64 Extreme Edition nevezetű progi Eszközök/Rendszer stabilitástesztet futtattam , és pár perc után jelentkezett a "hiba" . Plusz még letöltöttem a HwInfo nevezetű progit (freeware ,és ezt használják a szervizben is) .Elindítottam szenzor módban, ott írja a hőmérsékleteket és van két sor a CPU Throttlingnak is (lásd a mellékelt képen) . Tehát futtattam az Aida64 rendszer stab. tesztjét ,ami a procit és GPU-t járatja maxon (stress test) és közben néztem a HWINFO-t szensor módban. Kb. 6 perc elteltével 81-82 foknál jött a CPU Thermal Throttling.
A mellékelt képen pirossal kereteztem be a "lényeget". Addig nem küldeném szervizbe ,még nem tudom biztosan ,hogy ez általános hiba-e ennél a G580-as szériánál.
Mi a vélemény erről? Vagy ez általános jelenség a laptopoknál, vagy csak elcseszhették pl. a CPU pasztázását? Küldjem-e ezzel a hibával garanciális szervizbe ?
Előre is THX!

Kép

Kérdés, hogy ez mennyire életszerű? Gyanítom, a gépet nem stabilitásteszt futtatására használod. Ha rendszeresen jelentkezik napi, nem professzionális használatban, akkor a hűtés hibás és az garanciális probléma.

#3491 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 07. 22:29

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2013. 07. 07. 13:47

Didy! Csozsi! Ti vattok a fény a'éccakába'e! :D
:wub: Mihelyst lesz rá időm, levadászom! :respect:
*Csozsi: Ugyanezt az oldalt találtam meg, de vmiért bármire szűrtem rá, k.vára üresen maradt az ami neked tele volt.
Na, nem az... hanem a képen, lent! :)
:respect: még1x! :)

#3492 Felhasználó inaktív   SkyNET 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 06. 21:18

Sziasztok!

Tudja e valaki, hogy hogyan lehet egy Phoenix BIOS-ban CPU micro kódot frissítene?
Az NP-R528-DA02HU laptopomba szerettem volna a CPU-t egy erősebbre cserélni. Tettem is bele egy Intel T7700-as típusút, gondolván ha a Penryn magosokat ismeri, akkor nem lehet gond neki az előző generációs Merom mag. De sajnos bekapcsoláskor csak fekete képernyő fogadott, nem indult el a gép. Az eredeti T3100-as CPU-t visszarakva pedig hibátlanul működik.
A T7700-ast kipróbáltam egy másik laptopban, aminek ugyan úgy Intel GL40-es chipsete van, mint az NP-R528-DA02HU-nak és abban hibátlanul elindult. Ebből azt a következést vontam le, hogy a Samsungom BIOS szinten nem ismeri fel a CPU-t.
Vajon meg lehet e oldani, hogy menjen?

#3493 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 07. 08:07

Üzenet megtekintéseIdézet: SkyNET - Dátum: 2013. 08. 06. 22:18

Sziasztok!

Tudja e valaki, hogy hogyan lehet egy Phoenix BIOS-ban CPU micro kódot frissítene?
Az NP-R528-DA02HU laptopomba szerettem volna a CPU-t egy erősebbre cserélni. Tettem is bele egy Intel T7700-as típusút, gondolván ha a Penryn magosokat ismeri, akkor nem lehet gond neki az előző generációs Merom mag. De sajnos bekapcsoláskor csak fekete képernyő fogadott, nem indult el a gép. Az eredeti T3100-as CPU-t visszarakva pedig hibátlanul működik.
A T7700-ast kipróbáltam egy másik laptopban, aminek ugyan úgy Intel GL40-es chipsete van, mint az NP-R528-DA02HU-nak és abban hibátlanul elindult. Ebből azt a következést vontam le, hogy a Samsungom BIOS szinten nem ismeri fel a CPU-t.
Vajon meg lehet e oldani, hogy menjen?

Nem. Mikokódfrissítést külön nem adnak ki semmihez, csak mint BIOS-frissítés érkezik. Laptopok alaplapjainál meg nem szokás ezzel sokat törődni, mivel jellemzően úgy marad, ahogy összerakták. Lehet a dolog szándékos is, mivel a penryn és a merom azért eltér egymástól kissé (magfesz, maximum disszipált teljesítmény), és a sötét képernyő is inkább hw-es dologra utal, mint a mikrokódra.

#3494 Felhasználó inaktív   SkyNET 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 07. 20:44

Értem. Ezek szerint a chipset azonosság még nem ad okot arra, hogy CPU ügyileg ugyan azt tudják.
És vajon ha a Samsung szakszervíz szerint, az elektronika csak max T4400-ast "bír el", akkor ne is próbálkozzak egy T4500-assal?
Csak 100 MHz-el lenne gyorsabb, de olcsóbban jutnék hozzá, mint a lassabbhoz.

#3495 Felhasználó inaktív   myke01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 12. 15:53

Adott egy Lenovo G580AH notebook ,melynek BIOS-ában van egy ilyen opció :" UEFI Boot" (jelen pillanatban "Enabled-re" állított ,így is volt ,nem nyúltam hozzá ) . Win7 64 bit Professional 'dolgozik' rajta ,mely sima (hagyományos) telepítésből (DVD-ről boot-olva) ment fel rá. HDD: 500 GB (C: 100GB , D: a maradék)
Kérdésem : Az UEFI Boot opciónak a BIOS-ban milyen beállítás javasolt a "fentiek" figyelembevételével? (Enabled/Disabled ; most Enabledre állított ,így is lett telepítve a W764bit Prof. "alap-telepítéssel)

#3496 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 12. 23:06

Üzenet megtekintéseIdézet: SkyNET - Dátum: 2013. 08. 07. 21:44

Értem. Ezek szerint a chipset azonosság még nem ad okot arra, hogy CPU ügyileg ugyan azt tudják.
És vajon ha a Samsung szakszervíz szerint, az elektronika csak max T4400-ast "bír el", akkor ne is próbálkozzak egy T4500-assal?
Csak 100 MHz-el lenne gyorsabb, de olcsóbban jutnék hozzá, mint a lassabbhoz.

A márkaszerviznek sosem szabad hinni. De amit mondanak, abban lehet csak bízni. :-)

#3497 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 12. 23:09

Üzenet megtekintéseIdézet: myke01 - Dátum: 2013. 08. 12. 16:53

Adott egy Lenovo G580AH notebook ,melynek BIOS-ában van egy ilyen opció :" UEFI Boot" (jelen pillanatban "Enabled-re" állított ,így is volt ,nem nyúltam hozzá ) . Win7 64 bit Professional 'dolgozik' rajta ,mely sima (hagyományos) telepítésből (DVD-ről boot-olva) ment fel rá. HDD: 500 GB (C: 100GB , D: a maradék)
Kérdésem : Az UEFI Boot opciónak a BIOS-ban milyen beállítás javasolt a "fentiek" figyelembevételével? (Enabled/Disabled ; most Enabledre állított ,így is lett telepítve a W764bit Prof. "alap-telepítéssel)

Nem értem, mit kellene figyelembe venni? Tök mindegy az UEFI állapota jelen esetben.

#3498 Felhasználó inaktív   myke01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 13. 08:15

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2013. 08. 13. 00:09

Nem értem, mit kellene figyelembe venni? Tök mindegy az UEFI állapota jelen esetben.

Kösz! Közben utánaolvastam ,semmi köze a W7 telepítésemnek az "UEFI Boot" opcióhoz,arra csak akkor lett volna szükség ,ha "UEFI Install" lett volna végrehajtva pl. USB kulcsról (stb.) .
Az UEFI Boot opcióval csak engedélyezni / tiltani lehet az UEFI Boot eszközt (pl. USB Key).Tehát "tök mindegy " milyen állásban van .

#3499 Felhasználó inaktív   Massage31 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 09. 06. 16:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2005. 04. 21. 22:48

Üdvözlök minden kedves érdeklõdõt. Nem találtam hasonlót, pedig nekem is szükségem lenne rá. Ha a gazdák szemét szúrja, úgyis bezárják, de remélem szép pályafutása lesz. A címben a lényeg. Tehát mi nem új gépet szeretnénk venni, hanem egy meglévõt megtartani, javítani. Bár néha az új gazdaságosabb, mert egy alkatrész kerül ötszámjegybe.

Szerintem sem érdemes "sajnos a régi gépekre költeni" . De inkább bizonyosodj meg, kérdezz a egy szakitól :)

#3500 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 08. 06:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Massage31 - Dátum: 2013. 09. 06. 17:05

Szerintem sem érdemes "sajnos a régi gépekre költeni" . De inkább bizonyosodj meg, kérdezz a egy szakitól :)

Nem kéne reklámozni. Kiszerkesztettem.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.