HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#3521 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 11. 26. 19:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 11. 25. 13:34

Mindkettő a megoldás irányába hat.
A nyák pedig ha jut rá, akkor megtisztítható az amúgy elpárolgó petróleumtól (mert, ez van a csavar lazítóban (PB hajtógázzal)).

milye válogatja, mert épp van benne pentán, alifás szénhidrogének, oldószerek.
most vagy keresel egy olyan biztonsági adatlapot, amin csak petróleum szerepel, vagy megmaradsz hitedben.
várgyunk, a gúgli meg internet az kevéssé megy. marad a hiszekegyet egyház-

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#3522 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 27. 18:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 11. 26. 15:23

Gépészként és készülék javítóként is sokszor kellett makacskodó csavarral boldogulnom.
Ha ez érdekel, akkor eddig három laptopot szereltem szét (és raktam össze) és eközben nem volt gondom a csavarokkal.

Tehát laptop vs. csavarlazító témában 0 tapasztalatod van. Rendben.

#3523 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 11. 29. 22:47

Petróleum nem árt az alaplapnak. A WD40-ben is az van, azt meg aztán fújjuk mindenre. A kojotnak meg nincs egy rendes szerszámja. :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3524 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 30. 17:24

Sziasztok, android kérdés lenne. Vacak filléres androidos tablet (4.1 van rajta). Az usb-ba bedugom megfelelő kábellel a 3G modult. Felsmeri (mint minden ide dugott usb cuccot), de nem jön internet. Az usb-s 3G modulon a pici ledek zölden világítanak, mint ahogy normálisan kell. Lehet ezzel valamit kezdeni? Valamiért a T-s sim kártyára haragszik a tablet? (a másik olcsó tabletemen azonnal működik a cucc...)

#3525 Felhasználó inaktív   wferry 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 02. 19:26

lenovo g585 ( amd -s ) - be melyik a legnagyobb ram amit bele lehet tenni egy slot ba ?

#3526 Felhasználó inaktív   Nagy1A 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2014. 01. 06. 11:08

Sziasztok! Kölcsön adtam öreg Dell 820-amat, villanyszerelő haveromnak, aki nem ért hozzá, de jóságos, ezért bios frissítette - állítólag sikeresen!!?? Ezek után a felesége este filmeket nézett rajta, ágyban párnák között! Azt mondja, hogy egyszer csak katt és megállt a gép, újraindítás, megint katt és nem megy, a jelenet így tovább többször. Pechjére, másnap már vissza kellett hoznia a gépet, így bebukott, de kifizeti a javítást. Odaadtam barátom haverjának, aki profi gépes, a szakvélemény, megfőtt a csipszet, ezért alaplapcsere, min. 25 rugó. Kérdéseim, amennyiben tudtok segíteni. 1./ Van-e benne védelem, mert akkor először is, dolgozni kellett volna a védelemnek. Ha nem működött, akkor lehet, hogy azért nem, mert rossz volt a bios frissítés - talán! 2./ Nem inkább a procinak kellett volna megfőni és nem a csipszetnek. A csipszet megfőve, alaplapcsere és így lehet tuningolni a javítási költségeket! Tehát proci csere, vagy alaplapcsere, esetleg mindkettő? A jelenség most is ugyanaz, beindul, 2 másodperc után katt és leáll. Tehát keresek megvételre: Intel 2.00/4M/667-es processzort és/vagy JM6-os alaplapot. Lehet még más baja is?? Köszönöm a tanácsokat és/vagy az alkatrészeket

#3527 Felhasználó inaktív   Nagy1A 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 01. 06. 11:41

Sziasztok! Okosabb lettem, azt mondja egy másik szakember, hogy a proci nem szokott meghalni, hanem a videócsip főtt meg, így van megtervezve, lehet javítani, nem kell alaplapcsere, 28.000!! Megnézi, hogy van-e, ha van 4 nap, ha nincs, akkor Kína 4 hét. Megnéztem közben az e-bayt, az új "tested" alaplap, szállítással együtt itt van jan 15 és febr. 03 között, 11.238,45 + 1.097,67 Ft-ért, összesen kb 12.400 Ft.

#3528 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 06. 12:05

Üzenet megtekintéseIdézet: wferry - Dátum: 2014. 01. 02. 20:26

lenovo g585 ( amd -s ) - be melyik a legnagyobb ram amit bele lehet tenni egy slot ba ?

én nem tudom, de a user manual tutira tartalmazza

#3529 Felhasználó inaktív   wferry 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 06. 15:13

xclusiv sajna nem találtam benne ( megnéztem mielött kérdeztem volna )

Nagy1A ha valaki ágyban laptopozik és mondjuk a takaró szerencsésen eltömiti az összes szellőzőt akkor ilyen elő fordulhat , de többnyire ilyenkor a videokártyák szoktak megfőni

#3530 Felhasználó inaktív   veder 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 02. 02. 21:08

Sziasztok!! Wifi probléma miatt írok. A gondom az, hogy nem tudom mi történt, de nem lehet egyik böngészővel se netezni, próbáltam újratelepíteni is őket. Viszont net van, mert a skype kapcsolat működik a wifin keresztül.
A gyanúm abban is fennáll, hogy valami el lett távolítva a gépről, amit nem kellett volna. Kábellel viszont megy minden. Számomra érthetetlen a dolog. Segítséget köszönöm.

#3531 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 02. 22:37

Üzenet megtekintéseIdézet: veder - Dátum: 2014. 02. 02. 21:08

Sziasztok!! Wifi probléma miatt írok. A gondom az, hogy nem tudom mi történt, de nem lehet egyik böngészővel se netezni, próbáltam újratelepíteni is őket. Viszont net van, mert a skype kapcsolat működik a wifin keresztül.
A gyanúm abban is fennáll, hogy valami el lett távolítva a gépről, amit nem kellett volna. Kábellel viszont megy minden. Számomra érthetetlen a dolog. Segítséget köszönöm.

Wifi adapternek nincs DNS, vagy hasonló. Azt nézd meg, hogy automatikus legyen, vagy írd be fixen a 8.8.8.8 és 8.8.4.4-et.
Make love not Wor.

#3532 Felhasználó inaktív   AndrewGL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 09. 13:59

Üdv,

HP nw8440-re szeretnék win7-hez vga driver feltenni 32 bites win7 ultimatera.
A HP oldalán nincs hivatalos driver, csak vistához. Ezt engedte feltenni, de nem indul el a CCC és a kártyát továbbra is szabványos vga-ként látja.
ATI FireGL V5200-ról van szó.
Van ötletetek?

#3533 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 09. 16:33

Üzenet megtekintéseIdézet: AndrewGL - Dátum: 2014. 02. 09. 13:59

Üdv,

HP nw8440-re szeretnék win7-hez vga driver feltenni 32 bites win7 ultimatera.
A HP oldalán nincs hivatalos driver, csak vistához. Ezt engedte feltenni, de nem indul el a CCC és a kártyát továbbra is szabványos vga-ként látja.
ATI FireGL V5200-ról van szó.
Van ötletetek?

Innen próbáld meg letölteni a javasolt Legacy-7x86-9.11-es drivert, ha nem jó, rá kell engedni a kitömörített telepítő csomagra a Mobility Modder-t, az rendbe teszi.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3534 Felhasználó inaktív   Zoltan P. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 03. 08. 11:49

Uraim Rejtett (vagy csak annak hiszem) hibára kérnék tanácsot.Hp Pavilion DV7 AMD 4 magos Radeon 43xx , meg Radeon 56xx,A hibajelenség a következő: este, shutdown, reggel bekapcs, gép indul, képernyő nuku,elvisz helyi szervízbe, aszongya nem jó a power jack foglalat (már amibe a tápot dugom).Irány haza, másik hpból aksi ki ebbe bele simán indul. Amazon megrendel, csere, műkszik két napig, Hibajelenség ismét elő. Vissza a szervízbe két napig gondolkodnak, majd a diagnózis: Grafic card meghalt, mivel az alaplapon van nem éri meg cserélni, Vazee. ez egy 800 ojrós vas nehogymá kidobjam három év garival vettem, a gari karácsonykor járt le hiba kijött jan 1.-én. naná
Youtube-n a "fekete halál"-ra valami melegítéses módszert mutatnak, eléggé vészjósló, mittesz isten mielőtt szétkapnám, bekapcsolom, láss csodát műkszik, csak nem veszi a töltést élek a gyanuperrel nem a power jack az oka szétszedem, rosszul dugták össze, visszadug jól, töltést veszi működik, minden happy tíz napig amig ment minden driver, software frissit,.hátha. De nem. Majd szétvet az ideg. ja egy pici Ír városban lakom, szal negondolkodj, ide viddle oda viddle tanácsban. Előre is köszi . A megoldást nyújtónak ingyen bed and breakfast ha Ennis-ben járna
Előre is köszönöm

Szerkesztette: Zoltan P. 2014. 03. 08. 11:54 -kor

#3535 Felhasználó inaktív   chinapadmall 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2014. 03. 16. 08:33

És van olyan is amikor semmi sem segit, mert a BIOS adatait EEPROMba süti a gépezet. Pl delleknél a bios passwordot.

#3536 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 20. 22:45

Üzenet megtekintéseIdézet: chinapadmall - Dátum: 2014. 03. 16. 08:33

És van olyan is amikor semmi sem segit, mert a BIOS adatait EEPROMba süti a gépezet. Pl delleknél a bios passwordot.

Igen, mivel elég régen rájöttek már a gyártók arra, hogy egy CMOS elem kivétellel/CMOS táp rövidzárással elvesző védelemnek annyi értelme van, mint széllel szemben fingani. De ettől még a CMOS beállítások a CMOS SRAM-ban vannak eltárolva, ROM területre beállítás nem kerül. Ölég nagy baj volna, ha az időpont minden másodperce újrasütéssel eepromba kerülne..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3537 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 17. 13:32

Sziasztok!

Próbálom minél rövidebben összefoglalni a gondomat.

Adott egy Toshiba Satellite L500-1XR laptop. A jelek szerint alaplapi gondok merültek fel (még a Win betöltése előtt kikapcsol, néha engedi, de akkor is 1-3 perc múlva vége). A szervíz szerint az alaplap kontakthibás, ám a konkrét helyét nem sikerült megtalálniuk, így a javításra sem vállalkoztak. Annyit mondtak, ha megszerzem az alaplapot, akkor szívesen beszerelik. És itt kezdődnek bizonyos gondok. A modellszám adott (L500-1XR) viszont ha alaplapot keresek, akkor ez nem ér semmit, ugyanis egy ehhez hasonlót emleget (kompatibilitási lehetőségenél): ST-2521. Ezt a számot az égvilágon sehol nem lelem, sem a gépen, sem a neten nem tudtam társítani a modellszámmal. Másik lehetőség még az alaplap száma, de a szervíz szerint azon nem találtak jelzést (fura....). Azt szeretném megtudni, miképpen lehetne összehozni, hogy az adott modellhez milyen ST-xxxx szám tartozhat, illetve merre lenne érdemes alaplapot keresni, első körben idehaza. eBay játszhat ilyen esetben? Ott ugyanis erősen eltérő árak vannak, a legtöbbet mégis "NEW"-nak írja, holott akár harmadannyiba is kerülhet mint egy másik.

A gép részletes specifikációja (hátha jó lesz valamire):

L500-1XR

Előre is köszönök minden segítséget :)
Kép

#3538 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 17. 19:56

Üzenet megtekintéseIdézet: 1966 - Dátum: 2014. 05. 17. 13:32

A szervíz szerint az alaplap kontakthibás, ám a konkrét helyét nem sikerült megtalálniuk, így a javításra sem vállalkoztak.

Vidd el másik szervízbe, mert ezek szerint ez a szervíz balfasz.

Mert ha nem sikerült megtalálniuk, akkor miből gondolják, hogy kontakthiba? Mert ha kontaktibát _diagnosztizálnak_, akkor ugyanis rá kellene tudniuk mutatni arra, hogy _hol_ is van a kontakthiba. Ami amúgy jellemzően javítható azzal, hogy a megfelelő kontaktust megtisztítod, vagy ilyesmi. De egy alaplapcsere ritkán old meg kontakthibát...

#3539 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 19. 20:37

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2014. 05. 17. 20:56

Vidd el másik szervízbe, mert ezek szerint ez a szervíz balfasz.

Mert ha nem sikerült megtalálniuk, akkor miből gondolják, hogy kontakthiba? Mert ha kontaktibát _diagnosztizálnak_, akkor ugyanis rá kellene tudniuk mutatni arra, hogy _hol_ is van a kontakthiba. Ami amúgy jellemzően javítható azzal, hogy a megfelelő kontaktust megtisztítod, vagy ilyesmi. De egy alaplapcsere ritkán old meg kontakthibát...

Szia :)

Köszönöm :)

Frissebb infók: a szervíz véleménye pontosan a következő: az alaplap vezérli a ventillátort, ám ez nem nagyon működik, így a hűtés nem indul el (csak nagyon néha), ezért a gép azonnal melegedni kezd, ezért kapcsol ki mondhatni 5-10 percenként. Ezek szerint ha az alaplapon a venti vezérlés kakukk, az nem behatárolható (fizikailag) és ezáltal nem is javítható? Mert ha így áll a helyzet, akkor az bizony lapcsere lenne :(
Kép

#3540 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 20. 20:56

Üzenet megtekintéseIdézet: 1966 - Dátum: 2014. 05. 19. 20:37

Frissebb infók: a szervíz véleménye pontosan a következő: az alaplap vezérli a ventillátort, ám ez nem nagyon működik, így a hűtés nem indul el (csak nagyon néha), ezért a gép azonnal melegedni kezd, ezért kapcsol ki mondhatni 5-10 percenként. Ezek szerint ha az alaplapon a venti vezérlés kakukk, az nem behatárolható (fizikailag) és ezáltal nem is javítható? Mert ha így áll a helyzet, akkor az bizony lapcsere lenne :(

Gyors tippek így félrészegen:
1. a légáramlás útjából a portigrisek eltakarítása. Ugyanis hiába fúj a venti, ha közte és a borda között van egy határozott és masszív porréteg, amin nem tud átfújni, tehát túlmelegszik és lekapcsol a védelem. (Amíg nem látod nem hiszed el, de tényleg olyan, én se hittem el amíg nem láttam a saját szememmel azt, ami felgyűlt a ventillátor előtt)-
2. hűtés eltávolítása, és a cpu és/vagy vga és a hűtő felületének megtisztítása, pasztázása és visszaszerelése
3. ha ez nem jött be, akkor a ventillátor cseréje, már ha tényleg ennyire kiszámítathatlanul működik
4. ha még mindig szar, akkor lehet, hogy tényleg alaplap

szerk.: még a lapcsere előtt: a heatsink csere is megoldás lehet, valszeg az is olcsóbb, mint a lap. A heatpipe-os hűtésnél lehetnek heatsink problémák is. De ha tudod a gépet "cabrio-ban hajtani", azaz szétszedve, akkor akár fogdosással és nézéssel is eldöntheted, hogy a heatpipe szar-e (procinál forró, bordánál hideg) vagy a venti vagy a vezérlése szar-e (forró a borda de nem fúj).

Szerkesztette: xclusiv 2014. 05. 20. 21:04 -kor

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.