Idézet: 1966 - Dátum: 2014. 05. 19. 20:37
Frissebb infók: a szervíz véleménye pontosan a következő: az alaplap vezérli a ventillátort, ám ez nem nagyon működik, így a hűtés nem indul el (csak nagyon néha), ezért a gép azonnal melegedni kezd, ezért kapcsol ki mondhatni 5-10 percenként. Ezek szerint ha az alaplapon a venti vezérlés kakukk, az nem behatárolható (fizikailag) és ezáltal nem is javítható? Mert ha így áll a helyzet, akkor az bizony lapcsere lenne

Gyors tippek így félrészegen:
1. a légáramlás útjából a portigrisek eltakarítása. Ugyanis hiába fúj a venti, ha közte és a borda között van egy határozott és masszív porréteg, amin nem tud átfújni, tehát túlmelegszik és lekapcsol a védelem. (Amíg nem látod nem hiszed el, de tényleg olyan, én se hittem el amíg nem láttam a saját szememmel azt, ami felgyűlt a ventillátor előtt)-
2. hűtés eltávolítása, és a cpu és/vagy vga és a hűtő felületének megtisztítása, pasztázása és visszaszerelése
3. ha ez nem jött be, akkor a ventillátor cseréje, már ha tényleg ennyire kiszámítathatlanul működik
4. ha még mindig szar, akkor lehet, hogy tényleg alaplap
szerk.: még a lapcsere előtt: a heatsink csere is megoldás lehet, valszeg az is olcsóbb, mint a lap. A heatpipe-os hűtésnél lehetnek heatsink problémák is. De ha tudod a gépet "cabrio-ban hajtani", azaz szétszedve, akkor akár fogdosással és nézéssel is eldöntheted, hogy a heatpipe szar-e (procinál forró, bordánál hideg) vagy a venti vagy a vezérlése szar-e (forró a borda de nem fúj).
Szerkesztette: xclusiv 2014. 05. 20. 21:04 -kor