HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   miklos1987 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 29. 22:32

Sajnos nincs ilyen lehetőség a biosban. Esetleg meg lehet ezt csinálni szoftveresen vagy lehet venni újjat?

#402 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 30. 13:55

Van egy Acer Aspire 3024WLMi notebook-om, AMD Sempron 3100+, 512 rammal, de most gondolkozok a bővítésen.
Jelenleg 2*256 Mb , 333 MHz-es Infineon modul van benne.
Keresgéltem a neten, de nem igazán találtam róla infót, hogy vajon 400-as rammal elmenne-e, avagy mennyi az FSB-je a procinak.
Tudna valaki segíteni?

#403 Felhasználó inaktív   Pirinyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 15:24

Lenovo 3000 C 200 on nem műkxik a hangkaresz  w2000 alatt (linux alatt sem)

Mi a teendő??

#404 Felhasználó inaktív   fdfrs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 20:13

Sziasztok!

Adott egy Toshiba Satellite A100-as notebook.
Olvastam már hasonló dolgokról itt is, meg máshol is, de ez picit eltér, gondoltam rákérdezek:

Ha akkumlátorról üzemeltetem a gépet, idegesítő ciripelő hang jön belőle - de nem a winyó és nem is az egér mozgatása okozza!!!

A processzor környékéről hallani és az a furcsa, hogyha megterhelem a gépet - mondjuk indítok rajta valamit és számol a proci közben - elhallgat, de amint kész van vele (pl. office betöltése) megint sípol, ciripel!

Ha nem akkumlátorról üzemeltetem, hanem töltőről, akkor ez a jelenség egyáltalán nem jellemző - nyoma sincsen.

Normális ez vagy jó, ha idegesít és kezdek vele valamit???

Köszi a segítséget! :respect:

Szerkesztette: fdfrs 2007. 02. 03. 20:15 -kor

#405 Felhasználó inaktív   driverhun 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 20:18

Sziasztok!

Van egy Amilo Pro V3505-ös notim, az lenne a kérdésem, hogy milyen bluetooth van benne, mert ahogy nézegettem a neten lehet kapni bluetootal és nélküle is.
Az enyém bluetooth nélküli, de szeretnék bele . Mi valo bele gyárilag?

Köszi: Driver

#406 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 22:48

Idézet: SATAN - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 9:51

ennekem egy acer 3103 notim van 1.8GHz es procival es egy xpress 1100(x200) as vga val.
alapbol a vga 200 MHz en megy, de ezt fel lehet vinni szukseg eseten 300-350 ig de le lehet venni 50MHz re is.
ez a kartya mar elvileg dx9 es de eleg lassu alatta. szal az ujjabb jatekok nem nagyon elvezhetoek, mert 10 FPS alatt mennek. szal vegulis maradnak a regebbi jatekok, de a regebbi jatekok meg egy unichrome pro vga val is menne. persze biztos lehet talalni olyan jatekot ami az egyikkel megy jol a masikkal meg nem.
amugy szerintem ez a cpu throtle ez nem muxik egyik sempronon sem. ugy olvastam hogy az egy regebbi fajta technologia az orajelcsokkentesre.
amugy szerintem vehetsz 3d gyorsitosat csak akkor olyat vegyel ami jo is ne olyat amilyet en. egy 7600 as az biztos jo lenne mar ilyen szempontbol. szerintem ha leveszed az orajelet nem sokkal fog tobbet menni.
nekem masfel orat megy filmnezessel a gepem ha a procit veszem cscak le de ha a videokartyat is leveszem akkor megy kb 10 percel tobbet. szal nem szamit olyan nagyon sokat a vga. gondolom egy erosebb vganal lehet hogy kicsit tobbet szamitana de nem veszesen.
programokbol is csak az rmclockot hasznalom mert az a legjobb. vga buheralasra meg powerstipet.
amugy az unichrome pro az aszt hiszem 180MHz korul ment.de hogy mennyire energiatakarekos azt nem tudom. nincsc azonos korulmenyek kozotti osszehasonlitasi alapom.

Hi! Nekem egy Acer Aspire 5051 van, ugyaolyan ATi Radeon Xpress 1100-as xxx-al szerelve, mint a tied. Csak nekem egy AMD Turion MK36 2.0GHz-es proci, es 512 MB DDR2 RAM tamogatja meg. Meglepo modon nalam a Need for Speed Carbon (origi) 800x600-ban medium-high beallitasokon szaladgal, bar a shader modell-t csak low-on szereti. Ha a shasder modellt medium vagy high-ra allitom, akkor mar osszekakilja magat. De alapjaban veve tenyleg nem egy gyors kartya, hiaba dx9-es, meg tudja a ps2-ot, a nyers ero hianyzik... mindez annak eredmenye, hogy a pipe-ok szama is kevesebb, mint az eredeti x300-ban..

#407 Felhasználó inaktív   Victor-y 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 20:59

hali,
én most kaptam vissza a szervízből az ASUS A6vm notimat, mert nem volt kép az LCD-jén, s ezért alaplapot és LCD panelt cseréltek benne.

most minden f*sza, eltekintve attól, hogy mióta visszakaptam a procija (ami egy Pentium M 740 1,73GHz /FSB:533MHz) 800MHz helyett 600MHz-en megy takarékos módban, maximumon pedig 1733MHz helyett 1300MHz-en megy és a szorzók maradtak, csak nem 133MHz az FSB-je, hanem 100MHz!

tehát előtte volt:
6 x 133 = 800MHz
13 x 133 = 1733MHz

most pedig:
6 x 100 = 600MHz
13 x 100 = 1300MHz

nem tudjátok hogyan tudok ezen segíteni? :confused:

előre is köszi bárminemű segítséget!

Üdv,
Viktor
"Cum Deo pro Patria et Libertate!"

#408 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 23:19

Hi all! Van egy Acer Aspire 5051-es laptopom. Kerdes: a TFT / LCD (tehat a kijelzo + a tartoja) a sok fel-le hajtogatastol `kikopik` egy ido utan? Tehat igy konnyen fog jarni es nem tartja majd magat olyan stabilan? Vagy nyugodtan hajtogathatom le-fel (tehat osszecsukhatom), nem fog konnyen jarni? Thx!

#409 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 09:01

Idézet: Victor-y - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 21:59

hali,
én most kaptam vissza a szervízből az ASUS A6vm notimat, mert nem volt kép az LCD-jén, s ezért alaplapot és LCD panelt cseréltek benne.

most minden f*sza, eltekintve attól, hogy mióta visszakaptam a procija (ami egy Pentium M 740 1,73GHz /FSB:533MHz) 800MHz helyett 600MHz-en megy takarékos módban, maximumon pedig 1733MHz helyett 1300MHz-en megy és a szorzók maradtak, csak nem 133MHz az FSB-je, hanem 100MHz!

tehát előtte volt:
6 x 133 = 800MHz
13 x 133 = 1733MHz

most pedig:
6 x 100 = 600MHz
13 x 100 = 1300MHz

nem tudjátok hogyan tudok ezen segíteni? :confused:

előre is köszi bárminemű segítséget!

Üdv,
Viktor

A biosban lehet ezt nálad matatni, vagy az oprendszer tölti be a dolgokat?
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#410 Felhasználó inaktív   Victor-y 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 09:36

Idézet: Gurgula - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 10:01

A biosban lehet ezt nálad matatni, vagy az oprendszer tölti be a dolgokat?

a BIOS-ban semmi ilyet nem lehet állítani, az Win.-ben néztem meg az az effektív órajeleket.

#411 Felhasználó inaktív   Victor-y 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 10:16

Idézet: Victor-y - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 10:36

a BIOS-ban semmi ilyet nem lehet állítani, az Win.-ben néztem meg az az effektív órajeleket.

na azóta már csináltam egy BIOS-frissítést is (ugyanarra a verzióra), de még mindig csak 1,30GHz-en megy az 1,73GHz-es procim!  :think:

#412 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 11:59

Idézet: Victor-y - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 10:16

na azóta már csináltam egy BIOS-frissítést is (ugyanarra a verzióra), de még mindig csak 1,30GHz-en megy az 1,73GHz-es procim!  :think:

Power management profilbol nem lehet szabalyozni nalad, hogy visszavegye-e vagy sem a procisebesseget? Nincs battery-life-saving profilra allitva?

#413 Felhasználó inaktív   Victor-y 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 12:22

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 12:59

Power management profilbol nem lehet szabalyozni nalad, hogy visszavegye-e vagy sem a procisebesseget? Nincs battery-life-saving profilra allitva?

felhívtam az NSE-t és mondták, hogy a procinál kapcsoljak át 2db mikrokapcsolót bal állásba.
azóta műxik rendesen. :)

üdv

#414 Felhasználó inaktív   xkacsa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 22:11

Sziasztok!

Problémám a következő:
LG GS50 laptop valószínűleg túlmelegedés miatt bizonyos időközönként leáll. Milyen progival tudom monitorozni a hőmérsékletet illetve a ventiket? Motherboard Monitor 5 csak 0-t mutat mindenre.

#415 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 08. 07:24

Halli

Van egy Acer 5670-es laptopom és tegnap óta csak PIO módban megy a vinyója. Nemtok win-t telepíteni sem, mert általában nem kezdi el a formázást, de ha el is kezdi olyan lassan, hogy megőszülnék.

Garis még a cucc, de fingom sincs mi a hibája. Állítgatni nem állítottam rajta semmit, eccerűen ilyen lett. Begarizás csak legvégső esetben, kéne a gép 7végén (is)
üdv
tus

#416 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 19:18

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 23:19

Hi all! Van egy Acer Aspire 5051-es laptopom. Kerdes: a TFT / LCD (tehat a kijelzo + a tartoja) a sok fel-le hajtogatastol `kikopik` egy ido utan? Tehat igy konnyen fog jarni es nem tartja majd magat olyan stabilan? Vagy nyugodtan hajtogathatom le-fel (tehat osszecsukhatom), nem fog konnyen jarni? Thx!

:up: Uppolom kicsit, mert senki nem valaszolt, de erdekelne.

#417 Felhasználó inaktív   fdfrs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 02:54

Idézet: fdfrs - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 21:13

Sziasztok!

Adott egy Toshiba Satellite A100-as notebook.
Olvastam már hasonló dolgokról itt is, meg máshol is, de ez picit eltér, gondoltam rákérdezek:

Ha akkumlátorról üzemeltetem a gépet, idegesítő ciripelő hang jön belőle - de nem a winyó és nem is az egér mozgatása okozza!!!

A processzor környékéről hallani és az a furcsa, hogyha megterhelem a gépet - mondjuk indítok rajta valamit és számol a proci közben - elhallgat, de amint kész van vele (pl. office betöltése) megint sípol, ciripel!

Ha nem akkumlátorról üzemeltetem, hanem töltőről, akkor ez a jelenség egyáltalán nem jellemző - nyoma sincsen.

Normális ez vagy jó, ha idegesít és kezdek vele valamit???

Köszi a segítséget! :respect:

:up:  :think:  :think:  :respect:

#418 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 10. 08:51

Fdfrs: Normáléis dolog, de ha zavaróan magas a zaj, erre hivatkozva kérhetsz garanciális intézést.

Bepe: Az Acer-ek nem a zsanérok nagy minőségéről híresek, de ha nem hirtelen hajtogatod, hanem finoman és nem kitekerve a kijelzőt, akkor remélhetőleg nem ez lesz az első hibája.

Tus: Legyél türelmes :Đ . Mekkora vinyó? Egyben akarod hagyni? Mert egy 80g-s partíció formázása valóban elég időigényes :D

xkacsa: Hűtést próbáld meg kipucolni, illetve a processzort újrakenni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#419 Felhasználó inaktív   ricky731 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 10:54

Sziasztok!

Van nekem egy Acer Aspire 5024wlmi m.Szeretnék benne memot
cserélni kicsit többre.Nekem úgy rémlik hogy 2 db slot van a gépben.
Az egyik elérhetö csak simán egy hátlapi panel lecsavarozásával de a
másikban nem vagyok biztos.Azt hiszem ahhoz kicsit jobban szét kell
szedni a gépet.Ha valaki már csinált ilyesmit esetleg tud vmi képes
útmutatót azt nagyon megköszönném :respect:

#420 Felhasználó inaktív   fdfrs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 16:08

Idézet: didyman - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 9:51

Fdfrs: Normáléis dolog, de ha zavaróan magas a zaj, erre hivatkozva kérhetsz garanciális intézést.

Bepe: Az Acer-ek nem a zsanérok nagy minőségéről híresek, de ha nem hirtelen hajtogatod, hanem finoman és nem kitekerve a kijelzőt, akkor remélhetőleg nem ez lesz az első hibája.

Tus: Legyél türelmes :Đ . Mekkora vinyó? Egyben akarod hagyni? Mert egy 80g-s partíció formázása valóban elég időigényes :D

xkacsa: Hűtést próbáld meg kipucolni, illetve a processzort újrakenni.

Köszönöm szépen! :respect:  :respect:  :respect:

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.