HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   galedki 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 21. 10:29

szakértő kellene nekem. ecs g320 noti, venticsere, de: szeretnék egy jobb minőségűt, akár hőcsöveset bepasszintani... megoldható valami ilyesmi? leszedni már szedtem le a hűtőt, - eléggé gagyi - ha van jelentkező, érdeklődő, tanácsadó (konkrét javaslattal akár), valami méreteket tudok mondani. egyáltalán lehetséges ez?  :respect:

#362 Felhasználó inaktív   dandesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 10:17

Sziasztok!

Van egy ASUS A6U-5050 tipusu laptopom. 2006 februarjaban vettem, szal van meg ra egy ev garancia. Kb ket honapja kezdte el csinalni a kovetkezot: random szeruen sipol egyet, de nem windows-os mert azt kikapcsoltam. A rendszer ujra lett telepitve, de utana is csinalta tovabb. Van olyan nap hogy tobb oras hasznalat soran nem sipol, de neha meg 5-10 percenkent csinalja. Everest-tel megvizsgaltam, abban az idopontban nem regisztralt a progi semmi rendellenesseget, amikor sipolas volt.
Az alabbi dolgokat probaltam ki:
- akar tolton van, akar akksirol megy -> sipol
- volt hogy nem leptem be a Windowsba, hanem bennmaradtam a BIOS-ban -> tobb mint egy orat vartam, de nem sipolt -> belepve utana a Windowsba 5 perc mulva sipolt
- kiprobaltam a Kubuntu linuxot CD-rol bootolva, ket ora hasznalat utan nem sipolt, de kozben szorakoztam vele, pl pdf-et, kepeket nezegettem
- a proci 50-55 C korul van hasznalat soran, de felturboztam 72 C-ig, viszont nem sipolt -> valszeg nem lehet tulmelegedes jelzese a sipolas

A legrosszabb az egeszben, hogy nem tudom eldonteni hardveres vagy szoftveres hiba lehet-e.

Barmi otletet vagy hozzaszolast szivesen fogadok. Tanacs is kellene, hogy vajon mit mondjak ha elviszem a szervizbe. A legrosszabb az hogy szukseg van a gepre, es nem szeretnem ha a semmiert ulnenek harom hetig a szervizben rajta, hiszen nem lehet eloidezni a hibat.

A legutobbi gondolatom meg az volt, hogy valami csatlakozasi hibat jelezhet, de akkor mas oprendszer miert nem jelzi, csak a windows???

#363 Felhasználó inaktív   Zsidei 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 12:45

Sziasztok!
Azért fordulok hozzátok mert olyan problémával állok szemben amire nem  találok semmilyen megoldást.
Van egy fujitsu siemens amilo a 1655g tipusu laptopom.Olaszországból származik, így a windows is olasz volt rajta.Néhány nap használat után szembesültem azzal a ténnyel h nem enged más operációs rendszert  feltelepíteni.A problémát akkor egy szerelő megoldotta, és minden tökéletesen működött.
Egészen eddig....
Egy új rendszert akartam feltenni, és újra előkerült ez a védelem, ami a biosban van.
Tanácstalan vagyok mert semmi ötletem hogyan lehetne ezt kiiktatni.
Nagyon leköteleznétek ha tudnátok segíteni.
Elörre is köszönöm.

#364 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 22. 14:45

De miféle védelem ez? Valamit csak kiír, gondolom..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#365 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 14:47

Idézet: dandesz - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 10:17

Sziasztok!

Van egy ASUS A6U-5050 tipusu laptopom. 2006 februarjaban vettem, szal van meg ra egy ev garancia. Kb ket honapja kezdte el csinalni a kovetkezot: random szeruen sipol egyet, de nem windows-os mert azt kikapcsoltam. A rendszer ujra lett telepitve, de utana is csinalta tovabb. Van olyan nap hogy tobb oras hasznalat soran nem sipol, de neha meg 5-10 percenkent csinalja. Everest-tel megvizsgaltam, abban az idopontban nem regisztralt a progi semmi rendellenesseget, amikor sipolas volt.
Az alabbi dolgokat probaltam ki:
- akar tolton van, akar akksirol megy -> sipol
- volt hogy nem leptem be a Windowsba, hanem bennmaradtam a BIOS-ban -> tobb mint egy orat vartam, de nem sipolt -> belepve utana a Windowsba 5 perc mulva sipolt
- kiprobaltam a Kubuntu linuxot CD-rol bootolva, ket ora hasznalat utan nem sipolt, de kozben szorakoztam vele, pl pdf-et, kepeket nezegettem
- a proci 50-55 C korul van hasznalat soran, de felturboztam 72 C-ig, viszont nem sipolt -> valszeg nem lehet tulmelegedes jelzese a sipolas

A legrosszabb az egeszben, hogy nem tudom eldonteni hardveres vagy szoftveres hiba lehet-e.

Barmi otletet vagy hozzaszolast szivesen fogadok. Tanacs is kellene, hogy vajon mit mondjak ha elviszem a szervizbe. A legrosszabb az hogy szukseg van a gepre, es nem szeretnem ha a semmiert ulnenek harom hetig a szervizben rajta, hiszen nem lehet eloidezni a hibat.

A legutobbi gondolatom meg az volt, hogy valami csatlakozasi hibat jelezhet, de akkor mas oprendszer miert nem jelzi, csak a windows???

Valószínű szoftveres gond. Háttérben futó programok gyanúsak, eseménynaplóban talán van valami.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#366 Felhasználó inaktív   Zsidei 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 15:24

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 14:45

De miféle védelem ez? Valamit csak kiír, gondolom..

Nem ír ki semmit egyszerüen kikapcsol.Egy darabig enged.A particiók formázásáig,de aztán ...
Csak a saját lemezével enged hozzáférni a winyóhoz.

#367 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 25. 19:42

Üdv!
Ha magas akkuélettartamú laptopot szeretnék, és nem  a teljesítmény a mániám, akkor szerintetek érdemes esetleg egy régebbi, max 1ghz körüli teljesítményű használt laptopot venni, majd cserélni benne vinyót, és megoldva a probléma?
Mert hát a li-ion akkuk terén nagy fejlődés nem volt, ugyanaz az aksi egy régebbi kisebb áramfelvételű procival tovább elmuzsikáhatna...

Vagy a másik ami eszembe jutott, hogy mi van akkor, ha veszek egy új laptotpot, és a biosban egyszerűen leveszem az órajelet. Lehet ilyet csinálni? Vagy típusfüggő?
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#368 Felhasználó inaktív   therapy!? 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 20:43

Idézet: Gurgula - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 20:42

Üdv!
Ha magas akkuélettartamú laptopot szeretnék, és nem  a teljesítmény a mániám, akkor szerintetek érdemes esetleg egy régebbi, max 1ghz körüli teljesítményű használt laptopot venni, majd cserélni benne vinyót, és megoldva a probléma?
Mert hát a li-ion akkuk terén nagy fejlődés nem volt, ugyanaz az aksi egy régebbi kisebb áramfelvételű procival tovább elmuzsikáhatna...

Vagy a másik ami eszembe jutott, hogy mi van akkor, ha veszek egy új laptotpot, és a biosban egyszerűen leveszem az órajelet. Lehet ilyet csinálni? Vagy típusfüggő?

típusfüggő, de én új notit vennék, olalyat ami tud speed step-et
ezzel, ha nincs szükség órajelre, akár 450Mhz-n is ketyeghet (proci függő) ez azért lassabb mint amekkora lenne a régi noti cpu-ja.
ezenkívül, egy mai 1.7es mobil pentium m telljesítménye (wattban) kissebb, mint egy régi p3-é. szoftveresen be tudsz avatkozni az órajelbe a leg több notinál és maximálhatod az órajelet, feszkót.  válasz egy új noti sokcellás akkuval.
10 print "nagyárpi"
20 goto 10
Logika: Vas Ördögöm: Van ♪♫♪♫♪♫
nekem mindegy hogy 50 vagy 53 fokos :)
cuki vagyok
Nyiss Új Topicot mielőtt a keresőt használod

#369 Felhasználó inaktív   therapy!? 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 20:51

egy fusi amilo 2030-at használok, 1.7es cellel, de semmiféle progival nem tudok FSB-t állítani. sok alternativát próbáltam, de semmi eredmény (állítok de nem történik semmi, nem is fagy) a bios-ban az fsb beállításra vonatkozó rész, eccerűen hiányzik. mivel nem támogatott a speed step lapbol, szerintetek milyen szoftver lenne képes kívülröl állítan az fsb-t?

Másik
szterintetek, ki az aki normális infót tudna adni arrol, hogy ez a gép működe e pentium M-el?
teszkóba vettem, nos ott az IT support nem a leg pengébb:)
ha vkinek lenne ilyen cpu-ja érdekelne megvételre (Pentium m, 1.7ghz körül)

köcce
10 print "nagyárpi"
20 goto 10
cuki vagyok

#370 Felhasználó inaktív   galedki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 09:18

Idézet: therapy!? - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 20:51

egy fusi amilo 2030-at használok, 1.7es cellel, de semmiféle progival nem tudok FSB-t állítani. sok alternativát próbáltam, de semmi eredmény (állítok de nem történik semmi, nem is fagy) a bios-ban az fsb beállításra vonatkozó rész, eccerűen hiányzik. mivel nem támogatott a speed step lapbol, szerintetek milyen szoftver lenne képes kívülröl állítan az fsb-t?

Másik
szterintetek, ki az aki normális infót tudna adni arrol, hogy ez a gép működe e pentium M-el?
teszkóba vettem, nos ott az IT support nem a leg pengébb:)
ha vkinek lenne ilyen cpu-ja érdekelne megvételre (Pentium m, 1.7ghz körül)

köcce

celeron nem tud speedstepet
kérdéses a procicsere is... (beépített), bár ez már laptopfüggő erősen...

#371 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 10:53

Idézet: therapy!? - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 21:43

típusfüggő, de én új notit vennék, olalyat ami tud speed step-et
ezzel, ha nincs szükség órajelre, akár 450Mhz-n is ketyeghet (proci függő) ez azért lassabb mint amekkora lenne a régi noti cpu-ja.
ezenkívül, egy mai 1.7es mobil pentium m telljesítménye (wattban) kissebb, mint egy régi p3-é. szoftveresen be tudsz avatkozni az órajelbe a leg több notinál és maximálhatod az órajelet, feszkót.  válasz egy új noti sokcellás akkuval.

Köszi a segítséget. Tehát akkor akármekkora órajelet be tudok állítani maximumra. Ezt csak szoftveresen tudják, és a biosban nem lehet ezeket piszkálni? Csak mert ha a saját programja valamiért le lessz mázolva, akkor nehézkessé válat a művelet. Vagy ha felteszek egy linuxot.
Kíváncsi lennék hogy a mai laptoptulajdonosok nagy része a játékon kívül vajon mire tudja kihasználni a 2 ghz- procikat.
A via cpu-k mennyire energiatakarékosak?
Szerintem egy aksi élettartama sem egy év lenne ha nem 20-30w-os áramfelvételekkel terhelnék...
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#372 Felhasználó inaktív   therapy!? 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 15:21

pentium m-ek core-k hardveresen tudják a speed step-et=akkora az órajeled amekkorára szűkséged van hozzá a mag fesz is csökken.
wördölés közben lehet akár 600Mhz is, ezzel arányosan a feszkó is csökken. Via cpu-krol sajnos sokat nem tudok. 2gigahertz jól jön ha fejlesztgetsz a gépen, háttérben adatbáis fut, ilyesik...
10 print "nagyárpi"
20 goto 10
cuki vagyok

#373 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 15:27

Idézet: Zsidei - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 15:24

Nem ír ki semmit egyszerüen kikapcsol.Egy darabig enged.A particiók formázásáig,de aztán ...
Csak a saját lemezével enged hozzáférni a winyóhoz.

"egy darabig", ezzel megint semmit sem tudok kezdeni..:Elindula  folyamatjelző? Mindig pontosan ugyanott kapcsol ki?

#374 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 20:23

Idézet: therapy!? - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 16:21

pentium m-ek core-k hardveresen tudják a speed step-et=akkora az órajeled amekkorára szűkséged van hozzá a mag fesz is csökken.
wördölés közben lehet akár 600Mhz is, ezzel arányosan a feszkó is csökken. Via cpu-krol sajnos sokat nem tudok. 2gigahertz jól jön ha fejlesztgetsz a gépen, háttérben adatbáis fut, ilyesik...

Nos, ezért kérdeztem rá, mert nem mindegy hogy a gép állítgatja, vagy pedig lehetséges, hogy azt mondom neki, hogy most márpedig 1ghz és ne tovább. Ugyanis nyilván ha maga állítja, akkor akár egy kis szövegszerkesztésnél is megugorhat annyira, amennyire én nem tartom szükségesnek, de ha maximálom az órajelet, akkor az egészen más...
A biosokban nem lehet ezt bütykölgetni, mint egy asztali gépnél?
Azon túl nem tudom mi az érdemi különbség a celeron m, mobile celeron, meg centrino-k között.
Ja meg amint látom van sima pentium m is. AMD-nél tiszta a kép.
szintén nem értem, hogy a core duo ból miért van 15, meg 31 wattos is azonos órajelnél.
Meg látom van olyan is, hogy core solo ultra low voltage 1,2 ghz és 5 w. Ez volna a legjobb. Nem érné meg ilyet külön megvenni, és egyszerűen kicserélni a procit? Vagy ezt nem lehet házilag?

#375 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 21:36

Idézet: Gurgula - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 19:23

Nos, ezért kérdeztem rá, mert nem mindegy hogy a gép állítgatja, vagy pedig lehetséges, hogy azt mondom neki, hogy most márpedig 1ghz és ne tovább. Ugyanis nyilván ha maga állítja, akkor akár egy kis szövegszerkesztésnél is megugorhat annyira, amennyire én nem tartom szükségesnek, de ha maximálom az órajelet, akkor az egészen más...
A biosokban nem lehet ezt bütykölgetni, mint egy asztali gépnél?
Azon túl nem tudom mi az érdemi különbség a celeron m, mobile celeron, meg centrino-k között.
Ja meg amint látom van sima pentium m is. AMD-nél tiszta a kép.
szintén nem értem, hogy a core duo ból miért van 15, meg 31 wattos is azonos órajelnél.
Meg látom van olyan is, hogy core solo ultra low voltage 1,2 ghz és 5 w. Ez volna a legjobb. Nem érné meg ilyet külön megvenni, és egyszerűen kicserélni a procit? Vagy ezt nem lehet házilag?

Eléggé ritka az ilyen ULV, LV cpu. Nem is beszélve az árról.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#376 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 23:19

Mindenesetre nekem megfelene egy síma 20-25w-os celeron, vagy sempron, ha megoldható az a bizonyos downclock. Hasonló a kérdés a videókártyával kapcsolatban. Mert ha van benne egy jó 3d gyorsító, az megintcsak zabálja az áramot. Itt is érdekelne hogy mi a helyzet, ha már valaki foglalkozott a kérdéssel.

#377 Felhasználó inaktív   therapy!? 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 23:25

Idézet: Gurgula - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 0:19

Mindenesetre nekem megfelene egy síma 20-25w-os celeron, vagy sempron, ha megoldható az a bizonyos downclock. Hasonló a kérdés a videókártyával kapcsolatban. Mert ha van benne egy jó 3d gyorsító, az megintcsak zabálja az áramot. Itt is érdekelne hogy mi a helyzet, ha már valaki foglalkozott a kérdéssel.

powerstripel le lehet húzni a videócsip órajelét, ha saját memóriája van akkor azt is.
a proci órajel szabályozása valszeg megoldható win (biztos van linuxos alternatíva is) alol ha ez hardveres szinten nincs jelen (celeron). a biosban valszószínüleg nem találsz cpu beállítási lehetőséget.
ami megfelel neked az egy core solo vagy pentium m-es gép sokcellás akkuval.
10 print "nagyárpi"
20 goto 10
cuki vagyok

#378 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 11:25

Igen hogyha biztonságosan maximálni tudnám az órajelet, akkor szinte bármilyen proci megfelelne. hardveresen ezt miért nem lehet megoldani a laptopoknál?
Olvastam jópár hozzászolást ahol azon problémáztak, hogy a szoftveres beállítás gyakorlatilag nem működik, vagy össze-vissza, hogyan lehetne biztosra menni?

Egyébként szerintem nagyon sokan vannak akik nem játékra, meg tervezésre használják a laptopjukat, hanem levelezésre, telefonálásra, szövegszerkesztésre, úgyhogy rejtéj számomra, hogy miért nem általánosan elterjedtek ezek a megoldások, sok tízezer forintot lehetne megspórolni, nem kéne a hosszú élettartamért cserébe a legdrágább procikat venni.
Nekem itthon egy athlon xp-m van, 1600-ról lehúzva 1 ghz-ra, plusz levéve a feszültség 1,2 v-ra 1,6 helyett. A proci így huszonvalahány fokos szokott lenni, szinte egy laptopba is jó lenne, nem értem miért pont a hordozható gépekkel nem lehet(vagy legalábbis nem alapfunkcióként) ilyesmikkel trükközni... :think:

#379 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 11:27

Ja, és ez a proci, így bőven elég mindenféle multimédia alkalmazáshoz, egyszerűen nem kell több teljesítmény.

#380 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 17:21

Idézet: Gurgula - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 11:27

Ja, és ez a proci, így bőven elég mindenféle multimédia alkalmazáshoz, egyszerűen nem kell több teljesítmény.

Nem teljesen értem a problémádat. Az Intel mai kínálatában a Pentium M (sokszor helytelenül Centrino), Core Duo, Core Solo CPU-k tudják a szorzójukat állítani, így csökkentve az órajelet (600-800MHz-ig) és a működésükhöz szükséges feszültséget. Létezik mindhárom típusnak a még alacsonyabb feszültségen (és sajnos órajelen) üzemelő Low Voltage (UV), és Ultra Low Voltage (ULV) procijai még alacsonyabb fogyasztátssal. A Celeron M a szegényházi testvér, fixen a maximális órajelen fut, ezért jóval nagyobb a hőtermelése, és a fogyasztása, teljesítményben viszont nem sokkal marad el az azonos órajelű Pentium M-től.

Az, hogy a user beleszólhat-e a CPU órajelében, az a gyártó döntése, van ahol a bios-ban be lehet állítani, hogy a gép fixen a legalacsonyabb órajelen fusson, terhelés függvényében váltson, vagy maxon mennyen. Ha a gyártó nem teszi be ezt a lehetőséget a bios-ba, akkor marad az OS alatti segédprogram használata, azonos sikerrel, mint a bios szintű matatás (pl Notebook Hardware Control Windows alá).

Azért nem a legalacsonyabb fogyasztású proci a legolcsóbb, mert éppen az alacsony fogyaszttás (és nem a teljesítmény!) a notebookok egyik legfontosabb jellemzője.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.