HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   szabiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 05. 10:26

gyors kérdés, bitte hilfe

itten van egy acer aspire 1362LMi, van benn két 256mb 2700-as ram, most kéne beleraknom egy 400-ast, meg egy 256-os maradna benne, de nem nyikkanik meg a 400-assal. kérdés, hogy nem is fog, lévén chipset sem engedné, avagy biost berheljem?
de abból meg csak 1360-hoz találtam, aztat bele lehet égetni? gondolok itt arra, észerék számozásnál a 136x ahol x az addon-ok közti különbséget jelöli esetleg?  :confused:  :think:
'/###############:"  ~  ' ":################'
/,  .   .   .   .    .  .   .;  ~    ~   ~  ;   '"##########.:
Í@@@@@@@@@@; .   ~  ~   ~ ,    .    .   .    .   .  .:
I@@@@@@@@@@@@.   ~   ,@@@@@@@@@@@@@.
A kormány súlyosan károsítja az Ön és környezetében élők egészségét!

#502 Felhasználó inaktív   SamRivers 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 05. 14:33

Sziasztok!

Most itt van nálam egy Acer Travelmate 660-as csoda. Egy bajom van vele, hogy lockolva van a billenytyűzete. Ezeknél az acereknél van vmi kombó ami inaktívvá teszi a billentyűzetet. Régebben tudtam, de most nem vágom. Valaki nem tudja véletlenül? Csak az egér működik. Bill. nuku.

#503 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 14:26

Idézet: captain81 - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 21:16

ASUS notimat -  közelegve a 2 éves korához - egy kisebb hiba miatt(ha nem volt áram alatt több órán át, első indításra csak a BIOS logóig jutott el, másodszora semmi probléma), mely laikusként kezdődő nagyobb(alaplap) hiba hírnöke lehetett szervízbe küldtem.

Egy frászt alaplaphiba. Ki kellene cserélni az alaplapi gombelemet benne. Szerintem. :mad:

Szerkesztette: zoltánszól 2007. 04. 09. 14:27 -kor

#504 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 14:33

Idézet: netmesterke - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 8:19

Amúgy ezt hol lehet megnézni?-mármint a törvényt?

ITT!

#505 Felhasználó inaktív   hzcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 13:51

Hali!

Van egy asus a6va notim. Az lenne a kérdésem, hogy a dvd meghajtót át lehet-e tenni secondary channelre? Mert jelenleg a hdd meg az odd is a primaryn van, és írás közben eléggé lelassulnak.
Másik kérdés: 915-ös intel chipset van a gépben, ami elvileg sata-t is kezel, nekem viszont ata vinyóm van. Szétszedésnél meg lehet-e oldani valahogy, hogy satásat is tudjak bele rakni?

#506 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 14:16

Idézet: hzcs - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 14:51

Hali!

Van egy asus a6va notim. Az lenne a kérdésem, hogy a dvd meghajtót át lehet-e tenni secondary channelre? Mert jelenleg a hdd meg az odd is a primaryn van, és írás közben eléggé lelassulnak.
Másik kérdés: 915-ös intel chipset van a gépben, ami elvileg sata-t is kezel, nekem viszont ata vinyóm van. Szétszedésnél meg lehet-e oldani valahogy, hogy satásat is tudjak bele rakni?

Persze, csak át kell kábelezni, illetve venni bele egy sata->ata átalakítót. Aztán persze mindkettőnek helyet találni egy pontosan méretezett házban. Szvsz esélytelen mindkettő.

#507 Felhasználó inaktív   hzcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 14:44

Idézet: TiLa - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 14:16

Persze, csak át kell kábelezni, illetve venni bele egy sata->ata átalakítót. Aztán persze mindkettőnek helyet találni egy pontosan méretezett házban. Szvsz esélytelen mindkettő.

ok köszi!

A satás dolgot sejtettem hogy nem lehet. Viszont az ide csatikkal nem lehet variálni?

#508 Felhasználó inaktív   hugoboss 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 15. 15:10

hi. van egy hp notebookom. a gond csak az, hogy ma reggel óta nem tudom bekapcsolni, csak pittyeg az adaptere. légyszi valaki segítsen mert tök hülye vagyok a számítástechnikához

#509 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 18:10

Idézet: hzcs - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 15:44

ok köszi!

A satás dolgot sejtettem hogy nem lehet. Viszont az ide csatikkal nem lehet variálni?

Szerintem ki sincs vezetve az alaplapra a másodlagos csatlakozó, mert minek is lenne?

UDMA engedélyezve van?

#510 Felhasználó inaktív   hzcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 22:22

Idézet: TiLa - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 18:10

Szerintem ki sincs vezetve az alaplapra a másodlagos csatlakozó, mert minek is lenne?

UDMA engedélyezve van?

igen, azokkal minden rendben van.
Az zavaró, hogy ha berakok egy lemezt, és amíg felpörgeti, addig a gép süketnéma, és dvd írásnál amikor 4x-esen írok, mindig tölt a vinyó, és néha elfogy az adat, lemezművelet olyankor szinte nem lehet, mert perceket kell várni akár egy böngészőre is, de amúgy ha a dvd nincs használva, amikor nem ír, akkor viszonylag gyors. Mintha lekorlátozná a dvd a vinyó sebességét. Asztaliban is megfigyeltem ezt, de amióta másik kábelre raktam, megoldódott a probléma.
Rendszereszközökben ott van a secondary channel is, viszont a sata nincs, pedig a 915 intel oldala szerint támogatja a satát. Biosban meg nincs ilyen állítási lehetőség.
Egyik fórumtag meg azon csodálkozott, hogy neki a primaryn nincs semmi, hdd meg odd is a secondaryn van, felcserélve (odd: master, hdd: slave) :)
Az is asus gép, csak más típus.

#511 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 04. 20. 21:08

Idézet: hugoboss - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 15:10

hi. van egy hp notebookom. a gond csak az, hogy ma reggel óta nem tudom bekapcsolni, csak pittyeg az adaptere. légyszi valaki segítsen mert tök hülye vagyok a számítástechnikához

Kicsit bővebben? Akkuval, vagy nélküle is ezt csinálja? A "pittyegés" rövidzárat jelehet, ha nem dugod be a gépbe az adaptert, nincs ilyen zörej?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#512 Felhasználó inaktív   x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 13:54

Sziasztok!

Van egy HP500-as notebook-om:

http://www.notebook.hu/notebook/compaq/hp5..._40_combo_98999

Szeretnék processzort cserélni benne.
Milyen típusú Pentium M menne bele?

Előre is köszi :) !

Üdv!

#513 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 04. 23. 19:00

Idézet: x - Dátum: 2007. ápr. 21., szombat - 14:54

Sziasztok!

Van egy HP500-as notebook-om:

http://www.notebook.hu/notebook/compaq/hp5..._40_combo_98999

Szeretnék processzort cserélni benne.
Milyen típusú Pentium M menne bele?

Előre is köszi :) !

Üdv!

prohardveres hp noti fórumon volt egy srác, aki belenyomott egy Mobile Intel Pentium M 725 öt. de elméletileg nem támogatja a csipszet. ellenben azt írta rémálom szétszedni, csak hozzáértőnek érdemes, szervizleírással. a gari meg ugrik vele. ellenben az akkuidő 2 óra 15p -re ugrott fel. de sztem sebességben nincs nagy különbség az 1.3 ghz es cerka meg az 1.6 -os pentium m között.
szóval dothan magos, 400-as fsb-jű cpu -val érdemes próbálkozni.

Szerkesztette: avman 2007. 04. 23. 19:04 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#514 Felhasználó inaktív   x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 22:36

Idézet: avman - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 18:00

prohardveres hp noti fórumon volt egy srác, aki belenyomott egy Mobile Intel Pentium M 725 öt. de elméletileg nem támogatja a csipszet. ellenben azt írta rémálom szétszedni, csak hozzáértőnek érdemes, szervizleírással. a gari meg ugrik vele. ellenben az akkuidő 2 óra 15p -re ugrott fel. de sztem sebességben nincs nagy különbség az 1.3 ghz es cerka meg az 1.6 -os pentium m között.
szóval dothan magos, 400-as fsb-jű cpu -val érdemes próbálkozni.

Értem.
Szóval nincs nagy különbség sebességben...hát nem tudom, érdemes lenne-e...
Köszi!

Üdv!

Szerkesztette: x 2007. 04. 23. 22:48 -kor

#515 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 08:22

Idézet: x - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 22:36

Értem.
Szóval nincs nagy különbség sebességben...hát nem tudom, érdemes lenne-e...
Köszi!

Üdv!

Na azért van eltérés, elég érezhető sok alkalmazásban! Viszont ami objektív dolog: A kevésbé melegedő procival csendesebb, kevésbé terhelt, tehát tartósabb géped lehet. Ezt érdemes nagyon megfontolni!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#516 Felhasználó inaktív   x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 12:31

Idézet: didyman - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 7:22

Na azért van eltérés, elég érezhető sok alkalmazásban! Viszont ami objektív dolog: A kevésbé melegedő procival csendesebb, kevésbé terhelt, tehát tartósabb géped lehet. Ezt érdemes nagyon megfontolni!

Értem.
Közben megtaláltam a srácot Prohardver-en, neki egy 725-ös Dothan-nal tökéletesen működik.
Véletlenül tudnék is venni egy ilyen nagyon jó áron.
De gondolom ha a 725-ös belemegy, akkor működne mondjuk egy 765 vagy 755-össel is.
Nem tud valaki ilyenből eladót?

#517 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 13:26

Idézet: didyman - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 9:22

konkrétan miben lenne látványosabb a gyorsulás? videót nem renderel az ember ilyen cuccal, jáccani nem fog. a comcéd szobában van egy lg noti, amiben 1730 MHz Dothan 2MB/FSB533 van, míg én egy ilyen kis hp500-at nyüstölök. uakat a hd-s filmeket viszi, vagy nem viszi, illetve filterezve ua. eszi az xvideket. alap irodai alkalmazások (és most nem 12 ezer soros excel táblára gondolok), böngésző futtatásában semmi különbség nincsen. ua. az 50 megás sample-t 2 mp eltéréssel tömörgette zip-be, míg monnyuk ua a ~ 500 megás thunderbird levelezési mappa tömörgetése a cerkának 40 mp-el tovább tartott. de ebben szerintem a jóval gyengébb keresztmetszetű memo+vinyó párosítás is közrejátszott, mivel többzsör csak kirnyegtette a vinyót, ahelyett h dolgozott volna, míg a pnetium m-es végig 100%on tolta.. az everest tesztjeiben jobb lap alatt és jobb memóval az említett pentium m mintegy 25-30% -al jobb eredményeket mutat. gondolom a lap ezt leredukálná, (illetve h ez egy erősebb proci) végül 15-20% körülire.
de ahogy mondtad, nem melegedik és talán halkabb lesz, de kétlem h ne kapcsolna be időnként a venti. ha meg a bios beállításokat egy kicsit berhelve állandóra teszi a ventit az ember, akkor a legalapabb fordulaton sem melegszik  65 fok fölé a cerka benne 100%os terheléssel
szóval nem hiszem h megérné a gari elbukását egy ilyen csere, mert olyan nagyon látványos gyorsulás abban a szerepben, amit gyanítom betölt és hozzá halkulás sztem nem várható. cserébe az állítólagos tartósságért meg bukta a garit is.

Szerkesztette: avman 2007. 04. 24. 13:38 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#518 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 13:49

Idézet: avman - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 13:26

konkrétan miben lenne látványosabb a gyorsulás? videót nem renderel az ember ilyen cuccal, jáccani nem fog. a comcéd szobában van egy lg noti, amiben 1730 MHz Dothan 2MB/FSB533 van, míg én egy ilyen kis hp500-at nyüstölök. uakat a hd-s filmeket viszi, vagy nem viszi, illetve filterezve ua. eszi az xvideket. alap irodai alkalmazások (és most nem 12 ezer soros excel táblára gondolok), böngésző futtatásában semmi különbség nincsen. ua. az 50 megás sample-t 2 mp eltéréssel tömörgette zip-be, míg monnyuk ua a ~ 500 megás thunderbird levelezési mappa tömörgetése a cerkának 40 mp-el tovább tartott. de ebben szerintem a jóval gyengébb keresztmetszetű memo+vinyó párosítás is közrejátszott, mivel többzsör csak kirnyegtette a vinyót, ahelyett h dolgozott volna, míg a pnetium m-es végig 100%on tolta.. az everest tesztjeiben jobb lap alatt és jobb memóval az említett pentium m mintegy 25-30% -al jobb eredményeket mutat. gondolom a lap ezt leredukálná, (illetve h ez egy erősebb proci) végül 15-20% körülire.
de ahogy mondtad, nem melegedik és talán halkabb lesz, de kétlem h ne kapcsolna be időnként a venti. ha meg a bios beállításokat egy kicsit berhelve állandóra teszi a ventit az ember, akkor a legalapabb fordulaton sem melegszik  65 fok fölé a cerka benne 100%os terheléssel
szóval nem hiszem h megérné a gari elbukását egy ilyen csere, mert olyan nagyon látványos gyorsulás abban a szerepben, amit gyanítom betölt és hozzá halkulás sztem nem várható. cserébe az állítólagos tartósságért meg bukta a garit is.

Hát nem tudom. Sokféle noti megfordul a kezem alatt, én csak ezek alapján mertem írni, amit...
Ha csak órajelben nézed, akkor is 300MHz a többlet (20% felett) és azért azt ne állítsuk, hogy a mobil celeron architektúrából kikerüli a Pentium M-et..Persze nyilván hozátesz, notinál a legtöbbet a merevlemez teljesítménye, fizikai memória mennyisége és a lapkakészlet is a dolghoz, de ettől függetlenül az a véleményem, hogy érezhetően dinamikusabb a gép Pentium M-mel, kellemesebb rajta dolgozni. A gari más kérdés, lehet azt szépen is szétszedni.

Szerkesztette: didyman 2007. 04. 24. 13:53 -kor

#519 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 15:48

Idézet: didyman - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 14:49

Ha csak órajelben nézed, akkor is 300MHz a többlet (20% felett)

igen, ebben sztem tökéletesen egyetértünk.  :Đ  .csak én csendben megjegyeztem, h amihez használni lehet eme remeket, oda bőven elég ami benne van. mert sajna a vga, alaplap, 4200 rpm vinyó meglehetősen szűk keresztmetszet, 1  ram slot van, a dualt el lehet felejteni.  így nagyjából irodai meló meg némi multimédia, amire lehet használni. én is vacilláltam a cserén, de mikor rájöttem, h lehet elérni az állandó, nagyon halk ventit (baromira idegesített, h 2. fokozaton ki-be kapcsolgat, meglehetősen hangosan a venti) végül inkább vettem + egy év garit. annyiből jött volna ki a proci meg a művelet rezsióradíja :D. mert a proci cseréhez atomjaira kell szedni állítólag a gépet, és a srác szerint ezek  műanyag illesztések maximum még egy szétszedést bírnának ki. ja, meg vettem bele potom 14 ropiért 1 giga ramot.

Szerkesztette: avman 2007. 04. 24. 15:51 -kor

#520 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 19:30

Idézet: avman - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 15:48

igen, ebben sztem tökéletesen egyetértünk.  :Đ  .csak én csendben megjegyeztem, h amihez használni lehet eme remeket, oda bőven elég ami benne van. mert sajna a vga, alaplap, 4200 rpm vinyó meglehetősen szűk keresztmetszet, 1  ram slot van, a dualt el lehet felejteni.  így nagyjából irodai meló meg némi multimédia, amire lehet használni. én is vacilláltam a cserén, de mikor rájöttem, h lehet elérni az állandó, nagyon halk ventit (baromira idegesített, h 2. fokozaton ki-be kapcsolgat, meglehetősen hangosan a venti) végül inkább vettem + egy év garit. annyiből jött volna ki a proci meg a művelet rezsióradíja :D. mert a proci cseréhez atomjaira kell szedni állítólag a gépet, és a srác szerint ezek  műanyag illesztések maximum még egy szétszedést bírnának ki. ja, meg vettem bele potom 14 ropiért 1 giga ramot.

Való igaz. Bár akkor már egy T23 is szóba kerülhet :Đ .
Hmmm. A procihoz le kell kapni a felső burkolatot és a billentyűzetet, úgy rémlik...De tudok egy sokkal jobb módszert a szétszedésre, itt láthatod is, hogy működik: http://cowboyneal.org/ex-powerbook.jpg

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.