Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely
Elküldve: 2007. 05. 07. 14:45
Vettem tavaly augusztusban egy Acer Aspire 5102wlmi notebookot AMD Turion 64 X2 1,6Ghz procival, 1GB Rammal és ATI Radeon Xpress 1100 128MB-os videókarival.Az a problémám, hogy decemberig még gond nélkűl ment minden játék, de onnantól kezdve vmi miatt fél óra után kb fél percenként pár másodpercre elég rendesen beszaggatnak.Én arra gyanakodtam, hogy lehet vmiféle melegedési problémái vannak, mert bekapcsolás után egy ideig nincs baj. Már formáztam a vinyót és az egész rendszert újraraktam, de még így se jó. Mi lehet a probléma? :confused:
Előre is köszönöm a segítséget.
Elküldve: 2007. 05. 07. 21:05
Idézet: didyman - Dátum: 2007. máj. 7., hétfő - 13:59
Clevo M120W, nem új gép, de ebben pl miniPCI foglalatban figyel a WLAN, meg amiket láttam azokban is így volt, de ha nem hát nem.
Hiába na, mindíg tanul az ember, bocs a rossz infóért.
Elküldve: 2007. 05. 11. 10:35
Van egy üzemképtelen HP Xe3 notim. A monitort beszerelném a kocsiba (PDA-hoz), de nem tudom mik a lábkiosztások. Tud valaki segíteni? Egyáltalán megoldható?
Ja, alaplaphibás, a többi cuccot eladnám!
Elküldve: 2007. 05. 11. 11:09
PORTOCOM T2800 notebook HDD csere után nem nem tölti be az XP telepítő CD-t.
A következő üzenet látszik a képernyőn:
Boot CD-ROM Type: No emulation booting
Initializing BOOT CD-ROM-QSI CD-ROM S
CDBOOT: Cannot boot CD - Code: 1
Ha valaki segíteni tudna, előre is köszönöm.
gaal
Elküldve: 2007. 05. 12. 07:56
Laikusként szeretném kikérni véleményeteket az alábbiakban.
Napi 12 órát használom az asztali PC-t. A jelenlegi már kiöregedett és a teljesítménye is elmarad az igényektöl ézért aktuális a lecserélése.
Új gépet szeretnék vésárolni, de nem igazán tudom eldönteni, hogy notebookot, vagy aztali gépet vásároljak.
Igény:nem játékra, csak otthoni munkavégzésre kell. 17" monitor, memória 1024 MB , vinyó 60 GB-tól, proci mobil 1600-tól,
Néztem a fuji amilo LI1818 notebookot: 17" monitor 1024 MB, 120 GB, =br.162 eFt, vagy egy hasonló paraméterekkel rendelkező asztali PC+ monitor is kb hasonló árszinten mozog.
A notebok és az asztali gép összehasonlításában kérdéseim a következök.
1. átlagos élettartam órában
2. szervizelés, ill. javítási költségek
3. energia felhasználás (melyiknek mennyi az energia igénye óránként )
4. eseleg egyéb összehasonlításuk.
Elöre is köszi a válaszokat
Elküldve: 2007. 05. 14. 21:43
-a fejhallgató csak akkor szól sztereoba, ha aláteszek valamit, hogy felfeküdjön a fejhallgató csatlakozó
valszeg kikopott a sok használattól
- a lefelé nyíl már nagyon akadozik, nem segít a tisztítás se.(új billentyűzetet keresek)
Elküldve: 2007. 05. 15. 10:50
Van nekem egy notebookom, amiben szerintem badsectoros a hdd (Samsung), ezért leszedtem a Hutil nevű Samsungos alkalmazást, amivel lehetne tesztelni a hdd-t, de ehhez meg floppy kellene, ami ugye a notebookban nincs. Rá lehet ezt bírni valahogy a működésre floppy nélkül?
A chkdsk szerint 4kb badsectorom van, ez tuti adat, vagy mindenképpen teszteljem a gyári tesztprogival?
Elküldve: 2007. 05. 16. 08:22
Idézet: TiLa - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 9:50
Van nekem egy notebookom, amiben szerintem badsectoros a hdd (Samsung), ezért leszedtem a Hutil nevű Samsungos alkalmazást, amivel lehetne tesztelni a hdd-t, de ehhez meg floppy kellene, ami ugye a notebookban nincs. Rá lehet ezt bírni valahogy a működésre floppy nélkül?
A chkdsk szerint 4kb badsectorom van, ez tuti adat, vagy mindenképpen teszteljem a gyári tesztprogival?
Ha bootolni kell a kislemezről, akkor írd ki cd-re és bootolj arról.
Elküldve: 2007. 05. 16. 09:05
Idézet: Jóqtya - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 9:35
Van egy üzemképtelen HP Xe3 notim. A monitort beszerelném a kocsiba (PDA-hoz), de nem tudom mik a lábkiosztások. Tud valaki segíteni? Egyáltalán megoldható?
Ja, alaplaphibás, a többi cuccot eladnám!
Nem tudom, a PDA-on milyen kimenet van, de szerintem nem oldhato meg.
A notebookok altalaban lvds vagy panellink csatolast hasznalnak.
Inkabb add el a kijelzot, igy latatlanba 14.1-es xga lehet, valszeg 20-as szabvanycsatoloval. Sok masik notebookba belemegy.
Elküldve: 2007. 05. 17. 09:18
Lenne egy óriási problémám. A laptopom egyik pillanatról a másikra megállt. (LG LS50A).
A probléma a következő: Bekapcsoláskor elindul a gép, a Kijelző háttérvilágítása is megy , viszont nem ad képet. Próbáltam külső monitorral , az működött ,fel is állt a rendszer,és szépen lehet használni a gépet. A másik érdekessége a dolognak, hogy akksiról egyáltalán nem hajlandó elindulni a gép.
Mi lehet a probléma vele?
Előre is köszönöm a segítséget!
Elküldve: 2007. 05. 17. 10:27
Idézet: Mikust - Dátum: 2007. máj. 17., csütörtök - 8:18
Lenne egy óriási problémám. A laptopom egyik pillanatról a másikra megállt. (LG LS50A).
A probléma a következő: Bekapcsoláskor elindul a gép, a Kijelző háttérvilágítása is megy , viszont nem ad képet. Próbáltam külső monitorral , az működött ,fel is állt a rendszer,és szépen lehet használni a gépet. A másik érdekessége a dolognak, hogy akksiról egyáltalán nem hajlandó elindulni a gép.
Mi lehet a probléma vele?
Előre is köszönöm a segítséget!
Ha gondolod bevizsgálásra átvesszük.
Előfordulhat hogy az lcd halt meg, esetleg kábel hiba.
Aksiról nem indul? - lehet tönkrement az aksid, vagy lemerült.
Elküldve: 2007. 05. 17. 10:50
Elküldve: 2007. 05. 17. 10:55
Idézet: NightLord - Dátum: 2007. máj. 17., csütörtök - 9:50
komplett új esetleg használt billt tudok.
Elküldve: 2007. 05. 17. 13:25
Idézet: XC-biker - Dátum: 2007. máj. 17., csütörtök - 10:55
Asus S5-höz nem tudsz billentyűzetet szerezni?
Elküldve: 2007. 05. 17. 15:52
Az alján csak egy leszedhető fedél van, ami alatt a proci és a vinyó van.
Alján nincsen csavar a billentyűzethez. Az akksi alatt látok pöckökekt, ami a billentyűzeté, de ezektől még nem jött ki.
Tudja valaki a titok nyitját?
Elküldve: 2007. 05. 17. 19:09
Idézet: XC-biker - Dátum: 2007. máj. 17., csütörtök - 9:55
hogyér' ?
Elküldve: 2007. 05. 21. 20:34
A gáz az, hogy ez a radiátor masszívan névtelen, inkább 3 mint 2éves, de azért szeretem:)
Igazság szerint nem tudom milyen proci lenne jó bele, azt sem hogy bővíthető-e.
Szerintem avatott szem az alábbi infókból megtudja mondani, úgyhogy ha van köztetek ilyen akkor légyszives segítsetek.
Ha netán ajánlatotok is van egy erősebbre, az mégjobb:)
Szóval:
http://metamorfozis.hu/ninf/
Előre is köszönök minden segítséget:)
Elküldve: 2007. 05. 21. 20:46
Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. máj. 17., csütörtök - 15:52
Az alján csak egy leszedhető fedél van, ami alatt a proci és a vinyó van.
Alján nincsen csavar a billentyűzethez. Az akksi alatt látok pöckökekt, ami a billentyűzeté, de ezektől még nem jött ki.
Tudja valaki a titok nyitját?
Biztos hogy a billi alat van?
Az alján nincsennek kicsavarozható fedőcskék?
Szerintem azok alá nézz be előbb... Csak egy tipp.
Nem ismerem a tied, de pl az enyémnek a bill fölötti rész láthatóan külön van.
http://metamorfozis.hu/proj/noti/
Itt egy sáv eltolható (a vinyós képen a háttérbe látszik az az elem)
És nekem is félnapba telt mire rájöttem hogy eg ymarhapici lyuk van jobboldalt hátul, amit be kell nyomni, és akkor egy retesz kinyit, és akkor lehet kicsúsztatni azt a szart:)
Persze, akár hogy is lehet, ez saját tapasztalat, hátha a tied is hasonpaci.
Elküldve: 2007. 05. 22. 06:03
Idézet: MetaM - Dátum: 2007. máj. 21., hétfő - 20:46
Az alján nincsennek kicsavarozható fedőcskék?
Szerintem azok alá nézz be előbb... Csak egy tipp.
Nem ismerem a tied, de pl az enyémnek a bill fölötti rész láthatóan külön van.
http://metamorfozis.hu/proj/noti/
Itt egy sáv eltolható (a vinyós képen a háttérbe látszik az az elem)
És nekem is félnapba telt mire rájöttem hogy eg ymarhapici lyuk van jobboldalt hátul, amit be kell nyomni, és akkor egy retesz kinyit, és akkor lehet kicsúsztatni azt a szart:)
Persze, akár hogy is lehet, ez saját tapasztalat, hátha a tied is hasonpaci.
Nem biztos, de biztosan nem az alján van. Azt már szétszedtem. Csavar is csak annyi van ami a procvi/vinyó fedelet fogja, ill. a cd-t fogja.
Valami trükkje van az enyémnek is, de nem akartam eltörni.
Elküldve: 2007. 05. 22. 12:54
Egy kicsit lol dolog történt. A hétvégén a kocsiban új mélyládát építettem be, és mértük hogy mekkora hangnyomást tudunk elérni, hétvégén verseny. A noti a kocsiban volt bekapcsolva amikor odapörköltem a mélynek. Éppen a windows töltődött be. Újraindult a noti, és kékhalál, korábban sohasem volt ilyen. Aztán nagynehezen új wint raktam rá formázás után de csak az egyik partición. MOst meg baromira bevan lassulva az egész. Mi baja történhetett azon kívül hogy az egész noti kapott kb 140 decibel-t. Én a winyóra tippelek, mert az mechanikus alkatrész. A többinek szerintem nemlehet baja. Egy teljes formázás?
5leteket kérek, mert ez az 1 gépem van jelenleg és nagyon megvan halva.

Súgó
A téma zárva.