HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   troger 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 09. 19:14

Idézet: LML - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 9:56

Ha leírod nekem, hogy ki gyártotta az adott invertert ( pl Sumida, YEK, Ambit stb), valamint az adott inverter pontos számát, akkor utánnanézek, hogy mivel lehetne helyettesíteni, esetleg ilyet mennyiért tudok beszerezni.

Megnéztem, a következő adatok vannak ráírva:
SUMIDA
PWB-1V10135TA/I2

48VE401093
PK070018010

UL94V-0
E116921

A keretre a következő feliratú matricák voltak ragasztva:
APLW8010050
FALW8011010
93102010000435

A gép: Acer TM2201LC

Remélem tudsz valamit javasolni. (:

#602 Felhasználó inaktív   cdfzee 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 07. 10. 19:15

Hello!

Nos még soha sem írtam be a fórumba de már régóta olvasgatom mivelhogy lenne egy nagy problémám és szerintem megfordulnak itt olyan emberkék akik ezt orvosolni tunák.

Tehát van egy Clevo M400V tíusú gépem, 3gh pentium 4 ht proci, 1gb ram, ati 9600 vga, 60gb hdd. a gép körülbelül 3 éves lehet, és eddig nem is volt vele komolyabb bajom most viszont a melegedése elfogadhatatlanná vált. sokszor eléri a 76 fokot, és ilyenkor az történik hogy a proci használat felugrik 100%ra és egeret nem lehet szinte mozgatni annyira akad. kipróbáltam hogy levettem a proci feletti burkolatot megemeltem a gépet és alá raktam egy ventit ami lőtte a levegőt a procira és úgy sikerült lennt tartani a hőt és semmi baja nem volt de ez persze csak helyi megoldás volt. szeretnék ötleteket hogy esetleg ki kellene cserélni a proci hűtőventijét vagy esetleg valamilyen hőelvezető cuccot keellene kenni a procira? sajnos nem annyira vagyok jártas ezekben így a segítségeteket kérném.
előlre is kösszi

#603 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 13. 16:29

Idézet: troger - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 19:14

Megnéztem, a következő adatok vannak ráírva:
SUMIDA
PWB-1V10135TA/I2

48VE401093
PK070018010

UL94V-0
E116921

A keretre a következő feliratú matricák voltak ragasztva:
APLW8010050
FALW8011010
93102010000435

A gép: Acer TM2201LC

Remélem tudsz valamit javasolni. (:

Van egy jó hírem:

Találtam a gépedhez való vadiúj invertert, viszont a biztonság kedvéért kéne egy kép róla.
Árban olyan 15k ra jönne ki szállítással együtt, szerencsére van helyettesítő termék (más cég is gyárt hozzá invertert), ezért ennyi.

Körbenézek még a másik partnerünknél, hátha van olcsóbban, de nem sok esélyt látok rá.
100%

#604 Felhasználó inaktív   troger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 22:04

Idézet: LML - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 16:29

Van egy jó hírem:

Találtam a gépedhez való vadiúj invertert, viszont a biztonság kedvéért kéne egy kép róla.
Árban olyan 15k ra jönne ki szállítással együtt, szerencsére van helyettesítő termék (más cég is gyárt hozzá invertert), ezért ennyi.

Körbenézek még a másik partnerünknél, hátha van olcsóbban, de nem sok esélyt látok rá.

Egyrészt köszönöm a segítséget, ha nem találok más (olcsóbb) megoldást, akkor ezt fogom választani, másrészt viszont azon gondolkodtam, hogy hibás inverter továbbítja-e a képet? Merthogy kép az van, csak világítás nincs. Szóval talán az is lehet, hogy a fénycső szállt el? Ezt muszáj kiderítenem valahogy, mert fölöslegesen nem akarok 15e-et költeni. Ha kiszedem a csövet, azt lehet valahogy tesztelni, hogy jó-e?

Hm, az inverter és az lcd külön kábelen megy? Nem emlékszem, pedig a minap szedtem szét. Szóval attól, hogy van kép, még lehet hibás az inverter. Na de a kérdésen nem változtat: hogyan derítsem ki, hogy melyik a hibás?

Még valami... egy vagy két cső van a kijelzőkben általában? Mert ha kettő, akkor tuti az inverter a hibás, ellenben ha egy, akkor akár az is tönkremehetett. De bonyolult. (:

Szerkesztette: troger 2007. 07. 13. 22:09 -kor

#605 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 15. 14:30

Idézet: troger - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 22:04

Egyrészt köszönöm a segítséget, ha nem találok más (olcsóbb) megoldást, akkor ezt fogom választani, másrészt viszont azon gondolkodtam, hogy hibás inverter továbbítja-e a képet? Merthogy kép az van, csak világítás nincs. Szóval talán az is lehet, hogy a fénycső szállt el? Ezt muszáj kiderítenem valahogy, mert fölöslegesen nem akarok 15e-et költeni. Ha kiszedem a csövet, azt lehet valahogy tesztelni, hogy jó-e?

Hm, az inverter és az lcd külön kábelen megy? Nem emlékszem, pedig a minap szedtem szét. Szóval attól, hogy van kép, még lehet hibás az inverter. Na de a kérdésen nem változtat: hogyan derítsem ki, hogy melyik a hibás?

Még valami... egy vagy két cső van a kijelzőkben általában? Mert ha kettő, akkor tuti az inverter a hibás, ellenben ha egy, akkor akár az is tönkremehetett. De bonyolult. (:

Ha elküldöd a notit, én ki tudom deríteni, hogy a cső, vagy az inverter halálozott el, de az Általad vázolt hibaleírás alapján 99% ot adnék az inverternek.

A cucc ára azért borsos, mert európában nem lehet kapni, nagyvizen túlról meg drága a csomagküldés.

A csövet leginkább kijelzővel együtt lehet cserélni, azt meg inkább nem ecsetelem mennyi.
Ha nagyon fontos, szét tudom szedni a kijelzőt is a csőcseréhez (van sokféle csövem törött kijelzőkből), de ez elég időigényes, és ezért drága dolog is.
100%

#606 Felhasználó inaktív   CaNNa3IS 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 07. 15. 19:44

Sziasztok

Van egy hp500-as amire telitalppal ráléptek :-(
A kijelző befolyt a billentyű szétesett a közepén. Bekapcsolás után felpörög a venti és ugynézki mintha müködne de semmi kép. A vga-kimeneten sincs semmi. Bár lehet hogy a rossz bill. miatt nem tudom átkapcsolni?
Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni. Érdekelne billentyűzet és lcd ha egyáltalán még műxik :-D

#607 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 04:39

Idézet: CaNNa3IS - Dátum: 2007. júl. 15., vasárnap - 18:44

Sziasztok

Van egy hp500-as amire telitalppal ráléptek :-(
A kijelző befolyt a billentyű szétesett a közepén. Bekapcsolás után felpörög a venti és ugynézki mintha müködne de semmi kép. A vga-kimeneten sincs semmi. Bár lehet hogy a rossz bill. miatt nem tudom átkapcsolni?
Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni. Érdekelne billentyűzet és lcd ha egyáltalán még műxik :-D

Hp-hoz tudok mindent.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#608 Felhasználó inaktív   CaNNa3IS 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 07. 16. 07:27

Idézet: XC-biker - Dátum: 2007. júl. 16., hétfő - 5:39

Hp-hoz tudok mindent.

Köszi

Megkereslek telefonon és megbeszéljük

#609 Felhasználó inaktív   kist 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 06:56

Sziasztok!

Itt is fettenném feltenném a az 'ASUS notebookok' topicban már feltett kérdéseimet (több szem többet lát):

A kérdés:
Tudja valaki az okát annak, hogy az ASUS L3800C notebookomon BIOS frissítés után (v.111-ről v.121-re) az aksit miért csak 73 %-ig lehet feltölteni? Ezt kovetően átkapcsol váltóáramra, holott korábban 100 %-ig fel lehetett tölteni. Ha kikapcsolva töltöm ugyanez a helyzet.

A kérések:
Mgköszönném ha valaki segítene az alábbi dolgok felkutatásában:
- ASUS L3800-hoz 111-es BIOS (ugyanis az ASUS weboldaláról csak a legutolsó 121-es tölthető le)
- ASUS L3800 alaplap
- Aksi
- A notebook műanyag háza (az enyém tobb helyen megrepedt)

Előre is köszönöm!
Udv. mindenkinek.

#610 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 08:11

Idézet: kist - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 5:56

Sziasztok!

Itt is fettenném feltenném a az 'ASUS notebookok' topicban már feltett kérdéseimet (több szem többet lát):

A kérdés:
Tudja valaki az okát annak, hogy az ASUS L3800C notebookomon BIOS frissítés után (v.111-ről v.121-re) az aksit miért csak 73 %-ig lehet feltölteni? Ezt kovetően átkapcsol váltóáramra, holott korábban 100 %-ig fel lehetett tölteni. Ha kikapcsolva töltöm ugyanez a helyzet.

A kérések:
Mgköszönném ha valaki segítene az alábbi dolgok felkutatásában:
- ASUS L3800-hoz 111-es BIOS (ugyanis az ASUS weboldaláról csak a legutolsó 121-es tölthető le)
- ASUS L3800 alaplap
- Aksi
- A notebook műanyag háza (az enyém tobb helyen megrepedt)

Előre is köszönöm!
Udv. mindenkinek.

át tudom venni javításra ha az kell.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#611 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 08:46

Sziasztok!

Segítség kellene van egy pi 1536-om, és win xp pro alatt nem tudom a jazz 9940B hangfalaimat megszólaltatni. Driverek fent vannak...
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#612 Felhasználó inaktív   berle 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 16:34

Sziasztok!

Bár most nem volt időm végigolvasni az egész topikot, gyanítom, hogy a kérdésem még nem merült fel:
Egy Compaq M300-ra szeretnék win2000-ret és egy movix-ot vagy astrumit (mindkettő live linux).
Optikai meghajtó nincs, win-t elvileg már tudom, hogy kell felrakni, astruminál meg van install opció, nade ehhez CD meghajtó kell...
Esetleg belerakhatom az asztali gépbe a notivinyót, és ott benyomhatom az "install on hdd"-t?
És természetesen az op.rendszer indításkori kiválasztását is meg kell oldani.

előre is köszönöm az ötleteket!
(1) ASUS A7V600-F, AMD 2200+,  256M Blitz+512 Hynix, Ati RadeOn 9000 ViVo, SB Live 4ch, Seagate 120GB

(2) ASUS TUSL2-C,TuaCerka1000@1333, 256M Hyundai+128M AC&DC, GeForce Ti4200,C-Media 8738 4ch, Maxtor 30GB + WD 6GB

#613 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 16:57

Sziasztok!
Van  egy IBM T22-es laptop, amibe működés közben belefröccsent némi víz. Ezt követően kékhalállal elhunyt. Van valami remény az újjáélesztésére, vagy kuka? Kösz
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#614 Felhasználó inaktív   berle 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 22:29

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 17:57

Sziasztok!
Van  egy IBM T22-es laptop, amibe működés közben belefröccsent némi víz. Ezt követően kékhalállal elhunyt. Van valami remény az újjáélesztésére, vagy kuka? Kösz

Bár a telefon más tészta picit, azt sikerült sokaknak kiszárítani, úgyhogy szerintem gyorsan szedd (szedesd) szét, hadd száradjon, aztán pár nap múlva lehet próbálkozni.
(1) ASUS A7V600-F, AMD 2200+,  256M Blitz+512 Hynix, Ati RadeOn 9000 ViVo, SB Live 4ch, Seagate 120GB

(2) ASUS TUSL2-C,TuaCerka1000@1333, 256M Hyundai+128M AC&DC, GeForce Ti4200,C-Media 8738 4ch, Maxtor 30GB + WD 6GB

#615 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 10:55

Idézet: berle - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 23:29

Bár a telefon más tészta picit, azt sikerült sokaknak kiszárítani, úgyhogy szerintem gyorsan szedd (szedesd) szét, hadd száradjon, aztán pár nap múlva lehet próbálkozni.

Ok, az már megtörtént, akkor várok még vele, hátha.
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#616 Felhasználó inaktív   berle 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 22:34

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 11:55

Ok, az már megtörtént, akkor várok még vele, hátha.

na, van vmi fejlemény?

Akinek van valami ötlete az én problémámmal kapcsolatban, kérem segítsen!

#617 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 10:11

Sziasztok

HP Compaq nx9420 notebook billentyűzethet kellene "L" és "?" gomb - hol lehet bontott alkatrészeket venni?

htx!

Gábor

#618 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 10:36

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 9:11

Sziasztok

HP Compaq nx9420 notebook billentyűzethet kellene "L" és "?" gomb - hol lehet bontott alkatrészeket venni?

htx!

Gábor

komplettet tudok.

#619 Felhasználó inaktív   troger 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 22:06

Idézet: LML - Dátum: 2007. júl. 15., vasárnap - 14:30

Ha elküldöd a notit, én ki tudom deríteni, hogy a cső, vagy az inverter halálozott el, de az Általad vázolt hibaleírás alapján 99% ot adnék az inverternek.

A cucc ára azért borsos, mert európában nem lehet kapni, nagyvizen túlról meg drága a csomagküldés.

A csövet leginkább kijelzővel együtt lehet cserélni, azt meg inkább nem ecsetelem mennyi.
Ha nagyon fontos, szét tudom szedni a kijelzőt is a csőcseréhez (van sokféle csövem törött kijelzőkből), de ez elég időigényes, és ezért drága dolog is.

Na, közben kiderítettem, hogy tényleg az inverter volt a hibás: lehúztam róla a kijelzőt, és ugyanúgy zizegett. Viszont gondoltam előbb körülnézek, ahol tudok, hátha találok olcsóbban is, mint az ajánlatod. A német ebay-en találtam is egy fickót, aki acer viszonteladó, vagy mi, és tőle sikerült valami teljesen más márkájú, de azonos acer kódú invertert rendelnem, ami tökéletesen működik. Ja, és 38 euró volt. Azért köszönöm a segítséget.

Ja, a pontos kódot itt találtam: TravelMate leírások
Amikor először szedtem szét a gépet (kontakhibás lett a tápcsati), akkor is az innen letöltött robbantott ábra alapján sikerült.

(Mellesleg ez a harmadik nagy hibája a gépnek, az első a kontakhibás tápcsati - egy mobiltelefon-szervizben javíttattam meg, valami ultrahangos forrasztós bigyóval, persze előbb szétszedtem az egész gépet; a második a cd/dvd meghajtó... na, ez azóta is rossz, kilazultak a panel csavarjai, és valami zárlatos lett benne, szóval kuka; a harmadik meg az inverter... Két év intenzív használat alatt - átlag napi 22 óra használat, napi hurcolás egy hátizsákban - ez egyébként egész jó. Mondjuk ha notebook szervízbe vittem volna, szerintem már az árát ráköltöttem volna.)

#620 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 22:44

Idézet: troger - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 22:06

Na, közben kiderítettem, hogy tényleg az inverter volt a hibás: lehúztam róla a kijelzőt, és ugyanúgy zizegett. Viszont gondoltam előbb körülnézek, ahol tudok, hátha találok olcsóbban is, mint az ajánlatod. A német ebay-en találtam is egy fickót, aki acer viszonteladó, vagy mi, és tőle sikerült valami teljesen más márkájú, de azonos acer kódú invertert rendelnem, ami tökéletesen működik. Ja, és 38 euró volt. Azért köszönöm a segítséget.

Ja, a pontos kódot itt találtam: TravelMate leírások
Amikor először szedtem szét a gépet (kontakhibás lett a tápcsati), akkor is az innen letöltött robbantott ábra alapján sikerült.

(Mellesleg ez a harmadik nagy hibája a gépnek, az első a kontakhibás tápcsati - egy mobiltelefon-szervizben javíttattam meg, valami ultrahangos forrasztós bigyóval, persze előbb szétszedtem az egész gépet; a második a cd/dvd meghajtó... na, ez azóta is rossz, kilazultak a panel csavarjai, és valami zárlatos lett benne, szóval kuka; a harmadik meg az inverter... Két év intenzív használat alatt - átlag napi 22 óra használat, napi hurcolás egy hátizsákban - ez egyébként egész jó. Mondjuk ha notebook szervízbe vittem volna, szerintem már az árát ráköltöttem volna.)

Örülök, hogy sikerült megoldani a dolgot, akkor jól tippeltem az inverter miatt.

Sajnos a cucc beszer ára egy dolog, nekem mint bolt, erre jön még jó adag költség thx to balkán ™.
100%

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.