Idézet: LML - Dátum: 2007. júl. 15., vasárnap - 14:30
Ha elküldöd a notit, én ki tudom deríteni, hogy a cső, vagy az inverter halálozott el, de az Általad vázolt hibaleírás alapján 99% ot adnék az inverternek.
A cucc ára azért borsos, mert európában nem lehet kapni, nagyvizen túlról meg drága a csomagküldés.
A csövet leginkább kijelzővel együtt lehet cserélni, azt meg inkább nem ecsetelem mennyi.
Ha nagyon fontos, szét tudom szedni a kijelzőt is a csőcseréhez (van sokféle csövem törött kijelzőkből), de ez elég időigényes, és ezért drága dolog is.
Na, közben kiderítettem, hogy tényleg az inverter volt a hibás: lehúztam róla a kijelzőt, és ugyanúgy zizegett. Viszont gondoltam előbb körülnézek, ahol tudok, hátha találok olcsóbban is, mint az ajánlatod. A német ebay-en találtam is egy fickót, aki acer viszonteladó, vagy mi, és tőle sikerült valami teljesen más márkájú, de azonos acer kódú invertert rendelnem, ami tökéletesen működik. Ja, és 38 euró volt. Azért köszönöm a segítséget.
Ja, a pontos kódot itt találtam:
TravelMate leírások
Amikor először szedtem szét a gépet (kontakhibás lett a tápcsati), akkor is az innen letöltött robbantott ábra alapján sikerült.
(Mellesleg ez a harmadik nagy hibája a gépnek, az első a kontakhibás tápcsati - egy mobiltelefon-szervizben javíttattam meg, valami ultrahangos forrasztós bigyóval, persze előbb szétszedtem az egész gépet; a második a cd/dvd meghajtó... na, ez azóta is rossz, kilazultak a panel csavarjai, és valami zárlatos lett benne, szóval kuka; a harmadik meg az inverter... Két év intenzív használat alatt - átlag napi 22 óra használat, napi hurcolás egy hátizsákban - ez egyébként egész jó. Mondjuk ha notebook szervízbe vittem volna, szerintem már az árát ráköltöttem volna.)