Idézet: Alexxa - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 19:51
Sziasztok!
Bocsi, de sajnos nincs időm elolvasni az előző hozzászólásokat, viszont lenne egy kérdésem.
Nemrégiben vettem egy Dőell típusú laptopot, és azt a "hibát" észleltem, hogy amikor a töltőt bedugom a hálózatba, egy kb 3 cm hatosugarú szikrázást észleltem, amit úgy véltem hogy nem természetes. De végülis használtam. Majd használat során többször is a monitor elkezdett vibrálni (windows vista rendszer van fenn). Vissza vittem oda ahol vettem és úgydöntttek az eladók hogy kicserélik. Meg is érkezett az állítólagos új laptop, ahol szintén hasonló hibát észleltem. De ami még furcsa volt számomra, az az hogy a dugajon a fémes részén olvadás szerű elváltozást láttam. Újra vissza vittem, majd egy acer tipusú gépre cseréltettem ki. Azt mondták az üzletbe hogy ez a szikrázás elfogadot (nah de nem ekkora terjedelembe) A kérdésem annyi lenne, hogy miért van az hogy aprót szikrázik mindig a konektornál amikor csatlakoztatom a töltőt? A villogásra meg azt mondták hogy vista hiba, driverrel megoldható. De azt már nem mutatták meg hogy működött náluk a dell laptop.
Még 1 kérdés. A töltőt először a konektorba, majd a laptoba csatlakoztassam, vagy fordítva? Van ennek jelentősége?
Továbbá a vistával kapcsolatba szeretném azt kérdezni, hogy valóban csak az oprendszer okozta a vibrálást? Mert olvashatatlan módon vibrált a képernő.
Köszönöm a válaszokat!!
sziasztok
Szikrazas: szerintem a tolto tervezesi 'hibaja', gyakorlatilag van egy nagy kondi a bemeneten es amig az fel nem toltodik, addig quasi rovidzarkent funkcional. Ne foglalkozz vele.
Sorrend: szerintem eloszor halozat, aztan gep. Valojaban nincs jelentosege, a gep addig elvileg nem vesz fel aramot, amig a megfelelo feszultsegszint ki nem alakul a tolton. Az esetleges belengesek/feszcsucsok miatt TALAN a fenti sorrend jobb, de biztosan toltotol fugg.
Villogas: probald a kepernyo mas felbontasu beallitasaiban. Probald a fenyerot valtoztatni (hardveresen, a gepen levo gombokal).
Probald meg masik oprendszerrol bootolva CD-rol. Nem csak a vista letezik a vilagon, hanem (horribile dictu) a LINUX, sot a DOS is, onnan is elerhetok olyan progik, amik at tudjak kapcsolni a kepernyot kulonbozo felbontasu grafikus modokba. Ezzel ki lehet sakkozni, hogy vajon oprendszerfuggo-e a dolog.