HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   FogAti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 21. 19:57

Helló szakik!

Barátom vett egy Fujitsu-Siemens Amilo Pro V3405 Notebook-ot.Linux lemezzel adják.
Szeretne WIn Xp-t felrakni,de a telepítés után a Hdd vizsgálatakor azt írja nincs megfeólelő merev lemez.Mi a megoldás ,hogy tudjuk rátenni az Xp Professional sp2-t?

A merevlemez lett formázva Particion Magic progival Ntfs-re és mégse megy. :(
Egy barát(nő)i kéz mindig legyen közel hozzád!      :)

#722 Felhasználó inaktív   FogAti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 20:27

:up: A bios volt a megoldás Köszönöm! :respect:  :dance

Máshonnan meg is jött a segítség!
Egy barát(nő)i kéz mindig legyen közel hozzád!      :)

#723 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 20:56

Sziasztok, talán még emlékeztek rá, korábban írtam a teljesen leállt clevo notebookról. Na elment a szervízbe, és nem hiszitek el: kiderült, hogy van benne egy számláló, amelyik szerint már elégszer kapcsoltam be a gépet, szerinte már az akku olyan rossz, hogy tovább nem működhet a gép, és letiltott !!!!! Lehúzta az ember az elemet és az akkut, 1 óráig így hagyta, erre elfelejtette az előbbi hülye gondolatát a gép, és azóta jól működik.... Hát ilyet :confused:

#724 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 09:30

Idézet: fender - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 20:56

van benne egy számláló, amelyik szerint már elégszer kapcsoltam be a gépet, szerinte már az akku olyan rossz, hogy tovább nem működhet a gép, és letiltott !!!!!

S Jézus mondá: "He"?  :think:

Ez azért eléggé misztikusan hangzik...  :D

Kilométer megkötés nem volt a garancialevélen?  :D
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#725 Felhasználó inaktív   thacount 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 22. 14:01

NSE Kft.-nek beküldött ASUS notim ma jött vissza. Hadd ne mondjam, hogy ugyanúgy szar mint volt.  :Đ  :D
P5QPro/E8400/4GB@1066/HD4850GS/CM590
ASUS F2Je
E-MUser

#726 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 16:24

Sziasztok!

Lehet rossz helyre írok, kérlek bocsássátok meg nekem.. :)

Olyan lehet hogy megölöm a laptop aksiját azzal hogy csak úgy menet közben rádugom a laptopra?
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#727 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 16:30

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 16:24

Sziasztok!

Lehet rossz helyre írok, kérlek bocsássátok meg nekem.. :)

Olyan lehet hogy megölöm a laptop aksiját azzal hogy csak úgy menet közben rádugom a laptopra?

Ha precízen és hirtelen teszed, nem 100%...

... azzal a laptopot ölöd meg.  :D

#728 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 16:36

Tehát akkor lehetséges? Vagy menet közben alapba nem szabad rádugni aksit a laptopra?

Szerkesztette: Hippo 2007. 08. 22. 16:36 -kor

#729 Felhasználó inaktív   TravelMate 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 23. 12:21

Sziasztok!

Lenne egy nagy problémám és abban bízok közületek valaki hátha tud segíteni!

Adott egy Acer Travelmate 2413LMi laptop:

-Intel Celeron M processzor 370 (1.5GHz, 400 MHz FSB, 1MB L2 cache)
- 15.0" XGA LCD
- 60 GB HDD
- DVD-Dual double layer író (PIONEER)
- 2db 256MB-os DDR2 RAM modul (512MB)
- WLAN ...
- Integrált VGA kártya - Mobile Intel® 915GM/GMS,910GML Express Chipset) 128MB-ot szed le a rendszermemóriából...

A probléma a következő:

Ha a gépet netezésre, word, excel, access, pahotoshop, dreamweaver, stb... programok futtatására használom a gond nem jelentkezik, de ha futtatok rajta olyan játékot, (ami ezelőtt gond nélkül futott) pl: Jedi Academy, Half-Life Opposing Force.... egy bizonyos idő után elkezd szaggatni a játék először gyengén aztán igencsak erőteljesen. Ha gyorsan kilépek a játékból az XP rendszere továbbra is szaggat: pl: megnyitok egy avi-t vagy mp3 file-t szaggat az egész és érezhetően lassabban, darabosabban működik az egész. Újraindítás után helyreáll a dolog.

Szervizben is volt de ott nem találtak semmiféle hardver problémát.

Eleinte az akksira gyanakodtam, mert az kezdni beadni a kulcsot... de mikor kiveszem a gépből egy az egyben az akksit akkor is jelentkezik a probléma.

Időben: van mikor néhány perc múlva kezdi a szaggatást, van mikor 30-40 perc múlva csupán, de azelőtt semmi probléma nem volt vele. Egyszerüen nem értem.

Kipróbáltam rajta több féle op rendszert is de ez a gond továbbra is megmarad.

Ha valaki találkozott már ilyennel vagy hasonlóval és megoldódott, vagy ha valaki sejtheti mitől lehet a gond az írjon legyen szíves, mert én már nem tudok semmi konkrétra gondolni.

Köszönöm előre is!

#730 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 17:01

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 16:36

Tehát akkor lehetséges? Vagy menet közben alapba nem szabad rádugni aksit a laptopra?

Nem olvastad el figyelmesen a 2. sort:

"... azzal a laptopot ölöd meg. :D  "

Azaz: lehet, hogy +úszod, de ne kísértsed a sorsod! Hacsak nem akartál úgyis új gépet venni...  :D

#731 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 17:34

Erre 1 tippem van: mivel a 915-ös a fő memóriából szed le, mégpedig dinamikusan, valószínű, hogy elkezdi "teleszemetelni", így egyre többet kap le. (max 128MB-t) Így kevesebb RAM marad az oprendszernek is. Bár a 384MB azért nem olyan kevés...  :think:

Velem asztali gépen fordult elő ilyesmi, inkább az oprendszer vs. alkalmazás terén kellene keresni a problémát. Esetlegesen patch-ek felrakva???  :think:

#732 Felhasználó inaktív   ata843 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 10:46

Sziasztok!

Mit lehet csinálni egy ultra-gazdaságos ECS A535-ös notival, ha már annyira melegszik, hogy a windows telepítő is kifog rajta?

Köszi!
A
Már kétszer levágtunk belőle, mégis rövid.

#733 Felhasználó inaktív   tubby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 14:58

Idézet: ata843 - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 11:46

Sziasztok!

Mit lehet csinálni egy ultra-gazdaságos ECS A535-ös notival, ha már annyira melegszik, hogy a windows telepítő is kifog rajta?

Köszi!
A

Ha mondjuk nem eset le, vagy lazult fel a hűtőbordája a procinak, talán portalanítani kellene. :respect:

T41

#734 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 18:45

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 17:01

Nem olvastad el figyelmesen a 2. sort:

"... azzal a laptopot ölöd meg. :D  "

Azaz: lehet, hogy +úszod, de ne kísértsed a sorsod! Hacsak nem akartál úgyis új gépet venni...  :D

Köszi, tehát akkor nem attól adta meg magát az aksi..

#735 Felhasználó inaktív   Alexxa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 20:51

Sziasztok!

Bocsi, de sajnos nincs időm elolvasni az előző hozzászólásokat, viszont lenne egy kérdésem.
Nemrégiben vettem egy Dőell típusú laptopot, és azt a "hibát" észleltem, hogy amikor a töltőt bedugom a hálózatba, egy kb 3 cm hatosugarú szikrázást észleltem, amit úgy véltem hogy nem természetes. De végülis használtam. Majd használat során többször is a monitor elkezdett vibrálni (windows vista rendszer van fenn). Vissza vittem oda ahol vettem és úgydöntttek az eladók hogy kicserélik. Meg is érkezett az állítólagos új laptop, ahol szintén hasonló hibát észleltem. De ami még furcsa volt számomra, az az hogy a dugajon a fémes részén olvadás szerű elváltozást láttam. Újra vissza vittem, majd egy acer tipusú gépre cseréltettem ki. Azt mondták az üzletbe hogy ez a szikrázás elfogadot (nah de nem ekkora terjedelembe) A kérdésem annyi lenne, hogy miért van az hogy aprót szikrázik mindig a konektornál amikor csatlakoztatom a töltőt? A villogásra meg azt mondták hogy vista hiba, driverrel megoldható. De azt már nem mutatták meg hogy működött náluk a dell laptop.
Még 1 kérdés. A töltőt először a konektorba, majd a laptoba csatlakoztassam,  vagy fordítva? Van ennek jelentősége?
Továbbá a vistával kapcsolatba szeretném azt kérdezni, hogy valóban csak az oprendszer okozta a vibrálást? Mert olvashatatlan módon vibrált a képernő.

Köszönöm a válaszokat!!

sziasztok

#736 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 09:31

Idézet: Alexxa - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 19:51

Sziasztok!

Bocsi, de sajnos nincs időm elolvasni az előző hozzászólásokat, viszont lenne egy kérdésem.
Nemrégiben vettem egy Dőell típusú laptopot, és azt a "hibát" észleltem, hogy amikor a töltőt bedugom a hálózatba, egy kb 3 cm hatosugarú szikrázást észleltem, amit úgy véltem hogy nem természetes. De végülis használtam. Majd használat során többször is a monitor elkezdett vibrálni (windows vista rendszer van fenn). Vissza vittem oda ahol vettem és úgydöntttek az eladók hogy kicserélik. Meg is érkezett az állítólagos új laptop, ahol szintén hasonló hibát észleltem. De ami még furcsa volt számomra, az az hogy a dugajon a fémes részén olvadás szerű elváltozást láttam. Újra vissza vittem, majd egy acer tipusú gépre cseréltettem ki. Azt mondták az üzletbe hogy ez a szikrázás elfogadot (nah de nem ekkora terjedelembe) A kérdésem annyi lenne, hogy miért van az hogy aprót szikrázik mindig a konektornál amikor csatlakoztatom a töltőt? A villogásra meg azt mondták hogy vista hiba, driverrel megoldható. De azt már nem mutatták meg hogy működött náluk a dell laptop.
Még 1 kérdés. A töltőt először a konektorba, majd a laptoba csatlakoztassam,  vagy fordítva? Van ennek jelentősége?
Továbbá a vistával kapcsolatba szeretném azt kérdezni, hogy valóban csak az oprendszer okozta a vibrálást? Mert olvashatatlan módon vibrált a képernő.

Köszönöm a válaszokat!!

sziasztok

Szikrazas: szerintem a tolto tervezesi 'hibaja', gyakorlatilag van egy nagy kondi a bemeneten es amig az fel nem toltodik, addig quasi rovidzarkent funkcional. Ne foglalkozz vele.
Sorrend: szerintem eloszor halozat, aztan gep. Valojaban nincs jelentosege, a gep addig elvileg nem vesz fel aramot, amig a megfelelo feszultsegszint ki nem alakul a tolton. Az esetleges belengesek/feszcsucsok miatt TALAN a fenti sorrend jobb, de biztosan toltotol fugg.
Villogas: probald a kepernyo mas felbontasu beallitasaiban. Probald a fenyerot valtoztatni (hardveresen, a gepen levo gombokal).
Probald meg masik oprendszerrol bootolva CD-rol. Nem csak a vista letezik a vilagon, hanem (horribile dictu) a LINUX, sot a DOS is, onnan is elerhetok olyan progik, amik at tudjak kapcsolni a kepernyot kulonbozo felbontasu grafikus modokba. Ezzel ki lehet sakkozni, hogy vajon oprendszerfuggo-e a dolog.
Alopecia perniciosa

#737 Felhasználó inaktív   ToMikaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 14:42

Idézet: -=Tibet=- - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 13:49

Esetedben javaslom hogy töldsd fel az akksit olyan 80%-ra, vedd ki a lapiból, és tedd el vagy 2-3 napra. Ha nem veszti a feszt, az az marad 80-78% közt akkor az akksi jó. Ha drasztikusan esik a töltöttségi szint akkor gázos valamelyik cella vagy cellák benne.
Addig meg használd hálózatról a gépet. ;)

Kipróbáltam úgy, hogy fel volt töltve és állt 4 napot, de nem veszített semmit a töltöttségéből, szóval valószínűleg a gép eszi meg valamiért állásban. Amíg itthon vagyok, akkor úgyis akku nélkül használom.

Egy másik kérdés: ez a gép vajon működne másik DVD íróval? Mert ami benne van gyári, az megadta magát és ki szeretném cserélni egy Plextor vagy Optiarc meghajtóra, de nem tudom, hogy a BIOS felismerné-e és nem akarom feleslegesen megvenni az írót.

#738 Felhasználó inaktív   Stiborka68 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 09. 02. 08:58

Sziasztok!

Egy Hp Compaq nx7300 laptopra kellene xp profot tennem, de a cd bootolás közben különböző helyeken megáll a betöltés. Több xp változattal próbálkoztam, többszörösen, sosem azonos helyen állt meg. A honlapon nézve többféle változatot ír de egyikben sem láttam olyat, mint pl SATA-s hdd, ami okozhatná. Telepített oprendszer a Free DOS van csak.
Ha valaki sosben tudna segíteni, nagyon köszönném!

Előre is köszi

Motyovszki Tibor

#739 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 09:03

Idézet: Stiborka68 - Dátum: 2007. szept. 2., vasárnap - 7:58

Sziasztok!

Egy Hp Compaq nx7300 laptopra kellene xp profot tennem, de a cd bootolás közben különböző helyeken megáll a betöltés. Több xp változattal próbálkoztam, többszörösen, sosem azonos helyen állt meg. A honlapon nézve többféle változatot ír de egyikben sem láttam olyat, mint pl SATA-s hdd, ami okozhatná. Telepített oprendszer a Free DOS van csak.
Ha valaki sosben tudna segíteni, nagyon köszönném!

Előre is köszi

Motyovszki Tibor

próbálj meg egy memtest-et.

az a baj, hogyha otthon ez az egy notid van és nincsenek alkatrészeid, akkor nehezebb kiszűrni a hibát.
Ha kell megnézem.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#740 Felhasználó inaktív   Stiborka68 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 02. 09:13

Hali!

Ilyesmit próbáltam, a Hire's boot cdről is futtattam több tesztet, minden szépen lefutott. Egyébként zsír új a készülék. Nem az enyém, csak kérték, hogy telepítsem fel az xp-t és pár dolgot, de elég ciki, mert egyébként foglalkozom alapszinten ilyenekkel, de még így nem jártam. Nem gondolnám egyébként, hogy hardverhiba lenne, gondolom egy üzletben csak kipróbálják. Vagy egy freedos betöltődése nem igazán elegendő, ha megjelenik a c:\ promt?

Stiborka68

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.