HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   T.S.Eliot 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 10. 08:43

Idézet: BBalazs_ - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 21:41

Google. Chip type+datasheet/pinout

Előzőleg túloztam. 10 lábút nem találtam, 8 lábúból pedig van néhány, de hogy melyik lenne az igazi , azt nem tudom.

#762 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 10. 20:17

Idézet: T.S.Eliot - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 7:43

Előzőleg túloztam. 10 lábút nem találtam, 8 lábúból pedig van néhány, de hogy melyik lenne az igazi , azt nem tudom.

Jo, en is tuloztam. Nem is tudom a megoldast.  :)

Szoval ezeken szoktak lenni tipusszamok. Ha nincs tul nagy szamu, akkor egyenkent nezd meg a google vagy a yahoo keresovel a chip tipus + datasheet vagy pinout-ra.
Ahol kiirja, hogy serial eeprom memory, a lesz a nyero.
Mondjuk x24C02.
Ennek el tudom kuldeni az adatlapjat is, ha kered.
Alopecia perniciosa

#763 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 20:18

Idézet: Joker005 - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 19:57

Sziasztok!

Vettem egy Hp 530-as Notebook-ot. Szeretnék WIn Xp-t feltelepiteni, mert nem adtak hozzá operációs rendszert, de a telepítés után a Hdd vizsgálatakor azt írja nincs megfelelő merev lemez.Mi a megoldás? Hogy tudom rátenni az Xp Professional sp2-t? Légyszi segítsen aki tud valamit ennek a problémának a megoldására!

Elöre is köszi! Hali

Szia!

Ha visszaolvasol / rákeresel, kb. minden 2. laptoptelepítés emiatt áll le: az XP NEM ISMERI A SATA DRIVE NATIV MÓDJÁT!!!

Vagyis: vagy kikapcsolod a BIOS-ban a sata native módot, XP telepít, benne lévő AHCI Storage Driver (Intel ICH7) lecserélése az Intel oldalán lévővel. Utána visszakapcsolhatod a nativ módot.

'B' változat: legyártod a fenti telepítő CD-t, eleve belefordítva a drivert.

(Az első mócccer gyorsabb)
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#764 Felhasználó inaktív   vikings63 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 14:18

Hy!

Keresek egy jó laptop szervízt, legyen megbízható, és olcsó.

előre is thx

#765 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 18:39

Idézet: vikings63 - Dátum: 2007. szept. 13., csütörtök - 13:18

Hy!

Keresek egy jó laptop szervízt, legyen megbízható, és olcsó.

előre is thx

Megbízhatóságot tudom garantálni, az ár meg mindig relatív és a bevizsgálás után tudok pontosat.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#766 Felhasználó inaktív   kohi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 14. 21:51

Üdv!

Vettem anno egy asus a2800s notit amiben egy év után behalt az akku. Jelenleg vadászok rá és érdekelne, hogy mire számíthatok. Érdemes vennem bele egy utángyártottat vagy fél év után az is behalna.

Másik észrevételem pedig az, hogy a gépem egyre hangosabb (gondolom a meleg teszi) lehetséges az, hogy  a középső hűtő megadta magát vagy csak szenved (esetleg poros).
Már elkezdtem szétszedni egyszer de elakadtam mert nem mertem látatlanba az összes csavart kiszedni a gépből :D

Szóval egy kis tanácsot, esetleg útmutatást kérnék!
Előre is kösz!

#767 Felhasználó inaktív   Dávid1969 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 23:00

Sziasztok. A segítségeteket kérem 2 témában.
Van egy Fuji pi1536 laptopom, benne core2350 Cpu, 1gb ram, Radeon X1400, Vista premium.
1. kérdés: Miért van az, hogy még silent módban is néha a ventije teljesen felpörög, mintha
fel akarna szállni? Nincs erre valami megoldás? RIghtmarkkal nézegettem, amikor leveszem
a cpu-t 800mhz-ra, akkor is 66 fokra melegszik a mag. Emiatt hűt néha ennyire? Éjszaka
nagyon zavaró tud lenni. Tudtok erre valamit esetleg?

2. kérdés, talán ez még fontosabb: A vista egy jó, de régi radeon drivert használ, 2006-os
kiadású. A gyári driver viszont még gyengébb ennél is. Viszont: leszedtem a Catalyst 7.9
vista 32 bites változatát. Amikor lefuttatom a telepítőt, látszólag rendben lefut, de a driver
mégsem frissül. (rendszergazdagént futtatom természetesen.)
Ha eszközkezelőből akarom a drivert frissíteni, akkor azt mondja, hogy a legfrisebb, megfelelő
driver van telepítve, és kilép. Nem tudom, mi lehet az ok, ha valaki találkozott ilyennel, kérem,
írja meg a tapasztalatait (mindkét témában).
Köszönöm.

#768 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 21:51

Volna egy kérdésem:

Van egy laptop Li-Ion aksis. Nos meglehet ölni vele az aksit úgy, hogy ha kiírja a laptop hogy 10% a töltöttsége és én rádugom töltőre úgy hogy be van kapcsolva a gép? Vagy egyáltalán lehet valami baja az aksinak ettől?

Tudtommal nem bár tévedhetek, de pl. telefonokat se szokták kikapcsolni mikor rádugják a töltőt..

Köszi a választ előre is!
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#769 Felhasználó inaktív   kagabor 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 18. 21:59

Sziasztok,

két napja vettem egy HP omnibook 6000-es használt notebook-ot. PIII / 900 MHz, 256 MB RAM, 20 GB winchester, stb. Sulix oprendszert tettek rá az üzletben, lévén az ingyenes. Eddig 3 különböző XP telepítőt tettem be, de miután bebootolt róla, és kiírta, hogy ''számítógép hardverkiépítésének vizsgálata'', megáll (fekete képernyő). Egy helyen találtam ilyen esetet a google-val: http://forums1.itrc.hp.com/service/forums/...465997+28353475
De én nem akarok telepített 98-at rámásolni, és azt használni.

Mit tanácsoltok, hogy tehetnék rá XP-t?

Köszönettel: kagabor

#770 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 10:58

Idézet: kagabor - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 21:59

Sziasztok,

két napja vettem egy HP omnibook 6000-es használt notebook-ot. PIII / 900 MHz, 256 MB RAM, 20 GB winchester, stb. Sulix oprendszert tettek rá az üzletben, lévén az ingyenes. Eddig 3 különböző XP telepítőt tettem be, de miután bebootolt róla, és kiírta, hogy ''számítógép hardverkiépítésének vizsgálata'', megáll (fekete képernyő). Egy helyen találtam ilyen esetet a google-val: http://forums1.itrc.hp.com/service/forums/...465997+28353475
De én nem akarok telepített 98-at rámásolni, és azt használni.

Mit tanácsoltok, hogy tehetnék rá XP-t?

Köszönettel: kagabor

Biosban ACPI - funkciókat kapcsold ki, ha van ilyen lehetőség. Ezzel elveszted az energiagazdálkodási funkciókat, de legalább menni fog az Xp.

Szerkesztette: LML 2007. 09. 19. 11:00 -kor

100%

#771 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 10:59

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 21:51

Volna egy kérdésem:

Van egy laptop Li-Ion aksis. Nos meglehet ölni vele az aksit úgy, hogy ha kiírja a laptop hogy 10% a töltöttsége és én rádugom töltőre úgy hogy be van kapcsolva a gép? Vagy egyáltalán lehet valami baja az aksinak ettől?

Tudtommal nem bár tévedhetek, de pl. telefonokat se szokták kikapcsolni mikor rádugják a töltőt..

Köszi a választ előre is!

Nem tudsz ezzel kárt tenni a gépben, ha a töltő rendben van amit rádugtál.
100%

#772 Felhasználó inaktív   Dávid1969 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 11:53

Hi,

Tényleg esenkinek nicns ötlete, hogy mit kéne a vistával csinálni ahhoz,
hogy engedje az új cataliyst drivert települni??
Felfoghatatlan számomra, hogy miért mondja egy több mint egy éves
meghajtóra, hogy naprakész.
Senkinek nincs rajtam kívül ilyen problémája.??
FS PI1536 - Core2350 - 1GB - 100GB - X1400

#773 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 07:54

Idézet: kohi - Dátum: 2007. szept. 14., péntek - 21:51

Üdv!

Vettem anno egy asus a2800s notit amiben egy év után behalt az akku. Jelenleg vadászok rá és érdekelne, hogy mire számíthatok. Érdemes vennem bele egy utángyártottat vagy fél év után az is behalna.

Másik észrevételem pedig az, hogy a gépem egyre hangosabb (gondolom a meleg teszi) lehetséges az, hogy  a középső hűtő megadta magát vagy csak szenved (esetleg poros).

Szia!

Ha megadnád az akku típusát, az sokat segítene!  ;)

Az utángyártott aksi érdekes szituáció: járhatsz vele pórul, de nagyon jól is. Sokak szerint jóval gagyibbak, mint az eredeti, de ez így NEM IGAZ. Természetesen vannak bóvli szerkezetek, viszont sok esetben az látom, hogy pl. az eredeti típushoz képest 30-40%-kal, de pl. a héten Acerhez rendelt  akku pl. 110%-kal nagyobb teljesítményű!!! Mindemellett még pénzben is olcsóbb!!! Így nem kell hosszú levezetés hozzá, hogy melyik a kedvezőbb... Hacsak 2 hét után ki nem nyiffan, de az éppúgy garanciális eset lenne, mint a gyárinál.

JA, majd' elfelejtettem: több eredeti aksi figyeli az eltelt időt, s mesterségesen "elöregszik", hogy újat vegyél.  :mad:  Az utángyártottaknál rendszerint nem foglalkoznak ilyesmivel, így ha az lejárt, akkor lejárt...

Nos a géppel kapcs. valszínűleg mégiscsak szétszedés lesz belőle. Jó lenne beqqcskálni a procihűtő alá, de ha jól olvastam több is van, akkor az összes alá. Jó eséllyel a hűtőpaszta már a múlté, s állandóan melegszik a gép az elégtelen hőelvezetés miatt. Nagyon sok gépet csinálunk, amiknél ez rendszeres jelenség. 99%-ban ez adja a hibát. Párszász Ft-ért kapsz pasztát injekcióban, azzal több alkalomra elegendő kezelést lehet adni a "betegnek". Normális esetben persze elég 2-3 évente ezt felülvizsgálni.

#774 Felhasználó inaktív   zeth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 08:35

Idézet: Dávid1969 - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 12:53

Hi,

Tényleg esenkinek nicns ötlete, hogy mit kéne a vistával csinálni ahhoz,
hogy engedje az új cataliyst drivert települni??
Felfoghatatlan számomra, hogy miért mondja egy több mint egy éves
meghajtóra, hogy naprakész.
Senkinek nincs rajtam kívül ilyen problémája.??

Szerintem is botranyos, hogy mar egy eves a driver foleg, hogy meg normalisan mukodik is...:)

Ezzel esetleg eltavolitani a regit es aztan feltenni az ujat, probaltad? Azt mondjuk nem tudom, hogy vista alatt fut-e.

#775 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 09:25

Idézet: LML - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 11:59

Nem tudsz ezzel kárt tenni a gépben, ha a töltő rendben van amit rádugtál.

:respect:

Köszönöm a választ!
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#776 Felhasználó inaktív   Dávid1969 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 09:52

Idézet: Zethos - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 9:35

Szerintem is botranyos, hogy mar egy eves a driver foleg, hogy meg normalisan mukodik is...:)

Ezzel esetleg eltavolitani a regit es aztan feltenni az ujat, probaltad? Azt mondjuk nem tudom, hogy vista alatt fut-e.

Konkrétan mire gondolsz??
Mert a linken (többek közt) ez van:

Unauthorized download

We're sorry, but this download request cannot be authorized. As an option, you may visit any of the pages below for information about our services and products:

Gondolom, itt kéne lenni az ati removal tools-nak, de nincs ott.
Amúgy próbáltam letölteni, de nem találtam.
Az a gond, hogy a vistának van egy driver és egy driverstore mappája.
A másodikból még csökkentett módban sem engedi törölni a telepítő fájlokat,
ezért folyamatosan onnan rakja újra a drivereket, és az újakat valamiért nem veszi
figyelembe.
Mivel semmi tapasztalatom nincs vista ügyben, ezért elakadtam ezen a ponton.
Amúgy tény, hogy a saját driverrel is jól műx, meg minden, de mivel játszom is néha,
pont az a 5-10% többlet hiányzik (néha), amit az új driver tud adni. (És azért 1 év sok idő).
Ezen kívül idegesít az is, hogy nem találok megoldást...
Na ez van
FS PI1536 - Core2350 - 1GB - 100GB - X1400

#777 Felhasználó inaktív   kohi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 20. 13:59

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 7:54

Szia!

Ha megadnád az akku típusát, az sokat segítene!  ;)

Az utángyártott aksi érdekes szituáció: járhatsz vele pórul, de nagyon jól is. Sokak szerint jóval gagyibbak, mint az eredeti, de ez így NEM IGAZ. Természetesen vannak bóvli szerkezetek, viszont sok esetben az látom, hogy pl. az eredeti típushoz képest 30-40%-kal, de pl. a héten Acerhez rendelt  akku pl. 110%-kal nagyobb teljesítményű!!! Mindemellett még pénzben is olcsóbb!!! Így nem kell hosszú levezetés hozzá, hogy melyik a kedvezőbb... Hacsak 2 hét után ki nem nyiffan, de az éppúgy garanciális eset lenne, mint a gyárinál.

JA, majd' elfelejtettem: több eredeti aksi figyeli az eltelt időt, s mesterségesen "elöregszik", hogy újat vegyél.  :mad:  Az utángyártottaknál rendszerint nem foglalkoznak ilyesmivel, így ha az lejárt, akkor lejárt...

Nos a géppel kapcs. valszínűleg mégiscsak szétszedés lesz belőle. Jó lenne beqqcskálni a procihűtő alá, de ha jól olvastam több is van, akkor az összes alá. Jó eséllyel a hűtőpaszta már a múlté, s állandóan melegszik a gép az elégtelen hőelvezetés miatt. Nagyon sok gépet csinálunk, amiknél ez rendszeres jelenség. 99%-ban ez adja a hibát. Párszász Ft-ért kapsz pasztát injekcióban, azzal több alkalomra elegendő kezelést lehet adni a "betegnek". Normális esetben persze elég 2-3 évente ezt felülvizsgálni.

Üdv!

Nos ez némileg bíztat egy picit :)
Valószínűleg akkor majd szétszedem a gépet és kiporolom.

Az akum típusa pedig:
asus Li-ion Battery Pack A42-A2
Rating: +14.8V 4400mAh

model a2800s
Igasság szerint sosem voltam megelégedve vele :)

#778 Felhasználó inaktív   zeth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 15:38

Idézet: Dávid1969 - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 10:52

Konkrétan mire gondolsz??
Mert a linken (többek közt) ez van:

Unauthorized download

We're sorry, but this download request cannot be authorized. As an option, you may visit any of the pages below for information about our services and products:

Ez erdekes. Miutan elkuldtem a postot megneztem, hogy jol linkeltem-e be, es akkor meg mukodott. A cat-uninstaller prog volt az amit javasoltam, nekem az mindig leszedett minden drivert eleg alaposan (xp alatt). De nem tudom, hogy a driverezes mikent mukodik vista alatt, tehat lehet, hogy akkor sem segit, ha fut is alatta.

#779 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 17:17

Idézet: kohi - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 13:59

Üdv!

Nos ez némileg bíztat egy picit :)
Valószínűleg akkor majd szétszedem a gépet és kiporolom.

Az akum típusa pedig:
asus Li-ion Battery Pack A42-A2
Rating: +14.8V 4400mAh

model a2800s
Igasság szerint sosem voltam megelégedve vele :)

Szia!  :)

Így már jobb a helyzet. Találtam a beszállítónknál, ugyanolyan paraméterekkel, mint a gyári, bruttó 27e Ft-ért. Normál esetben 2-3 nap, esetleg 1 hét alatt megjön a cucc Németo-ból...

"model a2800s Igasság szerint sosem voltam megelégedve vele :) " - az egész géppel, vagy csak az akkuval  :confused:

#780 Felhasználó inaktív   kohi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 21. 00:09

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 17:17

Szia!  :)

Így már jobb a helyzet. Találtam a beszállítónknál, ugyanolyan paraméterekkel, mint a gyári, bruttó 27e Ft-ért. Normál esetben 2-3 nap, esetleg 1 hét alatt megjön a cucc Németo-ból...

"model a2800s Igasság szerint sosem voltam megelégedve vele :) " - az egész géppel, vagy csak az akkuval  :confused:

Csak az akkuval meg a festéssel a gép egy 3.2-es mobile pentium 1gb rammal meg eyg 9600 mobility radeon pro - val :)
Én meg egy 17ezer hufos akkut találtam utángyártottat Bp-en csak mint már mondottam nem tudom megéri e vennem egy új akkut "egy" évre. Mert ki tudja ez meddig élne.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.