HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   akiloz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 21. 09:10

Sziasztok!
Az ECS G320 topicban már feltettem a kérdést, de nem reagált senki ezért próbálkozom most itt.
Kb 1 éve vettem a laptopomat (ECS G320) használtan, de igen megkímélt állapotban, azóta sem volt vele semmi gondom, átlag napi 4-5 órát üzemel.
Telepített op.rendszerrel és szoftverekkel adták,  már akkor sem az eredeti XP volt rajta, de mivel
driver-eket nem kaptam hozzá, eddig nem bántottam a vinyóját. Most hogy rátaláltam erre a topicra, kéne 1 kis segítség. Az ECS honlapjáról letölthető driver-ek használhatók 1 XP újratelepítésénél, valakinek vannak már ilyen tapasztalatai? Feltűnt már a megvételkor is, hogy ugyan 40 GB-os  vinyó, valójában csak 37,2..GB-ot ismer fel a lemezkezelő, a hiányzó 2,7..GB még "nem particionált terület"-ként sem látszik, szóval fogalmam sincs mi lehet "ott". Ezért is gondolkozok 1 teljes fomázáson, és újra particionáláson, talán akkor visszanyerem azt a 2,7.. GB-ot. Esetleg van valakinek jobb ötlete? Olvastam ebben  a forumban XP telepítésekor problémát okozhat a SATA-s vinyó. hogyan tudom megállapítani az enyémben milyen van? :think: 

#782 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 21. 10:24

Idézet: akiloz - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 9:10

Sziasztok!
Az ECS G320 topicban már feltettem a kérdést, de nem reagált senki ezért próbálkozom most itt.
Kb 1 éve vettem a laptopomat (ECS G320) használtan, de igen megkímélt állapotban, azóta sem volt vele semmi gondom, átlag napi 4-5 órát üzemel.
Telepített op.rendszerrel és szoftverekkel adták,  már akkor sem az eredeti XP volt rajta, de mivel
driver-eket nem kaptam hozzá, eddig nem bántottam a vinyóját. Most hogy rátaláltam erre a topicra, kéne 1 kis segítség. Az ECS honlapjáról letölthető driver-ek használhatók 1 XP újratelepítésénél, valakinek vannak már ilyen tapasztalatai? Feltűnt már a megvételkor is, hogy ugyan 40 GB-os  vinyó, valójában csak 37,2..GB-ot ismer fel a lemezkezelő, a hiányzó 2,7..GB még "nem particionált terület"-ként sem látszik, szóval fogalmam sincs mi lehet "ott". Ezért is gondolkozok 1 teljes fomázáson, és újra particionáláson, talán akkor visszanyerem azt a 2,7.. GB-ot. Esetleg van valakinek jobb ötlete? Olvastam ebben  a forumban XP telepítésekor problémát okozhat a SATA-s vinyó. hogyan tudom megállapítani az enyémben milyen van? :think: 

Szia!

"hogyan tudom megállapítani az enyémben milyen van?"  - egyszerűen: SATA HDD-t csak 60GB-tól felfelé árulnak, ráadásul csak 1,5-2 éve. Így a Tiéd duplán biztos, hogy IDE.  ;)

Az, hogy a 40GB nem 40, az normális, mert a rendszer formázott kapacitása mindig kisebb pár  (5-6) százalékkal, mint a "nyers". Így nem valószínű, hogy sok helyet még nyerni tudsz.

Az újrainstall előtt pedig célszerű felírni az eszközkezelőből, hogy milyen típusúak a hw-elemek. Úgy akkor is rá tudsz keresni a neten, ha épp az ECS oldalán nem lenne hozzá driver...
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#783 Felhasználó inaktív   Vaffi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 18:19

Sziasztok!
A következő problémára keresnék megoldást:
Van egy notim egy halott akkuval (legalább is idáig így gondoltam), ma reggel véletlenül szétrugtam a tápkábelt és a noti tovább működött akkuról. Megnéztem a telepmérőt 90%-ot mutatot. Egy jó fél órán keresztül járattam akkuról, töbször újra indítottam. Lement a szint kb. 50%-ig.
Este bekapcsolnám akkuról, de meg se nyekken. Tápot bedugom a töltés jelző lámpa világít.
Elindítom hálózatról, telepmérőt megnézem: 55%.

Tehát a töltést felveszi.
Próbáltam már bele másik akkut, avval működik.

??? :think:
Lesz még itt 3,60 -as kenyér............., mihelyt bevezetik az euró-t!

#784 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 23:02

Üdvözlet!
Nemrég szert tettem egy Compaq Evo N1020v laptopra, ebben szeretnék valahogy processzort cserélni.

Ami benne van:
ALI 1535D(+) alaplapi chipkészlet
Pentium 4  2.4Ghz 400/512
Radeon IGP 340 M
512 RAM
40-es winyó

Kézikönyv szerint 1.8-as, 1.9-es Mobile Pentium 4-gyel kapható volt, tehát ha beszereznék egyet, BIOS-frissítéssel nagy valószínűség szerint menne. (?) Gondom igazából a hűtéssel lenne. Ha jól tudom a Northwood magos Pentium 4-eken nincs hőelvezető sapka, ellentétben a jelenlegivel. A hűtőszerkezet 3 csavarral van az alaplaphoz rögzítve, egyébként pedig rugók szorítják a procihoz.
kép

Utánanéztem külföldi áruházakban, ehez a típushoz, csak ez az egyféle hűtő kapható, tehát megelőlegezném hogy jó hozzá, de ha valakinek van konkrét tapasztalata a témával kapcsolatban, azt szívesen meghallgatnám.

Szerkesztette: AViD 2007. 09. 21. 23:11 -kor

#785 Felhasználó inaktív   samba71 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 22. 08:20

Üdv Mindenkinek!
A következő problémára keresek megoldást:
A gép:
Hp Omnibook 6000 notebook (CPU C650Mhz, 256 MB RAM, HDD 40GB ez cserélve, eredetileg 6GB, opr: XP)  Körölmények:
évek óta hibátlanul működött, kb 2 éve nem mozdult a helyéről. Kizárólag WEB szörfözésre és levelezésre használják a család nőnemű tagjai.
Hibajelenség: Bekapcsolás után az az XP betöltéséig folyamatosan sípol, de az XP feláll azért és elhallgat. XP használata közben rendkívül bosszantó, hogy a nem lehet begépelni szöveget.  Illetve lehet, de a 1-2-5-10 karakter után mintha egy "láthatatlan kéz" a BACKSPACE gombot lenyomva visszatörli az egészet.
A gyakorlatban tehát a böngészőbe nem lehet címet gépelni, szöveget nem lehet szerkeszteni. Internetes böngészés pusztán egérrel használatával sem lehetséges, mivel a klikkelt link ha félig be is töltödik, a "láthatatlan kéz" a "vissza nyilat" nyomja így csak a kezdő oldal látszik.

Amit próbáltam eddig:
-SULIX boot-olható linuxal próbálkoztam, ott is ez a jelenség - tehát nem vírus.
-beléptem a BIOS-ba, (közben folyamatosan sípol) és kerestem egy olyan beállítási mezőt, ahova lehet írni valamilyen szöveget,számot. Ott is jelentkezik az automatikus visszatörlés
-olyan a jelenség mintha a billentyűzet beragadt volna vagy folyamatosa rajta könyökölnék

Mókásnak is nevezném a dolgot, ha nem szenvednék tőle (meg a család nőtagjaitól, hogy rossza gépük)

Hardveres hibára gyanakszom. Tipp? Nekem már nincs.......... Minden segítséget előre is köszönök.

#786 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 08:46

Idézet: samba71 - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 9:20

Üdv Mindenkinek!
A következő problémára keresek megoldást:
A gép:
Hp Omnibook 6000 notebook (CPU C650Mhz, 256 MB RAM, HDD 40GB ez cserélve, eredetileg 6GB, opr: XP)  Körölmények:
évek óta hibátlanul működött, kb 2 éve nem mozdult a helyéről. Kizárólag WEB szörfözésre és levelezésre használják a család nőnemű tagjai.
Hibajelenség: Bekapcsolás után az az XP betöltéséig folyamatosan sípol, de az XP feláll azért és elhallgat. XP használata közben rendkívül bosszantó, hogy a nem lehet begépelni szöveget.  Illetve lehet, de a 1-2-5-10 karakter után mintha egy "láthatatlan kéz" a BACKSPACE gombot lenyomva visszatörli az egészet.
A gyakorlatban tehát a böngészőbe nem lehet címet gépelni, szöveget nem lehet szerkeszteni. Internetes böngészés pusztán egérrel használatával sem lehetséges, mivel a klikkelt link ha félig be is töltödik, a "láthatatlan kéz" a "vissza nyilat" nyomja így csak a kezdő oldal látszik.

Amit próbáltam eddig:
-SULIX boot-olható linuxal próbálkoztam, ott is ez a jelenség - tehát nem vírus.
-beléptem a BIOS-ba, (közben folyamatosan sípol) és kerestem egy olyan beállítási mezőt, ahova lehet írni valamilyen szöveget,számot. Ott is jelentkezik az automatikus visszatörlés
-olyan a jelenség mintha a billentyűzet beragadt volna vagy folyamatosa rajta könyökölnék

Mókásnak is nevezném a dolgot, ha nem szenvednék tőle (meg a család nőtagjaitól, hogy rossza gépük)

Hardveres hibára gyanakszom. Tipp? Nekem már nincs.......... Minden segítséget előre is köszönök.

Erőteljesen billentyűzethibának tűnik, valószínűleg ezért sípol boot közben (ha asztalin nyomsz le egy gombot folyamatosan, az is sípol), és ezért nem tudsz szöveget gépelni. Jelenesetben épp a Backspace gomb, ami folyamatosan jelet küld a lapnak.

#787 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 12:05

Igy van, valszeg valami bekerult a billbe (notagokat kegyetlenul kivallatni, hogy mit ontottek bele).

Ha rel.egyszeru kivenni a billt (valoszinuleg az oldalainal vagy az alja-teteje korul vannak elhuzhato pockok, illetoleg lehet, hogy meg alul is ki kell csavarni valamit). A billentyuzet igy kibuktathato, altalaban egy-ket szalagkabel fogja. Ezekkel igen ovatosan, mert ha elszakad, akkor javithatatlan!
Nezd meg, hogy a csatinal nem ferde-e a szalagkabel, mert az is okozhat ilyen jelenseget.

Aztan kijon a billentyuzet, az aljan altalaban sok kis csavar. Ezeket MIND ki. Aztan tulajdonkeppen talalsz a gombok alatt ket foliat, kozottuk egy lyukacsosat. Ezeket razd ki, vagy ovatosan takaritsd meg papirzsepivel.

Az is lehet, hogy a gombok aljan van az erintkezogumi, akkor azokat is takaritsd ki. Elsore eleg a szaraz papirzsepi, ha fennall a gond, akkor alkoholossal, de csak nedves legyen, ne tocsogjon.

Visszaszereles forditott sorrendben.

De persze ki lehet cserelni az egesz billentyuzetet is...
Alopecia perniciosa

#788 Felhasználó inaktív   samba71 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 22. 16:29

Idézet: BBalazs_ - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 12:05

Ha rel.egyszeru kivenni a billt (valoszinuleg az oldalainal vagy az alja-teteje korul vannak elhuzhato pockok, illetoleg lehet, hogy meg alul is ki kell csavarni valamit). A billentyuzet igy kibuktathato, altalaban egy-ket szalagkabel fogja. Ezekkel igen ovatosan, mert ha elszakad, akkor javithatatlan!

Hátúlról vagy előről közelítsek? :-)

Vagyis a billentyűzet felől (itt nem nagyon lehet hozzáférni és pöcköket sem találtam a széleken) vagy bontsam meg a gépet és belülről kell felszabadítani és kibukatatni a billentyűzetet. (itt meg a billentyűzet és köztem ott az alaplap....)

Nem láttam még notebook szerelést az itt a gond

Eddig is kösz!

#789 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 17:06

Nezd, sokfele modon lehet szetszedni. Van ugy, hogy a bill. szelen vannak muanyagok, ezeket szeles pengeju bicsakaval lepattintva alatta ott par csavar es akkor jon ki.
Az oldalan levo pockoket ugy ertsd, hogy a billentyuzetnel az aljan a gombok alatt rejtetten lathatsz ket pockot, MINDKETTOT el kel huzni (altalaban rugosak) es akkor jon ki.
Ha az aljabol kicsavarsz HOSSZU csavarokat, akkor az is rogzitHET.
A modernebb gepeken altalaban konnyen kijon, mert onnan lehet szinte mindent elerni...

Fajtafuggo, nezz ra a netre, hogy a tiedet eppen hogyan 'notebook neve disassembly/disassembling service manual, stb'
Alopecia perniciosa

#790 Felhasználó inaktív   samba71 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 22. 17:28

Idézet: BBalazs_ - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 17:06

Fajtafuggo, nezz ra a netre, hogy a tiedet eppen hogyan 'notebook neve disassembly/disassembling service manual, stb'

Megtaláltam a javítási kézikönyvet a neten. Nagyon részletes. Boldogulni fogok. Kösz a segítséget.

#791 Felhasználó inaktív   xyzabc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 17:32

Sziasztok!

Van egy HP NC4600as laptopon és az gondom vele, hogy nem működik a Bluetooth.
A HP WIreless Assistant ezt írja ki:
This device has been disabled in Windows Device Manager. To enable this device, use Windows Device Manager.
Beléptem az eszközkezelőbe, ott van egy HP Integrated Module, amit Egyéb eszközökbe rak be. Itt az eszközállapotban ez jelenik meg: Az eszköz nincs megfelelően konfigurálva. (Kód: 1)
Próbáltam felrakni a netről is a drivert, azt írja hogy nem talál Bluetooth eszközt, ha pedig manuálisan raknám fel, akkor azt írja, hogy nem talál adatot a hardwareről, pedig elvileg a gyári drivert  raknám fel. Valakinek ötlet, hogy mit lehetne csinálni?
Ha lehet akkor PMben is. Köszi!

#792 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 19:54

Idézet: xyzabc - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 16:32

Sziasztok!

Van egy HP NC4600as laptopon és az gondom vele, hogy nem működik a Bluetooth.
A HP WIreless Assistant ezt írja ki:
This device has been disabled in Windows Device Manager. To enable this device, use Windows Device Manager.
Beléptem az eszközkezelőbe, ott van egy HP Integrated Module, amit Egyéb eszközökbe rak be. Itt az eszközállapotban ez jelenik meg: Az eszköz nincs megfelelően konfigurálva. (Kód: 1)
Próbáltam felrakni a netről is a drivert, azt írja hogy nem talál Bluetooth eszközt, ha pedig manuálisan raknám fel, akkor azt írja, hogy nem talál adatot a hardwareről, pedig elvileg a gyári drivert  raknám fel. Valakinek ötlet, hogy mit lehetne csinálni?
Ha lehet akkor PMben is. Köszi!

Ugye nc6400?
Mert nekem is ilyen van és full jól müxik. - (Ennek ellenére eladó a noti, ha valakit érdekel, és beszámítás is megoldható)

Szerkesztette: XC-biker 2007. 09. 25. 19:55 -kor

Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#793 Felhasználó inaktív   xyzabc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 19:57

Idézet: XC-biker - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 20:54

Ugye nc6400?
Mert nekem is ilyen van és full jól müxik. - (Ennek ellenére eladó a noti, ha valakit érdekel, és beszámítás is megoldható)

Ja igen, azt elírtam...

#794 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 20:10

Üdv mindenkinek!

Arról érdeklődnék, hogy Dothan magos Pentium M procit be lehet-e rakni olyan Think Pad T40-be, amiben gyárilag Banias magos CPU van? Egyáltalán érdemes-e?

Esetleg Bp-i, vagy Miskolci jelentkező, aki meg is ejtené a cserét? Konkrétan: Clevo M120W-ből Dothan 1,7GHz(17x100Mhz) ki, Banias 1,6GHz-a helyére, míg a T40-nél ugyanez fordítva. A chipkészlet mindkettőben Intel 855, így gondolom megoldható a dolog.

Más: T40-hez keresek WinXP recovery CD-t, ha valaki kisegítene, azt megköszönném.

#795 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 20:16

Idézet: TiLa - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 19:10

Üdv mindenkinek!

Arról érdeklődnék, hogy Dothan magos Pentium M procit be lehet-e rakni olyan Think Pad T40-be, amiben gyárilag Banias magos CPU van? Egyáltalán érdemes-e?

Esetleg Bp-i, vagy Miskolci jelentkező, aki meg is ejtené a cserét? Konkrétan: Clevo M120W-ből Dothan 1,7GHz(17x100Mhz) ki, Banias 1,6GHz-a helyére, míg a T40-nél ugyanez fordítva. A chipkészlet mindkettőben Intel 855, így gondolom megoldható a dolog.

Más: T40-hez keresek WinXP recovery CD-t, ha valaki kisegítene, azt megköszönném.

Olyan Dothan megy csak bele, aminek 400MHz-es a redszerbusza.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#796 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 20:16

Idézet: xyzabc - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 18:57

Ja igen, azt elírtam...

egyébként felvettelek msn-re.

#797 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 20:52

Idézet: XC-biker - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 21:16

Olyan Dothan megy csak bele, aminek 400MHz-es a redszerbusza.

Ez vilagos volt nekem is, és ez meg is van.

Ami inkább kérdés, az az, hogy a T40 BIOS-a tamogatja-e a Dothant, a proci nincs-e az alaplapra forrasztva esetleg, illetve az eddig Dothanos Clevo vajon megeszi-e a Baniast.

Esetleg tipp, hogy hol vagy ki tudá ezt a cserét nekem megejteni?

#798 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 20:57

Idézet: TiLa - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 19:52

Ez vilagos volt nekem is, és ez meg is van.

Ami inkább kérdés, az az, hogy a T40 BIOS-a tamogatja-e a Dothant, a proci nincs-e az alaplapra forrasztva esetleg, illetve az eddig Dothanos Clevo vajon megeszi-e a Baniast.

Esetleg tipp, hogy hol vagy ki tudá ezt a cserét nekem megejteni?

Én foglalkozom notebook javítással is.

#799 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 21:26

Idézet: XC-biker - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 21:57

Én foglalkozom notebook javítással is.

Még egy kérdés, T40-be be lehet rakni barmilyen wifi kártyát? Most vettem észre, hogy csak b-s wifi van benne, nekem meg van egy Intel g-s wifi-kártyám.

#800 Felhasználó inaktív   goembi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 21:54

sziasztok, nekem akku problémám lenne
van egy egyéves x60-om, ami egy hete van nálam. az aksi a nagyobbik, 8 cellás, 2-3 órát ment vele, szóval korának megfelelő állapotban van. futtattam rajta egy ilyen újra-nem tudom-mit, ami a thinkpad power managerben van, szépen lemerítette, újratöltötte. majd másnap hálózaton volt két-három órán át, és 100%-os töltöttség mellett hibát jelez ki, és azt hogy az aksi rossz, cseréljem ki. az akku-kijezlő sárgán villog, egyáltalán be sem indul vele, nem csinál semmit, nem is tölti.

találkozott valaki ijennel, mitől lehet ez? a gép hibája?

előre is köszi.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.