Idézet: Aljas - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 22:31
Sziasztok, gondoltam itt is felteszem kérdésemet!
A gondom a következő:
Szereztem egy HP omnibook xt1500 -as gépet. Német nyelvű Windows XP Home volt rajta, amit a géphez adtak.
Lecseréltem a windows-t egy magyar XP Pro -ra , s a gép 2 napra rá "meghalt", nem lehet bekapcsolni. Ezt úgy kell elképzelni, hogy megnyomom a bekapcsoló gombot, akkor kigyullad minden LED ami csak van a gépen, s ennyi. Nem pörög fel, nem csinál semmit, s ha elengedem a bekapcsoló gombot akkor kialszik minden vissza. Ha a töltö be van nyomva a gépbe, akkor folyamatosan világít minden LED.
Most erre mindenki azt mondja egyből, hogy hardware hiba biztosan. Viszont anno 2 éve, egy ugyan ilyen gépen cseréltem le egy windows Home -ot egy magyar Windows XP pro -ra, s 2 napra rá bedöglött a gép, ugyan így nem lehetett bekapcsolni. Akkor azt hittük, hogy hardware hiba, s garanciálisan kicserélték frown.gif
Kérdésem a következő:
Találkozott e már valaki ilyen problémával?
Hogyan tudta megoldani, ha megtudta egyáltalán oldani?
Szerintetek létezik olyan, hogy ha a gyári Windows-t lecserélem akkor a gép automatikusan letiltja magát?
köszi a segítséget.
Tegnapelott nekem is hasonlo esetet produkalt a notim (Acer Aspire 5014 WLMi).
Noti bekapcsol, power led eg, hdd led pislakol, lcd-n se kep se hang. A vga kimenetre radugtam egy monitort - ugyanez a jelenseg. + meg egy rakat dolgot kiprobaltam, de ez most lenyegtelen.
Megoldas: (sajnos ez nem tul jo hir szamodra)
Mivel meg garis (hala istennek), irany a szakszerviz (Rikvest). Az X700-as VGA-m szallt el, amit az alaplapra integraltak, igy alaplap csere + meg egy regi dolog hogy a DVD irom sem mukodott mar normalisan, most egy fust alatt ezt is elinteztetem, ez is csere.
Mondanom se kell, ha fizetni kene ezert, akkor valoszinuleg mar egy Acer Ferrari-t is vehetnek ebbol a penzbol.
Szoval szervizbe vizsgaltasd be (5-15 eFt). Ha alaplap vagy vga hiba akkor szerintem felejtos a gep, mivel egy masik forumon olvastam, hogy valakinek a "kiszerelheto" vga kartyaja x@rt be, amit a Rikvest 150.000.- Ft-ert cserelt volna (munkadijjal)