HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 28. 20:59

Idézet: ProdyGee - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 17:42

Köszi a választ!
Hát sajnos ónszippantóm az nincs.
Meg megakadtam a szétszedéssel is minden csavar kint van,
de valami mégis összetartja, a hátulján a dokkoló port kb felétől nem tudom tovább szétnyitni.

4-600 forintért már kapsz egyszerű, de tökéletesen használható ónszippantót

Kép

de fontos, hogy normális vékony hegyű és nagy teljesítményű legyen a páka! nehogy valami 220-as pillanatforrasztóval vagy bádogos fejűvel menj neki! esetleg keresd fel rive-ot, ő profi a témában. van is ilyen topikja a bolhán.
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#82 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 21:14

Idézet: ProdyGee - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 18:42

Köszi a választ!
Hát sajnos ónszippantóm az nincs.
Meg megakadtam a szétszedéssel is minden csavar kint van,

Azt te csak hiszed :D Ilyenkor meg kell nézni nagyon alaposan, egészen elvetemült helyeken tud lenni egy-egy csavar. Erőltetni viszont nem szabad!
yeahsp: pont ilyen ónszippantóm van nekem is :)

#83 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 07:12

Idézet: Fuser - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 14:01

Sziasztok!
Tud valaki hűtőventilátor fordulat szabályzót Clevo notihoz? D870P-m van és baromira hangos amikor bekapcsol. Ha nem megy, akkor teljesen csöndben van a gép, de jobb megoldás lenne, ha folyamatosan pörögne csak kevessebb zajjal. Ill. ha progival ezt nem lehet megoldani, barkácsolt vki ilyesmit?

DTR noti, van mit hűteni. Speedfannal nézz rá, elképzelhető hogy tudja szabályozni. (lévén ich4 vagy 5-nek kell lennie a lapon)

Segíthet vmennyit ha szétszeded a gépet és megnézed hogy a proci és a hűtő között minden oké-e. A beszáradt kőkemény szilikon nem túl jó hővezető  :Đ  Ha prescott proci van benne akkor csere nw-ra. :)

#84 Felhasználó inaktív   Vaj001 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 17:48

Sziaztok!
Nekem az a problémám hogy a FS Amilo D gépembe a Radeon 9000 úgy melegszik, hogy hogy fps-eknél, a kép szétesik...
Én szétszedtem hogy megtisztogassam, ami jól is sikerült mert halkabb (és mintha gyorsabb is) a gép, de a szétesést még mindíg produkálja.
Ami nekem nagyon nem tetszett az az hogy egy 7x30x30 mm-es passzív aluhűtő van rajta, ragasztva. Ha ezt lecserélem nagyobbra azzal okozhatok bajt (megváltoztatom a légáramlást...) ? esetleg ha bele aplikálok egy kis ventit? számíthat az hogyha kicserélem a bordát hogy milyen anyagból van? ezek a ragasztok nem dolgoznak rosszabb hőelvezetéssel.
Nagyon kíváncsi vagyok és raknám össze a gépet légyszi segítsetek. :)

#85 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 01:55

Adott egy Sony F807K rossz TFT-vel. Ha jo inverterrel probalom, akkor bizonytalan idore a piros szin lathatova valik a kijelzon, de vagy magatol lekapcsol vagy en huzom le, mert hallom hogy erolkodik.
Mi az ilyen jelensegnek az okozoja a TFT-ben? A TFT hatuljan levo vezerlo panelek rosszak vagy a fenycso?

#86 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 13:31

Idézet: Vaj001 - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 17:48

Sziaztok!
Nekem az a problémám hogy ....

Csak fsp-esknél? Biztos h a hűtéssel van a baj? Nyilván nem baj ha raksz rá nagyobb bordát, de sztem a gyártó se hülye hogy annyira kis bordát rakjon rá, hogy saját magának garanciális problémát okozzon.  :think: 

#87 Felhasználó inaktív   Vaj001 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 13:32

valakitől had kapjak választ...

#88 Felhasználó inaktív   Templ@r 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 01. 15:05

Idézet: Vaj001 - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 13:32

valakitől had kapjak választ...

Vaj001!

Probalj meg beszerezni egy coolpad-ot. Ez egy a notebook ala helyezheto vekony hutoegyseg, altalaban a notebook usb-n keresztul kap tapot.

Nekem uresjaratban vagy 20 fokot hutott a rendszeren, terheles mellet stabilan megvolt a 5-8 fok lefele.
Nekem fps jatek kozben egyszeruen leallt a notebook (vagy a proci vagy a X700 vga tulmelegedese miatt), azota ez nem fordult elo.

ui.: ha 15 col-osnal nagyobb a kepatlod (mint pl nekem is - 15,4), akkor itthon meg nincs forgalomban olyan coolpad ami megfelelo lenne, de kisebbel is meg lehet probalkozni. En is ezt tettem, "raprobaltam" a notit a kissebb coolpadra es hala istennek stabilan allt rajta.

Csak, hogy tudd mire gondoltam itt van egy:
http://www.gepbolt.h...24772&f=CPC&o=0

#89 Felhasználó inaktív   Templ@r 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 15:17

Idézet: Aljas - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 22:31

Sziasztok, gondoltam itt is felteszem kérdésemet!

A gondom a következő:
Szereztem egy HP omnibook xt1500 -as gépet. Német nyelvű Windows XP Home volt rajta, amit a géphez adtak.
Lecseréltem a windows-t egy magyar XP Pro -ra , s a gép 2 napra rá "meghalt", nem lehet bekapcsolni. Ezt úgy kell elképzelni, hogy megnyomom a bekapcsoló gombot, akkor kigyullad minden LED ami csak van a gépen, s ennyi. Nem pörög fel, nem csinál semmit, s ha elengedem a bekapcsoló gombot akkor kialszik minden vissza. Ha a töltö be van nyomva a gépbe, akkor folyamatosan világít minden LED.
Most erre mindenki azt mondja egyből, hogy hardware hiba biztosan. Viszont anno 2 éve, egy ugyan ilyen gépen cseréltem le egy windows Home -ot egy magyar Windows XP pro -ra, s 2 napra rá bedöglött a gép, ugyan így nem lehetett bekapcsolni. Akkor azt hittük, hogy hardware hiba, s garanciálisan kicserélték  frown.gif

Kérdésem a következő:
Találkozott e már valaki ilyen problémával?
Hogyan tudta megoldani, ha megtudta egyáltalán oldani?
Szerintetek létezik olyan, hogy ha a gyári Windows-t lecserélem akkor a gép automatikusan letiltja magát?

köszi a segítséget.

Tegnapelott nekem is hasonlo esetet produkalt a notim (Acer Aspire 5014 WLMi).
Noti bekapcsol, power led eg, hdd led pislakol, lcd-n se kep se hang. A vga kimenetre radugtam egy monitort - ugyanez a jelenseg. + meg egy rakat dolgot kiprobaltam, de ez most lenyegtelen.

Megoldas: (sajnos ez nem tul jo hir szamodra)
Mivel meg garis (hala istennek), irany a szakszerviz (Rikvest). Az X700-as VGA-m szallt el, amit az alaplapra integraltak, igy alaplap csere + meg egy regi dolog hogy a DVD irom sem mukodott mar normalisan, most egy fust alatt ezt is elinteztetem, ez is csere.

Mondanom se kell, ha fizetni kene ezert, akkor valoszinuleg mar egy Acer Ferrari-t is vehetnek ebbol a penzbol.
Szoval szervizbe vizsgaltasd be (5-15 eFt). Ha alaplap vagy vga hiba akkor szerintem felejtos a gep, mivel egy masik forumon olvastam, hogy valakinek a "kiszerelheto" vga kartyaja x@rt be, amit a Rikvest 150.000.- Ft-ert cserelt volna (munkadijjal) :)

#90 Felhasználó inaktív   svlad 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 18:31

Sziasztok

Adott egy EVO 1020V laptop, és a képernyő zsanérok teljesen kikönyököltek benne:( Egyáltalán nem képesek megtartani a képernyőt, ha nem lenne megtámasztva hátraesne...szétszedtem megnéztem hátha állítható, de egy fröccsöntött vacak, nincs rajta semmi állítási lehetőség. Szervízt felhívtam alkatrészt nem adnak (még jó, nekik semmi üzlet nem lenne benne), de meg tudják csinálni...ahogy az óradíjat elnézem kb 20-30ezret simán elkérnének érte.
Alktarésznek utánanéztem, egyetlen helyen tudták egyáltalán beazonosítani, és meg is tudták volna rendelni ha kérem, ugyanis 15.000/db....és 1 héttől-1 hónapig tart a szállítási idő... Valami ötlet? Annyira mütyür a cucc, hogy egyrészt nagyon sokallom érte ezt az árat, másrészt meg emiatt nem is nagyon tudom itthon megbütykölni...bár már ezen is gondolkoztam csak még nem sikerült semmi jót kitalálni rá. Valami ötlet?

#91 Felhasználó inaktív   Aljas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 19:18

Idézet: Templ@r - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 14:17

Tegnapelott nekem is hasonlo esetet produkalt a notim (Acer Aspire 5014 WLMi).
Noti bekapcsol, power led eg, hdd led pislakol, lcd-n se kep se hang. A vga kimenetre radugtam egy monitort - ugyanez a jelenseg. + meg egy rakat dolgot kiprobaltam, de ez most lenyegtelen.

Megoldas: (sajnos ez nem tul jo hir szamodra)
Mivel meg garis (hala istennek), irany a szakszerviz (Rikvest). Az X700-as VGA-m szallt el, amit az alaplapra integraltak, igy alaplap csere + meg egy regi dolog hogy a DVD irom sem mukodott mar normalisan, most egy fust alatt ezt is elinteztetem, ez is csere.

Mondanom se kell, ha fizetni kene ezert, akkor valoszinuleg mar egy Acer Ferrari-t is vehetnek ebbol a penzbol.
Szoval szervizbe vizsgaltasd be (5-15 eFt). Ha alaplap vagy vga hiba akkor szerintem felejtos a gep, mivel egy masik forumon olvastam, hogy valakinek a "kiszerelheto" vga kartyaja x@rt be, amit a Rikvest 150.000.- Ft-ert cserelt volna (munkadijjal) :)

hello! Köszi a "jó" hírt! :)

Holnap kiderül. A notebookdoktor.hu oldalon intéztem a gépet, majd beszámolok a tapasztalatokról.

hello
Ez volt Aljas...

#92 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 19:37

Idézet: svlad - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 18:31

Adott egy EVO 1020V laptop [...] Valami ötlet?

En az ebay-en keresgelnek, hatha akad egy rossz gep vagy pont ilyen cucc.

#93 Felhasználó inaktív   svlad 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 12:52

Help!

Szétszedtem az EVO-t hogy megnézzem a zsanér számát, újra összeraktam, és most nem kapcsol be...az aksit, vinyót, cd-rom-ot kiszedtem a szerelés idejére. Most visszaraktam az aksit,meg a többi kütyüt gép meg se moccan...ha rádugom hálózatra akkor a töltője halkan pittyeg....rövidzárlat? Mi lehet a gond??? Sürgős lenne a dolog, ha valaki tud segítsen pls:S

#94 Felhasználó inaktív   CameraMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 13:54

Idézet: Balage - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 12:25

Sziasztok!

Tanacsotokat kernem a kovetkezo temaban:
Van egy 2,5-3 eves Compaq evo 1020v-m (2,4 P4, 512 ram). Mukodese mindeddig tokeletes, tehat megszabadulni semmikepp nem szeretnek tole. Par hete elkezdett borzaszto hangot adni a hutoventije, gondolom eljott az ido, es szepen csapagyas lett. Kertem hp markaszerviztol arajanlatot, ez mennyibe van:

291648-001, 15.900,-Ft+Áfa, 1 héten belül beszerezhető.
Munkadíj    13.400,-Ft+Áfa
Tehat az uj, 20%-os afaval is barati 35e Ft (!!!) a venti. Gyorsan utananeztem az alkatresz nem csak a venti, hanem a teljes huto elem, a heat pipe, proci borda, hocserelo borda, es a venti.
Kép

szet is szedtem a masinat, a venti kulon leszedheto, probaltam kis muszerolajjal nyakon onteni, de a venti szetszedese nelkul nem megy, es hat ontott csoda leven, nem vallalkoztam ra. Mit tanacsoltok? a hp ugye kulon nem arul ventit, boltban nem tudok venni ilyet, mert specko felfogatasi helyei es csatlakozoja van. Van olyan bolt, ahol hasznalt cuccokat arulnak notikhoz, vangy mas 5let?
Gondolom mas is elert mar odaig, hogy csapagyas lett a cucc, es nem akart 16+afat kiadni ra.  :rolleyes:

Nem tudom, aktuális-e még a problémád, de ha nekiállsz magad ventit cserélni, nézd meg alaposan, milyet raksz bele! Nekem is volt ilyen gondom, és a hűtőventi nem 12V-os, hanem 5V-os volt a gépben! Ha 12-est teszel bele, akkor az ugyan szép lassan forog majd, de tönkre is vágja az akksidat (meg nem is ad elég hűtést). Szóval valószínű 5V-os kell, de azokból nincs nagy kínálat...
"A kanok fantomra ugratása során, az ugratóhelyiségben tilos a hangoskodás, a gyors mozgás, továbbá az állat nyugalmát zavaró tevékenység. Ondóvételkor úgy kell elhelyezkedni, hogy az oldalra lecsúszó kan a munkavállalóban kárt ne tegyen."
16/2001. (III. 3.) FVM rendelet

#95 Felhasználó inaktív   svlad 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 17:34

Időközben megoldódott:) Valószínűleg valami az aksi csatlakozó körül lehetett, mert teljesen szétkaptam a gépet, és ilyen állapotban dugtam rá az aksit, csodák csodája simán elindult a gép...

#96 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 19:34

Idézet: CameraMan - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 13:54

Nem tudom, aktuális-e még a problémád, de ha nekiállsz magad ventit cserélni, nézd meg alaposan, milyet raksz bele! Nekem is volt ilyen gondom, és a hűtőventi nem 12V-os, hanem 5V-os volt a gépben! Ha 12-est teszel bele, akkor az ugyan szép lassan forog majd, de tönkre is vágja az akksidat (meg nem is ad elég hűtést). Szóval valószínű 5V-os kell, de azokból nincs nagy kínálat...

az akksit nem teszi tönkre, viszont a hűtés lehet elégtelen tőle valóban...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#97 Felhasználó inaktív   Templ@r 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 11:13

Idézet: Aljas - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 19:18

hello! Köszi a "jó" hírt! :)

Holnap kiderül. A notebookdoktor.hu oldalon intéztem a gépet, majd beszámolok a tapasztalatokról.

hello

Na mit deritett ki a notebookdoktor.hu? Kivancsian varom az eredmenyt? :)

#98 Felhasználó inaktív   podog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 20:50

Sziasztok!

Kellene egy kis segitség abban , hogy szeretném bőviteni a memórát a dell d600 -as laptopomban.
Jelenleg 256 mb 266 Mhz-es van benne és az lenne a kérdésem ,hogy ha raknék bele mégegy 256 mb
333 Mhz -es memóriát akkor működni fog -e az új ram vagy nem.Ha működik akkor gondolom 266 Mhz -en fog.Vagy az új ramot mivel különbözőek nem fogja felismerni.
A segitséget előre is köszi!

#99 Felhasználó inaktív   Vaj001 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 09:48

Idézet: Vaj001 - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 17:48

Sziaztok!
Nekem az a problémám hogy a FS Amilo D gépembe a Radeon 9000 úgy melegszik, hogy hogy fps-eknél, a kép szétesik...
Én szétszedtem hogy megtisztogassam, ami jól is sikerült mert halkabb (és mintha gyorsabb is) a gép, de a szétesést még mindíg produkálja.
Ami nekem nagyon nem tetszett az az hogy egy 7x30x30 mm-es passzív aluhűtő van rajta, ragasztva. Ha ezt lecserélem nagyobbra azzal okozhatok bajt (megváltoztatom a légáramlást...) ? esetleg ha bele aplikálok egy kis ventit? számíthat az hogyha kicserélem a bordát hogy milyen anyagból van? ezek a ragasztok nem dolgoznak rosszabb hőelvezetéssel.
Nagyon kíváncsi vagyok és raknám össze a gépet légyszi segítsetek. :)

Az én bajomra nincs megoldásotok?

#100 Felhasználó inaktív   nazgul 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 23:44

Idézet: podog - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 21:50

Sziasztok!

Kellene egy kis segitség abban , hogy szeretném bőviteni a memórát a dell d600 -as laptopomban.
Jelenleg 256 mb 266 Mhz-es van benne és az lenne a kérdésem ,hogy ha raknék bele mégegy 256 mb
333 Mhz -es memóriát akkor működni fog -e az új ram vagy nem.Ha működik akkor gondolom 266 Mhz -en fog.Vagy az új ramot mivel különbözőek nem fogja felismerni.
A segitséget előre is köszi!

Valószinüleg működni fog,persze csak 266-on.De előfordulhat az is ,hogy nem ismeri fel a memót a gép.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.