Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely
Elküldve: 2007. 10. 30. 15:21
Psp tulaj vagyok:)
-----
Ha Isten velünk van, akkor ki van az ellenséggel?
Elküldve: 2007. 10. 30. 20:44
Psp tulaj vagyok:)
-----
Ha Isten velünk van, akkor ki van az ellenséggel?
Elküldve: 2007. 10. 31. 07:30
Kérdésem lenne, adott egy laptop, benne egy elég jó akksival, az akksi egy idő után elkezdte azt csinálni, hogy kb mikor a felénél jár lemerülésben, akkor egyszerűen lelövi magát a laptop, átraktam másik laptopba is ezt az akksit, és ott is lelövi teljesen a gépet, se szó se jelzés semmi, hanem totál kikapcsol. Ezután csak töltő bedugása után lehet bekapcsolni a laptopot, és ekkor a töltés kb 55%-ról indul el felfelé. Ki lehet ezt az akksit sütni valahogy? vagy mit lehet vele kezdeni ilyenkor?
----atyuska----
Elküldve: 2007. 11. 04. 07:39
Vettem egy notebookot, Dell Latitude D510 notebook Pentium M processzorral alapból 512MB memória van benne azt tudom, hogy lehet hozzá még memóriát venni csak nem tudom meddig lehet bőviteni?
Kössz a válaszokat!
Elküldve: 2007. 11. 04. 13:26
Potyo vagyok ha esetleg érdekel még valakit az hogy hogyan kell szétszedni egy nx9010-est írjon szívesen segítek
Elküldve: 2007. 11. 05. 15:50
Idézet: caratyuska - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 7:30
Kérdésem lenne, adott egy laptop, benne egy elég jó akksival, az akksi egy idő után elkezdte azt csinálni, hogy kb mikor a felénél jár lemerülésben, akkor egyszerűen lelövi magát a laptop, átraktam másik laptopba is ezt az akksit, és ott is lelövi teljesen a gépet, se szó se jelzés semmi, hanem totál kikapcsol. Ezután csak töltő bedugása után lehet bekapcsolni a laptopot, és ekkor a töltés kb 55%-ról indul el felfelé. Ki lehet ezt az akksit sütni valahogy? vagy mit lehet vele kezdeni ilyenkor?
Hello,
Szerintem az akksit valamilyen belső zárlat (cellazárlat) esetleg az elektronika meghibásodása teszi működésképtelenné. Szét lehet feszegetni, ki lehet mérni, hogy az egyes cellák feszültsége megvan-e, de normálisan megjavítani... Hát az nehezen kivitelezhető.
Sajnos az "elég jó akksi" már csak múlt idő.
Elküldve: 2007. 11. 05. 16:21
Sok a túlmelegedésből adódó hiba, mert a gyártók előszeretettel lespórolják a hűtést. Persze tisztelet az igen kevés kivételnek. Megfelelne nem célirányosan is a dolog, de az általam látott chipset/VGA/stb hűtők nem igazán férnek el, a proci hűtése ("hőcsöves") meg még külön érdekes dolog. Főleg, hogy gyárilag nincs 15-20 alatt egy adott notebookhoz. És a gyári mint említettem legtöbbször alaposan alulméretezett.
Előre is köszönöm!
Elküldve: 2007. 11. 05. 16:33
Idézet: gabor77 - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 7:39
Engedj rá egy Everestet (vagy egyéb erre alkalmas progit) ami megmondja neked, hogy milyen memória van benne, és hogy pontosan milyen típusú.
A notebook kettő darab memória foglalattal rendelkezik, kérdés, hogy 2*256 vagy 1*512MB modul lapul benne. Valószínű, hogy ez utóbbi lesz, de nem árt az óvatosság, nézd meg.
Aztán már csak típusazonos memóriát kell beszerezni, azzal nem lesz gond. Ha nincs, akkor jó bele ~azonos chippel rendelkező is, de legalább ugyanattól a gyártótól. Ebben DDR2-533 van gyárilag, valószínű Samsung chipes.
Ha nem sikerül típusazonosat találnod, akkor elméletileg a notebook a lassabb modul időzítéseit fogja alkalmazni a gyorsabb modulnál is, de az is lehet, hogy egyáltalán nem ismeri fel.
Szerencsére a DELL-eknél nem tudok negatív tapasztalatokról beszámolni, de inkább nézz utána.
Sok sikert!
Elküldve: 2007. 11. 05. 21:18
Adott egy Acer Travelmate notebook. EGy bekapcsoláskor, miközben töltődik a win, elkezd hangosan sípolni a gép a hangfalain keresztül, egyértelműen a mikrofonja gyűjti be a hangot, és az gerjed be, mert a mikrofon bemenetbe bedugva a csatlakozót (és ezze kikapcsolva a beépített mikrofont) megszűnik a jelenség.
Előtte soha nem csinálta, azóta minden alkalommal. Nem lett semmilyen új driver vagy program telepítve, egyedül egy mikrofonos fejhallgatót ezdtünk el használni, de nem értem, az hogy okozhatna ilyen hibát (előtte volt másik használva).
Ötlet?
Elküldve: 2007. 11. 06. 09:51
Elküldve: 2007. 11. 06. 09:58
Idézet: .Tian. - Dátum: 2007. nov. 6., kedd - 8:51
Szerintem szo:sz a kijelzo hata mogott es a hattervili elott.
Ha egyik pillanatrol a masikra kerult oda (elotte BIZTOSAN nem volt ott), akkor pedig valami mikrorepedes vagy a bevonaton vagy hatul valamelyik polarizatoron.
Elküldve: 2007. 11. 06. 13:23
Idézet: Grillo - Dátum: 2007. nov. 5., hétfő - 22:18
Adott egy Acer Travelmate notebook. EGy bekapcsoláskor, miközben töltődik a win, elkezd hangosan sípolni a gép a hangfalain keresztül, egyértelműen a mikrofonja gyűjti be a hangot, és az gerjed be, mert a mikrofon bemenetbe bedugva a csatlakozót (és ezze kikapcsolva a beépített mikrofont) megszűnik a jelenség.
Előtte soha nem csinálta, azóta minden alkalommal. Nem lett semmilyen új driver vagy program telepítve, egyedül egy mikrofonos fejhallgatót ezdtünk el használni, de nem értem, az hogy okozhatna ilyen hibát (előtte volt másik használva).
Ötlet?
A hangszóró hangerejének állításánál van egy fül, aminél le tudod halkítani a mikrofont. Esetleg ott még be lehet kapcsolva a mic boost opció is, amit kapcsolj ki.
Elküldve: 2007. 11. 07. 19:15
Idézet: PLacc - Dátum: 2007. nov. 6., kedd - 13:23
Kösz, ezt próbátam, de nem használt. Ha lenémítom, akkor is sípol, de csa addig, amíg be nem jön a desktop, utána elhallgat. Az a furcsa nekem, hogy a mikrofon működik már bootolás közben is? Ha meg betölt a win, akkor meg elhallgat (betölt valami, ami rendberakja?).
Elküldve: 2007. 11. 08. 09:22
Idézet: Grillo - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 20:15
Passz, próbáld meg újratenni a hangkártya driverét, ha nem javul, akkor húzd újra az XP-t.
Elküldve: 2007. 11. 09. 12:08
Szerintetek találok arról valami leírást, hogy Fu-Si Amilo L 6820 notebookban alaplap cseréhez mi kell (nyilván a csere alaplapon kívül
Úgy értem eddig notikban max. memórát és vinyót cseréltem, de komplett alaplapot nem, érdemes házilag nekiállni (hardver szerelési tapasztalattal persze) vagy nagyon macerás. Spéci szerszámok?
Van erről valami oldal?
Ennyit találtam helyben is
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=7...dpost&p=3882748
Szerkesztette: Kory 2007. 11. 09. 12:11 -kor
Elküldve: 2007. 11. 10. 20:06
Elküldve: 2007. 11. 11. 11:57
Elküldve: 2007. 11. 11. 12:08
Elküldve: 2007. 11. 12. 09:13
Egy kérdésem lenne:
Vettem egy Acer Aspire 5920G Notebookot, de sajnos Vista van rajta...
Nem lehet valahogy lecserélni a jó öreg XP-re?
Elküldve: 2007. 11. 12. 09:51
Másik megoldás, ha SATA-s az, hogy átállítod a BIOS-ban IDE-re a csatolót az XP telepítése előtt. Ilyenkor bizonyos funkciókat, ami a SATA HDD-vel megy, azt nem lehet használni, de amennyire én tudom, ezek abszolút nélkülözhetőek. Azt megint csak nem tudom, hogy egyéb XP-és driverek (VGA, hang, WLAN, hálókártya) mennyire van az 5920-hoz.
Nekem 5310-em van, én maradtam a Vistánál. Próbáltam XP-vel is, különösebb sebesség különbséget nem észleltem és az akku üzemideje sem volt hosszabb XP-vel.

Súgó
A téma zárva.