Idézet: shinari - Dátum: 2007. nov. 15., csütörtök - 22:38
Sziasztok!
Elnézést ha ilyenről már volt szó, én nem voltam képes megtalálni. Van egy msi m655x típusú notebookom, ami egy időben többször leállt(nagyobb terhelés esetén, fordítás, játék ilyesmi), ezek után feltettem a speedfan-t, ami azt a döbbenetes információt szolgáltatta, hogy 70 fok körüli az alaphőmérséklete a "Core"-nak, ami gondolom a processzort hivatott jelképezni. No már most a szilícium 70 fokon már rongálódik, gondolom ha hibásodna akkor lecsapná - azóta kerülöm a filmezést-hosszabb fordításokat, tömörítéseket és egyéb processzorigényes dolgokat -, de akkor is zavaró. Főleg, hogy nem tudom tenni ezeket, egyszer ki akartam provokálni egy leállítást, akkor 89 fokig ment fel, akkor abbahagytam, mert túl lassan melegedett, tartósan pedig biztosan káros lett volna.
Meghallgattam és kézzel is megnéztem a léghuzatot, mintha nem is járnának a ventillátorok, ami azért furcsa egy 70 fokos proci mellett, pontosabban valószínűleg pont ezért. Mi lehet a probléma, miért nem hűt a gép, és mi lehet az esetleges megoldása?
t
70C-nál a processzornak semi baja nem lesz hosszú távon sem, szilícium masszív egy anyag, nem kell félteni.
Valószínűleg a procihűtő bordázata porosodott be, és ezér nem tudja a ventilátor keresztülfújni rajt a levegőt, emiatt hiába pörög a hűtőrendszer, semmit nem fog érni.
Ha abszolút nem is forog a processzor hűtője, akkor a venti dobhatta fel a pacskert.
Üdv.