HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#851 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 06. 09:58

Idézet: .Tian. - Dátum: 2007. nov. 6., kedd - 8:51

Sziasztok!

Szerintetek mi lehet ez?
Asus A6JA képernyőjén van, de csak akkor lehet látni, ha üzemel az LCD, így gondolom a karc kizárható. Eléggé zavaró...
Köszi a segítséget!
Üdv:
Tian

Kép

Ezen lehet viszonyítani a kurzorhoz, a méretet illetően:
Kép

Szerintem szo:sz a kijelzo hata mogott es a hattervili elott.
Ha egyik pillanatrol a masikra kerult oda (elotte BIZTOSAN nem volt ott), akkor pedig valami mikrorepedes vagy a bevonaton vagy hatul valamelyik polarizatoron.
Alopecia perniciosa

#852 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 13:23

Idézet: Grillo - Dátum: 2007. nov. 5., hétfő - 22:18

Sziasztok!

Adott egy Acer Travelmate notebook. EGy bekapcsoláskor, miközben töltődik a win, elkezd hangosan sípolni a gép a hangfalain keresztül, egyértelműen a mikrofonja gyűjti be a hangot, és az gerjed be, mert a mikrofon bemenetbe bedugva a csatlakozót (és ezze kikapcsolva a beépített mikrofont) megszűnik a jelenség.
Előtte soha nem csinálta, azóta minden alkalommal. Nem lett semmilyen új driver vagy program telepítve, egyedül egy mikrofonos fejhallgatót ezdtünk el használni, de nem értem, az hogy okozhatna ilyen hibát (előtte volt másik használva).

Ötlet?

A hangszóró hangerejének állításánál van egy fül, aminél le tudod halkítani a mikrofont. Esetleg ott még be lehet kapcsolva a mic boost opció is, amit kapcsolj ki.
--Powered by IBM

#853 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 07. 19:15

Idézet: PLacc - Dátum: 2007. nov. 6., kedd - 13:23

A hangszóró hangerejének állításánál van egy fül, aminél le tudod halkítani a mikrofont. Esetleg ott még be lehet kapcsolva a mic boost opció is, amit kapcsolj ki.

Kösz, ezt próbátam, de nem használt. Ha lenémítom, akkor is sípol, de csa addig, amíg be nem jön a desktop, utána elhallgat. Az a furcsa nekem, hogy a mikrofon működik már bootolás közben is? Ha meg betölt a win, akkor meg elhallgat (betölt valami, ami rendberakja?).
KomposztWC

#854 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 09:22

Idézet: Grillo - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 20:15

Kösz, ezt próbátam, de nem használt. Ha lenémítom, akkor is sípol, de csa addig, amíg be nem jön a desktop, utána elhallgat. Az a furcsa nekem, hogy a mikrofon működik már bootolás közben is? Ha meg betölt a win, akkor meg elhallgat (betölt valami, ami rendberakja?).

Passz, próbáld meg újratenni a hangkártya driverét, ha nem javul, akkor húzd újra az XP-t.
--Powered by IBM

#855 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 12:08

Üdv

Szerintetek találok arról valami leírást, hogy Fu-Si Amilo L 6820 notebookban alaplap cseréhez mi kell (nyilván a csere alaplapon kívül :D)

Úgy értem eddig notikban max. memórát és vinyót cseréltem, de komplett alaplapot nem, érdemes házilag nekiállni (hardver szerelési tapasztalattal persze) vagy nagyon macerás. Spéci szerszámok?

Van erről valami oldal?

Ennyit találtam helyben is :)
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=7...dpost&p=3882748

Szerkesztette: Kory 2007. 11. 09. 12:11 -kor

#856 Felhasználó inaktív   warynski 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 10. 20:06

Szerintetek egy Acer Aspire 5310-ben lévő 4400 mAh-ás akkunak mennyi időt kellene bírnia laza használatot feltételezve. (Internet, Word, Excel, E-mail) A gépen Vista Home Basic van, és az akku kb. 1,5 órát bír teljes feltöltés után. Vagy esetleg ez attól is lehet, hogy új az akku, és még nem volt elégszer feltöltve, lemerítve?
Üdv Warynski

#857 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 11:57

Adott egy hp compaq 6720s noti vista rendszerrel. Minden műxik csont nélkül. Namost XP-t is szeretne rajta használni a gazdája, csak az istennek sem akar működni alatta a hálózati kártya. Szűz XP installra ha felrakom a hp oldaláról származó XP-s LAN drivert, az eszközkezelőben megjelenik az adapter, de DHCP-n nem olvas be címet, fix ip-nél pedig nem kommunikál a hálózattal. Már kétszer gyalultam le a lemezt és raktam újra, de semmi. Hibás nem lehet, mert akkor vista alatt sem menne... 5let?
Asus Workstation X58, i7 930, 4GB Corsair Dominator 1600Mhz, SSD Corsair X64, WD 1TB HDD, ATI 5770 1GB, Corsair VX450, Coolermaster Mystique 632

#858 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 12:08

hopp, ráleltem :) BIOS update a megoldás :)
Asus Workstation X58, i7 930, 4GB Corsair Dominator 1600Mhz, SSD Corsair X64, WD 1TB HDD, ATI 5770 1GB, Corsair VX450, Coolermaster Mystique 632

#859 Felhasználó inaktív   Beowulf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 09:13

Hali!
Egy kérdésem lenne:
Vettem egy Acer Aspire 5920G Notebookot, de sajnos Vista van rajta...
Nem lehet valahogy lecserélni a jó öreg XP-re?

#860 Felhasználó inaktív   warynski 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 09:51

Ha SATA-s a HDD, akkor kicsit macerás, de nem megoldhatatlan. Link

Másik megoldás, ha SATA-s az, hogy átállítod a BIOS-ban IDE-re a csatolót az XP telepítése előtt. Ilyenkor bizonyos funkciókat, ami a SATA HDD-vel megy, azt nem lehet használni, de amennyire én tudom, ezek abszolút nélkülözhetőek. Azt megint csak nem tudom, hogy egyéb XP-és driverek (VGA, hang, WLAN, hálókártya) mennyire van az 5920-hoz.

Nekem 5310-em van, én maradtam a Vistánál. Próbáltam XP-vel is, különösebb sebesség különbséget nem észleltem és az akku üzemideje sem volt hosszabb XP-vel.
Üdv Warynski

#861 Felhasználó inaktív   Beowulf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 11:38

Idézet: warynski - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 9:51

Ha SATA-s a HDD, akkor kicsit macerás, de nem megoldhatatlan. Link

Másik megoldás, ha SATA-s az, hogy átállítod a BIOS-ban IDE-re a csatolót az XP telepítése előtt. Ilyenkor bizonyos funkciókat, ami a SATA HDD-vel megy, azt nem lehet használni, de amennyire én tudom, ezek abszolút nélkülözhetőek. Azt megint csak nem tudom, hogy egyéb XP-és driverek (VGA, hang, WLAN, hálókártya) mennyire van az 5920-hoz.

Nekem 5310-em van, én maradtam a Vistánál. Próbáltam XP-vel is, különösebb sebesség különbséget nem észleltem és az akku üzemideje sem volt hosszabb XP-vel.

Értem...
Köszi szépen a segítséget! Lehet akkor mégis maradok a Vistanal ha nem tapasztaltál különösebb sebesség különbséget.

#862 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 12. 18:32

Idézet: PLacc - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 9:22

Passz, próbáld meg újratenni a hangkártya driverét, ha nem javul, akkor húzd újra az XP-t.

Végül is leszedtem minden codecet, és azóta jó  :think: Pedig semmi új nem lett rátéve, esetleg valami frissíthette magát...
KomposztWC

#863 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 21:20

Ma elszállt a laptopom CD meghajtója. Nem pörgeti fel a lemezt, a BIOS-ban látja, de bootolni sem hajlandó róla, az eszközkezelőben (Windows XP) semmi hibát nem ír, mégis, bármilyen lemezt teszek bele, kicsit szüttyög, kétszer mintha rántana egyet a lemezen a hangja alapján, aztán elhallgat, nem olvassa be. A meghajtó típusa: QSI CD-ROM SCR-242 (kép), a laptop egy Fujitsu-Siemens Lifebook C1010. Valakinek van esetleg egy efféle CD meghajtója, amitől szívesen megszabadulna, természetesen illő díjazás ellenében?

#864 Felhasználó inaktív   Ropix 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 14. 18:22

Üdv! A következő problémám lenne: a HP 510 notebookom olyan hibát produkál, hogy mikor megnoymom a bekapcsológombot, elkezd villogni a mellette lévő LED, mint mikor készenlíti állapotba szokott. se felpörgetés, kijelzőn semmi, (még háttérvilágítás sem) nem sípol, nem pityog, csak villog, ha akumlátorrol próbálom akkor csak világít a led 2 másodpercig és elalszik. Memóriát már próbáltam cserélni, smemi változás, wincsi, DVD tuti jó. Szalagkábele már lett javítva, de nemhiszem az produkálná. Bios reset nem segít. Ha valakinek van ötlete kérem ossza meg velem!

#865 Felhasználó inaktív   tutajos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 13:38

:mad: Sziasztok.

Van egy Fujitsu-Siemens Amilo L7310W notim,bekapcsoláskor felkínálja,hogy F2-vel beléphetek a BIOS-ba,de hiába nyomom az F2-őt, nem lép a BIOS-ba.
Valaki tud segíteni?
Előre is köszi.
Üdvözlettel
Tutajos.
A pokolba vezető út jóindulattal van kikövezve!

#866 Felhasználó inaktív   tutajos 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 15. 19:30

Sikerült a BIOS-ba lépni,bekapcsoláskor azonnal nyomni kell az F2 gombot.
Üdv.Mindenkinek.
A pokolba vezető út jóindulattal van kikövezve!

#867 Felhasználó inaktív   shinari 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 21:38

Sziasztok!

Elnézést ha ilyenről már volt szó, én nem voltam képes megtalálni. Van egy msi m655x típusú notebookom, ami egy időben többször leállt(nagyobb terhelés esetén, fordítás, játék ilyesmi), ezek után feltettem a speedfan-t, ami azt a döbbenetes információt szolgáltatta, hogy 70 fok körüli az alaphőmérséklete a "Core"-nak, ami gondolom a processzort hivatott jelképezni. No már most a szilícium 70 fokon már rongálódik, gondolom ha hibásodna akkor lecsapná - azóta kerülöm a filmezést-hosszabb fordításokat, tömörítéseket és egyéb processzorigényes dolgokat -, de akkor is zavaró. Főleg, hogy nem tudom tenni ezeket, egyszer ki akartam provokálni egy leállítást, akkor 89 fokig ment fel, akkor abbahagytam, mert túl lassan melegedett, tartósan pedig biztosan káros lett volna.
Meghallgattam és kézzel is megnéztem a léghuzatot, mintha nem is járnának a ventillátorok, ami azért furcsa egy 70 fokos proci mellett, pontosabban valószínűleg pont ezért. Mi lehet a probléma, miért nem hűt a gép, és mi lehet az esetleges megoldása?

t

#868 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 10:04

Sziasztok !

Barátnőmnek van egy IBM Thinkpad R51-ese, benne 256MB DDR SDRAM.
Szeretném a memóriáját bővíteni.

Mit tudtok erről mondani ? Alján egyik fedőlapot óvatosan lecsavaroztam, ott egy memória bővítőhely, üres. Tehát itt tudom bővíteni.

De hol lehet akkor a benne lévő 256 Mb rendszer memória ? Hozzá tudok én férni ahhoz ?

Szeretném azt is kicserélni benne, és 2 db 512-est tenni bele. Annyit swappel, sok ikon program stb.. nyúzza eléggé, lassúcska emiatt.  :respect:

Szerk.: esetleg 2 db 1GB-os Kingmax-ot elbírna ? So-dimm természetesen.

Szerkesztette: Eperkutyus 2007. 11. 21. 10:13 -kor

Om mani peme hung.

#869 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 10:27

Idézet: shinari - Dátum: 2007. nov. 15., csütörtök - 22:38

Sziasztok!

Elnézést ha ilyenről már volt szó, én nem voltam képes megtalálni. Van egy msi m655x típusú notebookom, ami egy időben többször leállt(nagyobb terhelés esetén, fordítás, játék ilyesmi), ezek után feltettem a speedfan-t, ami azt a döbbenetes információt szolgáltatta, hogy 70 fok körüli az alaphőmérséklete a "Core"-nak, ami gondolom a processzort hivatott jelképezni. No már most a szilícium 70 fokon már rongálódik, gondolom ha hibásodna akkor lecsapná - azóta kerülöm a filmezést-hosszabb fordításokat, tömörítéseket és egyéb processzorigényes dolgokat -, de akkor is zavaró. Főleg, hogy nem tudom tenni ezeket, egyszer ki akartam provokálni egy leállítást, akkor 89 fokig ment fel, akkor abbahagytam, mert túl lassan melegedett, tartósan pedig biztosan káros lett volna.
Meghallgattam és kézzel is megnéztem a léghuzatot, mintha nem is járnának a ventillátorok, ami azért furcsa egy 70 fokos proci mellett, pontosabban valószínűleg pont ezért. Mi lehet a probléma, miért nem hűt a gép, és mi lehet az esetleges megoldása?

t

70C-nál a processzornak semi baja nem lesz hosszú távon sem, szilícium masszív egy anyag, nem kell félteni. :)

Valószínűleg a procihűtő bordázata porosodott be, és ezér nem tudja a ventilátor keresztülfújni rajt a levegőt, emiatt hiába pörög a hűtőrendszer, semmit nem fog érni.
Ha abszolút nem is forog a processzor hűtője, akkor a venti dobhatta fel a pacskert.

Üdv.

#870 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 11:24

Fújd ki sűrített levegővel, kapni Media-ban is.

A pipettája többnyire befér még a borda lamellái közé is, bnőm IBM-jén és anyám Toshiba-ján legalábbis igen, de a bordáig mindenképpen.

Arra ügyelj egyedül, hogy a palack függőleges legyen, és inkább a notit forgasd alatta kicsit nyakatekerten, és akkor levegőt fúj bele elég nagy erővel, ez szépen kitakarítja.

Dőlt vagy fejjel lefele helyzetben a palackból fehér trutyi jön, ami bár azonnal elpárolog, nyomot hagy, és fekete motyón ez a nyom le sem jön sajna :(

De alapvetően nincs gáz. Én ezt kipróbálnám. Lehet kifúj onnan valami pormacskát, vagy pont a por fogja meg a ventit, .. nem drága, 6-700 Ft ? ilyesmi.
Om mani peme hung.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.