HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   Beowulf 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 12. 11:38

Idézet: warynski - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 9:51

Ha SATA-s a HDD, akkor kicsit macerás, de nem megoldhatatlan. Link

Másik megoldás, ha SATA-s az, hogy átállítod a BIOS-ban IDE-re a csatolót az XP telepítése előtt. Ilyenkor bizonyos funkciókat, ami a SATA HDD-vel megy, azt nem lehet használni, de amennyire én tudom, ezek abszolút nélkülözhetőek. Azt megint csak nem tudom, hogy egyéb XP-és driverek (VGA, hang, WLAN, hálókártya) mennyire van az 5920-hoz.

Nekem 5310-em van, én maradtam a Vistánál. Próbáltam XP-vel is, különösebb sebesség különbséget nem észleltem és az akku üzemideje sem volt hosszabb XP-vel.

Értem...
Köszi szépen a segítséget! Lehet akkor mégis maradok a Vistanal ha nem tapasztaltál különösebb sebesség különbséget.

#862 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 12. 18:32

Idézet: PLacc - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 9:22

Passz, próbáld meg újratenni a hangkártya driverét, ha nem javul, akkor húzd újra az XP-t.

Végül is leszedtem minden codecet, és azóta jó  :think: Pedig semmi új nem lett rátéve, esetleg valami frissíthette magát...
KomposztWC

#863 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 21:20

Ma elszállt a laptopom CD meghajtója. Nem pörgeti fel a lemezt, a BIOS-ban látja, de bootolni sem hajlandó róla, az eszközkezelőben (Windows XP) semmi hibát nem ír, mégis, bármilyen lemezt teszek bele, kicsit szüttyög, kétszer mintha rántana egyet a lemezen a hangja alapján, aztán elhallgat, nem olvassa be. A meghajtó típusa: QSI CD-ROM SCR-242 (kép), a laptop egy Fujitsu-Siemens Lifebook C1010. Valakinek van esetleg egy efféle CD meghajtója, amitől szívesen megszabadulna, természetesen illő díjazás ellenében?

#864 Felhasználó inaktív   Ropix 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 11. 14. 18:22

Üdv! A következő problémám lenne: a HP 510 notebookom olyan hibát produkál, hogy mikor megnoymom a bekapcsológombot, elkezd villogni a mellette lévő LED, mint mikor készenlíti állapotba szokott. se felpörgetés, kijelzőn semmi, (még háttérvilágítás sem) nem sípol, nem pityog, csak villog, ha akumlátorrol próbálom akkor csak világít a led 2 másodpercig és elalszik. Memóriát már próbáltam cserélni, smemi változás, wincsi, DVD tuti jó. Szalagkábele már lett javítva, de nemhiszem az produkálná. Bios reset nem segít. Ha valakinek van ötlete kérem ossza meg velem!

#865 Felhasználó inaktív   tutajos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 13:38

:mad: Sziasztok.

Van egy Fujitsu-Siemens Amilo L7310W notim,bekapcsoláskor felkínálja,hogy F2-vel beléphetek a BIOS-ba,de hiába nyomom az F2-őt, nem lép a BIOS-ba.
Valaki tud segíteni?
Előre is köszi.
Üdvözlettel
Tutajos.
A pokolba vezető út jóindulattal van kikövezve!

#866 Felhasználó inaktív   tutajos 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 15. 19:30

Sikerült a BIOS-ba lépni,bekapcsoláskor azonnal nyomni kell az F2 gombot.
Üdv.Mindenkinek.
A pokolba vezető út jóindulattal van kikövezve!

#867 Felhasználó inaktív   shinari 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 21:38

Sziasztok!

Elnézést ha ilyenről már volt szó, én nem voltam képes megtalálni. Van egy msi m655x típusú notebookom, ami egy időben többször leállt(nagyobb terhelés esetén, fordítás, játék ilyesmi), ezek után feltettem a speedfan-t, ami azt a döbbenetes információt szolgáltatta, hogy 70 fok körüli az alaphőmérséklete a "Core"-nak, ami gondolom a processzort hivatott jelképezni. No már most a szilícium 70 fokon már rongálódik, gondolom ha hibásodna akkor lecsapná - azóta kerülöm a filmezést-hosszabb fordításokat, tömörítéseket és egyéb processzorigényes dolgokat -, de akkor is zavaró. Főleg, hogy nem tudom tenni ezeket, egyszer ki akartam provokálni egy leállítást, akkor 89 fokig ment fel, akkor abbahagytam, mert túl lassan melegedett, tartósan pedig biztosan káros lett volna.
Meghallgattam és kézzel is megnéztem a léghuzatot, mintha nem is járnának a ventillátorok, ami azért furcsa egy 70 fokos proci mellett, pontosabban valószínűleg pont ezért. Mi lehet a probléma, miért nem hűt a gép, és mi lehet az esetleges megoldása?

t

#868 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 10:04

Sziasztok !

Barátnőmnek van egy IBM Thinkpad R51-ese, benne 256MB DDR SDRAM.
Szeretném a memóriáját bővíteni.

Mit tudtok erről mondani ? Alján egyik fedőlapot óvatosan lecsavaroztam, ott egy memória bővítőhely, üres. Tehát itt tudom bővíteni.

De hol lehet akkor a benne lévő 256 Mb rendszer memória ? Hozzá tudok én férni ahhoz ?

Szeretném azt is kicserélni benne, és 2 db 512-est tenni bele. Annyit swappel, sok ikon program stb.. nyúzza eléggé, lassúcska emiatt.  :respect:

Szerk.: esetleg 2 db 1GB-os Kingmax-ot elbírna ? So-dimm természetesen.

Szerkesztette: Eperkutyus 2007. 11. 21. 10:13 -kor

Om mani peme hung.

#869 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 10:27

Idézet: shinari - Dátum: 2007. nov. 15., csütörtök - 22:38

Sziasztok!

Elnézést ha ilyenről már volt szó, én nem voltam képes megtalálni. Van egy msi m655x típusú notebookom, ami egy időben többször leállt(nagyobb terhelés esetén, fordítás, játék ilyesmi), ezek után feltettem a speedfan-t, ami azt a döbbenetes információt szolgáltatta, hogy 70 fok körüli az alaphőmérséklete a "Core"-nak, ami gondolom a processzort hivatott jelképezni. No már most a szilícium 70 fokon már rongálódik, gondolom ha hibásodna akkor lecsapná - azóta kerülöm a filmezést-hosszabb fordításokat, tömörítéseket és egyéb processzorigényes dolgokat -, de akkor is zavaró. Főleg, hogy nem tudom tenni ezeket, egyszer ki akartam provokálni egy leállítást, akkor 89 fokig ment fel, akkor abbahagytam, mert túl lassan melegedett, tartósan pedig biztosan káros lett volna.
Meghallgattam és kézzel is megnéztem a léghuzatot, mintha nem is járnának a ventillátorok, ami azért furcsa egy 70 fokos proci mellett, pontosabban valószínűleg pont ezért. Mi lehet a probléma, miért nem hűt a gép, és mi lehet az esetleges megoldása?

t

70C-nál a processzornak semi baja nem lesz hosszú távon sem, szilícium masszív egy anyag, nem kell félteni. :)

Valószínűleg a procihűtő bordázata porosodott be, és ezér nem tudja a ventilátor keresztülfújni rajt a levegőt, emiatt hiába pörög a hűtőrendszer, semmit nem fog érni.
Ha abszolút nem is forog a processzor hűtője, akkor a venti dobhatta fel a pacskert.

Üdv.

#870 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 11:24

Fújd ki sűrített levegővel, kapni Media-ban is.

A pipettája többnyire befér még a borda lamellái közé is, bnőm IBM-jén és anyám Toshiba-ján legalábbis igen, de a bordáig mindenképpen.

Arra ügyelj egyedül, hogy a palack függőleges legyen, és inkább a notit forgasd alatta kicsit nyakatekerten, és akkor levegőt fúj bele elég nagy erővel, ez szépen kitakarítja.

Dőlt vagy fejjel lefele helyzetben a palackból fehér trutyi jön, ami bár azonnal elpárolog, nyomot hagy, és fekete motyón ez a nyom le sem jön sajna :(

De alapvetően nincs gáz. Én ezt kipróbálnám. Lehet kifúj onnan valami pormacskát, vagy pont a por fogja meg a ventit, .. nem drága, 6-700 Ft ? ilyesmi.
Om mani peme hung.

#871 Felhasználó inaktív   vlxe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 11:28

sziasztok!

egy apró problémám adodott hátha valaki tudna valamit segíteni :)

Adott egy Acer Aspire 5920G típusú gép amin alapba vista van :) na ezt most én átcseréltem xp-re :) szinte minden cucchoz találtam xp-s drivert,de az audiodriver nem müködik akármilyen verzióval is próbálkozom mindig minden néma és nem talál eszközt :(
pontos típusa :
Realtek ALC888 @ Intel 82801HBM ICH8M - High Definition Audio Controller
akinek lenne valami típpje azt megköszönném
ja és egy megjegyzés gyártó oldalairól töltött driverek sem müködnek xp alatt (hiába az van ráírva) :(

elöre is köszönöm
CPU:Intel® Core2 Duo T7300,CHIPSET:Intel® PM965 Express,GPU:NVIDIA® GeForce Go 8600M-GT 256MB,2GB RAM 667MHZ,160GB S-ATA,

#872 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 11:30

Idézet: vlxe - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 10:28

sziasztok!

egy apró problémám adodott hátha valaki tudna valamit segíteni :)

Adott egy Acer Aspire 5920G típusú gép amin alapba vista van :) na ezt most én átcseréltem xp-re :) szinte minden cucchoz találtam xp-s drivert,de az audiodriver nem müködik akármilyen verzióval is próbálkozom mindig minden néma és nem talál eszközt :(
pontos típusa :
Realtek ALC888 @ Intel 82801HBM ICH8M - High Definition Audio Controller
akinek lenne valami típpje azt megköszönném
ja és egy megjegyzés gyártó oldalairól töltött driverek sem müködnek xp alatt (hiába az van ráírva) :(

elöre is köszönöm

kb ugyanezzel szívok most egy Fujitsu-Siemens SCALEO J asztali gépnél. (gyárilag vistás és nem tom xp alá instalálni a hangkártyát)
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#873 Felhasználó inaktív   vlxe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 11:33

Idézet: XC-biker - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 12:30

kb ugyanezzel szívok most egy Fujitsu-Siemens SCALEO J asztali gépnél. (gyárilag vistás és nem tom xp alá instalálni a hangkártyát)

érdekes az eset,mert egy driver sem hajlandó müködni vele :( nekem mondjuk 2 napon belül megoldódík a gond,mert külsö hangkarit használok majd,de mégiscsak idegesítő,hogy nem müködik :(
lehet,hogy xp alá rendesen meg se írták? :think:
CPU:Intel® Core2 Duo T7300,CHIPSET:Intel® PM965 Express,GPU:NVIDIA® GeForce Go 8600M-GT 256MB,2GB RAM 667MHZ,160GB S-ATA,

#874 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 11:58

Idézet: vlxe - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 10:33

érdekes az eset,mert egy driver sem hajlandó müködni vele :( nekem mondjuk 2 napon belül megoldódík a gond,mert külsö hangkarit használok majd,de mégiscsak idegesítő,hogy nem müködik :(
lehet,hogy xp alá rendesen meg se írták? :think:

hát igen.
A végén én is egy pci-os SB-t tettem be.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#875 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 19:56

HD audiohoz kell egy másik, nem gyártóspecifikus driver, a Microsoft UAA-blabla akármilyen driver, addig a legtöbb ilyen kártyát fel se lehet telepiteni, illetve nem fog szólni. Persze sok gyártó a driverpack mellé ezt nem mellékeli, hadd szivjon vele a pór. Nemrövid googlezés után meg lehet találni amugy, de nekem eddig még mindig anyázással telt egy egy fél órám mire megtaláltam.

#876 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 07:40

Idézet: 2-More - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 18:56

HD audiohoz kell egy másik, nem gyártóspecifikus driver, a Microsoft UAA-blabla akármilyen driver, addig a legtöbb ilyen kártyát fel se lehet telepiteni, illetve nem fog szólni. Persze sok gyártó a driverpack mellé ezt nem mellékeli, hadd szivjon vele a pór. Nemrövid googlezés után meg lehet találni amugy, de nekem eddig még mindig anyázással telt egy egy fél órám mire megtaláltam.

Én a MS KB888111-es csomagját feltettem, ha arra gondolsz...

#877 Felhasználó inaktív   vlxe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 17:22

Idézet: XC-biker - Dátum: 2007. nov. 22., csütörtök - 8:40

Én a MS KB888111-es csomagját feltettem, ha arra gondolsz...

én is feltettem és hát nem műxik :( egyszerűen hihetetlen,hogy nem lehet megcsinálni :(
ha valakinek még van tippje szóljon :respect:

#878 Felhasználó inaktív   vlxe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 18:34

Idézet: XC-biker - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 12:30

megvan a megoldás emberek!!!!!

Belementek a rendszer/eszközkezelőbe ott rámentek a rendszereszközökre és elméletileg ha van sárga jelzésű eszköz akkor arra katt :) illesztőprogram frissitése és lám beismeri az xp és frankón be is lővi a karit :)

:D lol mit szívtunk vele úristen :D

#879 Felhasználó inaktív   zotyapapa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 13:09

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Vettem a múlt héten egy Toshiba Satellite L40-14F  notebookot. van benne ugye Wifi de sehogyanse tudom működésre bírni. valaki tudna segíteni aki már csinált ilyet? megvan a vista drivere a wifinek de nemtom hogy működik miután feltelepítettem. Előre is köszi

#880 Felhasználó inaktív   The_LionHeart 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 16:37

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 11:04

Sziasztok !

Barátnőmnek van egy IBM Thinkpad R51-ese, benne 256MB DDR SDRAM.
Szeretném a memóriáját bővíteni.

Mit tudtok erről mondani ? Alján egyik fedőlapot óvatosan lecsavaroztam, ott egy memória bővítőhely, üres. Tehát itt tudom bővíteni.

De hol lehet akkor a benne lévő 256 Mb rendszer memória ? Hozzá tudok én férni ahhoz ?

Szeretném azt is kicserélni benne, és 2 db 512-est tenni bele. Annyit swappel, sok ikon program stb.. nyúzza eléggé, lassúcska emiatt.  :respect:

Szerk.: esetleg 2 db 1GB-os Kingmax-ot elbírna ? So-dimm természetesen.

Szeva,

A billentyűzet alatt van a másik memória modul.

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss...ocid=MIGR-53364

Üdv.

Lion

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46