HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#941 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 31. 04:08

Sziasztok!

Kicsit nagy fába vágtam a fejszém. Van egy Acer Aspire 7520-as típusú laptop, ami eredetileg Vista-s, a gazdája számára viszont nélkülözhetetlen programok nem hajlandók szóbaállni a Vistával. Nekifeküdtem az XP telepítésének, azonban ugye a gyártó honlapján semmiféle xp támogatás nincs.

Eljutottam addig, hogy csak a két hálózati csatolót kéne látnia az xp-nek, de nem akarja. Ebeb a notiban egy Broadcom kártya van (a vista drivere alapján BCM 4311/4321), azonban a 4311-es xp drivert nem eszi meg, 4321-ről meg a gugli is csak fél füllel hallott...
A másik az a hálózati kártya, amit az xp "kis rásegítéssel" Nvidia Nforce Networking Controllernek lát, azonban akármilyen Nforce drivert adok alá, felkiáltójeles lesz. (Kizárásos alapon csak Nvidia lehet a hálókártya, hiszen Vistás driverekben sincs semmi más...)

Ha bárkinek van ötlete, javaslata, tanácsa, szívesen fogadom, esetleg ha valaki már találkozott ezzel a "problémával" és talált rá megoldást, nagyon hálás lennék neki...

Amúgy pedig mindenkinek boldog óévet! :)

Köszi,

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#942 Felhasználó inaktív   Hans 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 05. 18:18

Sziasztok!

Nekem egy ASUS A3H5035-ös notebookom van, és nagyon meg vagyok elégedve vele. A gép már lassan kettő éves. Az akkut kb. 70%-ig tölti fel gép az XP szerint, ami szerintem teljesen normális a korához képest. Ami a problémám, hogy állandóan megy a töltés. Megpróbáltam a bios-ban lévő recalibrate funkcióval újrakalibrálni az akkut, hogy a gép a 70%-os kapacitást vegye a maximumnak. A recalibrate-et egy egész éjjel hagytam futni (kb. 8 órat), de nem sikerült elvégeznie, ezért reggel lelőttem a folyamatot. Szeretném megkérdezni kb. mennyi ideig tart egy recalibrate folyamat, és nem okoz-e problémát, hogy a gép állandóan tölti az akkut?  :confused:

#943 Felhasználó inaktív   Benec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 13:47

Szevasztok!

Kérem szépen valaki segítsen nekem hogy merre találok leírást arra vonatkozóan hogy notebookra gyárilag telepített Vistát hogyan tudnék lecserélni XP-re? Az a gondom hogy a windows xp cd-ről való bootoláskor miután szeretném onnan telepíteni nem ismeri fel a merevlemezt és szerintem kislemezes meghajtót keresene a megfelelő illesztőprogi telepítésére, de az meg értelemszerűen nincs.

A notebook-om egyébként: LG-KP01H - Core 2 Duo 1,83Ghz, 1GB 667Mhz DDR2, Ati x1400, 120GB HDD stb... Az LG honlapján egyébként minden driver megtalálható az XP-hez tehát azzal már nem lesz gond, csak valahogy fel kellene telepíteni.

Köszi a segítséget.

Szerkesztette: Benec 2008. 01. 06. 13:49 -kor

#944 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 16:08

Hali,

van egy osregi laptopom, IBM Thinkpad 1200 series,
Celeron 550 CPU es 64(fix) + 128(slot) PC 100 memoriaval.

Kerdesem az lenne, hogy mekkora a max memoria amit bele tudok tenni?
512 megas letezik ilyen? 144 pin-es. Ha letezik kezelni tudja?

Valamint: HDD-t milyet erdemes bele venni, melyik a leggyorsabb 20-40G koruli ami mukodne benne? 5400 rpm 2M cache valami ilyesmire gondoltam.

szerk: 1280x1024 a max felbontas amit a video chup tudna de kulso 19" tft-re kotve csak 1024x768 megy, vajon miert?
:respect:

Szerkesztette: szabinar 2008. 01. 06. 16:12 -kor

#945 Felhasználó inaktív   giraff 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 10:39

Idézet: szabinar - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 16:08

Hali,

van egy osregi laptopom, IBM Thinkpad 1200 series,
Celeron 550 CPU es 64(fix) + 128(slot) PC 100 memoriaval.

Kerdesem az lenne, hogy mekkora a max memoria amit bele tudok tenni?
512 megas letezik ilyen? 144 pin-es. Ha letezik kezelni tudja?

Valamint: HDD-t milyet erdemes bele venni, melyik a leggyorsabb 20-40G koruli ami mukodne benne? 5400 rpm 2M cache valami ilyesmire gondoltam.

szerk: 1280x1024 a max felbontas amit a video chup tudna de kulso 19" tft-re kotve csak 1024x768 megy, vajon miert?
:respect:

Kicsi a valószínűsége hogy tudsz bele nagyobbat tenni, nem fogja kezelni az alaplap. Mérget ne vegyél rá mert lehet az 1200-as szériának esetleg olyan altípusa amiben menni fog nagyobb, de hogy megeszi az 512-es modult az 0,1%. Az ilyen régebbi notik nagyon háklisak a memóriára, a sok azonosnak kinéző modul közül általában csak néhány fajtával tudnak együttműködni, ez amolyan kis tudományág. Egy jó link a te laptopodhoz:

http://www.memoryx.net/ibmthi12me.html

Itt is csak 128-as a legnagyobb amit felsorolnak, úgyhogy én nem nagyon reménykednék. HDD-hez nincs ötletem, azt majd valaki mástól (de ez is alaplapfüggő hogy mekkora a max, asszem 20 giga tájékán szokott egy határ lenni ami felett régi alaplapok nem játszanak - okosabbak javítsanak).

Felbontás tipp: XP előtti windoze nem tud két monitort párhuzamosan különböző felbontáson járatni, ha külsőt rákötsz akkor a laptop LCD-jét ki kell kapcsolni mielőtt megengedné a külső monitoron a nagyobbat. Ha nem ez a gond (XP-d van / egyéb) akkor nemtom.

#946 Felhasználó inaktív   giraff 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 10:46

Ha már itt járok, nekem is kéne infó:

Presario 700-ast barkácsolok használhatóvá, ennek egyik eleme az hogy repül belőle a miniPCI modem és helyére jön egy wifi kártya. Namost ebben a sorozatban nincs antenna előkészítés, úgyhogy bele kell egyet barkácsolnom, de olyan hogy presario 700-as antenna nem létezik, úgyhogy fúrás faragás lesz.

Kérdéseim:
- A belső antennákban tulajképp mi is az antenna, maga a kábel, vagy az a kis biszbasz ami a végén van?
- Ennek fényében melyik a jobb, a rövid kábel vagy a hosszú?
- Jobbak-e az újabb belső antennák mint a régiek, vagy a vétel inkább az elektronikától függ?
- Mennyivel éri meg jobban az LCD két szélére eszkábálni mint a bill alá?

Köszönöm a válaszokat előre is, ja meg ha netán van valakinek eladó nemkellő olcsó antennája...  :Đ

#947 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 11:20

Én egy X20-ba akartam antennát szerelni, de képtelenség volt. Ha kilógattam a gép oldalán a két antennát, akkor erős vétel volt, de amint a ház mögé kerültek, rögtön elveszítette az érzékenységét. Egy délutánon keresztül próbáltam, a javasolt beállítás sikertelensége után mindenhova leraktam az antennákat, ahova csak befértek, de nem lett jobb.

Tehát én inkább valami PCMCIA wifi kártyát javasolnék, azzal biztosan nem lesz gond.

#948 Felhasználó inaktív   giraff 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 12:23

Idézet: debaj - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 11:20

Én egy X20-ba akartam antennát szerelni

Hm, nem tűnik bíztatásnak :)

- Ez az X20 ez thinkpad?
- Antenna alatt a kábelt érted vagy a kis bigyókát a végén?
- Árnyékolt a laptop háza? (Fémes volt vagy mi?)

#949 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 12:40

- Igen, Thinkpad, elnézést, az lemaradt. :)
- A kis bigyót a végén. Az maratott NYÁK antenna, maga a kábel árnyékolt, legalábbis én úgy láttam.
- Én valami közepesen kemény műanyagnak néztem, nem találtam benne árnyékoló anyagot, de lehet, hogy bele van préselve. Mindenesetre a laptop háza úgy viselkedett, mintha tökéletesen árnyékolva lenne, pedig tényleg mindenhol próbáltam. Elvileg van hozzá "wireless ready" fedlap meg base station (nem tudom, hogy van magyarul, az a rész, ami az alaplapot tartja), de azok árából két PCMCIA kártyát is vehettem volna újonnan.

#950 Felhasználó inaktív   giraff 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 13:35

Idézet: debaj - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 12:40

Elvileg van hozzá "wireless ready" fedlap meg base station (nem tudom, hogy van magyarul, az a rész, ami az alaplapot tartja), de azok árából két PCMCIA kártyát is vehettem volna újonnan.

Hát ezen a szerencsétlenen 1 db PCMCIA slot van aztán könnyen lehet hogy azt el kell még majd lőni valami egyéb bővítésre, úgyhogy szeretném mindenképp beépíteni a wifit ha lehet. Hogy a modemet bebukom vele azon nem sírom tele a párnát.

Szétbabráltam már otthon atomjaira a gépet, és az LCD igazi gagyi műanyagnak látszó keretezéssel van ellátva - láttam már olyan javaslatot hogy lehet a bill alá tenni az antennát de ott nekem gyanúsan sok a fém meg kevés a hely. Abban reménykedem hogy az IBM jóval korrektebbül dolgozott az anyagokkal mint a compaq, és nem futok bele ebbe a sztoriba amit írtál.

Azért se kéne az alaplap mellé tenni az egészet mert elektromágneses rezonancia szempontból jobb ha pettyet odébb van inkább az egész, soha nem lehet tudni.

#951 Felhasználó inaktív   Gam 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 09. 17:43

Sziasztok!Az alábbi gondom lenne,Nemrég vettem egy Compaq EVO N1015v laptopot Atlon 1.5 procival.Rendeltem hozzá egy 1.8-ast mivel ennek 266 az fsb-je.Beraktam a procit ,gép bekapcsol de sem bios semmit nem  csinál.Következő elem ki a cmos 0án gép ujra indit és szintén semmi.  :( Régi proci vissza és a noti indul detektálja az eszközöket és megy minden Xp és Linux is.A noti 2000ig kezeli a cput,Mi lehet a gond ?Kérem akinek volt hasonló tapasztalata segitsen.Előre is köszönöm.

#952 Felhasználó inaktív   giraff 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 17:56

Idézet: Gam - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 17:43

Rendeltem hozzá egy 1.8-ast mivel ennek 266 az fsb-je.Beraktam a procit ,gép bekapcsol de sem bios semmit nem  csinál.

Tipp: amit vettél az Athlon 1800 vagy Athlon 1800 _mobile_? Asztali proci nem biztos hogy megy benne. Más tippem nincs.  :)

#953 Felhasználó inaktív   Gam 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 09. 18:29

Idézet: giraff - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 17:56

Tipp: amit vettél az Athlon 1800 vagy Athlon 1800 _mobile_? Asztali proci nem biztos hogy megy benne. Más tippem nincs.  :)

Köszi a gyors reakciót :) Mobil proci utánna jártam,elképzelhető hogy halott?Ezek szerint a Biosnak detektálni kéne?

#954 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 19:32

Idézet: Gam - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 18:29

Köszi a gyors reakciót :) Mobil proci utánna jártam,elképzelhető hogy halott?Ezek szerint a Biosnak detektálni kéne?

BIOS-frissítés?

#955 Felhasználó inaktív   Gam 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 09. 19:51

Idézet: AViD - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 19:32

BIOS-frissítés?

Már gondolkodtam rajta de félek akkor a mostanit sem fogja látni,notit még nem csináltam,a cég akinél vettem a procit csak jövőhéten lesz nyitva.A noti adatlapja szerint Athlon XP-M2000 volt benne.

#956 Felhasználó inaktív   Sensation 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 21:41

Hali!

Szilveszterkor véletlen belecsorgott egy kis viszkikóla a noti billenytűk közé.. (nem az enyémbe) nem az egészre, kb az F3 - R - G - B - space billentyűkig.. Működnek, de nehezen.. ragadnak..
Mit érdemes ilyenkor tenni?
Otthon meg lehet csinálni vagy szervíz? :confused:

Köszi
ASUS EeePC 1000H Black, 1GB, 80GB HDD
Nokia N73 Silver-Plum, 2GB miniSD
Videoton RA 6363 S, RT6303 S, DC 2050 E, Akai CS-F21

MSI K8N Neo Platinum (nForce3 250)
AMD Athlon64 3200+ (s754 NewCastle 2.2GHz)
Sapphire HD2600XT 512MB GDDR3 AGP8x
1.5 GB DDR400 Samsung (CL2.5, 1T CR)
CHIEFTEC 450W

#957 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 23:18

Idézet: Sensation - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 20:41

Hali!

Szilveszterkor véletlen belecsorgott egy kis viszkikóla a noti billenytűk közé.. (nem az enyémbe) nem az egészre, kb az F3 - R - G - B - space billentyűkig.. Működnek, de nehezen.. ragadnak..
Mit érdemes ilyenkor tenni?
Otthon meg lehet csinálni vagy szervíz? :confused:

Köszi

bill csere, esetleg tisztítás, de sokat ne várj tőle. - a vége töbnyire komplett csere szokott lenni.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#958 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 08:32

Ha nem vagy ugyes, vagy a bill. egybe van sutogetve, akkor csereld.

Ha barkacsolo hajlamu vagy, akkor:
Noti billentyuzetet kiszed, foliakabelre es a csatlakozojara vigyazz, szakadekonyak.
Noti bill. szetkap az aljarol indulva, millio kis csavar, ezeket dobozba gyujt.
A bill.-ben valoszinuleg talalsz majd ket femgozolt foliat, koztuk egy masik lukas foliat.
Ezeket ovatosan lemos, ha szukseges.
A bill. teteje valoszinuleg a gombokkal egyutt lesz, ezeket moshatod vizzel, szappannal siman.
Vannak meg bennuk kis gumiszeru bigyok,millio, ezek potyognak, szoval ezekre is vigyazz. Egyebkent ezek azok, amik beragadnak.
Ezek is siman moshatok, ha elveszik egy, akkor a legkevesbe hasznalt bill. alol vedd ki,mondjuk a
scroll-lock alol :))
Osszerakaskor ezekkel fogsz a legtobbet szenvedni, hogy pozicioba alljanak, celszeru fejjel lefele osszerakni.

Szetszedes elott/kozben mindent irj fel es jelolj, hogy mi merre allt es hol, leginkabb alkoholos filccel.

Osszerakas teljesen szaraz allapotban. Figyelem, NE radiatoron szaritsd a foliakat/muanyagokat, hanem egyszeru szobahomersekleten, jol szellozo helyen.
Alopecia perniciosa

#959 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 15:10

Üdv

Hogyan lehet master slave állást változtatni egy LG meghajtón? Egyáltalán lehet, létezik ehhez firmware vagy valami util, ha igen akkor hol? Vagy esetleg van más megoldás arra, hogy életre keljen a buzi gépben, aminek slave kell mindenáron?

#960 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 15:50

Az oprendszer sem látja? Nekem volt ilyen problémám, de ott "csak" annyi volt a hibajelenség, hogy BIOS-ból nem látszott a meghajtó és így bootolni sem lehetett róla, de a Windows XP (és Win98 indítólemez mscdex segítségével) már látta.

Egyébként minden attól függ, hogy a meghajtóhoz létezik-e más firmware (mivel azt a Toshiba meghajtót, amin én kísérleteztem, csak valami Dell notebookokba szerelve szállították, nem létezett hozzá sem master, sem CSEL firmware, kizárólag slave), ha létezik ilyen, meg kell flashelni, és kész is vagy.

Alternatív megoldás: USB optikairól telepítesz, utána a meghajtó használható, esetleg kényelmi szempontból készítesz egy külön partíciót, ahová leghostolod a friss telepítést.

Ha az oprendszer sem látja, akkor marad a csere, hisz akkor újraflashelni sem túl triviális.

SZERK.: A Powerbookom optikai meghajtóján bezzeg van egy apró mikrokapcsoló, amivel beállíthatod arra, amire szeretnéd, nem tudom, miért van szükség a nagy többségnél az ilyen firmware-szintű baszkurálásra.

Szerkesztette: debaj 2008. 01. 12. 15:53 -kor

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.