HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#981 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 14. 15:48

Idézet: [EARTHQUAKE] - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 13:23

Nos Uraim! Áttértem erre a topicra mert a megfelelő helyen nemkaptam választ, és ez pörög, és kezdek rájönni a problémára is.

Lényeg: Dell Latitude C400 notebook (12es subnote)

poros volt mint az állat a ventinél.
1600w porszívó.

System belassul stb, cpu 100% ok vírus, 1910 virust találtam leirt de még mindig szar, új partició stb. Ugyanúgy szar. Olyan fura csend van rájövök nemmegy a hűtő a notebookba. Fasza meghalt. Dell szervíz, nincs mert már régi cucc bontóba találtam rendelésre 9ért bontottat sokallom. Nézem nézem, hát egy baromi nagy szösz bevan szorulva a lapát és a ház közé, szemöldökcsipesszel kiszedtem, megfújom forog. Gép bekapcs nemmegy. Ja előtte kivolt mérve kap feszt. Most így használom mert speedfan szerint 32 fokon megy a gép a vinyó 45 fokos. És 3 napja bekapcsol a venti is! Speedfan és más monitorozó dolgok szerint 32 fokos a rendszer. Elméletem kiporszívóztam a helyéről a hőmérő szenzort és azért nemmegy mióta akadálytalan az útja a ventinek. Ki tudna nekem erre ránézni vagy mit keressek, esetleg más tipp?

a homero a prociban, meg alatta van, szoval azt nem tudtad kiproszivozni.

most telviz idejen, hogy huvosebb van, az én gépem is elvan fél napokat anelkul, hogy megporgetne a ventillatort.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#982 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 15:51

Idézet: bANDYka - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 9:13

Sziasztok!

Problémám a következő. Sikerült hozzájutnom egy ACER Aspire 5920G-s notihoz és WindowsXP-vel szeretném használni. El is kezdtem az újratelepítést, de sajnos a SATA-s vinyó miatt telepítésnél nem lát háttértárat a gépbe. SATA/IDE módot nem tudok állítani a BIOS-ban, legelső BIOS-t (3508) használok, az Acer honlapján található frissítő programmal nem tudom frissíteni, mert ahhoz Windows GUI kell és sajna az eredeti Vistát már letöröltem. Probálkoztam DOS alól BIOS-t frissíteni a Phoenix upgrade progijával (Phlash) de a ROM 100%-os betöltése után a program lefagy. Így egy ördögi körbe kerültem, amiből nm tudok kikecmeregni.

Segítséget szeretnék kérni, ha esetleg találkozott valaki hasonló problémával és megoldotta, vagy esetleg valakinek ötlete van az ossza meg.

A segítségeket előre is köszönöm,

Üdv.:
bANDYka

nlite
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#983 Felhasználó inaktív   CatDesign 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 14. 23:08

Sziasztok!

Van egy új (2-3 hónapos) HP Compaq nc6400-om. Új heppje, hogy nem mindig bootol. Ez eddig 4-5 alkalommal fordult elő, ma például kétszer (legutóbb akkor, amikor ide próbáltam írni). A dolog a következőképpen megy végbe: használat közben lefagy, se billentyűzet, se egér, a képernyő nem kapcsol ki, de nem tudom a gépet újraindítani, csak ha megnyomom az on/off gombot. Ezután nem bootol be; valameddig eljut, megjelenik a nagy HP-embléma, alatta a szöveg, hogy F9 - Boot Device Menu, F10 - Boot Menu (asszem). F9-re bejön a Bott Device Menu, F10-re már semmi, de a prociventit hallom, hogy pörög.
A HP honlapján javasolták, hogy szedjem ki és tegyem vissza az akksit és a memóriát; az akksival ezt meg is tettem, és láss csodát, bevált, mert utána bootol a gép.
Tudnivalók:
- kettő darab (legális) XP van a gépen, egy gyári Home és egy utólag feltelepített Pro. (Ne kérdezzétek, minek, most már úgyis mindegy :)) A Professionalt használom napi rendszerességgel;
- eddig nem bővítettem semmivel (memóriával akartam, de még jó, hogy nem tettem, legalább nem bonyolítja az ügyet);
- a fagyás eddig mindig netezés közben történt - IE7, és mindig fórumhozzászólás :) -, nem tudom, ez mennyire lényeges. (Most Firefox megy.)

Ötletek?
(Garanciális a gép, de nagyon nem örülnék neki, ha most hetekig nélkülöznöm kéne :-/ )
Előre is köszi.

#984 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 09:05

Idézet: CatDesign - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 22:08

Sziasztok!

Van egy új (2-3 hónapos) HP Compaq nc6400-om. Új heppje, hogy nem mindig bootol. Ez eddig 4-5 alkalommal fordult elő, ma például kétszer (legutóbb akkor, amikor ide próbáltam írni). A dolog a következőképpen megy végbe: használat közben lefagy, se billentyűzet, se egér, a képernyő nem kapcsol ki, de nem tudom a gépet újraindítani, csak ha megnyomom az on/off gombot. Ezután nem bootol be; valameddig eljut, megjelenik a nagy HP-embléma, alatta a szöveg, hogy F9 - Boot Device Menu, F10 - Boot Menu (asszem). F9-re bejön a Bott Device Menu, F10-re már semmi, de a prociventit hallom, hogy pörög.
A HP honlapján javasolták, hogy szedjem ki és tegyem vissza az akksit és a memóriát; az akksival ezt meg is tettem, és láss csodát, bevált, mert utána bootol a gép.
Tudnivalók:
- kettő darab (legális) XP van a gépen, egy gyári Home és egy utólag feltelepített Pro. (Ne kérdezzétek, minek, most már úgyis mindegy :)) A Professionalt használom napi rendszerességgel;
- eddig nem bővítettem semmivel (memóriával akartam, de még jó, hogy nem tettem, legalább nem bonyolítja az ügyet);
- a fagyás eddig mindig netezés közben történt - IE7, és mindig fórumhozzászólás :) -, nem tudom, ez mennyire lényeges. (Most Firefox megy.)

Ötletek?
(Garanciális a gép, de nagyon nem örülnék neki, ha most hetekig nélkülöznöm kéne :-/ )
Előre is köszi.

Nekem is ilyen gépem van. (mellesleg épp eladó :) )

Nem lehet, hogy a winyóval van valami gebasz?
Javaslom tedd fel a www.hdsentinel.com progiját próbaképp.

Illetve még egy kérdés: wlannal netezel vagy vezetékesen?

Szerkesztette: XC-biker 2008. 01. 15. 09:06 -kor

Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#985 Felhasználó inaktív   CatDesign 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 10:15

Idézet: XC-biker - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 9:05

Nekem is ilyen gépem van. (mellesleg épp eladó :) )

Nem lehet, hogy a winyóval van valami gebasz?
Javaslom tedd fel a www.hdsentinel.com progiját próbaképp.

Illetve még egy kérdés: wlannal netezel vagy vezetékesen?

Wlan. Azt kifelejtettem, hogy a hálókártya is elhalálozott korábban, de függetlennek tűnik a mostani problémától. Bár ki tudja... (Emiatt mindenképp megy szervizbe, csak úgy vagyok vele, hogy most kell a gép, és egy darabig  még elvagyok wifivel. Nem akarok úgy járni, mint az az ismerős, akinek gyakorlatilag fél évig nem volt gépe az elcseszett szerviz miatt...) Ha az alaplap halódik úgy en bloc, akkor nagyon morcos leszek :/

Hdsentinelt kipróbálom, köszi.

#986 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 11:13

Idézet: CatDesign - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 9:15

Wlan. Azt kifelejtettem, hogy a hálókártya is elhalálozott korábban, de függetlennek tűnik a mostani problémától. Bár ki tudja... (Emiatt mindenképp megy szervizbe, csak úgy vagyok vele, hogy most kell a gép, és egy darabig  még elvagyok wifivel. Nem akarok úgy járni, mint az az ismerős, akinek gyakorlatilag fél évig nem volt gépe az elcseszett szerviz miatt...) Ha az alaplap halódik úgy en bloc, akkor nagyon morcos leszek :/

Hdsentinelt kipróbálom, köszi.

Kb ez a 4. ilyen notim és egyikkel sem volt gond. Elég megbízhatóak.
Én még a wifi kártyára gyanakszom, mert találkoztam már ilyen hibával.

Megpróbálhatnád kábellel is ha beindul, hogy akkor lefagy-e! (a wifit kapcsold is ki)
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#987 Felhasználó inaktív   giraff 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 11:30

Idézet: debaj - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 12:40

- Igen, Thinkpad, elnézést, az lemaradt. :)
- A kis bigyót a végén. Az maratott NYÁK antenna, maga a kábel árnyékolt, legalábbis én úgy láttam.
- Én valami közepesen kemény műanyagnak néztem, nem találtam benne árnyékoló anyagot, de lehet, hogy bele van préselve. Mindenesetre a laptop háza úgy viselkedett, mintha tökéletesen árnyékolva lenne, pedig tényleg mindenhol próbáltam. Elvileg van hozzá "wireless ready" fedlap meg base station (nem tudom, hogy van magyarul, az a rész, ami az alaplapot tartja), de azok árából két PCMCIA kártyát is vehettem volna újonnan.

Most esett le hogy mit is írsz - nem a TFT mellé akartad tenni, hanem bent a laptopházban elhelyezni, da?
Namost én ezt eleve elvetettem, mert a gép ugyan kellemesen gagyi műanyagból van nekem, a ház belső fele végig van fújva valami fémes cuccal, valszeg EMC árnyékolás célzattal. Bár nem próbáltam, de eléggé esélytelen dolognak tűnt oda tenni az antennát.

Sikerült szereznem olcsón egy pár IBM antennát használtan a vaterán (1.5k HUF volt), kellően hosszú kábellel, és az egyiket a TFT fölött vízszintesen, másikat balra mellette függőlegesen beoperáltam (kétoldalú ragasztószalag technikával, atombiztos  ;) ). A hosszú kábel valszeg ad valamicskét a gain-nek, de így is a szomszéd szobából falon át 4-5 csík között ugrál a vétel, ami nekem teljesen megfelel.

Gyanítom hogy a laptopházak szépen le vannak árnyékolva, mert az alaplap, stb elég érzékeny az elektromágneses behatásokra - ahol a házba teszik az antennát ott valszeg van külön árnyékolatlan helye, de ahogy olvastam meg konzultáltam, majdnem mindig a TFT mellett vannak az antennák. Az én TFT-m mögött is van egy nagy fémlemez árnyékolni, de mellette / fölötte volt olyan hely ahova nem ért ki és itt teljesen jól vesz valszeg mind a kettő. Ha nagyon sok időm lesz egyszer akkor lehúzom felváltva őket a kártyáról aztán megméregetem külön-külön hogy melyiken milyen a vétel ha erre-arra forgatom a laptopot.

Lényeg a lényeg, működik faszán. :o)
Érdeklődőknek: Presario 700EA a laptop, Gigabyte GN-WI01GS MiniPCI wlan kártya, XP Home, barkácsantenna  :cool:

#988 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 11:39

Idézet: giraff - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 11:30

Most esett le hogy mit is írsz - nem a TFT mellé akartad tenni, hanem bent a laptopházban elhelyezni, da?

TFT mellé, gépházba, billentyűzet környékére, mindenhol próbáltam, ahová befért. :)

#989 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 23:32

Barátnőm Asus notebookja elég viharvert már, de eddig ment rendesen. Egy ideje viszont kattog, szerintem a HDD a fejet rántja le a lemezről, van, hogy egymás után tízszer, és viszonylag sűrűn csinálja.
Smaron kívül hol tudnám megnézni, hogy mi a baja? Egyáltalán miért kattog? Elektronika? Kontakt hiba?

#990 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 23:37

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 22:32

Barátnőm Asus notebookja elég viharvert már, de eddig ment rendesen. Egy ideje viszont kattog, szerintem a HDD a fejet rántja le a lemezről, van, hogy egymás után tízszer, és viszonylag sűrűn csinálja.
Smaron kívül hol tudnám megnézni, hogy mi a baja? Egyáltalán miért kattog? Elektronika? Kontakt hiba?

egy asztaliba nézz rá a hdd-re pl hdsentinellel.

#991 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 00:42

Idézet: XC-biker - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 23:37

egy asztaliba nézz rá a hdd-re pl hdsentinellel.

Sajnos hiába szedem ki, nem tudom rákötni a gépre mert nincs átalakítóm.
A notebookba nem lehet megnézni?

#992 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 13:55

Itt biztos van valaki, aki szokott javítgatni mobil masinákat.

Azt hiszem elég gyakori eset, hogy egy notebook  a tft panel rögzítésénél megy tönkre.
Elképzelhető, hogy működni fog, ha kibelezem, és átteszem a belsőrészt egy PC házba?
Egy kellemes, halk letöltőgép lehetne belőle.

Össze lehet kötni a VGA kártyát egy TFT monitorral a szokásos módon?

Van valami egyéb buktatója a dolognak?  Pl a táp eltérő paraméterei.....

Szerkesztette: Lancelot 2008. 01. 19. 13:57 -kor

#993 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 15:58

1. Elképzelhető. Nem is kell annyira kibelezni, számítógépházba nem tudom, hogy bele tudod-e fogatni az alaplapot, de egy próbát megér. A merevlemezzel lehet gond, oda kell egy 2,5-3,5" adapter, ha 3,5 colos vinyót akarsz beletenni, de akkor azt valahonnan meg kell táplálni. Erre visszatérek a tápról alkotott víziómban. Az optikai meghajtóról gőzöm sincs, hogy lehetne beleműteni (egyáltalán létezik IDE-(slim optikai meghajtó csatlakozója) adapter?) Ez viszont megkerülhető azzal, ha a letöltött cuccokat Etherneten áthúzod arra a gépre, amiben van DVD író.
2. Ha a notin van VGA kimenet, akkor minden további nélkül, ha nincs, akkor nem triviális. A gyári szalagkábelt biztos át lehet buherálni szabvány VGA kimenetté, de típusa válogatja. Legvégső esetben Vaterán, eBayen nézz valami olcsó portreplikátort hozzá, azon szokott lenni videókimenet.
3. Táp. Én a következőt javasolnám: általában a notik mennek akksi nélkül, csak a töltőről megtáplálva. Én azt csinálnám, hogy vennék valami apró tápot, ami egy-két molex csatin leadja azt az 5, 12 voltot, ami kell a vinyó(k)nak, és csak ennyit csinál. Ideális esetben még aktív hűtése sincs. A noti töltőjének a 220-as kábelét beforrasztanám oda, ahol a táp kapja a 220-at, és magát a notit (vagy ami maradt belőle) a saját töltőjéről táplálnám, így a noti táplálása triviálisan meg van oldva. A tápból pedig vennék ki 5 voltot meg testet, és egy halk ventillátort beműtenék valahova, hogy szellőztesse a házat.

De én még a monitort is hanyagolnám a rendszerből, tennék rá logmeint vagy valami remote desktop klienst, aztán kivágnám az egészet a spájzba, hadd szüttyögjön magában, ha kell valami, akkor csak belépek rá a fő gépről. Akkor még műteni se kell vele, ellenne a jószág a saját házában, esetleg kiszeded a billentyűzetet, laposfogóval letöröd a pöcköt, ami elaltatja a gépet, ha lecsukod a fedelét (illetve egyéb módon hatástalanítod az altatást), a fedelet meg leragasztod, és kész is van a májkroszoft hóm(méd)szerver. :D

#994 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 01. 19. 16:25

Idézet: debaj - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 15:58

aztán kivágnám az egészet a spájzba, hadd szüttyögjön magában, ha kell valami, akkor csak belépek rá a fő gépről.

namost, ekkor már nem is kell halknak lennie. tudom, a home servertől (850hz p3 cerka, 256 mega ram) engem is téglafal választ el, hálistennek.

Szerkesztette: avman 2008. 01. 19. 16:26 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#995 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 16:49

A zaj fölösleges súrlódás, egyéb mechanikai rezgés, szóval fölösleges energiaveszteség. :D

#996 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 17:10

Idézet: debaj - Dátum: 2008. Jan. 19., Saturday - 15:58

1. Elképzelhető. Nem is kell annyira kibelezni, számítógépházba nem tudom, hogy bele tudod-e fogatni az alaplapot, de egy próbát megér. A merevlemezzel lehet gond, oda kell egy 2,5-3,5" adapter, ha 3,5 colos vinyót akarsz beletenni, de akkor azt valahonnan meg kell táplálni. Erre visszatérek a tápról alkotott víziómban. Az optikai meghajtóról gőzöm sincs, hogy lehetne beleműteni (egyáltalán létezik IDE-(slim optikai meghajtó csatlakozója) adapter?) Ez viszont megkerülhető azzal, ha a letöltött cuccokat Etherneten áthúzod arra a gépre, amiben van DVD író.
2. Ha a notin van VGA kimenet, akkor minden további nélkül, ha nincs, akkor nem triviális. A gyári szalagkábelt biztos át lehet buherálni szabvány VGA kimenetté, de típusa válogatja. Legvégső esetben Vaterán, eBayen nézz valami olcsó portreplikátort hozzá, azon szokott lenni videókimenet.
3. Táp. Én a következőt javasolnám: általában a notik mennek akksi nélkül, csak a töltőről megtáplálva. Én azt csinálnám, hogy vennék valami apró tápot, ami egy-két molex csatin leadja azt az 5, 12 voltot, ami kell a vinyó(k)nak, és csak ennyit csinál. Ideális esetben még aktív hűtése sincs. A noti töltőjének a 220-as kábelét beforrasztanám oda, ahol a táp kapja a 220-at, és magát a notit (vagy ami maradt belőle) a saját töltőjéről táplálnám, így a noti táplálása triviálisan meg van oldva. A tápból pedig vennék ki 5 voltot meg testet, és egy halk ventillátort beműtenék valahova, hogy szellőztesse a házat.

De én még a monitort is hanyagolnám a rendszerből, tennék rá logmeint vagy valami remote desktop klienst, aztán kivágnám az egészet a spájzba, hadd szüttyögjön magában, ha kell valami, akkor csak belépek rá a fő gépről. Akkor még műteni se kell vele, ellenne a jószág a saját házában, esetleg kiszeded a billentyűzetet, laposfogóval letöröd a pöcköt, ami elaltatja a gépet, ha lecsukod a fedelét (illetve egyéb módon hatástalanítod az altatást), a fedelet meg leragasztod, és kész is van a májkroszoft hóm(méd)szerver. :D

Szuper
Köszi a kimerítő választ
:respect:

#997 Felhasználó inaktív   mhorvat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 01:58

Sziasztok!

Valahol utána tudok olvasni, hogy mennyit fogyaszt egy "átlagos" notebook (HP nx9420-am van)? Úgy értem egy asztali géphez képest mekkora az áramfelvétele? Lehet fura kérdés, de nem találtam erről semmit.

Köszönöm a hozzáértők segítségét ;)
:)

#998 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 05:37

Idézet: mhorvat - Dátum: 2008. Jan. 23., Wednesday - 1:58

Sziasztok!

Valahol utána tudok olvasni, hogy mennyit fogyaszt egy "átlagos" notebook (HP nx9420-am van)? Úgy értem egy asztali géphez képest mekkora az áramfelvétele? Lehet fura kérdés, de nem találtam erről semmit.

Köszönöm a hozzáértők segítségét ;)

Én ugyan nem vagyok szakértő, de ha már erre járok belekotyogok:

Charlie nemrég írta a minimális fogyasztás topikban, hogy az ő laptopja 15-20 W-ot fogyaszt.

Ha viszonylag új az aksid, akkor az átlagos használat  lemerülés idejéből és az aksira megadott 
Wh értékből (ha van ilyen) vissza tudod számolni a fogyasztást..

Szerkesztette: Lancelot 2008. 01. 23. 05:38 -kor

#999 Felhasználó inaktív   mhorvat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 13:36

Aha. 15-20W? Egy asztali gép mennyit fogyaszthat (a tápok mostanság 400W körüliek, nem?)?
:)

#1000 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 13:55

Idézet: mhorvat - Dátum: 2008. Jan. 23., Wednesday - 13:36

Aha. 15-20W? Egy asztali gép mennyit fogyaszthat (a tápok mostanság 400W körüliek, nem?)?

asztali gép se nagyon fogyaszt 150- 200  W felett
legalábbis az átlagos masinák tuning nélkül

Szerkesztette: Lancelot 2008. 01. 23. 13:57 -kor

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52