HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#1321 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 18. 20:05

Jajj, ez a bbalazs nem en vagyok, en nem vagyok ilyen lama! :)
Meg van valami masik bbalazs, aki politikat szokott frocskolni, az sem en vagyok.

Vazz, egy ket napos notin meg penzvisszafizetesi garancia is van! Vidd vissza...
Alopecia perniciosa

#1322 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 18. 21:39

Idézet: S3NS3i - Dátum: 2008. jún. 17., kedd - 8:49

Sziasztok!

Van valakinek Asus A6 szériás notebook-hoz alaplapi töltő csatlakozó?Vagy valaki tud esetleg helyet ahol be lehet szerezni?

Köszönöm!

Ha megvan mindene körülbelül, akkor összelegózom, gondolom a közepével van baj, az rutinmeló.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1323 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 21:42

Idézet: BBalázs - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 20:10

Igen, ilyesmi, most nem nézem meg, lusta vagyok felkelni, pedig itt van egy méterre, de megnéztem mielőtt bedugtam volna a 220-ba  :) . Akkor lehet felhivom őket, hogy gond van vele és kérnék egy újat, majd meglátom mennyi idő mig küldik.

Lópéniszt. Normális hang, az ütemes cicergés a kapcsolóüzemű táp működési sajátossága. Ha ettől még stabil, nem dögforró, akkor semmi baja.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1324 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 21:43

Idézet: BBalazs_ - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 21:05

Jajj, ez a bbalazs nem en vagyok, en nem vagyok ilyen lama! :)
Meg van valami masik bbalazs, aki politikat szokott frocskolni, az sem en vagyok.

Vazz, egy ket napos notin meg penzvisszafizetesi garancia is van! Vidd vissza...

Ne lámázzon már kollega, maga sem ért a csipkeveréshez és gondolom, inkább kérdez, mielőtt nekiindul a világnak, ha meg olyan bátor, hogy mégsem, akkor meg vegye tudomásul, hogy nem mindenki olyan bátor.

#1325 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 06:10

Idézet: didyman - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 22:42

Lópéniszt. Normális hang, az ütemes cicergés a kapcsolóüzemű táp működési sajátossága. Ha ettől még stabil, nem dögforró, akkor semmi baja.

Stabil es meleg /nyar van/ de nem forro es mukodik /kopp-kopp/ de azert kapnak egy mailt, hogy igenyt tartok egy ujra.
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#1326 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 08:15

Idézet: BBalázs - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 7:10

Stabil es meleg /nyar van/ de nem forro es mukodik /kopp-kopp/ de azert kapnak egy mailt, hogy igenyt tartok egy ujra.

Mindig cicereg, vagy csak ha tölt is?

A cicergés egyébként tényleg normális, már ha nem kimondottan hangos, de erre is vannak emisszióval foglalkozó szabványok, tanúsítványok, miegymás. Utána lehet nézni, de ha nagyon halk, akkor max. téged zavar, a céget nem fogja.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1327 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 11:34

Úgy veszem észre, hogy hidegen nem, csak pár óra után cicereg, majd most megnézem, most kapcsoltam be a gépet.
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

#1328 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 20:11

Sziasztok!

Kezd kiakasztani a notebookom :) ilyet még nem tapasztaltam.

A konfig:
Dell Latitude D620, Core2Duo T7200, 2x2GB DDR2 (ebből bios korlát miatt csak 3325MB-ot lát), Nvidia Quadro 110M vga, 250GB WD HDD

A probléma a következő: bármilyen Windowst rakok rá, egy kis idő múlva 1-2 process 80-100%-ra húzza a procit. Érdekes, hogy miközben a proci terheltség 100%, a sebessége 995MHz (minimális) marad, tehát nem emelkedik meg a "speedstep sebesség". Természetesen, amikor pl SuperPI-t futtatok rajta, akkor megnöveli 2GHz-re...

- Vírus/trójai természetesen nincs rajta.
- Memtest is hiba nélkül végigment.
- 1db RAM modullal is ugyanez a helyzet, így kizártam azt, hogy a BIOS korlát okozná
- Nem fagy, nem kékhalálozik, de amikor terhelődik a processzor, akkor használhatatlanul lassú (taszkváltás  kb. 1perc)
- gyári driverekkel és alap vista driverekkel is jelenthezik a probléma
- BIOS ban már szinte mindent állítgattam, sikertelenül
- BIOS legfrisebb
- minden Windowssal csinálja (XP 32/64bit, Vista Business 32Bit, Vista Ultimate 64Bit)

- 1 hete alaplapcserén esett át a gép, hivatalos szervízben, garis csere volt. Ezzel csak az a baj, hogy hiába adom be megint garis cserére, nem tudom reprodukálni a hibát, mert van amikor boot után 15 perccel jelentkezik, de van amikor csak utána 2 órával.

Bármi ötletetek van, ne tartsátok magatokban :) teljesen tanácstalan vagyok már...
+

#1329 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 05:39

Idézet: Thoty - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 21:11

... ebből bios korlát miatt csak 3325MB-ot lát ...

Megegyezünk, hogy nincs bios korlát, ha 32 bites az oprendszer, akkor amiatt van ez: egészen egyszerűen 4G a TELJES címtartománya, ebből viszont leesik 1 csomó minden, a 4G-t csak akkor látná, ha SEMMI más IO eszköz nem lenne, s nem futna semmi program sem. Ez tehát egy "elméleti maximum". De nyilván semmi köze a problémához.
A 4G-nál kevesebb memória látása tehát NEM a hardvertől függ, szoftveres oka van! Fura lenne, ha vennél 1 gépet, benne ennyi meg annyi rammal, oszt fizikailag képtelen lenne kihasználni... Gondolj csak bele! Hol hallottad ezt a bios korlát dolgot? Nem kevered/keverik valakik valami mással?

Melyik process húzza 80-100%-ra? Meg kellene nevezni. Nem a windows update-tel kapcsolatos? Vista Sp1? Bios-t frissítetted? Ha igen, minden rendben volt közben? Nem kellett resetelni? Miért kellett alaplapot cserélni, mi volt a jelenség, s a hiba? Stb. 1-2 körülmény jól jönne még.

Szerkesztette: Warrior 2008. 06. 20. 05:41 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1330 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 06:33

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 6:39

Melyik process húzza 80-100%-ra? Meg kellene nevezni. Nem a windows update-tel kapcsolatos?

Valami hasonlót akartam én is kérdezni. Konkrétan nekem notin épp ma reggel kezdett el az svchost járni 100%-on (eddig nem volt gond), ezt csináltam, és most megszűnt a jelenség.

#1331 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 07:56

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 6:39

Hol hallottad ezt a bios korlát dolgot? Nem kevered/keverik valakik valami mással?

Nem keverem. Biosban:
Installed memory: 4096MB
Available memory: 3327MB
És írja is ugyanitt, hogy a felhasználható memória hardver korlátok miatt csak 3327MB.

A D630-ból már kivették ezt a korlátot.

64bites oprendszerek alatt is csak 3325MB látszik, szal hardver korlát.

- alaplapcsere oka: VGA memóriahiba volt
- Vista SP1 alatt processek: svchost.exe (40-70%) (akkor is ha autoupdatet kikapcsolom), explorer.exe (30-50%), dwm.exe (20-30%)
- A08-as BIOS-al és A10-es BIOS-al (legfrissebb) is jelentkezik a probléma, a BIOS upgrade majd downgrade majd megint upgrade rendebn lezajlottak. Gondoltam rá, hogy nem jó a legújabb bios, ezért tegnap visszatettem bele az A08-at, de ugyanúgy jelentkezett a probléma. Load Defaults persze volt utána.
+

#1332 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 18:47

Az akkut hagyjam a gépen ha nem hordozom vagy távolitsam el és használjam csak töltőről?

#1333 Felhasználó inaktív   elstimate 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 21. 19:14

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 8:02

Azért az nem semmi, hogy a rendszer üresjárat "100%-on pörgeti" a procit. Magyarul: kurv@ra nem csinál semmit! Az tényleg idegesítő.  :omg:

ps.: volt már 1-szer ilyen kérdés, hogy mi az az üresjárat, s miért foglalja majdnem 100%-ban a procit... erre mondtuk, hogy ezt ki lehet küszöbölni azzal, hogy folyamatosan futtatsz programokat... :D

ps.: vagy csak fogalmazási problémák miatt értek félre valamit?

nem hinném, hogy fogalmazási probléma, ha tovább olvasod akkor kiderül, hogy mi az igazi gond:

tehát:

ha töltőn van, keményen belassul, alig akar bebootolni, ha kihúzom a töltőt és csak akksiról megy akkor "mint a villám". ha visszarakom a töltőt, akkor ismét hihetetlen lassú.

bios-t még nem néztem, de 7 hónapja nem volt hardwer változás, minek kéne új bios, ha eddig is jó volt?

de azért ránézek

tehát tudtok erre hasznosat mondani?

üdv!

#1334 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 20:00

Idézet: BBalázs - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 19:47

Az akkut hagyjam a gépen ha nem hordozom vagy távolitsam el és használjam csak töltőről?

Az akku szakszerű tárolása: 40% köré merítve, légmentesen lezárva hűtőbe teszed. Ha azért mobil gépnek is használod, nem kell ennyire vigyázni rá, én úgy szoktam, hogy 100%-ra töltöm, aztán kiveszem.

#1335 Felhasználó inaktív   andicsek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 08:46

Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a barátnőm vett egy új Acer Aspire 5715Z noteszgépet.
Linux van rajta. De az sem indul el mert vmi hálózati kábel nincs csatlakoztatva... :/ Linuxtól szabadulni szeretnék...
A BIOSban átállítottam, hogy bootoljon be dvd-ről de nem bootolja be az XP telepítő lemezt. Azt hittem, hogy hibás az XP lemez így betettem egy asztali gépbe és ott pedig gond nélkül elindult. Tehát így a lemezzel nincs hiba.
remélem nem csak én vagyok egyedül ezzel a problémával és már csak bennetek van a reményem!
És valaki megtudja mondani, hogy mi a teendő... szervízbe meg ide oda nem akarjuk vinni...
Köszönöm előre is a segítséget!

Szerkesztette: andicsek 2008. 06. 22. 08:58 -kor

#1336 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 09:26

Nem bootolja be az mit jelent pontosan?

#1337 Felhasználó inaktív   andicsek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 10:19

Idézet: didyman - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 9:26

Nem bootolja be az mit jelent pontosan?

hiába teszm első helyre a dvd meghajtót, lementem a beállításokat és újraindul a gép és megint csak a fránya Linuxot tölti be...és nem a telepítőlemezt indítja,hanem a vinyót  :confused:

#1338 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 13:31

Idézet: andicsek - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 11:19

hiába teszm első helyre a dvd meghajtót, lementem a beállításokat és újraindul a gép és megint csak a fránya Linuxot tölti be...és nem a telepítőlemezt indítja,hanem a vinyót  :confused:

Ha DVD, akkor gondolom, valmi fckgw warezszar lesz, felírva valami tuskógazdaságos minőségű DVD-re, 18x-osan. CD-vel próbálkozz, olyannal, ami lehetőleg nem 52x-esen írt és ne ilyen teleszemetelt vacakkal, hanem mondjuk eredeti lemezzel, amit megvettél...
Ezekben a noteszekben van már boot-menü, ahol a meghajtó tököléséig ki lehet húzni és kiválasztani az eszközt, F8 gomb lehet ilyen például, de BIOS kiírja általában.

#1339 Felhasználó inaktív   ZsilBi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 13:42

Idézet: Thoty - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 8:56

Nem keverem. Biosban:
Installed memory: 4096MB
Available memory: 3327MB
És írja is ugyanitt, hogy a felhasználható memória hardver korlátok miatt csak 3327MB.

A D630-ból már kivették ezt a korlátot.

64bites oprendszerek alatt is csak 3325MB látszik, szal hardver korlát.

- alaplapcsere oka: VGA memóriahiba volt
- Vista SP1 alatt processek: svchost.exe (40-70%) (akkor is ha autoupdatet kikapcsolom), explorer.exe (30-50%), dwm.exe (20-30%)
- A08-as BIOS-al és A10-es BIOS-al (legfrissebb) is jelentkezik a probléma, a BIOS upgrade majd downgrade majd megint upgrade rendebn lezajlottak. Gondoltam rá, hogy nem jó a legújabb bios, ezért tegnap visszatettem bele az A08-at, de ugyanúgy jelentkezett a probléma. Load Defaults persze volt utána.

Eleve 4G-vel vetted a notit, vagy raktál bele + ?

Érdekes ez a limit. Eddig csak 2/4G-s határról halottam hardver terén.

4 GB memóriával szoftveresen meg ugye akkor lehet gond ha 32bites oprendszert használsz és emelett van a gépben egyéb extra memória amit már nem bír megcímezni. Akár dedikált VRAM, akár Robson.

Mindenesetre fura..

Szerkesztette: ZsilBi 2008. 06. 22. 13:42 -kor

#1340 Felhasználó inaktív   andicsek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 15:38

Idézet: didyman - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 13:31

Ha DVD, akkor gondolom, valmi fckgw warezszar lesz, felírva valami tuskógazdaságos minőségű DVD-re, 18x-osan. CD-vel próbálkozz, olyannal, ami lehetőleg nem 52x-esen írt és ne ilyen teleszemetelt vacakkal, hanem mondjuk eredeti lemezzel, amit megvettél...
Ezekben a noteszekben van már boot-menü, ahol a meghajtó tököléséig ki lehet húzni és kiválasztani az eszközt, F8 gomb lehet ilyen például, de BIOS kiírja általában.

philips cd-re van kiírva egy suli xp-je...
más gépére akkor miért lehet zökkenőmentesen elsőre föltelepíteni? Pheonix a BIOS. ha ez mond még Nked plusz infót hozzá... Köszönöm a hozzászólást!

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.